Πώς να διορθώσετε το NTLDR λείπει σφάλματα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για το NTLDR λείπει από σφάλματα στα Windows XP

Υπάρχουν λίγοι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους το σφάλμα "NTLDR λείπει" ενδέχεται να παρουσιαστεί, με το πρώτο στοιχείο πιο κάτω να είναι το πιο κοινό:

Το σφάλμα "Λείπει το NTLDR" εμφανίζεται πολύ σύντομα μετά την πρώτη εκκίνηση του υπολογιστή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτόματης δοκιμής (POST) . Τα Windows XP αρχίζουν να φορτώνουν μόνο όταν εμφανιστεί το μήνυμα λάθους NTLDR.

Τυπικές αιτίες των σφαλμάτων NTLDR

Υπάρχουν διάφορα πιθανά αίτια για σφάλματα NTLDR , συμπεριλαμβανομένου του πιο κοινού προβλήματος "NTLDR λείπει".

Ο συνηθέστερος λόγος για αυτό το σφάλμα είναι όταν ο υπολογιστής σας προσπαθεί να εκκινήσει από μια μονάδα σκληρού δίσκου ή μια μονάδα flash που δεν έχει διαμορφωθεί σωστά για να εκκινήσει. Με άλλα λόγια, προσπαθεί να εκκινήσει από μια μη εκκίνηση πηγή. Αυτό ισχύει και για τα μέσα σε μια μονάδα οπτικού δίσκου ή δισκέτας από την οποία προσπαθείτε να εκκινήσετε.

Άλλες πιθανές αιτίες περιλαμβάνουν διεφθαρμένα και εσφαλμένα διαμορφωμένα αρχεία, ζητήματα αναβάθμισης σκληρού δίσκου και λειτουργικού συστήματος , κατεστραμμένους τομείς σκληρών δίσκων, παρωχημένο BIOS και χαλασμένα ή χαλαρά καλώδια IDE .

Δεν θέλετε να το διορθώσετε μόνοι σας;

Εάν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε μόνοι σας αυτό το θέμα NTLDR, συνεχίστε με την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επόμενη ενότητα.

Διαφορετικά, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να διορθώσω τον υπολογιστή μου; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε το "NTLDR" Λείπει & # 39; Λάθη

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας . Το σφάλμα NTLDR θα μπορούσε να είναι ένα σφάλμα.
  2. Ελέγξτε τις μονάδες δισκέτας και οπτικού δίσκου (CD / DVD / BD) για μέσα εκτύπωσης και αποσυνδέστε τις εξωτερικές μονάδες δίσκου. Συχνά, εμφανίζεται το σφάλμα "NTLDR is Missing" (Σφάλμα NTLDR) αν ο υπολογιστής προσπαθεί να εκκινήσει σε μη δισκέτα δισκέτα, CD / DVD / BD, εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μονάδα flash.
    1. Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι αυτή είναι η αιτία του προβλήματός σας και αυτό συμβαίνει πολύ, ίσως να θέλετε να εξετάσετε την αλλαγή της σειράς εκκίνησης στο BIOS, ώστε να εμφανίζεται πρώτα ο σκληρός δίσκος με τα Windows.
  3. Ελέγξτε τη ρύθμιση του σκληρού δίσκου και άλλων μονάδων δίσκου στο BIOS και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστές. Η ρύθμιση παραμέτρων του BIOS λέει στον υπολογιστή πώς να χρησιμοποιήσει μια μονάδα δίσκου, ώστε λανθασμένες ρυθμίσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων NTLDR.
    1. Σημείωση: Συνήθως υπάρχει μια ρύθμιση Αυτόματης ρύθμισης για τις διαμορφώσεις της μονάδας σκληρού δίσκου και της μονάδας οπτικού δίσκου στο BIOS, που είναι συνήθως ένα ασφαλές στοίχημα αν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε.
  4. Επαναφέρετε τα αρχεία NTLDR και ntdetect.com από το CD των Windows XP . Η επαναφορά αυτών των δύο σημαντικών αρχείων συστήματος από το αρχικό CD των Windows XP μπορεί να κάνει το τέχνασμα.
  1. Επιδιορθώστε ή αντικαταστήστε το αρχείο boot.ini . Αυτό θα αποτρέψει το σφάλμα NTLDR εάν η αιτία του προβλήματος είναι ένα αρχείο boot.ini που δεν έχει ρυθμιστεί σωστά για την εγκατάσταση των Windows XP.
  2. Γράψτε ένα νέο τομέα εκκίνησης διαμερίσματος στο διαμέρισμα συστήματος των Windows XP . Εάν ο τομέας εκκίνησης διαμερίσματος έχει καταστραφεί ή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, ενδέχεται να λάβετε το σφάλμα "NTLDR is Missing".
  3. Επιδιορθώστε την κύρια εγγραφή εκκίνησης των Windows XP . Τα μηνύματα λάθους του NTLDR ενδέχεται επίσης να εμφανιστούν εάν η κύρια εγγραφή εκκίνησης είναι κατεστραμμένη.
  4. Επανατοποθετήστε όλα τα εσωτερικά δεδομένα και τα καλώδια τροφοδοσίας . Τα μηνύματα λάθους του NTLDR ενδέχεται να προκληθούν από χαλαρά ή δυσλειτουργικά καλώδια IDE.
    1. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το καλώδιο IDE εάν υποψιάζεστε ότι ενδέχεται να είναι ελαττωματικό.
  5. Ενημερώστε το BIOS της μητρικής σας πλατφόρμας. Περιστασιακά, μια παλιά έκδοση του BIOS μπορεί να προκαλέσει το σφάλμα "NTLDR is Missing".
  6. Εκτελέστε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows XP . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα πρέπει να αντικαθιστά όλα τα αρχεία που λείπουν ή έχουν καταστραφεί. Συνεχίστε την αντιμετώπιση προβλημάτων αν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα.
  7. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows XP . Αυτός ο τύπος εγκατάστασης θα καταργήσει πλήρως τα Windows XP από τον υπολογιστή σας και θα το εγκαταστήσει ξανά από την αρχή.
    1. Σημαντικό: Ενώ αυτό σχεδόν σίγουρα θα επιλύσει τυχόν λάθη NTLDR, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία λόγω του γεγονότος ότι όλα τα δεδομένα σας πρέπει να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας και στη συνέχεια να αποκατασταθούν αργότερα. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας για να τα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, κατανοήστε ότι θα τα χάσετε όλα εάν συνεχίσετε με μια καθαρή εγκατάσταση των Windows XP.
  1. Επανατοποθετήστε τη μονάδα σκληρού δίσκου και στη συνέχεια εκτελέστε μια νέα εγκατάσταση των Windows XP .
    1. Εάν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, συμπεριλαμβανομένης της καθαρής εγκατάστασης από το τελευταίο βήμα, πιθανότατα αντιμετωπίζετε πρόβλημα υλικού με το σκληρό σας δίσκο.

Σφάλματα NTLDR Εφαρμόστε μόνο στα Windows (συνήθως ...)

Αυτό το ζήτημα ισχύει για το λειτουργικό σύστημα Windows XP, συμπεριλαμβανομένων των Windows XP Professional και των Windows XP Home Edition.

Τα Windows 10 , τα Windows 8 , τα Windows 7 και τα Windows Vista χρησιμοποιούν το BOOTMGR και όχι το NTLDR. Εάν λάβετε ένα σφάλμα "NTLDR που λείπει" σε ένα από αυτά τα λειτουργικά συστήματα, ειδικά στις αρχές της διαδικασίας εγκατάστασης, δοκιμάστε ξανά από την αρχή να ξεκινήσετε ξανά τη διαδικασία καθαρής εγκατάστασης.

Ακόμα προβλήματα NTLDR;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Να είστε βέβαιος να μου πείτε ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να διορθώσετε το πρόβλημα "NTLDR λείπει".