Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης

Μια ματιά στα σκαμπανεβάσματα της τόσο ψηφιακής σύνδεσης με τους ανθρώπους

Η κοινωνική δικτύωση έχει αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας, επιχειρηματικότητας, καθημερινής ενημέρωσης και πολλά άλλα. Αλλά είναι πραγματικά όλα ραγισμένα να είναι;

Αυτό εξαρτάται από το ποιος μιλάτε και πώς το χρησιμοποιείτε. Μια τοποθεσία όπως το Facebook θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα ευκαιριακό μαξιλάρι εκτόξευσης για έναν νέο ιδιοκτήτη επιχείρησης, ή θα μπορούσε να είναι μια αναπόφευκτη πηγή αρνητικής πίεσης από ομοτίμους για έναν νεαρό έφηβο. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για όλα τα πράγματα στη ζωή - και αυτό περιλαμβάνει τις συνήθειες κοινωνικής δικτύωσης.

Εδώ είναι μερικά από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν. Καθώς περνάτε μέσα από αυτά, ρωτήστε τον εαυτό σας πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε περισσότερο τα πλεονεκτήματα ενώ ελαχιστοποιείτε τα μειονεκτήματα όποτε αποφασίζετε να ελέγξετε τα αγαπημένα σας κοινωνικά δίκτυα.

Πλεονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης

Δυνατότητα σύνδεσης με άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο προφανή πλεονεκτήματα της χρήσης κοινωνικών δικτύων είναι η δυνατότητα άμεσης προσέγγισης ανθρώπων από οπουδήποτε. Χρησιμοποιήστε το Facebook για να μείνετε σε επαφή με τους παλιούς φίλους του γυμνασίου σας που έχουν μετακομίσει σε όλη τη χώρα, μεταβείτε στο Google Hangouts με συγγενείς που ζουν σε όλο τον κόσμο ή συναντήσετε ολοκαίνουργια άτομα στο Twitter από πόλεις ή περιοχές που ποτέ δεν έχετε ακούσει για πριν.

Εύκολη και άμεση επικοινωνία. Τώρα που είμαστε συνδεδεμένοι όπου κι αν πηγαίνουμε, δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε στα σταθερά μας, στους τηλεφωνητές ή στο ταχυδρομείο για να επικοινωνήσουμε με κάποιον. Μπορούμε απλά να ανοίξουμε τους φορητούς υπολογιστές μας ή να πάρουμε τα smartphones μας και να αρχίσουμε να επικοινωνούμε άμεσα με οποιονδήποτε σε πλατφόρμες όπως το Twitter ή μία από τις πολλές διαθέσιμες εφαρμογές κοινωνικής ανταλλαγής μηνυμάτων .

Ανακοινώσεις σε πραγματικό χρόνο και πληροφορίες. Πηγαίνουν οι ημέρες της αναμονής για τα νέα των έξι για να έρθει στην τηλεόραση ή για το αγόρι παράδοσης να φέρει την εφημερίδα το πρωί. Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στον κόσμο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στα κοινωνικά μέσα. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τις εμπειρίες ανακάλυψης ειδήσεων και πληροφοριών επιλέγοντας να ακολουθήσετε ακριβώς αυτό που θέλετε.

Μεγάλες ευκαιρίες για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και άλλοι τύποι επαγγελματικών οργανώσεων μπορούν να συνδεθούν με τους τρέχοντες πελάτες, να πουλήσουν τα προϊόντα τους και να επεκτείνουν την εμβέλειά τους χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά μέσα. Υπάρχουν πραγματικά πολλοί επιχειρηματίες και επιχειρήσεις εκεί έξω που αναπτύσσονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στα κοινωνικά δίκτυα και δεν θα μπορούσαν καν να λειτουργήσουν χωρίς αυτό.

Γενική διασκέδαση και απόλαυση. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι η κοινωνική δικτύωση είναι απλά μερικές φορές διασκεδαστική. Πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε αυτό όταν κάνουν ένα διάλειμμα στην εργασία ή απλά θέλουν να χαλαρώσουν στο σπίτι. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι είναι φυσικά κοινωνικά πλάσματα, συχνά είναι αρκετά ικανοποιητικό να βλέπουμε σχόλια και συμπαθήματα να εμφανίζονται στις δικές μας θέσεις και είναι βολικό να βλέπουμε ακριβώς τι κάνουν οι φίλοι μας χωρίς να χρειάζεται να τους ρωτήσετε άμεσα.

Μειονεκτήματα της κοινωνικής δικτύωσης

Οι πληροφορίες συντρίβονται. Με τόσους πολλούς ανθρώπους τώρα στο social media tweeting συνδέσεις και την απόσπαση selfies και την κοινή χρήση βίντεο YouTube, σίγουρα μπορεί να πάρει αρκετά θορυβώδη. Η υπερβολική συσσώρευση από πάρα πολλούς φίλους στο Facebook για να συμβαδίσει με τις υπερβολικά πολλές φωτογραφίες Instagram για να περιηγηθείτε δεν είναι όλο αυτό ασυνήθιστο. Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε την τάση να συγκεντρώνουμε πολλούς φίλους και οπαδούς και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα διογκωμένων ειδήσεων ειδήσεων με υπερβολικό περιεχόμενο που δεν μας ενδιαφέρει όλοι.

Θέματα ιδιωτικού απορρήτου. Με τόσο μεγάλη ανταλλαγή, τα θέματα σχετικά με την ιδιωτικότητα θα είναι πάντα μια μεγάλη ανησυχία. Είτε πρόκειται για θέμα των κοινωνικών ιστότοπων που κατέχουν το περιεχόμενό σας μετά την αναρτάλησή του, να γίνει στόχος μετά την κοινή χρήση της γεωγραφικής σας τοποθεσίας στο διαδίκτυο ή ακόμα και να αντιμετωπίσει προβλήματα στο χώρο εργασίας μετά από tweeting κάτι ακατάλληλο - μερικές φορές δεν μπορεί ποτέ να ανατραπεί.

Κοινωνική πίεση των ομοτίμων και εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο. Για τους ανθρώπους που αγωνίζονται να ταιριάζουν με τους συμμαθητές τους - ειδικά οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες - η πίεση να κάνουν κάποια πράγματα ή να ενεργούν με κάποιο τρόπο μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη στα κοινωνικά μέσα από ό, τι στο σχολείο ή σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον εκτός σύνδεσης. Σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, η συντριπτική πίεση για να ταιριάζει με όλους που δημοσιεύονται στα κοινωνικά μέσα ή γίνεται στόχος μιας επίθεσης στο διαδίκτυο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό άγχος, άγχος και ακόμη και κατάθλιψη.

Αντικατάσταση αλληλεπίδρασης online για αλληλεπίδραση εκτός σύνδεσης Δεδομένου ότι οι χρήστες συνδέονται πλέον όλη την ώρα και μπορείτε να τραβήξετε το κοινωνικό προφίλ ενός φίλου με ένα κλικ του ποντικιού σας ή με ένα πάτημα του smartphone σας, είναι πολύ πιο εύκολη η χρήση της διαδικτυακής αλληλεπίδρασης ως υποκατάστατο της αλληλεπίδρασης πρόσωπο με πρόσωπο. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι τα κοινωνικά μέσα προωθούν στην πραγματικότητα αντικοινωνική ανθρώπινη συμπεριφορά.

Διαταραχή και αναβολή. Πόσο συχνά βλέπετε κάποιον να κοιτάζει το τηλέφωνό του; Οι άνθρωποι αποπροσανατολίζονται από όλες τις κοινωνικές εφαρμογές και τα μηνύματα και τα μηνύματα που λαμβάνουν, οδηγώντας σε όλα τα είδη προβλημάτων όπως η αποσπασματική οδήγηση ή η έλλειψη πλήρους προσοχής κάποιου κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Η περιήγηση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μπορεί επίσης να τροφοδοτεί τις συνήθειες αναβλητικότητας και να γίνει κάτι που οι άνθρωποι γυρνούν για να αποφύγουν ορισμένα καθήκοντα ή ευθύνες.

Οι καθιστικές συνήθειες του τρόπου ζωής και η διακοπή του ύπνου. Τέλος, δεδομένου ότι η κοινωνική δικτύωση είναι όλα γίνεται σε κάποιο είδος υπολογιστή ή κινητής συσκευής, μπορεί μερικές φορές να προωθήσει πάρα πολύ να καθίσει σε ένα σημείο για πολύ καιρό. Ομοίως, κοιτάζοντας το τεχνητό φως από τον υπολογιστή ή την οθόνη τηλεφώνου τη νύχτα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά σας να πάρετε τον κατάλληλο ύπνο της νύχτας. (Εδώ είναι πώς μπορείτε να μειώσετε αυτό το μπλε φως , παρεμπιπτόντως.)

Επικεντρωθείτε στη χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για όλα τα καλά σημεία που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, αλλά προσέξτε να πέσετε θύμα της σκοτεινής πλευράς μιας διαδικτυακής αλληλεπίδρασης. Ελέγξτε αυτή τη λίστα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για να δείτε ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αυτήν τη στιγμή.