Συνηθισμένες χειρονομίες Android για το τηλέφωνο ή το tablet σας

Η γνώση των βασικών στοιχείων θα σας κάνει να κινηθείτε πιο γρήγορα

Οι συσκευές Android είναι σε θέση να ανιχνεύσουν μια ευρεία ποικιλία κινήσεων και στις περισσότερες περιπτώσεις οι συσκευές Android είναι σε θέση να ανιχνεύουν πολλαπλές πινελιές ταυτόχρονα, γνωστές και ως multi-touch . (Τα πρώτα τηλέφωνα Android δεν έχουν δυνατότητα πολλαπλής αφής.)

Αυτή είναι μια λίστα με τις πιο κοινές χειρονομίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλληλεπιδράσετε με το τηλέφωνό σας. Δεν είναι κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κάθε τύπο αφής, φυσικά, αλλά αν βρεθείτε ποτέ μπερδεμένος με το πώς να προχωρήσετε, εδώ είναι μερικές χειρονομίες για να δοκιμάσετε.

Πατήστε, Κάντε κλικ ή Αγγίξτε

Getty Images

Οι προγραμματιστές μπορεί να το γνωρίζουν αυτό ως ένα "κλικ" αντί για ένα βούλημα, επειδή αναφέρεται στον κώδικα με αυτόν τον τρόπο: "onClick ()". Ωστόσο, αναφέρεστε σε αυτό, αυτή είναι ίσως η πιο βασική αλληλεπίδραση. Μια ελαφριά επαφή με το δάχτυλό σας. Χρησιμοποιήστε το για να πατήσετε τα κουμπιά, να επιλέξετε τα πράγματα και να πατήσετε τα πλήκτρα του πληκτρολογίου.

Διπλό πάτημα ή διπλό πάτημα

Μπορείτε επίσης να το ονομάσετε "διπλό κλικ". Αυτό είναι παρόμοιο με το διπλό κλικ που κάνετε με ένα ποντίκι υπολογιστή. Αγγίξτε γρήγορα την οθόνη, σηκώστε το δάκτυλό σας και αγγίξτε ξανά. Οι διπλές βρύσες χρησιμοποιούνται συχνά για μεγέθυνση σε χάρτες ή επιλογή στοιχείων.

Μεγάλο πάτημα, Μεγάλη πίεση ή Μεγάλη αφής

Το "μακρύ κλικ" είναι μια χειρονομία που χρησιμοποιείται συχνά σε κινητές συσκευές Android , αν και όχι τόσο συχνά όσο το απλό (σύντομο) αγγίξτε ή κάντε κλικ. Η μεγάλη πίεση αγγίζει ένα στοιχείο και πατάει για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να γλιστρήσει το δάχτυλό σας.

Με το πάτημα των εικονιδίων εφαρμογών στο συρτάρι του συστήματος μπορείτε να τα μετακινήσετε στην επιφάνεια εργασίας, τα μεγάλα πάτημα σε widget σας επιτρέπουν να μετακινήσετε ή να ρυθμίσετε το μέγεθος και οι μακριές πινελιές στο παλιό ρολόι της επιφάνειας εργασίας σας επέτρεψαν να το αφαιρέσετε . Γενικά, το μακρύ πάτημα χρησιμοποιείται για να ξεκινήσει ένα μενού με βάση τα συμφραζόμενα όταν το υποστηρίζει η εφαρμογή.

Παραλλαγή: Με μεγάλη πίεση πατήστε . Αυτό είναι ένα μακρύ πάτημα που σας επιτρέπει να μετακινήσετε αντικείμενα που θα ήταν συνήθως πιο δύσκολο να μετακινηθούν, όπως για να αναδιατάξετε τα εικονίδια στην Αρχική οθόνη σας.

Σύρετε, σύρετε ή σπρώξτε

Μπορείτε να σύρετε τα δάχτυλά σας κατά μήκος της οθόνης για να πληκτρολογήσετε ή να σύρετε στοιχεία από μια θέση οθόνης σε άλλη. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε μεταξύ των Αρχικών οθονών. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα drag και ένα fling είναι γενικά σε στυλ. Τα Drags είναι ελεγχόμενα, με αργές κινήσεις, όπου στοχεύετε να κάνετε κάτι στην οθόνη, ενώ τα κουμπιά και οι φτερούγες είναι γενικά τρεμοπαίζει γύρω από την οθόνη - όπως η κίνηση που θα χρησιμοποιούσατε για να μετατρέψετε μια σελίδα σε ένα βιβλίο.

Οι κύλινδροι είναι πραγματικά απλά swipes ή flings που κάνετε με μια κίνηση πάνω-κάτω και όχι παράπλευρη.

Σύρετε από την επάνω ή την κάτω πλευρά της οθόνης στο μέσο της οθόνης για να ανοίξετε μενού σε πολλά προγράμματα. Τραβήξτε προς τα κάτω (μεταφορά ή απομάκρυνση) από το επάνω μέρος της οθόνης σε κάπου στη μέση της οθόνης, για να ανανεώσετε το περιεχόμενο σε εφαρμογές όπως το Mail.

Ανοίξτε το πείρο και κλείστε το

Χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα, μπορείτε είτε να μετακινήσετε το πλησιέστερο μαζί με μια κίνηση τσίμπημα ή να τα διαδώσετε πιο μακριά σε μια κίνηση εξαπλώσεως. Αυτός είναι ένας πολύ καθολικός τρόπος για να ρυθμίσετε το μέγεθος του περιεχομένου μέσα σε εφαρμογές, όπως μια φωτογραφία μέσα σε μια ιστοσελίδα.

Περιστροφή και κλίση

Χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα, μπορείτε να περιστρέψετε τα δάχτυλά σας για να περιστρέψετε επιλεγμένα αντικείμενα σε ορισμένα προγράμματα και μια σύρετε με δύο δάχτυλα συχνά κλίνει αντικείμενα 3-D μέσα σε εφαρμογές, όπως οι Χάρτες Google.

Σκληρά κουμπιά

Φυσικά, πολλά τηλέφωνα Android και tablet έχουν επίσης σκληρά κουμπιά.

Μια κοινή διάταξη είναι ένα σκληρό κουμπί Home στο κέντρο με ένα κουμπί μενού και επιστροφής και στις δύο πλευρές. Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι τα κουμπιά Μενού και Πίσω συχνά δεν εμφανίζονται αν δεν τα πιέσετε πρώτα, οπότε απλά πρέπει να απομνημονεύσετε πού βρίσκονται.