Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής σας Android

Ποτέ μην χάνετε άλλη επαφή ή φωτογραφία με αυτές τις σημαντικές συμβουλές

Μιλάμε για αυτό πολλά: δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας για το Android σας. Είτε ακουμπάτε το τηλέφωνό σας , ενημερώνετε το λειτουργικό σας σύστημα Android ή απλώς προσπαθείτε να αποκτήσετε περισσότερο χώρο στη συσκευή σας , η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας είναι πάντα μια καλή πρακτική. Αλλά πώς ακριβώς το κάνετε; Όπως συμβαίνει με το Android, υπάρχουν πολλές επιλογές. Αρχικά, μπορείτε απλά να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας και να επιλέξετε Backup και επαναφορά από το μενού. Από εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων εφαρμογής, των κωδικών πρόσβασης Wi-Fi και άλλων ρυθμίσεων στους διακομιστές της Google και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό αντιγράφων ασφαλείας για τα δεδομένα σας. απαιτείται μια διεύθυνση Gmail και μπορείτε να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς. Επιλέξτε την επιλογή αυτόματης επαναφοράς, η οποία θα αποκαταστήσει τις εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει στο παρελθόν, ώστε να μπορείτε να παραλάβετε από πού σταμάτησες σε ένα παιχνίδι και να διατηρήσετε τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις.

Εδώ μπορείτε επίσης να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις δικτύου (Wi-Fi, Bluetooth κ.λπ.) ή να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων, η οποία καταργεί όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας. (Αυτή η τελευταία επιλογή είναι απαραίτητη προτού να πουλήσετε ή διαφορετικά να απαλλαγείτε από μια παλιά συσκευή Android .) Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για οποιοδήποτε περιεχόμενο στην κάρτα SD σας και για να το μετακινήσετε στη νέα συσκευή σας κατά την αναβάθμιση.

Το Google Photos, μια εναλλακτική λύση στην εφαρμογή Gallery Gallery, διαθέτει επίσης επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμού στις ρυθμίσεις του. Διαφέρει από την εφαρμογή Gallery με μερικούς διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Έχει επίσης μια λειτουργία αναζήτησης που χρησιμοποίησε τη γεωγραφική κατανομή και άλλα δεδομένα για να βρει σχετικές φωτογραφίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία όρων αναζήτησης, όπως το Λας Βέγκας, σκύλος, γάμος, για παράδειγμα; αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα λειτούργησε καλά στις δοκιμές μου. Μπορείτε επίσης να σχολιάζετε φωτογραφίες, να δημιουργείτε κοινόχρηστα άλμπουμ και να ρυθμίζετε απευθείας συνδέσεις σε μεμονωμένες φωτογραφίες. Είναι περισσότερο σαν το Google Drive με αυτό τον τρόπο. Το Google Photos, όπως και η εφαρμογή Gallery, διαθέτει επίσης εργαλεία επεξεργασίας, αλλά η εφαρμογή Φωτογραφίες περιλαμβάνει επίσης φίλτρα τύπου Instagram. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Google Photos στην επιφάνεια εργασίας σας καθώς και σε όλες τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιείτε. Τέλος, υπάρχει μια επιλογή για να ελευθερώσετε χώρο διαγράφοντας φωτογραφίες και βίντεο από τη συσκευή σας που έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας.

Εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για Android

Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το Helium, το Super Backup, το Titanium Backup και το Ultimate Backup. Το Titanium Backup απαιτεί τη ρίζα της συσκευής σας, ενώ τα Helium, Super Backup και Ultimate Backup μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από ριζωμένα όσο και από μη εξωστρεφόμενα τηλέφωνα. Εάν χρησιμοποιείτε το Super Backup ή το Ultimate Backup με μια μη εξουδετερωμένη συσκευή, ορισμένες λειτουργίες δεν θα είναι διαθέσιμες. αυτό δεν συμβαίνει με το Χέλιου. Και οι τέσσερις εφαρμογές προσφέρουν τη δυνατότητα προγραμματισμού συνηθισμένων αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς δεδομένων σε νέο ή επανεκλεγμένο τηλέφωνο. Κάθε εφαρμογή είναι ελεύθερη για λήψη, αλλά τα Helium, Titanium και Ultimate προσφέρουν εκδόσεις υψηλής ποιότητας με πρόσθετες λειτουργίες όπως η αφαίρεση διαφημίσεων, τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και η ενοποίηση με υπηρεσίες αποθήκευσης cloud τρίτων κατασκευαστών, όπως το Dropbox.

Επαναφορά της συσκευής σας

Αν έχετε Android Lollipop , Marshmallow ή Nougat , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία που ονομάζεται Tap & Go, η οποία χρησιμοποιεί το NFC για τη μεταφορά δεδομένων από τη μια συσκευή στην άλλη. Το Touch & Go είναι διαθέσιμο μόνο όταν ρυθμίζετε ένα νέο τηλέφωνο ή εάν έχετε επαναφέρει τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς τι θέλετε να μεταφέρετε. Η εναλλακτική λύση είναι απλά να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail. μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ποια από τις συσκευές σας θα αποκατασταθεί από εάν είχατε πολλά Androids.Αν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή αντιγράφων ασφαλείας, απλώς κατεβάστε την εφαρμογή στη συσκευή σας και συνδεθείτε και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να επαναφέρετε τη συσκευή σας.

Δεν ήταν τόσο δύσκολο, έτσι; Ποτέ μην χάνετε ξανά τη μουσική, τις φωτογραφίες, τις επαφές σας ή άλλα σημαντικά δεδομένα, δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας Android τακτικά. Σοβαρά, το κάνετε τώρα.