Μουσική Lockers: Τι είναι και πώς μπορείτε να πάρετε ένα;

Πληροφορίες σχετικά με τις θήκες μουσικής και την αποθήκευση τραγουδιών στο διαδίκτυο

Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων στο Internet που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ψηφιακής μουσικής. Αλλά, αυτό δεν τους χαρακτηρίζει απαραιτήτως ως ντουλάπια μουσικής. Το Dropbox για παράδειγμα είναι μια δημοφιλής υπηρεσία που εξυπηρετεί όλα τα είδη των διαφορετικών τύπων αρχείων. Ωστόσο, δεν είναι πολύ χρήσιμο για τη διαχείριση μιας ψηφιακής μουσικής βιβλιοθήκης.

Οι περισσότερες υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων, όπως το Dropbox, είναι γενικής φύσης και είναι πιο κατάλληλες για την αποθήκευση μιας συλλογής αρχείων (έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.).

Από την άλλη πλευρά, ένα ντουλάπι μουσικής είναι ειδικά προσαρμοσμένο για αυτό το έργο. Προκειμένου να διαχειριστούν τα τραγούδια (και άλλους τύπους ήχου), συνήθως διαθέτουν λειτουργίες που βασίζονται σε ήχο, οι οποίες δεν αφορούν γενικές υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων (όπως το Dropbox). Για παράδειγμα, ένα ντουλάπι μουσικής έχει συνήθως ενσωματωμένο παίκτη έτσι ώστε να μπορείτε να ακούτε (stream) τη συλλογή τραγουδιού σας χωρίς να χρειαστεί πρώτα να κατεβάσετε ξεχωριστά κομμάτια.

Ο τρόπος λειτουργίας των θυρίδων μουσικής μπορεί να ποικίλει.

Ορισμένα είναι μόνο για την αποθήκευση αρχείων μουσικής που ανεβάζει ο χρήστης. Άλλοι μπορούν να ενσωματωθούν σε υπηρεσίες μουσικής για την παροχή πρόσθετης εικονικής αποθήκευσης για αγορές. Αυτή η διευκόλυνση επιτρέπει συνήθως στο χρήστη να κατεβάσει περιεχόμενο που αγοράστηκε προηγουμένως χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει για δεύτερη φορά.

Είναι νόμιμο να αποθηκεύετε μουσική στο διαδίκτυο;

Η αποθήκευση του online ήχου (και η τεχνολογία του ντουλαπιού μουσικής που συμβαίνει με αυτό) μπορεί να είναι μια πολύ γκρι περιοχή. Υπήρξαν πολλές νομικές υποθέσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Ένα καλό παράδειγμα είναι τα πλέον ξεχασμένα MP3Tunes. Κρίθηκε στην περίπτωση αυτή ότι δεν υπήρχαν έλεγχοι σε ό, τι χρήστες μοιράζονταν και η υπηρεσία δεν διέθετε ούτε συμφωνίες παραχώρησης άδειας μουσικής.

Ωστόσο, η αποθήκευση της μουσικής σας στο διαδίκτυο είναι απολύτως νόμιμη, εφαρμόζοντας την κοινή λογική.

Το κύριο είναι να μην χρησιμοποιείτε ποτέ κανένα ηλεκτρονικό αποθηκευτικό χώρο για να μοιράζεστε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Όσο χρησιμοποιείτε ένα ντουλάπι μουσικής για την αποθήκευση μουσικής που έχετε αγοράσει νόμιμα, δεν θα παραβιάσετε το νόμο.

Πού βρίσκονται τα κλειδαριές μουσικής;