Πώς να κάνετε το Προφίλ Twitter σας Ιδιωτικό

Προστατέψτε τα tweets σας από το να τα βλέπει κανείς απλά κανείς

Το Twitter είναι γνωστό για την ανοιχτότητά του και την ευκαιρία να ακολουθήσει ή να ακολουθήσει σχεδόν ο καθένας, αλλά κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει το προφίλ του Twitter ιδιωτικό.

Από προεπιλογή, οι λογαριασμοί χρηστών του Twitter είναι πάντα ρυθμισμένοι στο κοινό. Έτσι, όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά έναν λογαριασμό, οποιοσδήποτε επισκέπτεται το προφίλ σας, θα μπορεί να βλέπει τα μηνύματα tweets σας, εκτός αν κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό.

Όταν κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο λουκέτου σε χρήστες που δεν σας ακολουθούν. Ομοίως, εάν συναντήσετε ένα προφίλ χρήστη που δεν έχετε ακολουθήσει ακόμα και το έχουν καταστήσει ιδιωτικό, τότε θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος εκεί αντί των tweets και των πληροφοριών του προφίλ τους.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε το προφίλ Twitter σας ιδιωτικό, είτε από το Twitter.com είτε από την επίσημη εφαρμογή Twitter για κινητά.

01 από 04

Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις και την ιδιωτικότητά σας

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Για να μπορέσετε να κάνετε το προφίλ σας ιδιωτικό και να προστατευθείτε ηλεκτρονικά, θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Twitter.

Στο Twitter.com:

Κάντε κλικ στο εικονίδιο φωτογραφίας του προφίλ σας στο επάνω μενού στην άκρα δεξιά (δίπλα στο κουμπί Tweet) για να έχετε πρόσβαση στις προσωπικές σας ρυθμίσεις χρήστη. Μια καρτέλα με αναπτυσσόμενα μενού θα εμφανιστεί όταν κάνετε κλικ σε αυτό. Από εκεί, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις και ιδιωτικό απόρρητο .

Στην εφαρμογή Twitter:

Αν έχετε πρόσβαση στο Twitter από την εφαρμογή για κινητά, πατήστε το εικονίδιο φωτογραφίας του προφίλ που εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Ένα μενού θα μετακινηθεί από τα αριστερά. Πατήστε Ρυθμίσεις και προστασία προσωπικών δεδομένων .

02 από 04

Επιλέξτε "Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλεια".

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Στο Twitter.com:

Στον ιστό, κοιτάξτε στην αριστερή πλαϊνή μπάρα και κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια , η οποία πρέπει να είναι η δεύτερη επιλογή από την κορυφή. Θα μεταφερθείτε στη βασική σελίδα απορρήτου του λογαριασμού σας, η οποία περιλαμβάνει μια λίστα ρυθμίσεων ασφαλείας και απορρήτου που μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Στην εφαρμογή Twitter:

Στο κινητό, θα εμφανιστεί μια πλήρης καρτέλα επιλογών αφού πατήσετε Ρυθμίσεις και Απόρρητο. Πατήστε Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλεια εδώ.

03 του 04

Ελέγξτε την επιλογή "Προστατέψτε τα Tweets μου"

Στιγμιότυπο από το Twitter.com

Στο Twitter.com:

Μετακινηθείτε προς τα κάτω περίπου στη μέση της σελίδας πέρα ​​από την ενότητα Ασφάλεια στην ενότητα Προστασία απορρήτου, η οποία θα εμφανίζει ένα πλαίσιο Προστατεύστε τα Tweets που μπορεί να ελεγχθεί ή να μην επιλεγεί. Δεν έχει επιλεγεί από προεπιλογή, έτσι ώστε τα προφίλ Twitter να διατηρούνται δημόσια.

Κάντε κλικ για να τοποθετήσετε ένα σημάδι επιλογής, έτσι ώστε τα μηνύματά σας να προστατεύονται από τους ξένους και τους μη ακολουθούς. Μην ξεχάσετε να μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο μεγάλο μπλε κουμπί Αποθήκευση αλλαγών .

Στην εφαρμογή Twitter:

Στην εφαρμογή για κινητά , αυτή η επιλογή εμφανίζεται ως κουμπί που ανάβει πράσινο όταν είναι ενεργοποιημένο. Ενεργοποιήστε το κουμπί Προστασία των Tweets , πατώντας το για να εμφανίζεται πράσινο.

Αγγίξτε το κουμπί βέλους πίσω στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης για να ολοκληρώσετε και να φύγετε.

Σημείωση: Το Twitter θα σας ζητήσει να ξαναρχίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας πριν το επίσημο προφίλ σας οριστεί ιδιωτικό. Αυτό θα συμβαίνει και αν αποφασίσετε να ρυθμίσετε το προφίλ σας στο κοινό, το οποίο μπορείτε να κάνετε οποτεδήποτε, αποκτώντας πάλι τις ρυθμίσεις και το απόρρητό σας και ενεργοποιώντας την επιλογή προστασίας των tweets.

04 του 04

Αναζητήστε την Εικονίδιο λουκέτου δίπλα στο όνομά σας

Screenshot από το Twitter

Αν ακολουθήσατε όλα αυτά τα βήματα σωστά, θα πρέπει να δείτε ένα μικρό εικονίδιο κλειδαριάς που εμφανίζεται δίπλα στο όνομά σας στο προφίλ σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε αλλάξει με επιτυχία το λογαριασμό σας σε ιδιωτικό και όλα τα tweets σας τώρα περιορίζονται στην προβολή τους μόνο από τους οπαδούς σας .

Οι μη οπαδοί που βλέπουν το προφίλ σας θα εμφανίζουν ένα μήνυμα " @ tweets όνομα χρήστη προστατεύονται" στη θέση του timeline σας tweet. Μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί Ακολουθήστε για να σας προσπαθήσουν και να σας ακολουθήσουν, αλλά δεν θα μπορούν να δουν τα tweets σας, εκτός αν εγκρίνετε προσωπικά το ακόλουθο αίτημά τους.

Αν δεν εγκρίνετε το αίτημα του χρήστη, δεν θα μπορέσουν ποτέ να δουν τα tweets σας. Μπορεί να θέλετε να τους εμποδίσετε αν σας προκαλέσουν οποιαδήποτε ταλαιπωρία.