Τι πρέπει να ξέρετε κατά τη μετάβαση από το Android στο iPhone

Το περιεχόμενο που μπορείτε να πάρετε και το λογισμικό που χρειάζεστε

Εάν έχετε αποφασίσει να αλλάξετε το smartphone σας από το Android στο iPhone, κάνετε μια εξαιρετική επιλογή. Αλλά εάν χρησιμοποιείτε το Android αρκετό καιρό για να συγκεντρώσετε ένα αξιοπρεπή αριθμό εφαρμογών και μια μουσική βιβλιοθήκη καλών μεγεθών, να μην αναφέρετε φωτογραφίες, βίντεο, επαφές και ημερολόγια, μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορείτε να μεταφέρετε στη νέα σας τηλέφωνο. Ευτυχώς, μπορείτε να φέρετε το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου και των δεδομένων σας, με μερικές αξιοσημείωτες εξαιρέσεις.

Εάν δεν έχετε αγοράσει ακόμα το iPhone σας, ελέγξτε ποιο μοντέλο iPhone πρέπει να αγοράσετε;

Μόλις μάθετε ποιο μοντέλο πρόκειται να αγοράσετε, διαβάστε για να μάθετε τι θα μπορείτε να μεταφέρετε στο νέο σας iPhone. (Ορισμένες από αυτές τις συμβουλές ισχύουν εάν μετακινείτε από ένα iPhone σε Android, αλλά γιατί θα θέλατε να το κάνετε αυτό;)

Λογισμικό: iTunes

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα χρειαστείτε στον υπολογιστή σας για να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας είναι το iTunes. Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε το iTunes για τη διαχείριση της μουσικής, των podcasts και των ταινιών, αλλά πολλοί χρήστες Android χρησιμοποιούν άλλο λογισμικό. Ενώ το iTunes ήταν ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε τι περιεχόμενα, συμπεριλαμβανομένων των επαφών, των ημερολογίων και των εφαρμογών, ήταν στο τηλέφωνό σας, αυτό δεν ισχύει πλέον. Αυτές τις μέρες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε iCloud ή άλλες υπηρεσίες cloud.

Θα χρειαστεί να λάβετε τουλάχιστον δεδομένα από το κινητό σας Android στο iPhone σας, όμως, και το iTunes είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος να το κάνετε αυτό. Έτσι, ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε για πάντα, ίσως είναι καλό μέρος για να ξεκινήσετε το διακόπτη σας. Το iTunes είναι απαλλαγμένο από την Apple, οπότε απλά θα πρέπει να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε:

Συγχρονισμός περιεχομένου στον υπολογιστή σας

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία του τηλεφώνου σας Android συγχρονίζονται στον υπολογιστή σας πριν μεταβείτε στο iPhone. Αυτό περιλαμβάνει τη μουσική σας, τα ημερολόγια, τα βιβλία διευθύνσεων, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και πολλά άλλα. Αν χρησιμοποιείτε ένα ημερολόγιο ή ένα βιβλίο διευθύνσεων μέσω ιστού, αυτό πιθανώς δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι ασφαλέστερο από το συγγνώμη. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας όσο μπορείτε πριν από την έναρξη του διακόπτη.

Ποιο περιεχόμενο μπορείτε να μεταφέρετε;

Πιθανώς το πιο σημαντικό μέρος της μετάβασης από μια πλατφόρμα smartphone στο άλλο είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα τα δεδομένα σας έρχονται μαζί σας όταν αλλάζετε. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες σχετικά με τα δεδομένα που μπορούν και δεν μπορούν να μεταφέρουν και πώς να το κάνουν.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα από τα πράγματα που οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μετάβαση είναι ότι η μουσική τους έρχεται μαζί τους. Τα καλά νέα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να μπορείτε να μεταφέρετε τη μουσική σας. Εάν η μουσική στο τηλέφωνό σας (και τώρα στον υπολογιστή σας, γιατί το συγχρονίσατε; σωστά;) δεν είναι DRM, απλώς προσθέστε τη μουσική στο iTunes και θα μπορείτε να το συγχρονίσετε στο iPhone σας . Εάν η μουσική έχει DRM, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για να την εξουσιοδοτήσετε. Κάποια DRM δεν υποστηρίζονται καθόλου στο iPhone, οπότε αν έχετε μεγάλη μουσική DRMed, ίσως θέλετε να ελέγξετε πριν αλλάξετε τη λειτουργία.

Δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή αρχείων Windows Media στο iPhone, οπότε είναι καλύτερο να τα προσθέσετε στο iTunes, να τα μετατρέψετε σε MP3 ή AAC και στη συνέχεια να τα συγχρονίσετε. Τα αρχεία των Windows Media με DRM ενδέχεται να μην είναι καθόλου διαθέσιμα στο iTunes, επομένως ίσως να μην μπορείτε να τα μετατρέψετε.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το συγχρονισμό μουσικής από το Android με το iPhone, ανατρέξτε στις συμβουλές στο Got Android; Εδώ είναι οι λειτουργίες iTunes που λειτουργούν για σας .

Εάν παίρνετε τη μουσική σας μέσω μιας υπηρεσίας συνεχούς ροής όπως το Spotify, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την απώλεια μουσικής (αν και τα τραγούδια που έχετε αποθηκεύσει για ακρόαση εκτός σύνδεσης θα πρέπει να ξαναφορτωθούν στο iPhone σας). Απλά κατεβάστε τις εφαρμογές iPhone για αυτές τις υπηρεσίες και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Φωτογραφίες και Βίντεο

Το άλλο πράγμα που είναι σημαντικό για πολλούς ανθρώπους είναι οι φωτογραφίες τους. Σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε εκατοντάδες ή χιλιάδες ανεκτίμητες αναμνήσεις μόνο και μόνο επειδή άλλαξα τηλέφωνα. Αυτό, πάλι, είναι το σημείο στο οποίο είναι το συγχρονισμό του περιεχομένου του τηλεφώνου σας με τον υπολογιστή σας. Αν συγχρονίζετε τις φωτογραφίες από το τηλέφωνό σας Android σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης φωτογραφιών στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να μπορείτε να το μεταφέρετε στο νέο σας iPhone. Εάν έχετε Mac, απλά συγχρονίστε τις φωτογραφίες στις Φωτογραφίες (ή αντιγράψτε τις στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, τις εισαγάγετε στις Φωτογραφίες) και θα είστε εντάξει. Στα Windows, υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα προγράμματα διαχείρισης φωτογραφιών. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε κάποιον που διαφημίζει τον εαυτό του ότι είναι σε θέση να συγχρονίσει με το iPhone ή το iTunes.

Αν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρονική αποθήκευση φωτογραφιών και μοιράζεστε ιστότοπους όπως το Flickr ή το Instagram, οι φωτογραφίες σας θα εξακολουθούν να υπάρχουν στο λογαριασμό σας εκεί. Είτε μπορείτε να συγχρονίσετε φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό στο τηλέφωνό σας, εξαρτάται από τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής υπηρεσίας.

Εφαρμογές

Ακολουθεί μια μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων τηλεφώνων: οι εφαρμογές Android δεν λειτουργούν στο iPhone (και αντίστροφα). Έτσι, όλες οι εφαρμογές που έχετε στο Android δεν μπορούν να έρθουν μαζί σας όταν μετακομίζετε στο iPhone. Ευτυχώς, πολλές εφαρμογές Android έχουν εκδόσεις ή αντικαταστάσεις iPhone που κάνουν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα (αν και έχετε πληρώσει εφαρμογές, θα πρέπει να τις αγοράσετε ξανά για το iPhone). Αναζήτηση στο App Store στο iTunes για τις αγαπημένες σας εφαρμογές.

Ακόμα κι αν υπάρχουν εκδόσεις iPhone των εφαρμογών που χρειάζεστε, τα δεδομένα της εφαρμογής σας ενδέχεται να μην συνοδεύονται από αυτά. Εάν η εφαρμογή απαιτεί τη δημιουργία ενός λογαριασμού ή με άλλο τρόπο την αποθήκευση των δεδομένων σας στο σύννεφο, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε λήψη των δεδομένων στο iPhone σας, αλλά ορισμένες εφαρμογές αποθηκεύουν τα δεδομένα σας στο τηλέφωνό σας. Μπορεί να χάσετε αυτά τα δεδομένα, επομένως συμβουλευτείτε τον προγραμματιστή της εφαρμογής.

Επαφές

Δεν θα ήταν πόνου αν έπρεπε να πληκτρολογήσετε ξανά όλα τα ονόματα, τους αριθμούς τηλεφώνου και άλλα στοιχεία επικοινωνίας στο βιβλίο διευθύνσεών σας όταν αλλάζετε; Ευτυχώς, δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό. Υπάρχουν δύο τρόποι να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο του βιβλίου διευθύνσεών σας μεταφέρεται στο iPhone σας. Αρχικά, συγχρονίστε το τηλέφωνο Android με τον υπολογιστή σας και βεβαιωθείτε ότι οι επαφές σας είναι πλήρως συγχρονισμένες με το Βιβλίο διευθύνσεων των Windows ή το Outlook Express στα Windows (υπάρχουν πολλά άλλα προγράμματα βιβλίων διευθύνσεων, αλλά αυτά είναι αυτά με τα οποία το iTunes μπορεί να συγχρονιστεί) ή Επαφές σε Mac .

Η άλλη επιλογή είναι να αποθηκεύσετε το βιβλίο διευθύνσεών σας σε ένα εργαλείο που βασίζεται σε σύννεφο, όπως το Βιβλίο διευθύνσεων Yahoo ή οι Επαφές Google . Εάν χρησιμοποιείτε ήδη μία από αυτές τις υπηρεσίες ή αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιον για να μεταφέρετε τις επαφές σας, βεβαιωθείτε ότι όλα τα περιεχόμενα του βιβλίου διευθύνσεών σας έχουν συγχρονιστεί με αυτά και, στη συνέχεια, διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με τον τρόπο συγχρονισμού τους στο iPhone σας .

Ημερολόγιο

Η μεταφορά όλων των σημαντικών συμβάντων, συναντήσεων, γενεθλίων και άλλων καταχωρίσεων ημερολογίου είναι αρκετά παρόμοια με τη διαδικασία που χρησιμοποιείται για τις επαφές. Αν χρησιμοποιείτε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο μέσω του Google ή του Yahoo ή ενός επιτραπέζιου προγράμματος όπως το Outlook, βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σας είναι ενημερωμένα. Στη συνέχεια, όταν ορίσετε το νέο iPhone σας, θα έχετε την ευκαιρία να συνδέσετε αυτούς τους λογαριασμούς και να συγχρονίσετε αυτά τα δεδομένα.

Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή ημερολογίου τρίτου μέρους , τα πράγματα μπορεί να διαφέρουν. Ελέγξτε το App Store για να δείτε αν υπάρχει μια έκδοση iPhone. Αν υπάρχει, ίσως μπορείτε να κατεβάσετε και να συνδεθείτε σε αυτήν την εφαρμογή για να λάβετε δεδομένα από το λογαριασμό σας. Εάν δεν υπάρχει έκδοση iPhone, πιθανώς θέλετε να εξάγετε τα δεδομένα σας από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε τώρα και να τα εισαγάγετε σε κάτι σαν ένα ημερολόγιο Google ή Yahoo και στη συνέχεια να τα προσθέσετε σε οποιαδήποτε νέα εφαρμογή προτιμάτε.

Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές

Τα θέματα γύρω από τη μεταφορά ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών είναι πολύ παρόμοια με εκείνα για τη μεταφορά μουσικής. Εάν τα βίντεό σας έχουν DRM σε αυτά, είναι πιθανό ότι δεν θα παίξουν στο iPhone. Δεν θα παίζουν αν βρίσκονται σε μορφή Windows Media, είτε. Αν έχετε αγοράσει τις ταινίες μέσω μιας εφαρμογής, ελέγξτε το App Store για να δείτε αν υπάρχει μια έκδοση iPhone. Αν υπάρχει, θα πρέπει να μπορείτε να το παίξετε στο iPhone σας.

Κείμενα

Τα μηνύματα κειμένου που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας Android ενδέχεται να μην μεταφέρονται στο iPhone σας εκτός αν βρίσκονται σε εφαρμογή τρίτου μέρους που τα αποθηκεύει στο σύννεφο και έχει έκδοση iPhone. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν συνδέεστε στην εφαρμογή στο iPhone σας, ενδέχεται να εμφανιστεί το ιστορικό κειμένου (ίσως όχι, εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής).

Ορισμένα μηνύματα κειμένου μπορούν να μεταφερθούν με την εφαρμογή Μετακίνηση σε iOS της Apple για Android.

Αποθηκευμένα φωνητικά μηνύματα

Τα φωνητικά μηνύματα που έχετε αποθηκεύσει πρέπει να είναι προσβάσιμα στο iPhone σας. Σε γενικές γραμμές, τα φωνητικά μηνύματα αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας στην τηλεφωνική σας εταιρεία, όχι στο smartphone σας (αν και είναι διαθέσιμα και εκεί), αρκεί να έχετε τον ίδιο λογαριασμό εταιρείας τηλεφώνου, θα πρέπει να είναι προσβάσιμα. Ωστόσο, εάν ένα μέρος της μετάβασης από το iPhone περιλαμβάνει επίσης την αλλαγή τηλεφωνικών εταιρειών, πιθανότατα θα χάσετε αυτά τα αποθηκευμένα φωνητικά μηνύματα.