Τι αξεσουάρ χρειάζομαι για να παίξω τα παιχνίδια Wii;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια εξαρτήματα πρέπει να αγοράσετε όταν αγοράζετε μια κονσόλα Wii ; Ως επί το πλείστον, δεν χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο για να παίξετε τη μεγάλη πλειοψηφία των παιχνιδιών. Απλά χρειάζεστε την κονσόλα Wii. Όταν αγοράζετε το Wii, έρχεται με ένα τηλεχειριστήριο Wii, τον πρωτεύοντα ελεγκτή του Wii, ο οποίος μοιάζει με τηλεχειριστήριο τηλεόρασης και ένα Nunchuk, μια συσκευή που συνδέεται στο τηλεχειριστήριο μέσω καλωδίου και κρατιέται στο αντίθετο χέρι. Το Nunchuk δεν χρησιμοποιείται για όλα τα παιχνίδια, αλλά χρησιμοποιείται για την πλειοψηφία. Το τηλεχειριστήριο Wii είναι πάντα απαραίτητο.

Πολλά παιχνίδια έχουν λειτουργία πολλών παικτών που επιτρέπει έως και τέσσερις παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα, οπότε είναι καλή ιδέα να έχουμε τουλάχιστον ένα πιο απομακρυσμένο και Nunchuk έτσι ένας φίλος να μπορεί να παίξει μαζί. Μπορείτε είτε να αγοράσετε τα τηλεχειριστήρια της Nintendo και τα Nunchuks είτε να δοκιμάσετε ελεγκτές τρίτων μερών από εταιρείες όπως το Nyko (που για κάποιο λόγο καλεί το απομακρυσμένο The Wand). Τα τηλεχειριστήρια τρίτων είναι συχνά λιγότερο δαπανηρά, αν και μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν είναι τόσο αξιόπιστοι (Έχω ευχαριστηθεί με τον Nyko, αλλά δεν έχουν δοκιμάσει άλλους ελεγκτές τρίτων).

Βασικά περιφερειακά

Ορισμένα παιχνίδια απαιτούν κάτι περισσότερο από ένα απομακρυσμένο και Nunchuk. Τα πιο κοινά απαραίτητα εξαρτήματα είναι το MotionPlus και το Board Balance . Αυτό θα πρέπει να αναγράφεται στο μπροστινό μέρος του κουτιού παιχνιδιού με μια εικόνα του απαραίτητου περιφερειακού περικλείεται στο κείμενο που σας λέει ότι απαιτείται. Για παράδειγμα, το Wii Fit Plus παρουσιάζει μια εικόνα του Balance Board με έναν κύκλο γύρω του λέγοντας "απαιτεί το Wii Balance Board" και ένα κείμενο δίπλα του λέγοντας το ίδιο πράγμα. Τα παιχνίδια MotionPlus μπορούν να αναπαραχθούν είτε με το πρόσθετο MotionPlus που είναι συνδεδεμένο σε ένα τηλεχειριστήριο Wii είτε με το Wii Remote Plus με δυνατότητα MotionPlus.

Άλλα παιχνίδια θα πω απλώς ότι είναι "συμβατά" με ένα περιφερειακό. Για παράδειγμα, Punch-Out! λέει "συμβατό με το Wii Balance Board ", το οποίο σημαίνει ότι το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορείτε να το παίξετε χωρίς τον πίνακα ισορροπίας, αλλά εάν έχετε το board θα σας επιτρέψει να κάνετε επιπλέον πράγματα. Μερικές φορές αυτά τα επιπλέον πράγματα είναι πολύ σημαντικά, μερικές φορές δεν είναι. Ελέγξτε τα σχόλια των παιχνιδιών για να μετρήσετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα συμβατά περιφερειακά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε μόνο ένα Balance Board από μόνο του, αλλά μόνο με Wii Sports ή Wii Sports Plus .

Αισθητικοί ελεγκτές

Ορισμένα περιφερειακά είναι πάντα προαιρετικά, όπως ο Wii Wheel και το Wii Zapper.

Ο τροχός Wii είναι ένα κέλυφος τροχού, το οποίο σημαίνει ότι είναι απλά σχεδιασμένο για να περικλείει ένα τηλεχειριστήριο. Τα περισσότερα αγωνιστικά παιχνίδια θα έχουν μια ειδοποίηση στο μπροστινό μέρος δηλώνοντας ότι είναι συμβατά με τον τροχό του Wii. Οι τροχοί δεν είναι ποτέ απαραίτητοι για να παίξουν ένα παιχνίδι, και δεν προσθέτουν πολλά στη λειτουργία, αλλά προσθέτουν στην αίσθηση ότι οδηγείτε, τόσοι πολλοί άνθρωποι προτιμούν να τις χρησιμοποιούν.

Το Wii Zapper είναι παρόμοιο, ένα περιφερειακό όπλο που κρατά ένα απομακρυσμένο και Nunchuk και χρησιμοποιείται σε πολλά παιχνίδια πυροβολισμού όπως Call of Duty: World at War ή Resident Evil: The Darkside Chronicles. Για άλλη μια φορά, δεν το χρειάζεστε, αλλά οι άνθρωποι αισθάνονται ότι κρατούν ένα απομακρυσμένο σχήμα σαν ένα όπλο προσθέτει στην εμπειρία. Προσωπικά, δεν ενδιαφέρομαι για το Wii Zapper. αυτή τη στιγμή παίζω παιχνίδια πυροβολισμού χρησιμοποιώντας το πιστόλι Penguin United Crossfire Remote Pistol.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετα για πολλά αθλητικά παιχνίδια και minigames. Σετ όπως το Nerf Sports Pack ή το Active Motion Bundle συμβατό με MotionPlus του Penguin United για το Wii Sports Resort έρχονται με συνημμένα για να μετατρέψετε το τηλεχειριστήριο σας σε λέσχη γκολφ ή πινγκ πονγκ. Ποτέ δεν τα χρειάζεστε, αλλά μπορούν να είναι κάπως διασκεδαστικά.

Μη τυποποιημένοι ελεγκτές:

Ορισμένα παιχνίδια έχουν τους δικούς τους ελεγκτές. Αυτές περιλαμβάνουν τη σειρά Rock Band , Guitar Hero και Dance Dance Revolution. Συχνά αυτά τα παιχνίδια συνοδεύονται από τους ελεγκτές τους, αλλά όχι πάντα. Κάποιος θα περιμέναμε τέτοια παιχνίδια να δηλώνουν στο κουτί ποιοι ελεγκτές χρειάζονται, γι 'αυτό ήμουν έκπληκτος ότι δεν βλέπω τέτοιο δείκτη στο εξώφυλλο του Lego Rock Band . Για άλλη μια φορά, είναι καλή ιδέα να διαβάσετε σχόλια των παιχνιδιών προτού τα αγοράσετε. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να ζητήσετε έναν πωλητή σε ένα κατάστημα παιχνιδιών, αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα ξέρουν τι μιλάνε, αλλά οι περισσότεροι πρέπει να γνωρίζουν κάτι τόσο σημαντικό όσο το αν ένα παιχνίδι χρειάζεται χειριστήριο κιθάρας.

Περίληψη

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών Wii απαιτεί μόνο ένα Wii remote και Nunchuk. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών που απαιτούν περισσότερο από αυτό θα το πω έτσι στο μπροστινό μέρος του κουτιού παιχνιδιών. Υπάρχουν πολλά επιπλέον που μπορείτε να αγοράσετε για το Wii, αλλά αν αγοράσετε τα σωστά παιχνίδια, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα άλλο