Τι είναι το POST;

Ορισμός του POST και μια επεξήγηση διαφόρων τύπων σφαλμάτων POST

Το POST, σύντομο για το Power On Self Test , είναι το αρχικό σύνολο διαγνωστικών δοκιμών που εκτελούνται από τον υπολογιστή αμέσως μετά την ενεργοποίησή του, με πρόθεση να ελέγξει για τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με το υλικό .

Οι υπολογιστές δεν είναι οι μόνες συσκευές που εκτελούν POST. Ορισμένες συσκευές, ιατρικός εξοπλισμός και άλλες συσκευές εκτελούν επίσης παρόμοιες αυτοδοκιμές μετά την ενεργοποίησή τους.

Σημείωση: Μπορεί επίσης να δείτε το POST να συντομεύεται ως POST , αλλά πιθανότατα όχι πολύ συχνά πια. Η λέξη "post" στον κόσμο της τεχνολογίας αναφέρεται επίσης σε ένα άρθρο ή ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά. Το POST, όπως εξηγείται σε αυτό το άρθρο, δεν έχει καμία σχέση με τον όρο που σχετίζεται με το Διαδίκτυο.

Ο ρόλος του POST στη διαδικασία εκκίνησης

Μια αυτόματη δοκιμή ενεργοποίησης είναι το πρώτο βήμα της ακολουθίας εκκίνησης . Δεν έχει σημασία αν μόλις επανεκκινήσατε τον υπολογιστή σας ή εάν το ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά σε ημέρες. το POST πρόκειται να τρέξει, ανεξάρτητα.

Το POST δεν βασίζεται σε κανένα συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα . Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να υπάρχει ένα λειτουργικό σύστημα εγκατεστημένο σε σκληρό δίσκο για να τρέξει το POST. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η δοκιμή αντιμετωπίζεται από το BIOS του συστήματος, και όχι από οποιοδήποτε εγκατεστημένο λογισμικό.

Ο έλεγχος αυτόματης ενεργοποίησης ελέγχει ότι υπάρχουν βασικές συσκευές συστήματος και λειτουργούν σωστά, όπως το πληκτρολόγιο και άλλες περιφερειακές συσκευές , καθώς και άλλα στοιχεία υλικού όπως ο επεξεργαστής , οι συσκευές αποθήκευσης και η μνήμη .

Ο υπολογιστής θα συνεχίσει να εκκινεί μετά το POST, αλλά μόνο εάν ήταν επιτυχής. Προβλήματα μπορούν σίγουρα να εμφανιστούν μετά το POST, όπως τα Windows που κρέμονται κατά την εκκίνηση , αλλά τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αποδοθούν σε ένα λειτουργικό σύστημα ή πρόβλημα λογισμικού, όχι ένα υλικό.

Αν το POST εντοπίσει κάτι λανθασμένο κατά τη διάρκεια της δοκιμής του, συνήθως θα λάβετε κάποιο σφάλμα, και ελπίζουμε ότι θα είναι αρκετά σαφές για να βοηθήσετε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων.

Προβλήματα κατά τη διάρκεια του POST

Θυμηθείτε ότι το Power On Self Test είναι ακριβώς αυτό - ένας αυτοέλεγχος . Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει τον υπολογιστή να συνεχίσει να εκκινεί, θα προκαλέσει κάποιο σφάλμα.

Τα σφάλματα ενδέχεται να εμφανιστούν με τη μορφή LED που αναβοσβήνουν, ακουστικών ηχητικών σημάτων ή μηνυμάτων σφάλματος στην οθόνη , τα οποία όλα αναφέρονται τεχνικά ως κωδικοί POST, κωδικούς ήχου και μηνύματα σφάλματος POST στην οθόνη, αντίστοιχα.

Εάν κάποιο τμήμα του POST αποτύχει, θα γνωρίζετε πολύ σύντομα μετά την τροφοδοσία στον υπολογιστή σας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μάθετε εξαρτάται από τον τύπο και τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Για παράδειγμα, εάν το πρόβλημα έγκειται στην κάρτα οθόνης και επομένως δεν μπορείτε να δείτε τίποτα στην οθόνη, τότε η αναζήτηση ενός μηνύματος σφάλματος δεν θα ήταν τόσο χρήσιμη όσο η ακρόαση για κωδικό ή η ανάγνωση κώδικα POST με POST κάρτα δοκιμής .

Σε υπολογιστές MacOS, τα σφάλματα POST εμφανίζονται συχνά ως εικονίδιο ή άλλο γραφικό αντί για ένα πραγματικό μήνυμα σφάλματος. Για παράδειγμα, ένα σπασμένο εικονίδιο φακέλου μετά την εκκίνηση του Mac σας μπορεί να σημαίνει ότι ο υπολογιστής δεν μπορεί να βρει έναν κατάλληλο σκληρό δίσκο για εκκίνηση.

Ορισμένοι τύποι βλαβών κατά τη διάρκεια του POST ενδέχεται να μην προκαλέσουν καθόλου σφάλματα ή το σφάλμα ενδέχεται να κρύβεται πίσω από το λογότυπο του κατασκευαστή του υπολογιστή.

Επειδή τα θέματα κατά τη διάρκεια του POST είναι τόσο διαφορετικά, ίσως χρειαστείτε έναν οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων ειδικά για αυτούς. Δείτε αυτό τον τρόπο Τρόπος επίλυσης προβλημάτων διακοπής, κατάψυξης και επανεκκίνησης Κατά τη διάρκεια του άρθρου POST για βοήθεια σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε αν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας POST.