Αποκτήστε το μέγιστο από το Android Launcher σας

Κάνετε τη διεπαφή Android να λειτουργεί μαζί σας, όχι εναντίον σας

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τη διεπαφή σας Android, δεν χρειάζεται να το τοποθετήσετε, ανεξάρτητα από το αν τρέχετε απόθεμα Android ή έκδοση με δέρμα από έναν κατασκευαστή, όπως το HTC ή τη Samsung. Το έχω πει πολλές φορές. μια συσκευή Android είναι μια κενή πλάκα για να προσαρμόσετε όπως επιθυμείτε, συχνά χωρίς ακόμη και ριζοβολία . Τα smartphone Android έχουν όλες τις πολλαπλές οθόνες, αλλά γενικά δεν μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις και widget εφαρμογών. Αντί να αντιμετωπίζετε τις καθημερινές απογοητεύσεις και περιορισμούς, μπορείτε να αλλάξετε τη διασύνδεσή σας κάνοντας λήψη μιας εφαρμογής εκκίνησης . Οι εκτοξευτές σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε και να αλληλεπιδράτε με τις οθόνες σας και το συρτάρι εφαρμογών με διάφορους τρόπους. Οι επιλογές κυμαίνονται από τα σχήματα χρωμάτων, τις γραμματοσειρές, το σχήμα και το μέγεθος των εικονιδίων. Μερικοί εκτοξευτές σάς επιτρέπουν να ενεργοποιείτε μια έμμονη γραμμή αναζήτησης, να διαχειρίζεστε τις ειδοποιήσεις και να καθορίζετε πότε πρέπει να ενεργοποιηθεί η λειτουργία νύχτας.

Οι κορυφαίοι εκτοξευτές περιλαμβάνουν το Nova Launcher Prime (από το TeslaCoil Software), το Apex Launcher (από το Android κάνει), το Action Launcher (από τον Chris Lacy) και το GO Launcher - Theme, Wallpaper. Το Yahoo Aviate Launcher (από το Yahoo, πρώην ThumbsUp Labs) θεωρείται επίσης καλά. Ωστόσο, ο νέος ιδιοκτήτης του (δεν αποτελεί έκπληξη) πρόσθεσε πολλές ενσωματώσεις της Yahoo, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όσους χρησιμοποιούν το οικοσύστημα Google. Το πόδι επάνω ότι Aviate έχει, όμως, είναι ότι προσαρμόζεται με βάση τη δραστηριότητά σας, οπότε υπάρχει λιγότερη εργασία προσαρμογής στο τέλος σας. Επίσης, δεν προσφέρει καμία αγορά εντός εφαρμογής, οπότε είναι πραγματικά δωρεάν όπως και το Apex και το Nova. Από την άλλη πλευρά, το Go Launcher (οι αγορές εντός των εφαρμογών ξεκινούν από 99 σεντς) σας επιτρέπουν να συσκευάσετε εκατοντάδες εικονίδια ανά οθόνη, να κλειδώσετε συγκεκριμένες εφαρμογές από αδιάκριτα μάτια. Λάβετε υπόψη ότι ενώ όλες αυτές οι εφαρμογές είναι δωρεάν για λήψη, ορισμένες από τις λειτουργίες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο απαιτούν αγορές εντός εφαρμογής.

Ρυθμίσεις διάταξης πλέγματος, βάσης και εφαρμογής συρταριού εφαρμογής

Ίσως έχετε παρατηρήσει όταν προσθέτετε συντομεύσεις στις οθόνες σας, περιορίζεστε σε έναν ορισμένο αριθμό γραμμών και στηλών και δεν μπορείτε απλά να τοποθετήσετε τις συντομεύσεις οπουδήποτε θέλετε. Με ένα εκκινητή, μπορείτε να προσαρμόσετε τον αριθμό των γραμμών και των στηλών στη λεγόμενη επιφάνεια εργασίας σας, ώστε να μπορείτε να πετύχετε πέντε και πέντε προς τα κάτω ή έξι προς τα κάτω και οκτώ προς τα κάτω ή οποιοδήποτε συνδυασμό θέλετε. Όσο λιγότερες συντομεύσεις έχετε, τόσο μεγαλύτερες θα είναι τα εικονίδια. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε παρόμοιες εφαρμογές σε φακέλους, όπως εφαρμογές Google, εφαρμογές φωτογραφιών και εφαρμογές μουσικής. Ορισμένες εφαρμογές προσφέρουν καλύμματα φακέλων (την κύρια εφαρμογή) και προεπισκόπησης όταν αγγίζετε σε αυτό, ώστε να μπορείτε να δείτε τι υπάρχει μέσα στην κατάδυση. Η Nova διαθέτει επίσης μια λειτουργία καρτελών που σας επιτρέπει επίσης να οργανώσετε τις εφαρμογές σας, αλλά είναι προσβάσιμη από ένα μενού στην κορυφή της οθόνης σας (όπως οι καρτέλες του προγράμματος περιήγησης) και φαίνεται λίγο πιο κομψό. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ των δύο επιλογών, αν και οι δύο μπορούν να συνυπάρξουν.

Το Nova Launcher διαθέτει επίσης μια ρύθμιση που ονομάζεται τοποθέτηση subgrid, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε widgets και εικονίδια μεταξύ των κυψελών του δικτύου, δίνοντάς σας περισσότερη ευελιξία για να κάνετε τα πάντα κατάλληλα. Αναζητήστε μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να κλειδώσετε την επιφάνεια εργασίας σας έτσι ώστε να παραμένει όπως ακριβώς θέλετε.

Στο κάτω μέρος των περισσότερων αρχικών οθονών Android υπάρχει μια βάση, όπου μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις στις αγαπημένες σας εφαρμογές για να έχετε πρόσβαση σε αυτές από οποιαδήποτε οθόνη. Αυτό μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ανάλογα με τον αριθμό των εικονιδίων, της διάταξης και του σχεδιασμού. Τέλος, το συρτάρι της εφαρμογής σας είναι εκεί όπου μπορείτε να τραβήξετε όλες τις εφαρμογές σας, οι οποίες, ανάλογα με τη συσκευή, είναι αλφαβητικά ή με τη σειρά με την οποία έχουν μεταφορτωθεί. Ένα πρόγραμμα εκκίνησης θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε αυτήν την προβολή τοποθετώντας συχνά τα χρησιμοποιούμενα εικονίδια στην κορυφή, προσθέτοντας μια γραμμή αναζήτησης (αγάπη αυτής της λειτουργίας) αλλάζοντας τον προσανατολισμό από κάθετο σε οριζόντιο και προσαρμόζοντας τα χρώματα προφοράς. Η Εκκίνηση Ενέργειας (οι αγορές εντός της εφαρμογής ξεκινούν από 4,99 €) ακόμη και σας επιτρέπει να προσθέσετε συντομεύσεις εφαρμογών στη γραμμή αναζήτησης της Google, κάτι που είναι δροσερό επειδή βρίσκω ότι η γραμμή από μόνη της είναι σπαταλημένος χώρος. Το Apex και το Nova σάς επιτρέπουν να κάνετε τη γραμμή αναζήτησης σε μια επικάλυψη, ώστε να μην χτυπάει χώρο.

Τα widgets είναι ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά Android, αλλά τείνουν επίσης να αναλάβουν πολύτιμη ακίνητη περιουσία. Η Λειτουργία εκκίνησης έχει μια δυνατότητα που ονομάζεται Shutters (πληρωμένο πρόσθετο) που σας επιτρέπει ουσιαστικά να ενσωματώσετε ένα γραφικό στοιχείο σε μια συντόμευση εφαρμογής που είναι προσβάσιμη από μια κίνηση με κίνηση. Πολύ ωραίο. Ορισμένοι εκτοξευτές διαθέτουν τα δικά τους widget που έχουν σχεδιαστεί για να συνδυάζονται με τη συνολική διεπαφή.

Εικόνες και γραμματοσειρές

Επίσης, οι εκτοξευτές σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το μέγεθος και το σχήμα των εικονιδίων σας, να προσθέσετε και να αφαιρέσετε ετικέτες και να αλλάξετε το χρώμα και άλλα οπτικά στοιχεία. Συχνά μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια επιλογή προεπισκόπησης Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη πακέτων εικονιδίων από το Google Play Store για ακόμα περισσότερες επιλογές. Τα καλύτερα πακέτα εικονιδίων για εσάς εξαρτώνται από το smartphone που διαθέτετε και το λειτουργικό σύστημα που εκτελείτε.

Απενεργοποίηση ή απόκρυψη ανεπιθύμητων εφαρμογών

Ένα από τα μεγαλύτερα ενοχλητικά Android είναι η επιμονή του bloatware , οι οποίες είναι εφαρμογές που είναι προ-φορτωμένες στη συσκευή σας και συχνά δεν μπορούν να απεγκατασταθούν. Οι εκτοξευτές προσφέρουν την επιλογή να απενεργοποιήσετε τις ανεπιθύμητες εφαρμογές ή να τις απενεργοποιήσετε σε ένα φάκελο. Το πρόγραμμα εκκίνησης ενέργειας, το Apex Launcher, το GO Launcher και το Nova Launcher έχουν επίσης τη δυνατότητα να κρύψουν τις ανεπιθύμητες εφαρμογές. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας τρόπος για να ξεχάσουμε τουλάχιστον ότι υπάρχουν, αν δεν μπορείτε να τα αφαιρέσετε εντελώς. Εδώ ελπίζουμε ότι το bloatware σύντομα θα γίνει μια απομακρυσμένη μνήμη.

Χειρονομίες και κύλιση

Οι εκτοξευτές σας επιτρέπουν επίσης να ελέγχετε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με την οθόνη σας. Μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένες ενέργειες που συμβαίνουν όταν σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω ή προς τα κάτω, πατήστε το διπλό, μεγεθύνετε και εξέρχεστε και πολλά άλλα. Οι ενέργειες περιλαμβάνουν την επέκταση ειδοποιήσεων, την προβολή πρόσφατων εφαρμογών, την εκκίνηση του Google Now, την ενεργοποίηση της φωνητικής αναζήτησης και πολλά άλλα. Σκεφτείτε τις δραστηριότητες που κάνετε όλη την ώρα και διευκολύνετε τη ζωή σας με μια απλή χειρονομία.

Πάντα να απογοητευτείτε όταν κάνετε κύλιση σε μεγάλες λίστες εφαρμογών; Οι κορυφαίοι εκτοξευτές θα προσφέρουν εφέ κύλισης και ρυθμίσεις ταχύτητας. Η Λειτουργία εκκίνησης έχει μια λειτουργία Quickdrawer που λειτουργεί ως πλαϊνή γραμμή με μια λίστα με τις εφαρμογές σας, οι οποίες μπορούν να ταξινομηθούν κατά αλφαβητική σειρά, συχνά χρησιμοποιούμενες και ημερομηνία εγκατάστασης. Εάν επιλέξετε αλφαβητική σειρά, μπορείτε να μετακινηθείτε κατευθείαν σε μια συγκεκριμένη επιστολή, διευκολύνοντας την εύρεση εφαρμογών, αν είστε συγγραφέας εφαρμογών.

Εισαγωγή, εξαγωγή και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Τέλος, οι καλύτεροι εκτοξευτές θα σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να εξαγάγετε τις ρυθμίσεις σας και να εισαγάγετε ρυθμίσεις από άλλους εκτοξευτές. Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές που έχετε κατεβάσει καθώς και ενσωματωμένες συσκευές εκτόξευσης, όπως το TouchWiz της Samsung. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να αλλάξετε εκτοξευτές, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι πάντα μια καλή ιδέα σε περίπτωση που η συσκευή σας παραβιαστεί.

Όπως πάντα, είναι πολύ καλή ιδέα να δοκιμάσετε περισσότερες από μία εφαρμογές εκκίνησης πριν δεσμευτείτε (ή πληρώσετε) ένα. Σκεφτείτε το είδος του χρήστη που είστε. ίσως σας αρέσουν οι οθόνες σας γεμάτες εικονίδια ή απλά τα βασικά. Ίσως θέλετε τον πλήρη έλεγχο της διασύνδεσης ή απλά θέλετε να κάνετε λίγες αλλαγές. Λάβετε επίσης υπόψη ότι μπορείτε να βελτιώσετε οποιονδήποτε από αυτούς τους εκτοξευτές με πρόσθετες λήψεις για πακέτα εικονιδίων, θέματα και wallpapers. Κάθε ένας από αυτούς τους εκτοξευτές έχει τόσα χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις που αξίζει να ξοδέψετε λίγες μέρες για να εξοικειωθείτε με το ένα και να τραγουδήσετε με τις επιλογές του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή εκτόξευσης για εβδομάδες και ακόμα να μην γρατσουνίσετε την επιφάνεια.