Σχολιασμός μιας εικόνας στο Microsoft Word

Μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε βέλη και κείμενο

Εάν το έγγραφό σας του Word περιέχει εικόνες, μπορείτε να προσθέσετε σχολιασμούς για να τους καταστήσετε πιο κατανοητό. Η προσθήκη σχολιασμών σε αυτές τις εικόνες σάς επιτρέπει να κατευθύνετε το κοινό σας σε μια συγκεκριμένη περιοχή του γραφικού και μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε περιγραφές κειμένων! Σήμερα θα σας διδάξω πώς να προσθέσετε σχολιασμούς στις εικόνες στο έγγραφό σας του Word.

Ξεκινώντας με σχολιασμούς

Ας ξεκινήσουμε εισάγοντας μια εικόνα. Πηγαίνετε στο "Εισαγωγή", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Εικονογραφήσεις", στη συνέχεια κάντε κλικ στο " Εικόνες ". Θα δείτε το μενού "Εισαγωγή εικόνας". Μεταβείτε στο φάκελο αρχείου που περιέχει την εικόνα που θέλετε. Κάντε κλικ σε αυτό και πατήστε "Εισαγωγή". Τώρα κάντε κλικ στην εικόνα και μεταβείτε στην επιλογή "Εισαγωγή", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Εικονογραφήματα", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Σχήματα".

Επιλέξτε ένα από τα σχήματα "Balloon Adnotation" από το αναπτυσσόμενο μενού. Ο κέρσορας θα γίνει ένα μεγάλο σημάδι συν. Κάντε κλικ στην εικόνα και σύρετέ το στο μέγεθος που θέλετε, καθώς και το σημείο που θέλετε στο έγγραφο του Word.

Τώρα που έχετε ταξινομήσει το σχήμα του μπαλονιού σχολιασμού, ο κέρσορας θα τοποθετηθεί αυτόματα στο κέντρο του σχήματος, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε το σχολιασμένο κείμενο. Αφού εισαγάγετε το κείμενό σας, είστε έτοιμοι να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Βασικά θέματα και προσαρμογή της εμφάνισης

Μπορείτε να προσαρμόσετε τη μορφοποίηση του κειμένου (γραμματοσειρά, μέγεθος γραμματοσειράς, στυλ γραμματοσειράς) επισημαίνοντας το κείμενο και χρησιμοποιώντας το αναδυόμενο μενού μίνι εργαλείων. Εάν η μίνι γραμμή εργαλείων σας έχει απενεργοποιηθεί, χρησιμοποιήστε τη γραμμή εργαλείων της καρτέλας "Αρχική σελίδα" για να κάνετε τις αλλαγές στο σχολιασμένο κείμενο.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τα χρώματα γεμίσματος και περίγραμμα. Για να αλλάξετε το χρώμα πλήρωσης, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην άκρη του σχήματος μπαλονιού σχολιασμού, ώστε να μετατραπεί σε σύμβολο διασταυρώσεων. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "Συμπλήρωση" από το αναδυόμενο μενού.

Επιλέξτε το χρώμα που θέλετε (Θέμα ή Τυπικό) ή επιλέξτε ένα προσαρμοσμένο χρώμα κάνοντας κλικ στο κουμπί "Περισσότερες Συμπληρώστε Χρώματα". Εδώ μπορείτε να παίξετε με διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως "Κλίση", "Υφή" ή "Εικόνα".

Τώρα αλλάξτε το χρώμα του περιγράμματος κάνοντας δεξί κλικ στην άκρη του σχήματος μπαλονιών σχολιασμού και επιλέγοντας "Outline". Επιλέξτε ένα χρώμα (Θέμα ή Τυπικό), "No Outline" ή "Select Outline Colors" για περισσότερες επιλογές χρωμάτων. Αλλάξτε το "Βάρος" της συμπαγούς γραμμής ή μετατρέψτε το σε "Πλάκες".

Επανατοποθέτηση και αλλαγή μεγέθους

Μπορείτε να επανατοποθετήσετε το σχήμα του μπαλονιού σχολιασμού τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από την άκρη του, ώστε να μετατραπεί ξανά σε διασταύρωση. Κάντε κλικ και σύρετε για να μετακινήσετε το σχήμα του μπαλονιού σχολιασμού σε μια νέα θέση.

Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε και το βέλος μπαλονιών σχολιασμού. Απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το σχήμα του μπαλονιού σχολιασμού για να ανασηκώσετε τη διασταύρωση και κάντε κλικ και επιλέξτε το μπαλόνι σχολιασμού. Μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από τη λαβή του βέλους του μπαλονιού του σχολίου έτσι ώστε να μετατραπεί σε βέλος.

Τώρα κάντε κλικ και σύρετε για να το μετακινήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις άλλες λαβές για να αλλάξετε το μέγεθος του σχήματος μπαλονιών σχολιασμού. Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη λαβή πρέπει να μετατραπεί σε βέλος διπλού άκρου, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε το μέγεθος του σχήματος μπαλονιών σχολιασμού κάνοντας κλικ και σύροντας. Νιώστε ελεύθεροι να παίξετε με άλλα σχήματα, γραμμές και κείμενο πηγαίνοντας στο " Σχήματα ", στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Εισαγωγή".

Τυλίγοντας

Αφού παίζετε με τις ρυθμίσεις και δοκιμάζετε διαφορετικούς συνδυασμούς, σύντομα θα μάθετε την τέχνη της σχολιασμού των εικόνων σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε περισσότερες επαγγελματικές παρουσιάσεις και έγγραφα για την εργασία και το σχολείο.