Τι είναι HTML;

Επεξήγηση γλωσσών σήμανσης υπερκειμένου

Το ακρωνύμιο HTML αντιπροσωπεύει τη γλώσσα σήμανσης υπερκειμένου. Είναι η κύρια γλώσσα σήμανσης που χρησιμοποιείται για την εγγραφή περιεχομένου στον ιστό. Κάθε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έχει τουλάχιστον κάποια σήμανση HTML που περιλαμβάνεται στον πηγαίο κώδικα και οι περισσότεροι ιστότοποι αποτελούνται από πολλούς. Αρχεία HTML ή .HTM .

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο είτε όχι, δεν έχει σημασία. Γνωρίζοντας τι είναι το HTML, πώς έγινε η ύπαρξη και τα βασικά στοιχεία για το πώς κατασκευάζεται η γλώσσα σήμανσης δείχνει πραγματικά την εκπληκτική ευελιξία αυτής της βασικής αρχιτεκτονικής ιστοτόπου και πώς συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τον ιστό.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, τότε συναντήσατε τουλάχιστον μερικές περιπτώσεις HTML, πιθανώς χωρίς να το συνειδητοποιήσετε.

Ποιοι εφευρέθηκαν HTML;

Το HTML δημιουργήθηκε το 1991 από τον Tim Berners-Lee , τον επίσημο δημιουργό και ιδρυτή αυτού που τώρα γνωρίζουμε ως World Wide Web.

Έκανε την ιδέα της ανταλλαγής πληροφοριών ανεξάρτητα από το πού βρισκόταν ένας υπολογιστής, μέσω της χρήσης υπερσυνδέσμων (HTML-κωδικοποιημένοι σύνδεσμοι που συνδέουν έναν πόρο με άλλο), HTTP (πρωτόκολλο επικοινωνίας για διακομιστές web και χρήστες του διαδικτύου) και τη διεύθυνση URL (ένα βελτιωμένο σύστημα διευθύνσεων για κάθε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο).

Το HTML v2.0 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1995, μετά από το οποίο ήταν επτά άλλοι για να σχηματίσουν HTML 5.1 τον Νοέμβριο του 2016. Δημοσιεύεται ως σύσταση του W3C.

Τι μοιάζει HTML;

Η γλώσσα HTML χρησιμοποιεί τις λεγόμενες ετικέτες , οι οποίες είναι λέξεις ή ακρωνύμια που περιβάλλουν τις αγκύλες. Μια τυπική ετικέτα HTML μοιάζει με αυτό που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα.

Οι ετικέτες HTML γράφονται ως ζεύγη. πρέπει να υπάρχει μια ετικέτα έναρξης και μια ετικέτα που τελειώνει για να γίνει σωστή η εμφάνιση του κώδικα. Μπορείτε να το σκεφτείτε σαν μια δήλωση ανοίγματος και κλεισίματος ή σαν κεφαλαίο γράμμα για να ξεκινήσετε μια πρόταση και μια περίοδο για να την τερματίσετε.

Η πρώτη ετικέτα προσδιορίζει τον τρόπο ομαδοποίησης ή εμφάνισης του επόμενου κειμένου και η ετικέτα κλεισίματος (σηματοδοτημένη με αντίστροφη κάθετος) υποδεικνύει το τέλος αυτής της ομάδας ή της οθόνης.

Πώς χρησιμοποιούν οι σελίδες HTML HTML;

Τα προγράμματα περιήγησης Web διαβάζουν τον κώδικα HTML που περιέχεται σε ιστοσελίδες, αλλά δεν εμφανίζουν το σημάδι HTML για το χρήστη. Αντίθετα, το λογισμικό του προγράμματος περιήγησης μεταφράζει την κωδικοποίηση HTML σε ευανάγνωστο περιεχόμενο.

Αυτή η σήμανση μπορεί να περιέχει τα βασικά δομικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας όπως τον τίτλο, τους τίτλους, τις παραγράφους, το κείμενο κειμένου και τους συνδέσμους, καθώς και τους κατόχους εικόνων, τους καταλόγους κλπ. Μπορεί επίσης να ορίσει τη βασική εμφάνιση του κειμένου, στο ίδιο το HTML, χρησιμοποιώντας την έντονη ή επικεφαλίδα ετικέτα.

Πώς να μάθετε HTML

Το HTML λέγεται ότι είναι μία από τις πιο εύκολες γλώσσες για μάθηση, επειδή πολλές από αυτές είναι ανθρώπινες και ευανάγνωστες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για να μάθετε HTML online είναι το W3Schools. Μπορείτε να βρείτε τόνους παραδειγμάτων διαφόρων στοιχείων HTML και ακόμη και να εφαρμόσετε αυτές τις έννοιες με πρακτικές ασκήσεις και κουίζ. Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη μορφοποίηση, τα σχόλια, τα CSS, τα μαθήματα, τις διαδρομές αρχείων, τα σύμβολα, τα χρώματα, τις φόρμες και πολλά άλλα.

Η Codecademy και η Khan Academy είναι δύο άλλοι ελεύθεροι πόροι HTML.