Τι σημαίνει το GTFO;

Εδώ είναι αυτό που αυτό το περίεργο αλλά χυδαίο ακρωνύμιο πραγματικά αντιπροσωπεύει

Μήπως κάποιος σας λέει ακριβώς στο GTFO σε ένα κείμενο ή κάπου στα κοινωνικά μέσα; Αν βλέπετε για πρώτη φορά αυτό το παράξενο ηλεκτρονικό αρκτικόλεξο για πρώτη φορά, ίσως θελήσετε να στηρίξετε τον εαυτό σας πριν μάθετε τι σημαίνει ...

Το GTFO σημαίνει:

Πάρτε το F *** Out.

Μπορείτε πιθανόν να πείτε ήδη ότι αυτοί οι τρεις αστερίσκοι πίσω από αυτό το F αντιπροσωπεύουν την λέξη F. Παρά την υποτιμητική έννοιά της, αξίζει να εξετάσουμε ορισμένους από τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το GTFO.

Τι σημαίνει το GTFO

Το GTFO μπορεί να ερμηνευτεί με δύο βασικούς τρόπους:

  1. Ως μια συναισθηματικά καθοδηγούμενη απαίτηση για κάποιον να φύγει φυσικά. ή
  2. Ως συναισθηματική έκφραση σοκ, δυσπιστίας ή αγανάκτησης.

Το GTFO είναι μια παραλλαγή της φράσης "βγείτε έξω", η οποία περιέχει τη λέξη F για πρόσθετη συναισθηματική ένταση. Άλλα συγκριτικά χυδαία ακρωνύμια που κάνουν χρήση της λέξης F για πρόσθετη ένταση περιλαμβάνουν τα CTFU , CTFD , BTFO , KTFO και JFC .

Όταν χρησιμοποιείται με σοβαρή έννοια, το GTFO δεν είναι παρά σκληρό και συχνά προσβλητικό. Μερικές φορές, ωστόσο, το GTFO χρησιμοποιείται με χιουμοριστικό τρόπο για να τονίσει την υπερβολική αντίδραση ενός ατόμου σε κάτι δευτερεύον ή ασήμαντο.

Παραδείγματα GTFO σε χρήση

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Δεν μπορείτε να μου πείτε πότε μπορώ ή δεν μπορώ να είμαι στο διαμέρισμά μας; Είμαστε συγκάτοικοι που χωρίζουν το μίσθωμα 50/50 και μπορώ να είμαι εκεί όποτε θέλω!"

Φίλος # 2: "Δεν με νοιάζει, πρέπει να GTFO αυτή την Παρασκευή για να μπορέσω να φέρω την ημερομηνία μου και να έχω κάποια ιδιωτικότητα!"

Στο πρώτο παράδειγμα παραπάνω, το GTFO χρησιμοποιείται με έναν απαιτητικό τρόπο για να πει κάποιος να φύγει. Ο φίλος # 2 δεν θέλει Φίλο # 1 να είναι φυσικά στο διαμέρισμα που μοιράζονται μαζί.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: "Δεν είπε ούτε καν συγνώμη ή αντίο! Έφυγε και δεν το έχω ακούσει από τότε ..."

Φίλος # 2: "GTFO! Ποτέ δεν θα περίμενα αυτή τη συμπεριφορά από τον ίδιο. Σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά ένα από τα λίγα ωραία εκεί έξω."

Σε αυτό το δεύτερο παράδειγμα, το GTFO χρησιμοποιείται για να εκφράσει σοκ ή δυσπιστία, παρόμοια με το πώς ένα άτομο μπορεί να αντιδράσει με "Δεν υπάρχει τρόπος!" ή "Δεν μπορώ να το πιστέψω!"

Παράδειγμα 3

Φίλος # 1: "Σχεδόν μόλις πιάστηκε από τον διευθυντή μου που προσπαθεί να κοιμάται στην αποθήκη πίσω από ένα σωρό κουτιά. Έπρεπε να GTFO όταν γύρισε και δεν έψαχνα ..."

Φίλος # 2: "Ω άνθρωπος που είναι πολύ αστείο!"

Σε αυτό το τρίτο και τελευταίο παράδειγμα, ο Φίλος # 1 χρησιμοποιεί το GTFO για να υπερβάλλει την επείγουσα ανάγκη του για να φύγει φυσικά από ένα συγκεκριμένο μέρος, γεγονός που προσθέτει μια χιουμοριστική πινελιά στο γεγονός που περιέγραψε.

Όταν δεν πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε το GTFO

Το GTFO είναι ένα από αυτά τα αρκτικόλεξα που πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη χρήση. Μπορεί να είναι πολύ προσβλητικό, ανάλογα με το πλαίσιο μέσα στο οποίο χρησιμοποιείται και πώς το άτομο ή οι άνθρωποι στο λήμμα αποφασίζουν να το ερμηνεύσουν μόνοι τους.

Αποφύγετε τη χρήση του GTFO όταν:

Αν δεν αστειευτείτε με τους φίλους σας χρησιμοποιώντας το GTFO με έναν προφανώς αστείο τρόπο, η χρήση του GTFO ενδέχεται να απομακρύνει τους ανθρώπους από εσάς και να τους απομακρύνει. Έχετε αυτό κατά νου εάν σχεδιάζετε να το προσθέσετε στο λεξικό σας ακρωνύμου στο διαδίκτυο .