Πώς να κρύψετε τις φωτογραφίες Instagram μάλλον παρά να τις διαγράψετε

Μην διαγράφετε τις παλιές φωτογραφίες, αλλά τις κάνετε ιδιωτικές

Για χρόνια, όταν ήρθε στο Instagram , αναγκάστηκαν είτε να διαγράψετε μια φωτογραφία είτε να την κρατήσετε δημόσια για να δείτε όλοι. Σίγουρα, θα μπορούσατε να κάνετε ολόκληρο το προφίλ σας ιδιωτικό και να μην διαγράψετε τίποτα, αλλά στη συνέχεια χάνετε την κοινωνική πλευρά του Instagram, όπου μπορείτε να πάρετε συμπαθήματα και σχόλια από ανθρώπους έξω από τον άμεσο κοινωνικό σας κύκλο. Δεν είναι ένα ιδανικό δίλημμα.

Εκτός αν είστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με αυτό που βάζετε στο διαδίκτυο, οι πιθανότητες είναι καλές που έχετε δημοσιεύσει τουλάχιστον μία φωτογραφία που επιθυμείτε να μην είχατε. Είτε πρόκειται για ένα μεθυσμένο εαυτό, μια φωτογραφία από εσάς και την πρώην σας, ή απλώς μια λιγότερο κολακευτική φωτογραφία ομάδας - ίσως να μην θέλετε να τη διαγράψετε ακόμα, αλλά προτιμάτε να μην εμφανίζεται πλέον στη σελίδα του προφίλ σας .

Αν έχετε κάποιες φωτογραφίες στο λογαριασμό σας που δεν θέλετε να βρίσκεστε εκεί για να βλέπει κανείς τον κόσμο, μπορείτε τώρα να αποκρύψετε αυτές τις φωτογραφίες από το προφίλ σας, έτσι ώστε να παραμένουν εκεί, αλλά είστε ο μόνος που μπορείτε να βρείτε τους. Είναι η τέλεια λύση για την προσωρινή κατάργηση των λήψεων, ενώ ψάχνετε για μια νέα δουλειά, διασκεδάστε ξανά τη σκηνή που χρονολογείτε ή προσπαθήστε με άλλο τρόπο να καθαρίσετε το προφίλ σας, προκειμένου να βάλλετε το καλύτερο πόδι σας προς τα εμπρός.

Πώς να κρύψετε την επιλογή φωτογραφιών

Η απόκρυψη μιας φωτογραφίας Instagram είναι αρκετά εύκολη, καθώς κάνει και πάλι δημόσια, έτσι δεν υπάρχει καμία τεράστια δέσμευση ούτε με τον τρόπο. Εδώ είναι πώς να κάνετε τη μαγεία να συμβεί:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram και, στη συνέχεια, ανασηκώστε την εν λόγω φωτογραφία.
  2. Πάνω από τη φωτογραφία, θα δείτε τρεις κουκκίδες. Πατήστε αυτές τις κουκίδες για να ανοίξετε ένα μικρό αναδυόμενο μενού (θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης).
  3. Πατήστε "Αρχείο" στην κορυφή της λίστας για να αρχειοθετήσετε τη φωτογραφία. Αυτό θα σημαίνει ότι είναι ορατό σε σας, αλλά κανένας άλλος. Από το ίδιο μενού, έχετε επίσης τη δυνατότητα να απενεργοποιείτε την σχολιασμό μιας συγκεκριμένης ανάρτησης, να την επεξεργάζεστε ή να τη διαγράφετε εξ ολοκλήρου από το λογαριασμό σας.

Μπορείτε να προβάλετε όλες τις αρχειοθετημένες αναρτήσεις σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε κάνοντας κλικ στο κουμπί ρολόι με το βέλος γύρω από το ένα στο επάνω δεξιό μέρος της σελίδας του προφίλ σας. Αυτή η σελίδα αρχειοθετείται μόνο από εσάς και περιέχει όλες τις εικόνες που έχετε αποφασίσει να αρχειοθετήσετε στο λογαριασμό σας. Όπως και τα σχόλια θα παραμείνουν στην ανάρτηση, αλλά οι άνθρωποι που άρεσαν και σχολίασαν όταν δημοσιεύσατε αρχικά, δεν θα μπορούν να δουν αυτές τις συμπαθείς ή σχόλια έως ότου πραγματοποιήσετε εκ νέου τη δημοσίευση.

Αυτές οι κρυφές εικόνες είναι προσβάσιμες σε εσάς κάθε φορά που θέλετε να τις δείτε (ή να περάσετε το τηλέφωνό σας γύρω από το τραπέζι για μια επιλεγμένη ομάδα φίλων για να τις δείτε επίσης). Έτσι, δεν έχουν φύγει για πάντα, είναι μόνο σε μια προσωρινή (ή ίσως μόνιμη) διακοπές σε ένα διαφορετικό, πιο ιδιωτικό μέρος της εφαρμογής.

Δημιουργήστε ξανά το αρχείο σας

Εάν σε οποιοδήποτε σημείο εσείς και ο πρώην παίρνετε πίσω μαζί ή αποφασίζετε ότι θα θέλατε να κάνετε κάποιες από τις φωτογραφίες που έχετε αρχειοθετήσει στο κοινό ξανά, κάνοντας έτσι αρκετά απλό:

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Instagram , πατήστε στο εικονίδιο ρολογιού και μεταβείτε στις αρχειοθετημένες εικόνες σας.
  2. Πατήστε στη φωτογραφία που θέλετε να κάνετε ξανά δημόσια.
  3. Αγγίξτε τις τρεις τελείες πάνω από την εικόνα για να τραβήξετε ένα μενού παρόμοιο με αυτό που είδατε όταν αρχειοθετήσατε την εικόνα.
  4. Πατήστε "Εμφάνιση στο προφίλ" για να εμφανιστεί η εικόνα για άλλη μια φορά στο προφίλ σας.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να διαγράψετε μια συγκεκριμένη εικόνα, αυτή η λειτουργία μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να την αφαιρέσετε και να σκεφτείτε την απόφαση για λίγο πριν διαγράψετε τη φωτογραφία και να χάσετε όλα τα σχόλια και τις καρδιές που μπορεί να έχει λάβει η εικόνα χρόνος.

Μια διαγραφή είναι για πάντα, αλλά ένα αρχείο θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα θέλετε.