Χρησιμοποιώντας το Emoji στο IPhone

Ενεργοποιήστε το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο Emoji

Για να χρησιμοποιήσετε το emoji σε ένα iPhone, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο emojis στο λειτουργικό σας σύστημα iOS. Η Apple έχει κάνει τα emoji πληκτρολόγια διαθέσιμα δωρεάν σε όλα τα iPhone από τότε που ξεκίνησε το λειτουργικό σύστημα iOS 5.0.

Μόλις ενεργοποιηθεί, το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο emoji εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης του smartphone όπου εμφανίζεται το κανονικό πληκτρολόγιο κατά τη σύνταξη μηνυμάτων - μόνο αντί για γράμματα, το πληκτρολόγιο emoji εμφανίζει σειρές από αυτές τις μικρές εικόνες που μοιάζουν με κινούμενα σχέδια, γνωστές ως " emoji "ή χαμόγελα πρόσωπα.

Για να ενεργοποιήσετε τα πλήκτρα emoji, μεταβείτε στην υποκατηγορία "Γενικά" στο μενού "Ρυθμίσεις". Μετακινηθείτε στα τρία τέταρτα του δρόμου προς τα κάτω και πατήστε στο "πληκτρολόγιο" για να δείτε τις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου σας.

Αναζητήστε "προσθήκη νέου πληκτρολογίου" και αγγίξτε το.

Θα πρέπει τώρα να σας παρουσιάσει μια λίστα με τα διαθέσιμα πληκτρολόγια σε μια ποικιλία γλωσσών. Μετακινηθείτε κάτω από το Ds και το "Dutch" και αναζητήστε τον τίτλο "Emoji". Ναι, η Apple θεωρεί το "emoji" ένα είδος γλώσσας και το παραθέτει μαζί με όλους τους άλλους!

Πατήστε στο "Emoji" και θα εγκαταστήσει το πληκτρολόγιο εικόνας και θα το θέσει στη διάθεσή σας όποτε πληκτρολογείτε οτιδήποτε.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πληκτρολόγιο emodi μετά την ενεργοποίησή του, καλέστε το κανονικό σας πληκτρολόγιο και αναζητήστε ένα μικρό εικονίδιο στο κάτω μέρος, κάτω από όλα τα γράμματα, δίπλα στο εικονίδιο του μικροφώνου. Αν πατήσετε τον πλανήτη, εμφανίζεται το πληκτρολόγιο emoji στη θέση των κανονικών πληκτρολογίων πληκτρολογίου.

Σύρετε προς τα δεξιά για να συνεχίσετε να βλέπετε πρόσθετες ομαδοποιήσεις emoji. Απλώς πατήστε σε οποιαδήποτε εικόνα για να την επιλέξετε και να την τοποθετήσετε στο μήνυμα ή την ανάρτησή σας.

Όταν θέλετε να επιστρέψετε στο κανονικό σας πληκτρολόγιο, απλώς αγγίξτε ξανά τη μικροσκοπική σφαίρα και θα σας μεταφέρει στο αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο.

Τι σημαίνει "Emoji";

Μπορεί να αναρωτιέστε τι είναι τα emoji και πώς διαφέρουν από, για παράδειγμα, emoticons. Τα Emoji είναι χαρακτήρες εικόνας. Η ίδια η λέξη προέρχεται από την ιαπωνική που αναφέρεται σε ένα γραφικό σύμβολο που χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει μια ιδέα ή μια ιδέα. Είναι παρόμοια με τα emoticons, μόνο ευρύτερα, επειδή δεν εκφράζουν μόνο συναισθήματα όπως smileys και άλλα emoticons κάνουν.

Το Emoji είναι μια γλωσσική μάζα που κυριολεκτικά προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις για "εικόνα" και "χαρακτήρες". Οι Emojis ξεκίνησαν στην Ιαπωνία και είναι άγρια ​​δημοφιλείς στις ιαπωνικές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων. έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία εφαρμογών κοινωνικών μέσων και συστημάτων επικοινωνίας.

Πολλές από τις εικόνες emodi έχουν υιοθετηθεί στο παγκόσμιο πρότυπο κωδικοποίησης κειμένου υπολογιστή γνωστό ως Unicode. Η Unicode Consortium, η ομάδα που διατηρεί το πρότυπο Unicode, υιοθέτησε ένα εντελώς νέο σετ συναισθημάτων ως μέρος ενός ενημερωμένου προτύπου Unicode το 2014. Μπορείτε να δείτε παραδείγματα δημοφιλών συναισθημάτων στην ιστοσελίδα του EmojiTracker.

Εφαρμογές πληκτρολογίου Emoji

Εάν θέλετε να κάνετε περισσότερα από ό, τι απλά εισάγετε ένα αυτοκόλλητο emoji ή εικόνα emoticon στο μήνυμά σας, υπάρχουν τόνοι δωρεάν και φθηνές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να είστε πιο δημιουργικοί.

Οι εφαρμογές Emoji για το iPhone παρέχουν συνήθως ένα οπτικό πληκτρολόγιο που δείχνει τις μικρές εικόνες ή τα emoticons που είναι γνωστά ως emoji. Το εικονικό πληκτρολόγιο σάς επιτρέπει να αγγίξετε οποιαδήποτε εικόνα για να την τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε μήνυμα κειμένου που μπορείτε να στείλετε και σε αναρτήσεις σε διάφορες εφαρμογές κοινωνικών μέσων.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές emoji για συσκευές iOS:

Emoji Keyboard 2 - Αυτή η δωρεάν εφαρμογή emoji προσφέρει κινούμενα emoticons και αυτοκόλλητα που τσαλακώνουν και χορεύουν, μαζί με εργαλεία για τη δημιουργία της δικής σας τέχνης emoji. Λειτουργεί με μηνύματα που έχουν δημιουργηθεί για το Facebook, το Twitter, το Whatsapp, το Instagram, το Google Hangouts και άλλα.

Emoji Emoticons Pro - Η εφαρμογή αυτή κοστίζει 99 σεντς για λήψη και αξίζει τον κόπο. Η εφαρμογή παρέχει ένα πληκτρολόγιο συναισθημάτων που σας επιτρέπει να πατήσετε για να εισαγάγετε μια ποικιλία αυτοκόλλητων ετικετών emoji, λέξη art με emoji και ειδικά εφέ κειμένου στα μηνύματα κειμένου SMS καθώς και στις ενημερώσεις σας στο Facebook και tweets στο Twitter. Θα δημιουργήσει όλα τα είδη τέχνης με εικόνες emoji, αν θέλετε.