Πώς να εκτυπώσετε μια ιστοσελίδα

Εκτύπωση ιστοσελίδων χωρίς διαφημίσεις γρήγορα και εύκολα

Η εκτύπωση μιας ιστοσελίδας από το πρόγραμμα περιήγησής σας θα πρέπει να είναι τόσο εύκολη όσο επιλέγοντας την επιλογή εκτύπωσης αυτής της σελίδας. Και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι, αλλά όταν ο ιστότοπος περιλαμβάνει πολλές διαφημίσεις, ο εκτυπωτής σας θα σπαταλάει μελάνι ή γραφίτη σε περιεχόμενο που δεν θέλετε ή εκτοξεύετε τόσα χαρτιά επειδή κάθε διαφήμιση φαίνεται να απαιτεί τη δική του σελίδα.

Η εκτύπωση του σημαντικού περιεχομένου, ελαχιστοποιώντας ή εξαλείφοντας τις διαφημίσεις, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό με τα άρθρα DIY που περιέχουν λεπτομερείς οδηγίες. Κανείς δεν θέλει να προσπαθεί να εγκαταστήσει ένα νέο λειτουργικό σύστημα , ή να στερεώσει την πίσω σφραγίδα λαδιού στον κινητήρα του αυτοκινήτου τους, ενώ αναστρέφει τις άχρηστες εκτυπώσεις. Ή ακόμα χειρότερα δεν εκτυπώνετε καθόλου τις οδηγίες, ελπίζοντας ότι θα τις θυμηθείτε.

Θα εξετάσουμε τον τρόπο εκτύπωσης μιας ιστοσελίδας με όσο το δυνατόν λιγότερες διαφημίσεις για κάθε ένα από τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού, συμπεριλαμβανομένων των Explorer, Edge, Safari και Opera. Αν παρατηρήσατε ότι το Chrome φαίνεται να απουσιάζει, αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες οδηγίες στο άρθρο: Πώς να εκτυπώσετε ιστοσελίδες στο Google Chrome .

Εκτύπωση στο Edge Browser

Το Edge είναι το νεότερο πρόγραμμα περιήγησης από τη Microsoft, αντικαθιστώντας τον Internet Explorer στα Windows 10. Η εκτύπωση μιας ιστοσελίδας μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Edge και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε.
  2. Επιλέξτε το κουμπί μενού του προγράμματος περιήγησης (τρεις τελείες σε μια γραμμή στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης) και επιλέξτε το στοιχείο Εκτύπωση από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται.
  3. Θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου "Εκτύπωση".
    • Εκτυπωτής: Χρησιμοποιήστε το μενού του εκτυπωτή για να επιλέξετε από μια λίστα εκτυπωτών που έχουν ρυθμιστεί για χρήση με τα Windows 10. Εάν δεν έχετε ρυθμίσει ακόμα έναν εκτυπωτή, μπορείτε να επιλέξετε το στοιχείο Προσθήκη εκτυπωτή για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης του εκτυπωτή.
    • Προσανατολισμός: Επιλέξτε από εκτύπωση σε Πορτραίτο ή Τοπίο.
    • Αντίγραφα: Επιλέξτε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε να εκτυπώσετε.
    • Σελίδες: Σας επιτρέπει να επιλέξετε μια σειρά από σελίδες για εκτύπωση, συμπεριλαμβανομένων όλων, τρέχουσες, καθώς και συγκεκριμένες σελίδες ή οργή σελίδων.
    • Κλίμακα: Επιλέξτε μια κλίμακα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή χρησιμοποιήστε την επιλογή Συρρίκνωση για να χωρέσετε για να έχετε μία σελίδα για να χωρέσετε σε ένα φύλλο χαρτιού.
    • Περιθώρια: Ορίστε τα περιθώρια μη εκτύπωσης γύρω από την άκρη του χαρτιού, επιλέξτε από Κανονική, Στενή, Μέτρια ή Ευρεία.
    • Κεφαλίδες και υποσέλιδα: Επιλέξτε να εκτυπώνετε κεφαλίδες ή υποσέλιδα. Αν ενεργοποιήσετε τις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στην προεπισκόπηση ζωντανής σελίδας στο παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης.
  1. Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση.

Εκτύπωση χωρίς διαφημίσεις στον περιηγητή Edge

Το πρόγραμμα περιήγησης Edge περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης που θα προβάλει μια ιστοσελίδα χωρίς όλα τα πρόσθετα σκουπίδια (συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων) που συνήθως απορροφούν χώρο.

  1. Εκκινήστε την άκρη και μεταβείτε σε μια ιστοσελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε.
  2. Ακριβώς στα δεξιά του πεδίου διεύθυνσης URL υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο που μοιάζει με ένα μικρό ανοιχτό βιβλίο. Κάντε κλικ στο βιβλίο για να εισέλθετε στην προβολή ανάγνωσης.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα.
  4. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Εκτύπωση.
  5. Το περιηγητή Edge θα εμφανίσει τις τυπικές επιλογές εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένης της προεπισκόπησης του προκύπτοντος εγγράφου. Στο Reader View, δεν πρέπει να βλέπετε καμία διαφήμιση και οι περισσότερες εικόνες που αποτελούν μέρος του άρθρου θα αντικατασταθούν με γκρι πλαίσια.
  6. Αφού έχετε τις ρυθμίσεις σωστές για τις ανάγκες εκτύπωσης, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση στο κάτω μέρος.
    1. Συμβουλές εκτύπωσης άκρων: Το Ctrl + P + R ανοίγει την προβολή του Reader. Στο παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού επιλογής εκτυπωτή για να επιλέξετε το Microsoft Print to PDF εάν προτιμάτε αντίγραφο PDF της ιστοσελίδας.

Εκτύπωση στον Internet Explorer

Παρόλο που ο Internet Explorer έχει αντικατασταθεί από το πρόγραμμα περιήγησης Edge, πολλοί από εμάς ενδέχεται να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το παλαιότερο πρόγραμμα περιήγησης. Για να εκτυπώσετε ιστοσελίδες στην έκδοση desktop του IE 11, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer και μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία (Μοιάζει με εργαλεία) στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.
  3. Μετακινήστε το στοιχείο Εκτύπωση και επιλέξτε Εκτύπωση από το μενού που ανοίγει.
    • Επιλέξτε Printer (Εκτυπωτής): Στην κορυφή των παραθύρων Print (Εκτύπωση) είναι μια λίστα με όλους τους εκτυπωτές που έχουν ρυθμιστεί για χρήση με το αντίγραφο των Windows. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής που θέλετε να χρησιμοποιήσετε είναι επισημασμένος. Εάν διαθέτετε πολλές εκτυπωτές, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή κύλισης για να δείτε ολόκληρη τη λίστα.
    • Εύρος σελίδας: Μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε όλες, την τρέχουσα σελίδα, ένα εύρος σελίδων ή εάν είχατε τονίσει μια συγκεκριμένη ενότητα στην ιστοσελίδα, μπορείτε απλά να εκτυπώσετε την επιλογή.
    • Αριθμός αντιγράφων: Καταχωρίστε τον αριθμό των τυπωμένων αντιγράφων που θέλετε.
    • Επιλογές: Επιλέξτε την καρτέλα Επιλογές στο επάνω μέρος του παραθύρου του εκτυπωτή. Οι διαθέσιμες επιλογές αφορούν συγκεκριμένα τις ιστοσελίδες και περιλαμβάνουν τα εξής:
    • Κορνίζες εκτύπωσης: Εάν η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί καρέ, θα είναι διαθέσιμα τα εξής: Όπως παρουσιάζεται στην οθόνη, Μόνο το επιλεγμένο πλαίσιο, Όλα τα πλαίσια ξεχωριστά.
    • Εκτύπωση όλων των συνδεδεμένων εγγράφων: Εάν είναι επιλεγμένο, θα εκτυπωθούν επίσης έγγραφα που συνδέονται με την τρέχουσα σελίδα.
    • Πίνακας εκτυπώσεων συνδέσμων: Όταν επιλεγεί ένας πίνακας που θα περιέχει όλους τους υπερσυνδέσμους μέσα στην ιστοσελίδα θα προσαρτηθεί στην εκτυπωμένη έξοδο.
  1. Κάντε τις επιλογές σας και κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση.

Εκτύπωση χωρίς διαφημίσεις στον Internet Explorer

Τα Windows 8.1 περιλαμβάνουν δύο εκδόσεις του IE 11, την τυπική έκδοση desktop και το νέο WIndows 8 UI (γνωστό και ως Metro) . Η έκδοση UI των Windows 8 (που ονομάζεται επίσης Immersive IE) περιλαμβάνει ενσωματωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση ιστοσελίδων χωρίς διαφημίσεις.

  1. Ξεκινήστε το IE από τη διεπαφή UI των Windows 8 (κάντε κλικ στο πλακίδιο IE) ή αν έχετε ανοίξει την έκδοση για υπολογιστές IE, επιλέξτε Αρχείο, Άνοιγμα σε Immersive Browser.
  2. Περιηγηθείτε σε έναν ιστότοπο ποιος είναι το άρθρο που θέλετε να εκτυπώσετε.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Αναγνώστη που μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο και έχει τη λέξη Διαβάστε δίπλα του. Θα βρείτε το εικονίδιο του αναγνώστη στα δεξιά του πεδίου διεύθυνσης URL.
  4. Με τη σελίδα που εμφανίζεται τώρα στη μορφή ανάγνωσης, ανοίξτε τη γραμμή Charm και επιλέξτε Συσκευές.
  5. Από τη λίστα συσκευών, επιλέξτε Εκτύπωση.
  6. Θα εμφανιστεί μια λίστα εκτυπωτών, επιλέξτε τον εκτυπωτή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  7. Θα εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου εκτύπωσης που σας επιτρέπει να επιλέξετε τα εξής:
    • Προσανατολισμός: Πορτρέτο ή τοπίο.
    • Αντίγραφα: προκαθορισμένα σε ένα, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό σε πόσα θέλετε να εκτυπώσετε.
    • Σελίδες: Όλες, τρέχουσες ή εύρος σελίδων.
    • Μέγεθος εκτύπωσης: Προσφορά για εκτύπωση σε διάφορα μεγέθη από 30% έως 200%, με προεπιλεγμένη επιλογή συρρίκνωσης.
    • Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των κεφαλίδων: Οι επιλογές είναι ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες.
    • Περιθώρια: Επιλέξτε από κανονική, μέτρια ή ευρεία.
  8. Όταν έχετε κάνει τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση.

Εκτύπωση σε Safari

Το Safari χρησιμοποιεί τις τυπικές υπηρεσίες εκτύπωσης macOS . Για να εκτυπώσετε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το Safari, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ξεκινήστε το Safari και το πρόγραμμα περιήγησης στην ιστοσελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε.
  2. Από το μενού Αρχείο του Safari, επιλέξτε Εκτύπωση.
  3. Το φύλλο εκτύπωσης θα πέσει κάτω, εμφανίζοντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές εκτύπωσης:
    • Εκτυπωτής: Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε έναν εκτυπωτή που θα χρησιμοποιηθεί. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή Add a Printer (Προσθήκη εκτυπωτή) από αυτό το μενού, εάν δεν έχουν διαμορφωθεί εκτυπωτές για χρήση με το Mac σας.
    • Προεπιλογές: Μπορείτε να επιλέξετε από μια λίστα αποθηκευμένων ρυθμίσεων εκτυπωτή που να καθορίζουν τον τρόπο εκτύπωσης του τρέχοντος εγγράφου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις θα είναι προεπιλεγμένες.
    • Αντίγραφα: Καταχωρίστε τον αριθμό των αντιγράφων που θέλετε να εκτυπώσετε. Ένα αντίγραφο είναι το προεπιλεγμένο.
    • Σελίδες: επιλέξτε από την επιλογή Όλα ή από μια σειρά σελίδων.
    • Μέγεθος χαρτιού: Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε από μια σειρά χαρτιού που υποστηρίζονται από τον επιλεγμένο εκτυπωτή.
    • Προσανατολισμός: Επιλέξτε από πορτρέτο ή τοπίο όπως απεικονίζεται με εικονίδια.
    • Κλίμακα: εισάγετε μια τιμή κλίμακας, το 100% είναι η προεπιλογή.
    • Εκτύπωση φόντου: Μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε το χρώμα ή την εικόνα φόντου ιστοσελίδων.
    • Κεφαλίδες εκτύπωσης και υποσέλιδα: Επιλέξτε την εκτύπωση των κεφαλίδων και των υποσέλιδων. Αν δεν είστε βέβαιοι, μπορείτε να δείτε πώς θα εμφανίζονται στην ζωντανή προεπισκόπηση στα αριστερά.
  1. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση.

Εκτύπωση χωρίς διαφημίσεις στο Safari

Το Safari υποστηρίζει δύο μεθόδους εκτύπωσης ενός ιστότοπου χωρίς διαφημίσεις, το πρώτο, το οποίο θα αναφέρουμε σύντομα, είναι η χρήση της τυπικής λειτουργίας εκτύπωσης, όπως φαίνεται παραπάνω, και η αφαίρεση του σημείου ελέγχου φόντου εκτύπωσης πριν από την εκτύπωση. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα κρατήσει την πλειοψηφία των διαφημίσεων από το να μην εκτυπώνουν, αν και η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο οι διαφημίσεις διατίθενται στην ιστοσελίδα.

Η δεύτερη μέθοδος είναι η χρήση του ενσωματωμένου Reader του Safari. Για να χρησιμοποιήσετε την προβολή Αναγνώστη, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Εκκινήστε το Safari και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να εκτυπώσετε.
  2. Στην αριστερή γωνία του πεδίου διεύθυνσης URL θα υπάρχει ένα μικρό εικονίδιο που μοιάζει με μερικές σειρές πολύ μικρού κειμένου. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να ανοίξετε την ιστοσελίδα στο Reader του Safari. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού Προβολή και να επιλέξετε Εμφάνιση Αναγνώστη.
    1. Όλοι οι ιστότοποι δεν υποστηρίζουν τη χρήση ενός προγράμματος ανάγνωσης σελίδας. Εάν ο ιστότοπος που επισκέπτεστε εμποδίζει τους αναγνώστες, δεν θα δείτε το εικονίδιο στη διεύθυνση URL ή το στοιχείο Αναγνώστης στο μενού Προβολή θα είναι αχνό.
  3. Η ιστοσελίδα θα ανοίξει στην προβολή ανάγνωσης.
  4. Για να εκτυπώσετε την προβολή "Αναγνώστης" της ιστοσελίδας, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες στην ενότητα Εκτύπωση σε Safari.
    1. Συμβουλές για την εκτύπωση Safari: Το Ctrl + P + R ανοίγει την προβολή του Reader . Στο παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού PDF για να επιλέξετε Αποθήκευση ως PDF, αν προτιμάτε αντίγραφο PDF της ιστοσελίδας.

Εκτύπωση στην Όπερα

Η όπερα κάνει πολύ καλή δουλειά εκτύπωσης επιτρέποντάς σας να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη ρύθμιση εκτύπωσης της όπερας ή να χρησιμοποιήσετε το τυπικό παράθυρο διαλόγου εκτύπωσης των συστημάτων. Σε αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το προεπιλεγμένο σύστημα εκτύπωσης της όπερας Opera.

  1. Ανοίξτε την Όπερα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της οποίας τη σελίδα θέλετε να εκτυπώσετε.
  2. Στην έκδοση των Windows του Opera, επιλέξτε το κουμπί μενού Opera (μοιάζει με το γράμμα O και βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησης), στη συνέχεια επιλέξτε το στοιχείο Εκτύπωση από το μενού που ανοίγει.
  3. Σε Mac, επιλέξτε Εκτύπωση από το μενού Αρχείο Opera.
  4. Θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Print της όπερας, επιτρέποντάς σας να κάνετε τις παρακάτω επιλογές:
    • Προορισμός: Θα εμφανιστεί ο τρέχων προεπιλεγμένος εκτυπωτής, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό εκτυπωτή κάνοντας κλικ στο κουμπί Αλλαγή.
    • Σελίδες: Μπορείτε να επιλέξετε να εκτυπώσετε όλες τις σελίδες ή να εισάγετε μια σειρά σελίδων για εκτύπωση.
    • Αντίγραφα: Καταχωρίστε τον αριθμό αντιγράφων της ιστοσελίδας που θέλετε να εκτυπώσετε.
    • Διάταξη: Σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ εκτύπωσης σε προσανατολισμό Πορτραίτο ή Τοπίο.
    • Χρώμα: Επιλέξτε μεταξύ έγχρωμης ή ασπρόμαυρης εκτύπωσης.
    • Περισσότερες επιλογές: Κάντε κλικ στο στοιχείο Περισσότερες επιλογές για να αποκαλύψετε πρόσθετες επιλογές εκτύπωσης:
    • Μέγεθος χαρτιού: Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού για να επιλέξετε από τα υποστηριζόμενα μεγέθη σελίδων για εκτύπωση.
    • Περιθώρια: Επιλογή από Προεπιλογή, Καμία, Ελάχιστη ή Προσαρμοσμένη.
    • Κλίμακα: Εισαγάγετε έναν συντελεστή κλίμακας, το 100 είναι η προεπιλογή.
    • Κεφαλίδες και υποσέλιδα: Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου για να συμπεριλάβετε κεφαλίδες και υποσέλιδα με κάθε εκτύπωση σελίδας.
    • Γραφικά φόντου: Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής για να επιτρέψετε την εκτύπωση εικόνων και χρωμάτων φόντου.
  1. Κάντε τις επιλογές σας και, στη συνέχεια, πατήστε ή πατήστε το κουμπί Εκτύπωση.

Εκτύπωση χωρίς διαφημίσεις στην Όπερα

Το Opera δεν περιλαμβάνει μια προβολή Αναγνώστη που θα αφαιρούσε διαφημίσεις από την ιστοσελίδα. Αλλά εξακολουθείτε να μπορείτε να εκτυπώσετε στην Όπερα και να έχετε περισσότερες διαφημίσεις αποκομμένες από τη σελίδα, απλά χρησιμοποιήστε το παράθυρο διαλόγου Εκτύπωση όπερας και επιλέξτε την επιλογή να μην εκτυπωθούν γραφικά φόντου. Αυτό λειτουργεί επειδή οι περισσότεροι ιστότοποι τοποθετούν τις διαφημίσεις στο στρώμα φόντου.

Άλλοι τρόποι για εκτύπωση χωρίς διαφημίσεις

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης δεν διαθέτει προβολή Reader που μπορεί να αφαιρέσει το χνούδι, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε κολλήσει έχοντας να χάνετε διαφημίσεις εκτύπωσης χαρτιού από ιστότοπους.

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν μια αρχιτεκτονική επέκτασης ή plug-in που επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να αποκτήσει λειτουργίες με τις οποίες μπορεί να μην έχει αποσταλεί ποτέ. Ένα από τα plug-ins που είναι συνήθως διαθέσιμα είναι ένα πρόγραμμα ανάγνωσης.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν έχει έναν αναγνώστη, ελέγξτε τον ιστότοπο των προγραμματιστών του προγράμματος περιήγησης για μια λίστα πρόσθετων πρόσθετων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρείτε έναν αναγνώστη στη λίστα. Αν δεν βρείτε μια προσθήκη ανάγνωσης, εξετάστε ένα από τα πολλά blocker διαφημίσεων. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην εκτύπωση μιας ιστοσελίδας χωρίς διαφημίσεις.