Τι είναι το Instagram;

Εδώ είναι το τι είναι το Instagram και πώς το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι

Τι είναι αυτό το μοντέρνο πράγμα που ονομάζεται Instagram ότι όλα τα δροσερά παιδιά φαίνεται να είναι σε; Έχει περάσει εδώ και μερικά χρόνια, παίρνοντας ήσυχα την πρόσφυση, κυρίως χάρη στη νέα εμμονή του καθένα με την κινητή φωτογραφία , οπότε μην αισθάνεστε ανήσυχοι να ρωτήσετε αν δεν έχετε καμία απολύτως ιδέα για το τι είναι όλο.

Μια εισαγωγή στο Instagram

Το Instagram είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο από ένα smartphone. Παρόμοια με το Facebook ή το Twitter , όλοι όσοι δημιουργούν έναν λογαριασμό Instagram έχουν ένα προφίλ και μια ροή ειδήσεων.

Όταν δημοσιεύετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στο Instagram, θα εμφανίζεται στο προφίλ σας. Άλλοι χρήστες που σας ακολουθούν θα δουν τις αναρτήσεις σας στη ροή τους. Ομοίως, θα δείτε αναρτήσεις από άλλους χρήστες τους οποίους επιλέγετε να ακολουθήσετε.

Πολύ απλά, σωστά; Είναι σαν μια απλοποιημένη έκδοση του Facebook, με έμφαση στη χρήση κινητών τηλεφώνων και την οπτική ανταλλαγή. Ακριβώς όπως και άλλα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άλλους χρήστες στο Instagram παρακολουθώντας τους, ακολουθούμενοι από αυτούς, σχολιάζοντας, αρέσουν, προσθέτοντας ετικέτες και ιδιωτικά μηνύματα. Μπορείτε ακόμη να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες που βλέπετε στο Instagram.

Συσκευές που λειτουργούν με το Instagram

Το Instagram διατίθεται δωρεάν σε συσκευές iOS και Android .

Μπορεί επίσης να προσπελαστεί στον ιστό από έναν υπολογιστή, αλλά οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν και να μοιράζονται φωτογραφίες ή βίντεο μόνο από τις συσκευές τους.

Δημιουργία λογαριασμού στο Instagram

Στιγμιότυπα οθόνης, Instagram.

Προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή , το Instagram θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό. Μπορείτε να εγγραφείτε μέσω του υπάρχοντος λογαριασμού σας στο Facebook ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης.

Μπορεί να σας ρωτήσω αν θέλετε να ακολουθήσετε μερικούς φίλους που βρίσκονται στο Instagram στο δίκτυό σας στο Facebook. Μπορείτε να το κάνετε αμέσως ή να παραλείψετε τη διαδικασία και να επιστρέψετε αργότερα σε αυτήν.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να προσαρμόσετε το προφίλ σας προσθέτοντας το όνομά σας, μια φωτογραφία, έναν σύντομο σύνδεσμο βιογραφικού και έναν ιστότοπο εάν έχετε ένα, όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Instagram. Όταν αρχίζετε να παρακολουθείτε ανθρώπους και ψάχνετε ανθρώπους να σας ακολουθήσουν, θα θέλουν να μάθουν ποιοι είστε και τι είστε όλοι.

Χρήση του Instagram ως κοινωνικού δικτύου

Screenshot, Instagram.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Instagram ασχολείται αποκλειστικά με την οπτική ανταλλαγή, οπότε η κύρια πρόθεση όλων είναι να μοιραστεί και να βρει μόνο τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο. Κάθε προφίλ χρήστη έχει έναν αριθμό "Followers" και "Following", ο οποίος αντιπροσωπεύει πόσους ανθρώπους ακολουθούν και πόσοι άλλοι χρήστες τους ακολουθούν.

Κάθε προφίλ χρήστη έχει ένα κουμπί που μπορείτε να πατήσετε για να τα ακολουθήσετε. Εάν ένας χρήστης έχει οριστεί το προφίλ του ως ιδιωτικό, θα πρέπει πρώτα να εγκρίνει το αίτημά σας.

Λάβετε υπόψη ότι όταν δημιουργείται το προφίλ σας και είναι δημόσια, ο καθένας μπορεί να βρει και να προβάλει το προφίλ σας, μαζί με όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας. Μάθετε πώς μπορείτε να ορίσετε τη δική σας σε ιδιωτική, αν θέλετε μόνο οι οπαδοί που εγκρίνετε να μπορούν να δουν τις αναρτήσεις σας.

Η αλληλεπίδραση στις θέσεις είναι διασκεδαστική και εύκολη. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε οποιαδήποτε δημοσίευση για να το "αρέσει" ή να προσθέσετε ένα σχόλιο στο κάτω μέρος. Μπορείτε ακόμη να κάνετε κλικ στο κουμπί βέλους για να το μοιραστείτε με κάποιον μέσω άμεσου μηνύματος .

Αν θέλετε να βρείτε ή να προσθέσετε περισσότερους φίλους ή ενδιαφέροντες λογαριασμούς που πρέπει να ακολουθήσετε, χρησιμοποιήστε την καρτέλα αναζήτησης (που επισημαίνεται με το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού) για να περιηγηθείτε σε προσαρμοσμένες θέσεις που σας συστήνουμε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή για να αναζητήσετε συγκεκριμένους χρήστες ή συμβολισμούς hash.

Εφαρμογή φίλτρων και επεξεργασία των μηνυμάτων σας Instagram

Στιγμιότυπα οθόνης, Instagram.

Η Instagram έχει προχωρήσει πολύ από τις πρώτες μέρες της όσον αφορά τις επιλογές απόσπασης. Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2010, οι χρήστες μπορούσαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες μόνο μέσω της εφαρμογής και να προσθέτουν φίλτρα χωρίς πρόσθετες λειτουργίες επεξεργασίας.

Σήμερα, μπορείτε να δημοσιεύσετε και τα δύο απευθείας μέσω της εφαρμογής ή από υπάρχουσες φωτογραφίες / βίντεο στη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε και τις δύο φωτογραφίες και τα βίντεο μέχρι ένα πλήρες λεπτό και έχετε μια ολόκληρη δέσμη πρόσθετων επιλογών φίλτρου καθώς και τη δυνατότητα τροποποίησης και επεξεργασίας.

Όταν πατήσετε την μεσαία καρτέλα καταχώρισης Instagram, μπορείτε να επιλέξετε το εικονίδιο κάμερας ή βίντεο για να ενημερώσετε την εφαρμογή εάν θέλετε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο. Καταγράψτε το μέσω της εφαρμογής ή πατήστε το πλαίσιο προεπισκόπησης φωτογραφιών / βίντεο για να τραβήξετε μια προηγούμενη εικόνα.

Το Instagram διαθέτει έως και 23 φίλτρα που μπορείτε να επιλέξετε να εφαρμόσετε και στις δύο φωτογραφίες και στα βίντεο. Αν πατήσετε την επιλογή Επεξεργασία στο κάτω μέρος του επεξεργαστή φωτογραφιών, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε εφέ επεξεργασίας που σας επιτρέπουν να επεξεργάζεστε ρυθμίσεις, φωτεινότητα, αντίθεση και δομή. Για βίντεο, μπορείτε να τα περιστρέψετε και να επιλέξετε ένα πλαίσιο κάλυψης.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία ή το βίντεό σας μέσα στην εφαρμογή Instagram, απλώς πατήστε το εικονίδιο με το κλειδί και επιλέξτε μια λειτουργία από το κάτω μενού. Μπορείτε να ρυθμίσετε την αντίθεση, τη ζεστασιά, τον κορεσμό, τις επισημάνσεις, τις σκιές, το βινιέτα, την αλλαγή κλίσης και την ευκρίνεια.

Κοινή χρήση των μηνυμάτων σας Instagram

Αφού εφαρμόσετε ένα προαιρετικό φίλτρο και ίσως κάνατε κάποιες αλλαγές, θα μεταφερθείτε σε μια καρτέλα όπου μπορείτε να συμπληρώσετε μια λεζάντα, να προσθέσετε ετικέτες σε άλλους χρήστες σε αυτήν, να την επισημάνετε σε μια γεωγραφική τοποθεσία και ταυτόχρονα να την δημοσιεύσετε σε μερικές από τις άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Αφού δημοσιευθούν, οι οπαδοί σας θα μπορούν να το δουν και να αλληλεπιδρούν με τις ροές δεδομένων τους. Μπορείτε πάντα να διαγράψετε τις αναρτήσεις σας ή να επεξεργαστείτε τα στοιχεία τους μετά τη δημοσίευσή τους αγγίζοντας τις τρεις τελείες στην κορυφή.

Μπορείτε να διαμορφώσετε το λογαριασμό σας Instagram για να έχετε φωτογραφίες αναρτημένες στο Facebook, το Twitter, το Tumblr ή το Flickr. Εάν όλες αυτές οι ρυθμίσεις κοινής χρήσης έχουν επισημανθεί, σε αντίθεση με το υπόλοιπο γκρι και ανενεργό, τότε όλες οι φωτογραφίες Instagram θα δημοσιεύονται αυτόματα στα κοινωνικά σας δίκτυα, αφού πατήσετε το Κοινή χρήση . Εάν δεν θέλετε να μοιράζεται η φωτογραφία σας σε κάποιο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, απλώς αγγίξτε οποιοδήποτε από αυτά, έτσι ώστε να είναι γκρίζο και να είναι Off.

Προβολή και δημοσίευση ιστοριών Instagram

Screenshot, Instagram.

Το Instagram παρουσίασε πρόσφατα τη νέα του ιστορία, η οποία είναι μια δευτερεύουσα ροή που εμφανίζεται στην κορυφή της κύριας ζωοτροφής σας. Μπορείτε να το δείτε με μικρές φούσκες φωτογραφιών των χρηστών που ακολουθείτε.

Πατήστε οποιαδήποτε από αυτές τις φυσαλίδες για να δείτε την ιστορία ή τις ιστορίες του χρήστη που δημοσίευσαν τις τελευταίες 24 ώρες. Αν είστε εξοικειωμένοι με το Snapchat , τότε πιθανότατα θα παρατηρήσετε πόσο παρόμοια είναι η ιστορία του Instagram.

Για να δημοσιεύσετε τη δική σας ιστορία, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξετε τη δική σας φούσκα φωτογραφιών από την κύρια ροή ή να σύρετε προς τα δεξιά σε οποιαδήποτε καρτέλα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην καρτέλα κάμερας ιστοριών. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ιστορίες Instagram, δείτε αυτήν την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο διαφέρει από το Snapchat .