Οδηγός για εκτυπωτές LED με λέιζερ και λέιζερ

Οι συστοιχίες LED και οι μηχανισμοί εκτυπωτή λέιζερ λειτουργούν ομοίως

Οι εκτυπωτές λέιζερ και LED είναι εξαιρετικοί για την εκτύπωση εγγράφων υψηλής ποιότητας σε ασπρόμαυρη ή έγχρωμη εκτύπωση. Οι περισσότεροι δημιουργούν κοφτερό κείμενο και εξαιρετικά έγχρωμα γραφικά. Είναι συχνά πιο ακριβά από ό, τι οι εκτυπωτές inkjet (αν και οι τιμές συνεχίζουν να μειώνονται), αλλά όλο και περισσότερο, το κόστος ανά σελίδα ή το κόστος ανά σελίδα γίνεται φθηνότερο και φθηνότερο σε εκτυπωτές inkjet, αλλά παραμένει το ίδιο με λέιζερ συσκευές, καθιστώντας τους υπερβολικά ακριβούς χρήσης για τους περισσότερους ανθρώπους.

Πώς λειτουργούν

Οι εκτυπωτές λέιζερ βάζουν τις εικόνες σε ένα κομμάτι χαρτιού κάνοντας τη σκόνη πλαστικού γραφίτη πάνω στο χαρτί. Ετσι δουλευει. Μέσα στον εκτυπωτή υπάρχει ένα περιστρεφόμενο τύμπανο φορτισμένο θετικά με στατικό ηλεκτρισμό που προσελκύει σκόνη τόνερ σε αυτό. Καθώς το χαρτί τραβιέται μέσω του εκτυπωτή, δέχεται αρνητική στατική ηλεκτρική φόρτιση και στη συνέχεια ολισθαίνει πάνω από το τύμπανο. Αυτό τραβάει τον γραφίτη από το τύμπανο και πάνω στο χαρτί. Το χαρτί στη συνέχεια συμπιέζεται ανάμεσα στους θερμαινόμενους κυλίνδρους που τήκουν τον γραφίτη στο χαρτί. Οι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν ένα λέιζερ ως πηγή φωτός για να λιώσει τον γραφίτη. Οι εκτυπωτές LED χρησιμοποιούν μια σειρά από φώτα LED ή συστοιχίες φωτισμού.

Αναλώσιμα

Ακριβώς όπως οι δεξαμενές μελάνης του εκτυπωτή inkjet, πρέπει να αντικατασταθεί ο γραφίτης εκτυπωτή λέιζερ. Πρόκειται για μια αρκετά εύκολη διαδικασία, η οποία δεν αφορά μόνο το άνοιγμα του εκτυπωτή, το τράβηγμα της παλιάς κασέτας τόνερ και τη μετακίνηση του νέου.

Οι νέες κασέτες γραφίτη δεν φτάνουν φθηνές (θα ξοδέψετε από περίπου $ 40 έως πολύ περισσότερα από $ 100 για αντικαταστάσεις), αλλά, ανάλογα με τον εκτυπωτή, μπορούν να διαρκέσουν πολύ. Και πάλι, ανάλογα με το μηχάνημα και την "απόδοση" της κασέτας, οι κασέτες γραφίτη μπορούν να χωρέσουν από 2.000 έως 12.000, σε 15.000 σελίδες και πέρα. Κάποτε έγραφαν πολύ φθηνότερα σε βάσεις ανά σελίδα από ό, τι οι inkjets. Λάβετε υπόψη ότι συχνά εκτυπωτές κατηγορίας λέιζερ είναι μηχανές μεγάλου όγκου, έτσι όπως συζητήθηκε στο άρθρο " Όταν ένας εκτυπωτής $ 150 μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες ", η προσοχή στην CPP μπορεί να σας κοστίσει άφθονο.

Τιμή

Συνήθως, θα πληρώσετε πολύ πιο μπροστά για έναν εκτυπωτή λέιζερ από ό, τι για έναν εκτυπωτή inkjet, ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Οι τιμές σε επίπεδο εισόδου για έναν αξιοπρεπή εκτυπωτή λέιζερ μονόχρωμης εκκίνησης ξεκινούν περίπου $ 160 και περίπου $ 200 για ένα entry-level μοντέλο με κάποια αξιοπρεπή χαρακτηριστικά. Ακόμα, αυτό είναι διπλάσιο από αυτό που θα πληρώσατε για ένα έγχρωμο εκτυπωτή inkjet ή ακόμα και ένα μηχάνημα all-in-one που περιλαμβάνει φαξ και σαρωτή.

Οι έγχρωμοι εκτυπωτές λέιζερ γίνονται φθηνότεροι (η Dell προσφέρει ένα αξιοπρεπές για περίπου 230 δολάρια ), αλλά οι εκδόσεις χαμηλού τέλους εξακολουθούν να είναι ελαφρές για χαρακτηριστικά όπως τα διπλής όψης που επιτρέπουν την εκτύπωση και στις δύο πλευρές μιας σελίδας. Οι έγχρωμοι εκτυπωτές λέιζερ χρησιμοποιούν πολλαπλές κασέτες γραφίτη, έτσι θα περάσετε μεγάλα όταν τελικά έρθει η ώρα να τα αντικαταστήσετε (κάθε ένα τρέχει περίπου $ 60).

Κατώτατη γραμμή: Αν εκτυπώνετε έγγραφα με κείμενο και γραφικά και δεν χρειάζεται να εκτυπώνετε φωτογραφίες, ένας μονόχρωμος εκτυπωτής λέιζερ είναι ένα καλό στοίχημα. Το προκαθορισμένο κόστος είναι πιο απότομο απ 'ό, τι με ένα inkjet, αλλά θα έχετε κάνει πολλή εκτύπωση πριν χρειαστεί να αλλάξετε γραφίτη. Εάν χρειάζεστε ένα μηχάνημα all-in-one ή κάνετε πολλή εκτύπωση φωτογραφιών, στη συνέχεια κολλήστε με ένα inkjet. Αλλά κρατήστε ένα μάτι στις πωλήσεις, δεδομένου ότι μπορείτε συχνά να πάρετε μια μεγάλη έγχρωμη λέιζερ ή εκτυπωτή LED για ένα τραγούδι.