Μάθετε να δημιουργείτε μια υπερσύνδεση σε XML με XLink

Η XML Linking Language (XLink) είναι ένας τρόπος δημιουργίας μιας υπερσύνδεσης στην Extensible Markup Language (XML). Η XML χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη ιστού, την τεκμηρίωση και τη διαχείριση περιεχομένου. Ένας υπερσύνδεσμος είναι μια αναφορά που ένας αναγνώστης μπορεί να ακολουθήσει για να δει μια άλλη ιστοσελίδα ή αντικείμενο. Το XLink σας επιτρέπει να προσομοιώνετε τι κάνει το HTML με μια ετικέτα και να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό πέρασμα μέσα σε ένα έγγραφο.

Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα XML, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη δημιουργία ενός XLink.

Η ανάπτυξη μιας υπερσύνδεσης με XML απαιτεί τη χρήση ενός Uniform Resource Identifier (URI) και του χώρου ονομάτων για τη δημιουργία της σύνδεσης. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια βασική υπερ-σύνδεση μέσα στον κώδικα που μπορείτε να δείτε στη ροή εξόδου. Για να καταλάβετε το XLink, πρέπει να κοιτάξετε πιο κοντά τη σύνταξη.

Το XLink μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους για την υπερσύνδεση σε έγγραφα XML - ως απλό σύνδεσμο και ως εκτεταμένη σύνδεση . Ένας απλός σύνδεσμος είναι μια μονόδρομη υπερ-σύνδεση από το ένα στοιχείο στο άλλο. Ένας εκτεταμένος σύνδεσμος συνδέει πολλούς πόρους.

Δημιουργία μιας δήλωσης XLink

Ο χώρος ονομάτων επιτρέπει σε οποιοδήποτε στοιχείο του κώδικα XML να είναι μοναδικό. Η XML βασίζεται σε χώρους ονομάτων σε όλη τη διαδικασία κωδικοποίησης ως μορφή αναγνώρισης. Πρέπει να δηλώσετε το χώρο ονομάτων για να δημιουργήσετε μια ενεργή υπερσύνδεση. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δηλώσετε το χώρο ονομάτων XLink ως χαρακτηριστικό στο στοιχείο ρίζας. Αυτό επιτρέπει σε όλο το έγγραφο πρόσβαση σε χαρακτηριστικά XLink.

Το XLink χρησιμοποιεί ένα URI που παρέχεται από την Κοινοπραξία World Wide Web (W3C) για να δημιουργήσει το χώρο ονομάτων.

Αυτό σημαίνει ότι αναφέρετε πάντα αυτό το URI κατά τη δημιουργία ενός εγγράφου XML που περιέχει XLink.

Δημιουργία υπερσύνδεσης

Αφού κάνετε τη δήλωση του χώρου ονομάτων, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επισυνάψετε έναν σύνδεσμο σε ένα από τα στοιχεία σας.

xlink: href = "http://www.myhomepage.com">
Αυτή είναι η αρχική μου σελίδα. Τσέκαρέ το.

Εάν γνωρίζετε την HTML, θα δείτε κάποιες ομοιότητες. Το XLink χρησιμοποιεί href για την αναγνώριση της διεύθυνσης ιστού του συνδέσμου. Επίσης ακολουθεί τη σύνδεση με κείμενο που περιγράφει τη συνδεδεμένη σελίδα με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το HTML.

Για να ανοίξετε τη σελίδα σε ξεχωριστό παράθυρο, προσθέστε το νέο χαρακτηριστικό.

xlink: href = "http://www.myhomepage.com" xlink: show = "new">
Αυτή είναι η αρχική μου σελίδα. Τσέκαρέ το.

Η προσθήκη του XLink στον κώδικα XML σας δημιουργεί δυναμικές σελίδες και σας επιτρέπει να κάνετε παραπομπές μέσα σε ένα έγγραφο.