Πώς να δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο λήψης

Δημιουργήστε συνδέσμους που κατεβάζουν αρχεία αντί να τα προβάλλουν

Πριν από χρόνια, όταν ένας επισκέπτης στον ιστότοπό σας έκανε κλικ σε έναν σύνδεσμο που υποδεικνύει ένα έγγραφο που δεν είναι HTML όπως ένα αρχείο PDF , ένα μουσικό αρχείο MP3 ή ακόμα και μια εικόνα, τα αρχεία αυτά θα μεταφορτωθούν στον υπολογιστή του συγκεκριμένου προσώπου. Σήμερα, αυτό δεν ισχύει για πολλούς κοινούς τύπους αρχείων.

Αντί να επιβάλλουν τη λήψη σε αυτά τα αρχεία, τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο σήμερα εμφανίζονται απλώς απευθείας, απευθείας στο παράθυρο προβολής του προγράμματος περιήγησης. Τα αρχεία PDF θα εμφανίζονται στα προγράμματα περιήγησης, όπως και οι εικόνες.

Τα αρχεία MP3 θα αναπαραχθούν απευθείας στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης αντί να αποθηκευτούν ως αρχείο λήψης. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι προτιμότερο να χρειάζεται ο χρήστης να κατεβάσει το αρχείο και στη συνέχεια να το βρει στο μηχάνημά του για να το ανοίξει. Άλλες φορές, ωστόσο, μπορεί να θέλετε να κατεβάσετε ένα αρχείο αντί να εμφανίζεται από το πρόγραμμα περιήγησης.

Η πιο συνηθισμένη λύση που λαμβάνουν οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων όταν προσπαθούν να εξαναγκάσουν ένα αρχείο να κατεβάσουν παρά να εμφανιστούν από το πρόγραμμα περιήγησης είναι να προσθέσετε επεξηγηματικό κείμενο δίπλα στο σύνδεσμο που υποδηλώνει ότι ο πελάτης χρησιμοποιεί τις επιλογές του προγράμματος περιήγησης για να κάνει δεξί κλικ ή CTRL και επιλέξτε Αποθήκευση αρχείου για να πραγματοποιήσετε λήψη του συνδέσμου. Αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση. Ναι, λειτουργεί, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν αυτά τα μηνύματα, αυτό δεν είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση και μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένους ενοχλημένους πελάτες.

Αντί να αναγκάσετε τους πελάτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες που μπορεί να μην είναι διαισθητικές σε αυτές, αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς να ρυθμίσετε και τις δύο παραπάνω μεθόδους και ζητήστε από τους αναγνώστες σας να ζητήσουν τη λήψη.

Επίσης, σας δείχνει ένα τέχνασμα για τη δημιουργία αρχείων που θα μεταφορτωθούν από σχεδόν όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού, αλλά αυτά μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν στον υπολογιστή του πελάτη.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 10 λεπτά

Ο, τι χρειάζεσαι:

Πώς να έχετε επισκέπτες Λήψη αρχείου

  1. Μεταφορτώστε το αρχείο που θέλετε οι επισκέπτες του ιστότοπού σας να μεταφορτώσουν στον κεντρικό υπολογιστή σας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού είναι, δοκιμάζοντας την πλήρη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν έχετε τη σωστή διεύθυνση URL, το αρχείο πρέπει να ανοίξει στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. /documents/large_document.pdf
  1. Επεξεργαστείτε τη σελίδα όπου θέλετε να συνδεθείτε και προσθέστε μια τυπική σύνδεση αγκύρωσης στο έγγραφο.
    Κάντε λήψη του μεγάλου εγγράφου
  2. Προσθέστε κείμενο δίπλα στο σύνδεσμο λέγοντας στους αναγνώστες σας ότι πρέπει να κάνουν δεξί κλικ ή να πατήσουν ctrl-κλικ στο σύνδεσμο για να το κατεβάσετε.
    Κάντε δεξί κλικ (κλικ-κλικ σε Mac) το σύνδεσμο και επιλέξτε "Save Link As" για να αποθηκεύσετε το έγγραφο στον υπολογιστή σας

Αλλάξτε το αρχείο σε αρχείο Zip

Εάν οι αναγνώστες σας αγνοούν τις οδηγίες για κλικ με δεξί κλικ ή CTRL, μπορείτε να προσαρμόσετε το αρχείο σε κάτι που θα γίνει αυτόματα από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, σε αντίθεση με το PDF που διαβάζεται από το πρόγραμμα περιήγησης. Ένα αρχείο zip ή άλλος τύπος συμπιεσμένου αρχείου είναι μια καλή επιλογή για τη χρήση αυτής της μεθόδου.

  1. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα συμπίεσης του λειτουργικού σας συστήματος για να μετατρέψετε το αρχείο λήψης σε αρχείο zip.
  2. Μεταφορτώστε το αρχείο zip στον διακομιστή ιστού σας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού είναι, δοκιμάζοντας την πλήρη διεύθυνση URL στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.
    /documents/large_document.zip
  3. Επεξεργαστείτε τη σελίδα όπου θέλετε να συνδεθείτε και προσθέστε μια τυπική σύνδεση αγκύρωσης στο αρχείο zip.
    Κάντε λήψη του μεγάλου εγγράφου

Συμβουλές