Οι επιχειρήσεις Web Design ξεκινούν με ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Ξεκινήστε με ένα σχέδιο. Έτσι, έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να κερδίσετε κάποια επιπλέον χρήματα ως σχεδιαστής ιστοσελίδων . Έχετε τις δεξιότητες και το ταλέντο, αλλά πώς ξεκινάτε μια επιχείρηση; Είναι εκπληκτικό για μένα πόσοι σχεδιαστές αποφασίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλουν την επιχείρησή τους από το έδαφος είναι να καθορίσουν τις τιμές τους. Μου γράφουν "πόσα πρέπει να χρεώ στο Σιάτλ ή στο Σασκατσουάν;" Αλλά η τιμολόγηση είναι συχνά το λιγότερο από τις ανησυχίες σας. Η δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου θα μετατρέψει την ιδέα σας να κερδίσετε χρήματα με το Web design σας σε μια πραγματική επιχείρηση.

Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένα επιχειρηματικό σχέδιο απαιτεί να έχετε ένα MBA και ένα ενδιαφέρον για τη χρηματοοικονομική και οικονομική λογιστική, αλλά όντως το μόνο που είναι είναι ένα σχέδιο για την επιχείρησή σας.

Εάν αντιμετωπίζετε την επιχείρησή σας σοβαρά, έτσι θα οι πελάτες σας

Αυτό είναι συχνά εύκολο να ξεχάσετε καθώς σχεδιάζετε σελίδες για τους φίλους και τους γείτονές σας. Αλλά εάν παίρνετε σοβαρά αυτό που κάνετε, οι φίλοι και οι γείτονές σας θα είναι πιο πρόθυμοι να δεσμεύσουν χρήματα για την αναδυόμενη επιχείρησή σας.

Τι είναι ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Αν και το σχέδιό σας μπορεί να είναι τόσο λεπτομερές όσο και συγκεκριμένο, όπως σας αρέσει, υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε:

  1. Μια περιγραφή της επιχείρησής σας
    1. Να είστε τόσο περιγραφικοί όσο μπορείτε να είστε. Συμπεριλάβετε ποιοι είναι οι πελάτες σας, ποια θέση (αν υπάρχει) θα στοχεύσετε, ποιος είναι ο ανταγωνισμός σας και πώς ανταγωνίζεται η επιχείρησή σας. Περιλαμβάνω:
      • Οι πελάτες, τόσο ειδικοί όσο και γενικοί (π.χ. το ανθοπωλείο της Sue και οι τοπικές επιχειρήσεις στην πατρίδα μου)
  2. Ο ανταγωνισμός, και πάλι, ειδικός και γενικός (π.χ. Wow'em Web Design και άλλοι τοπικοί σχεδιαστές)
  3. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (δηλ. Έχω χτίσει τέσσερα σχέδια τοπικών επιχειρηματικών ιστοσελίδων και έχω πάρει μαζί με το εμπορικό επιμελητήριο.)
  4. Η οικονομία της επιχείρησής σας
    1. Αυτό περιλαμβάνει όλο το κόστος της επιχείρησής σας καθώς και πόσο πρέπει να κάνετε για να σπάσετε ακόμη και πόσο πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε. Περιλαμβάνω:
      • Ο μισθός-στόχος σας
  5. Φόροι (30-40%, αλλά συμβουλευτείτε τον φορολογικό σας δικηγόρο)
  6. Επιχειρηματικά έξοδα (όπως ενοίκια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, υπολογιστές και έπιπλα)
  7. Χρεωστικές ώρες (θα εργάζεστε 40 ώρες την εβδομάδα, με μερική απασχόληση, μόνο τα Σαββατοκύριακα, κλπ.)
  8. Εάν διαιρείτε τα συνολικά σας έξοδα (τρεις πρώτες κουκκίδες) στις χρεωστικές σας ώρες, έχετε ένα βασικό ωριαίο επιτόκιο που πρέπει να χρεώσετε. Περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση του ποσοστού σας.

Γιατί χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο

Εκτός από το θέμα των ανθρώπων που παίρνουν την επιχείρησή σας πιο σοβαρά, τα επιχειρηματικά σχέδια μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να λάβετε χρηματοδότηση και να πάρετε επιπλέον πελάτες. Το σχέδιο σας βοηθά να σταθεροποιήσετε ακριβώς αυτό που φτάνετε με την επιχείρησή σας και θα σας βοηθήσουν να δείξετε τα αδύναμα σημεία και όπου θα χρειαστεί βοήθεια.

Αν χρησιμοποιείτε το επιχειρηματικό σχέδιο για να λάβετε χρηματοδότηση, θα χρειαστεί να κάνετε πολλές έρευνες για τα οικονομικά σας. Οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες κεφαλαίων δεν χρηματοδοτούν τις "καλύτερες εικασίες". Αλλά αν πρόκειται να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας από το σαλόνι σας, τότε μπορείτε να είστε λιγότερο αυστηροί. Όμως, όσο περισσότερη έρευνα ξοδεύετε για να καθορίσετε τα οικονομικά, τόσο πιο πιθανό θα είναι η επιτυχία της επιχείρησής σας.

Καθίστε και κάντε το τώρα

Εάν θέλετε πραγματικά να έχετε μια επιχείρηση στο σχεδιασμό ιστοσελίδων , τότε η σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου δεν θα σας βλάψει. Και θα μπορούσε να εστιάσει τις σκέψεις σας στο θέμα. Είχα έναν φίλο που είχε σχεδιάσει ιστοσελίδες για τρία χρόνια όταν έγραψε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Ο ίδιος αντιλήφθηκε από το σχέδιο ότι ο λόγος που δεν το έκανε ήταν αυτός που ήλπιζε επειδή δεν μπορούσε να χρεώσει αρκετά για να καλύψει όλες τις δαπάνες του ως σχεδιαστής πλήρους απασχόλησης. Έτσι, επέστρεψε τις ώρες ελεύθερου χρόνου του σε μερική απασχόληση και πήρε δουλειά σχεδιαστή συντήρησης μερικής απασχόλησης. Ήταν σε θέση να αυξήσει τα επιτόκια του επειδή δεν χρειαζόταν το έργο τόσο άσχημα και ήταν σε θέση να επιστρέψει σε πλήρους απασχόλησης freelancing με το νέο υψηλότερο ποσοστό σε λίγους μόνο μήνες. Αν δεν είχε γράψει το επιχειρησιακό του σχέδιο, θα είχε συνεχίσει να υποβάλει προσφορά και μόλις τελείωσε. Μπορεί να λειτουργήσει και για σας.