Συσκευή δημιουργίας ομιλίας Dynavox Maestro

Το DynaVox Maestro είναι μια φορητή συσκευή δημιουργίας ομιλίας που μοιάζει με tablet PC. Το Maestro είναι μια δημοφιλής επαυξητική και εναλλακτική συσκευή επικοινωνίας που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν να έχουν πρόσβαση στις λέξεις που απαιτούνται για τη δημιουργία μηνυμάτων και να συνομιλούν.

Οι χρήστες αυτού του τύπου βοηθητικής τεχνολογίας έχουν σοβαρή ομιλία, γλώσσα και μαθησιακές δυσκολίες που προκύπτουν από συνθήκες όπως ο αυτισμός, η εγκεφαλική παράλυση ή το σύνδρομο Down. Το Maestro χρησιμοποιεί τεχνολογία οθόνης αφής, κείμενο σε ομιλία και ειδικό λογισμικό που παρέχει στους χρήστες πολλές επιλογές για τη δημιουργία και την παράδοση μηνυμάτων.

Το DynaVox Boardmaker είναι πλατφόρμα εκδόσεων που βασίζεται σε Symbols Premier

Τι εξουσίες Το Maestro είναι ένα πλαίσιο επικοινωνίας που ονομάζεται InterAACT και το λογισμικό DynaVox που ονομάζεται Boardmaker, μια πλατφόρμα για τη δημιουργία περιεχομένου χρησιμοποιώντας σύμβολα και όχι λέξεις.

Τα σύνολα ιδιοτήτων του Boardmaker είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των εκπαιδευτικών της ειδικής εκπαίδευσης. Πολλοί εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν το Boardmaker για τη δημιουργία υλικών και δραστηριοτήτων για μη λεκτικά παιδιά.

Το Maestro εμφανίζει ή διαβάζει φωνητικά κείμενο ή λέξεις που σχετίζονται με εικόνες που οι χρήστες αγγίζουν στην οθόνη αφής. Οι σελίδες και τα σετ σελίδων μπορούν να προσαρμοστούν έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικοινωνούν γρήγορα με οποιαδήποτε σκέψη, διάθεση ή επιθυμία δημιουργώντας το λεξιλόγιό τους.

Πληκτρολόγια στην οθόνη και κείμενο σε ομιλία Κάντε πρόσβαση στο Maestro

Το Maestro διατίθεται σε δύο εκδόσεις: αφιερωμένο και στάνταρ. Η αποκλειστική έκδοση έχει σχεδιαστεί μόνο για έξοδο ομιλίας και υποστηρίζει μόνο λογισμικό επικοινωνίας DynaVox. Το ειδικό μοντέλο πληροί τις απαιτήσεις της Medicare για μια συσκευή παραγωγής ομιλίας.

Η βασική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπολογιστής και υποστηρίζει επιπλέον προγράμματα Windows 7. Ο Boardmaker και ο Speaking Dynamic Pro είναι προφορτωμένοι σε κάθε πρότυπο Maestro.

Χαρακτηριστικά προϊόντος DynaVox Maestro

Εργαλεία σύνθεσης : Το λογισμικό Maestro Series 5 έχει σχεδιαστεί για γρήγορη σύνθεση μηνυμάτων. Τα εργαλεία περιλαμβάνουν πρόβλεψη λέξεων και φράσεων, "κουλοχέρηδες" που παρέχουν εύκολη πρόσβαση σε σχετικές λέξεις και παρεμβολές βάσει συμβόλων "Quickfires" χρήσιμες σε διάφορες σύντομες συνομιλίες. Άλλες λειτουργίες εξοικονόμησης χρόνου περιλαμβάνουν:

Πληκτρολόγια και ποντίκια στην οθόνη: Τα πληκτρολόγια επί της οθόνης του Maestro - παρόμοια με το πληκτρολόγιο Windows On-Screen - επιτρέπουν στους χρήστες να εισάγουν λέξεις, φράσεις, σύμβολα και εντολές σε ενεργές εφαρμογές των Windows. Το λογισμικό Series 5 υποστηρίζει πολλές εφαρμογές, όπως το Google Mail, το Ημερολόγιο, το Open Office και η περιήγηση στο Mouseless μέσω του Mozilla Firefox.

Κείμενο σε ομιλία : Το Maestro παρέχει ένα ευρύ φάσμα σαφών, συνθετικών φωνών - όπως οι AT & T Natural Voices και η Acapela HQ για παιδιά και για ενήλικες - ώστε τα μηνύματα να είναι άμεσα κατανοητά. Οι επιλογές ομιλίας υποστηρίζουν τόσο νέο όσο και προ-προγραμματισμένο περιεχόμενο.

Αναγνώστης e-Book : Ο ενσωματωμένος αναγνώστης eBooks του Maestro επιτρέπει στους χρήστες να ακούν κείμενο και DAISY μορφοποιημένα ηλεκτρονικά βιβλία που λαμβάνονται από το Internet. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν ρυθμίσεις και στοιχεία ελέγχου για το μέγεθος του βιβλίου, την τοποθέτηση και την πλοήγηση.

Έλεγχοι περιβάλλοντος DynaVox Maestro

Το Maestro περιλαμβάνει πολλά εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν και να ελέγχουν το περιβάλλον τους. Αυτά περιλαμβάνουν: