Ποια είναι η χωρητικότητα της Apple TV που χρειάζεστε;

Χρειάζεστε μοντέλο 32GB ή 64GB;

Η Apple TV είναι διαθέσιμη σε χωρητικότητες των 32GB και 64GB, έτσι ποιο μοντέλο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Η Apple TV έχει σχεδιαστεί κυρίως ως σημείο πρόσβασης για περιεχόμενο σε ροή μέσων. Αυτό σημαίνει ότι η μουσική, οι ταινίες, οι τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα περιεχόμενα πολυμέσων στα οποία έχετε πρόσβαση με τα συστήματα, σχεδόν συνεχώς μεταδίδονται στη ζήτηση, αντί να αποθηκεύονται στην ίδια την Apple TV.

Αυτός δεν είναι ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας - καθώς συλλέγετε παιχνίδια, εφαρμογές και παρακολουθείτε ταινίες, το αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας θα εξαντληθεί. (Αν και μερικές φορές αυτό είναι μόνο προσωρινό).

Με αυτό το σκεπτικό, ενώ η διαφορά τιμής των 50 δολαρίων μεταξύ των δύο μοντέλων είναι αναπόφευκτη, η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η Apple TV χρησιμοποιεί την αποθήκευση, το περιεχόμενο των προσωρινών αποθηκευτικών δεδομένων και τη διαχείριση του εύρους ζώνης, θα βοηθήσει στην ενημέρωσή σας σχετικά με το ποιο μοντέλο θα αγοράσετε.

Πώς η Apple TV χρησιμοποιεί την αποθήκευση

Αυτό που χρησιμοποιεί η Apple TV είναι το λογισμικό και το περιεχόμενο που τρέχει, οποιαδήποτε από τις 2.000+ εφαρμογές και χιλιάδες ταινίες που είναι τώρα διαθέσιμες στο App Store και μέσω του iTunes (και ορισμένων εφαρμογών).

Για να μετριαστεί ο όγκος του χρησιμοποιούμενου χώρου, η Apple έχει αναπτύξει κάποιες έξυπνες τεχνολογίες "on-demand" εντός εφαρμογής, οι οποίες θα κατεβάσουν μόνο το περιεχόμενο που χρειάζεστε αμέσως, ενώ θα απαλλαγούμε από περιεχόμενο που δεν χρειάζεστε πια.

Αυτό επιτρέπει στις εφαρμογές να προσφέρουν υψηλής ποιότητας σκηνές και εφέ κατά τη διάρκεια παιχνιδιών, για παράδειγμα - η συσκευή μεταφορτώνει μόνο τα πρώτα επίπεδα του παιχνιδιού μόλις αρχίσει να γίνεται λήψη.

Όλες οι εφαρμογές δεν είναι ίσες: Κάποιοι καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από τους άλλους και τα παιχνίδια τείνουν να είναι συγκεκριμένα γουρούνια. Αν έχετε ήδη μια Apple TV, μπορείτε να ελέγξετε πόσα αποθηκευτικά δεδομένα χρησιμοποιούνται ήδη από τις Ρυθμίσεις> Γενικά> Χρήση> Διαχείριση αποθήκευσης , όπου μπορείτε να διαγράψετε εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πλέον για εξοικονόμηση χώρου. (Απλώς πατήστε το εικονίδιο Κάδος δίπλα στο όνομα της εφαρμογής).

Η Apple TV σας επιτρέπει επίσης να έχετε πρόσβαση στις εικόνες και τις συλλογές μουσικής σας μέσω του iCloud. Για άλλη μια φορά, η Apple έχει σκεφτεί αυτό και η λύση streaming της αποθηκεύει μόνο το πιο πρόσφατο και πιο συχνά προσπελάσιμο περιεχόμενο στην Apple TV. Τα παλαιότερα, λιγότερο συχνά χρησιμοποιούμενα περιεχόμενα θα μεταδίδονται στη συσκευή σας κατ 'απαίτηση.

Ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβετε αυτό είναι ότι, καθώς το νέο περιεχόμενο μεταφορτώνεται στην Apple TV σας, το παλιό περιεχόμενο σβήνεται.

Ένα μεγάλο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι καθώς η Apple εισάγει περιεχόμενο 4Κ και καθώς τα γραφικά συστατικά των παιχνιδιών και άλλων εφαρμογών που είναι διαθέσιμα στο σύστημα γίνονται μεγαλύτερα, η ποσότητα τοπικής αποθήκευσης στο σύστημα μπορεί να γίνει πιο σημαντική.

Η Apple αύξησε πρόσφατα το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος εφαρμογών στην Apple TV σε 4GB από 200MB. Αυτό είναι εξαιρετικό για τα παιχνίδια, καθώς σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αναπαράγετε τόσα γραφικά (επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν περισσότερους γραφικούς χώρους), αλλά θα φάνε χώρο για πιο αθόρυβα μοντέλα.

Πώς λειτουργεί το Bandwidth στην Apple TV

Εάν έχετε διαβάσει αυτό το σημείο, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η καλή απόδοση όταν χρησιμοποιείτε την Apple TV εξαρτάται αρκετά από το καλό εύρος ζώνης. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμα και όταν παρακολουθείτε μια ταινία (ή χρησιμοποιώντας άλλες εφαρμογές), το σύστημα θα μεταδίδει μερικά από το περιεχόμενο ενώ παρακολουθείτε.

Είναι όλα πολύ καλά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία συνεχούς ροής κατά παραγγελία για να διαγράψετε το ήδη χρησιμοποιημένο περιεχόμενο για να κάνετε τη θέση σας για το περιεχόμενο που χρειάζεστε τώρα, αλλά όλα μειώνονται αν έχετε περιορισμένο εύρος ζώνης.

Ένας τρόπος γύρω από αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο 64GB εάν υποφέρετε από περιορισμούς εύρους ζώνης, καθώς περισσότερο από το περιεχόμενό σας θα φυλάσσεται αποθηκευμένο στο κουτί σας, μειώνοντας την καθυστέρηση που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε καθώς γίνεται λήψη νέου περιεχομένου. Εάν έχετε καλό εύρος ζώνης, τότε αυτό είναι λιγότερο πρόβλημα και το μοντέλο χαμηλότερης χωρητικότητας πρέπει να παραδώσει αυτό που χρειάζεστε.

Το μέλλον

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πώς η Apple προγραμματίζει να αναπτύξει την Apple TV στο μέλλον και πόσο απαραίτητη είναι η αποθήκευση καθώς υλοποιεί οποιεσδήποτε μελλοντικές αλλαγές. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η εταιρεία τον Ιανουάριο του 2017 αύξησε το μέγιστο μέγεθος των εφαρμογών που επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν για το σύστημα.

Έχουμε ακούσει ισχυρισμούς ότι η Apple σκοπεύει να ξεκινήσει μια συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία. Η εταιρεία μετασχημάτισε επίσης την Apple TV σε έναν κόμβο HomeKit και στο μέλλον μπορεί να έχει σχέδια να εφαρμόσει το Siri ως βοηθός στο σπίτι. Αυτές οι κινήσεις θα επιβάλλουν περισσότερες απαιτήσεις στην αποθήκευση μέσα στο κιβώτιο Apple TV.

Συμβουλές για αγοραστές

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο μερικές εφαρμογές, παίζετε μια χούφτα παιχνιδιών και βλέπετε ταινίες απλά στην τηλεόραση Apple, τότε η τηλεόραση Apple 32GB μπορεί να σας ταιριάζει. Ομοίως, αν θέλετε σχεδόν άμεση πρόσβαση στη μουσική ή τη βιβλιοθήκη εικόνων σας, ίσως θέλετε να επιλέξετε το μοντέλο μεγαλύτερης χωρητικότητας, το οποίο θα πρέπει επίσης να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα εάν έχετε περιορισμούς εύρους ζώνης.

Εάν περιμένετε να παίξετε πολλά παιχνίδια και να χρησιμοποιήσετε όλες τις άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως εφαρμογές ειδήσεων και επικαιρότητας, έχει νόημα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δαπανήσετε τα επιπλέον πενήντα δολάρια σε ένα μοντέλο 64GB. Με τον ίδιο τρόπο, εάν θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση από την επιλογή σας, το μοντέλο μεγαλύτερης χωρητικότητας θα το παραδώσει με μεγαλύτερη συνέπεια, ιδιαίτερα εάν είστε εντατικός χρήστης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απόφαση για το μέγεθος της αγοράς εξαρτάται από το πόσο εντατικά σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη λύση streaming της Apple. Ωστόσο, η Apple μπορεί να προσφέρει νέες και ενδιαφέρουσες υπηρεσίες στο μέλλον, οι οποίες ενδέχεται να απαιτούν συσκευή υψηλότερης χωρητικότητας.