Συμβουλές και κόλπα Android

Πώς να βρείτε ένα χαμένο ή κλεμμένο smartphone με τη Διαχείριση συσκευής Android

Συμβαίνει σε κάθε ιδιοκτήτη smartphone.

Στην πραγματικότητα, μπορώ να πω με σχεδόν 100 τοις εκατό εμπιστοσύνη ότι σε κάποιο σημείο της ζωής σας με το smartphone, θα φωνάξετε τις λέξεις, "Είδατε το τηλέφωνό μου;"

Ίσως το τοποθετήσετε κάπου στο σπίτι σας και δεν μπορείτε να θυμηθείτε τι είναι "κάπου". Ίσως το αφήσατε σε ένα εστιατόριο αφού πήρατε φωτογραφίες από το γευστικό σας γεύμα για να πειράξετε φίλους στα κοινωνικά μέσα (κάρμα, μάγκα). Και πάλι, ίσως κάποιος με αρπακτικά μικρά πόδια αποφάσισε να διαφύγει με τη πολύτιμη συσκευή σου a la Gollum.

Ανεξάρτητα, τώρα θέλετε να βρείτε το τηλέφωνο pronto σας και θέλετε να μάθετε πώς. Όπως και με τη λειτουργία "Βρείτε το iPhone μου" για το smartphone της Apple, οι χρήστες Android smartphone διαθέτουν ενσωματωμένη επιλογή παρακολούθησης τηλεφώνου καθώς και ευγένεια του Διαχειριστή Συσκευών Android.

Για παλαιότερα τηλέφωνα, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε εκ των προτέρων το Android Device Manager για να το χρησιμοποιήσετε, το οποίο θα αποδειχθεί ένα δύσκολο σενάριο εάν έχετε ήδη χάσει το τηλέφωνό σας. Οι ιδιοκτήτες νεότερων κινητών τηλεφώνων Android που διαθέτουν στη λειτουργία μας Android Phone Fight , ωστόσο, έχουν ήδη ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία.

Όταν δοκιμάσαμε ένα Samsung Galaxy Note Edge , για παράδειγμα, μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τη δυνατότητα παρακολούθησης του Device Manager του Android χωρίς να χρειάζεται να το ορίσω. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό Google (π.χ. Gmail, Google Play Store) συγχρονισμένο με το τηλέφωνό σας, το οποίο πιθανότατα θα κάνατε την πρώτη φορά που θα ρυθμίσετε το τηλέφωνό σας, επειδή είναι λίγο απαραίτητο βήμα για να χρησιμοποιήσετε πλήρως ένα τηλέφωνο Android (επίσης μια καλή ιδέα σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό οθόνης κλειδώματος στη συσκευή σας Android και θέλετε να το επαναφέρετε).

Λοιπόν, υπάρχει μια ακόμη προειδοποίηση - το τηλέφωνό σας πρέπει να είναι ενεργοποιημένο επειδή χρειάζεστε για να εκπέμψει ένα ασύρματο σήμα για να λειτουργήσει αυτή η όλη διαδικασία. Το μάθημα όπως πάντα είναι, η προετοιμασία είναι η μητέρα της ανακάλυψης. Ή κατι τετοιο.

Εν πάση περιπτώσει, υποθέτοντας ότι είστε έτοιμοι και έτοιμοι να πάτε, μπορείτε να βρείτε το χαμένο ή κλεμμένο τηλέφωνο Android με τη Διαχείριση συσκευής Android. (Για τους λαούς που έχουν ξεχάσει τον κωδικό ασφαλείας τους, φροντίστε να δείτε το σεμινάριό μας σχετικά με την Πώς να Επαναφέρετε από απόσταση τον κωδικό σας Android Lockscreen .)

Συνεχίστε και ξεκινήστε τη Διαχείριση συσκευών Android μέσω της εφαρμογής ή μεταβαίνοντας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που έχετε επιλέξει και επισκεφθείτε τον ιστότοπό του. Για να μεταβείτε στον ιστότοπο, μπορείτε είτε να κάνετε αναζήτηση για "διαχειριστή συσκευών Android" είτε να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο στη διεύθυνση: https://www.google.com/android/devicemanager. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί με το λογαριασμό Google που σχετίζεται με τη κλειδωμένη συσκευή σας.

Μόλις είστε στο Android Device Manager, θα εμφανιστεί μια οθόνη που περιλαμβάνει έναν χάρτη και ένα πλαίσιο μενού που εμφανίζει τις συσκευές που σχετίζονται με το λογαριασμό σας στο Google. Εάν όλα έχουν ρυθμιστεί σωστά, ο χάρτης θα φορτώσει τελικά τη θέση του τηλεφώνου σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το χάσατε κατά την επίσκεψη σε διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς θα γνωρίζετε το συγκεκριμένο κατάστημα ή τον τόπο στον οποίο το αφήσατε. Εάν ήταν κλεμμένο, η αντιμετώπιση του κλέφτη πιθανότατα δεν είναι καλή ιδέα, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να κλειδώσετε ή να σκουπίσετε από απόσταση το τηλέφωνό σας πατώντας τα εικονίδια "Κλείδωμα" ή "Διαγραφή" στο Android Device Manager. Μπορείτε να αλλάξετε από μακριά τον κωδικό πρόσβασής σας από εδώ.

Εάν χάσατε το τηλέφωνό σας στο σπίτι σας, η λειτουργία του χάρτη δεν θα είναι τόσο χρήσιμη όσο πιθανότατα θα έχετε μόνο έναν κύκλο γύρω από το σπίτι σας. Αυτό είναι όταν θα χρειαστεί να πατήσετε στη λειτουργία "Δακτυλογράφηση" του μενού κουτιού, το οποίο θα προκαλέσει το ηχητικό σας τηλέφωνο να κουδουνίζει σε υψηλή ένταση, εάν είναι αθόρυβο.

Είναι αλήθεια ότι το Android Device Manager δεν είναι τέλεια λύση, ειδικά σε παλαιότερα τηλέφωνα. Κάποια φορά, έδειξε ένα κύκλο δύο μιλίων όταν το χρησιμοποίησα στο Galaxy S3 μου, για παράδειγμα. Welp. Άλλες φορές, πήρα το τρομακτικό μήνυμα "μη διαθέσιμη τοποθεσία" και έπρεπε να κάνω την αναζήτηση πολλές φορές. Συνήθως λειτουργεί καλά σε νεότερες συσκευές, όμως, έτσι είναι ακόμα ένα χρήσιμο κόλπο για να το ξέρετε.

Για περισσότερες συμβουλές και δυνατότητες σχετικά με τις κινητές συσκευές, συμβουλευτείτε τις διάφορες συμβουλές για το Android ή επισκεφθείτε τον διανομέα tablet και έξυπνου τηλεφώνου