Πώς να προσθέσετε ένα GIF στο Twitter

Κάντε τα tweets σας πιο οπτικά ελκυστικά με κινούμενα GIF

Στις αρχές του 2016, το Twitter έφερε σε λειτουργία ένα νέο χαρακτηριστικό που τροφοδοτείται από τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης GIF του Ιστού ( Giphy ) και από μια δημοφιλή πλατφόρμα πληκτρολογίου GIF (Riffsy) για να φέρει ενσωματωμένο το GIF στο Twitter.

Το Twitter είχε υποστηρίξει ενδιάμεσα κινούμενα GIF μέσα στις ροές των χρηστών για αρκετό καιρό, αλλά αυτή η νέα επέκταση για να προωθηθεί ακόμα μεγαλύτερη κοινή χρήση GIF έχει ως στόχο να καταστήσει ακόμα ευκολότερη και πιο διασκεδαστική την τιμωρία με κινούμενες εικόνες. Δεν θα χρειαστεί καν να αφήσετε το Twitter να το κάνει.

Γιατί μοιράζεστε GIFs στο Twitter;

Γιατί λοιπόν θα θέλατε να μοιραστείτε ένα GIF στο Twitter σε αντίθεση με μια τυπική εικόνα ή ένα βίντεο; Λοιπόν, εδώ είναι μερικοί καλοί λόγοι:

Συνολικά, τα GIF είναι απλά πραγματικά διασκεδαστικά και διασκεδαστικά για χρήση σε σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που τις υποστηρίζει.

Η λειτουργία κοινής χρήσης GIF του Twitter είναι διαθέσιμη τόσο στο Twitter μέσω του προγράμματος περιήγησης στο Web όσο και στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας του Twitter. Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν κοινή χρήση GIF στην εφαρμογή, αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια ακριβώς βήματα στον ιστό.

01 από 04

Σύνθεση νέου μηνύματος και πατήστε το κουμπί "GIF"

Εικόνα που έγινε με το Canva.com

Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί συνθέτη tweet (σημειώνεται με ένα εικονίδιο quill / paper στην εφαρμογή και ένα κουμπί Tweet στον ιστό) και αναζητήστε το μικρό εικονίδιο GIF μεταξύ του εικονιδίου φωτογραφικής / βιντεοκάμερας και του εικονιδίου δημοσκόπησης. Πατήστε ή κάντε κλικ σε αυτό.

02 από 04

Περιηγηθείτε μέσα από τις κατηγορίες GIF

Εικόνα που έγινε με το Canva.com

Θα εμφανιστεί μια νέα καρτέλα στον συνθέτη του tweet που εμφανίζει ένα πλέγμα ετικετών GIF. Αυτές είναι κατηγορίες που μπορείτε να περιηγηθείτε για να βρείτε το τέλειο GIF που ταιριάζει ακριβώς με αυτό που προσπαθείτε να επικοινωνήσετε.

Πατήστε ή κάντε κλικ στην κατηγορία της επιλογής σας για να δείτε τα GIF που περιέχονται σε αυτά. Όλοι τους ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σας, οπότε δεν χρειάζεται να πατήσετε ή να κάνετε κλικ σε κάποιον για να κάνετε προεπισκόπηση του πρώτου.

03 του 04

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης για να βρείτε ένα συγκεκριμένο GIF

Εικόνα που έγινε με το Canva.com

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το τέλειο GIF περιηγώντας στις κατηγορίες, μπορείτε εναλλακτικά να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη αναζήτηση πληκτρολογώντας μια λέξη-κλειδί ή μια φράση στο πεδίο αναζήτησης στο επάνω μέρος.

Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε "γατάκια" στο πεδίο και πατήσετε αναζήτηση, όλα τα GIF που έχουν επισημανθεί με αυτή τη λέξη-κλειδί θα εμφανιστούν στα αποτελέσματά σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετακινηθείτε σε αυτά και να επιλέξετε το χαριτωμένο GIF γατάκι που θέλετε να συμπεριλάβετε στο tweet σας.

04 του 04

Επιλέξτε το GIF της επιλογής σας, προσθέστε μια λεζάντα και γράψτε το!

Εικόνα που έγινε με το Canva.com

Πατήστε ή κάντε κλικ στο GIF που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αυτόματα θα εισαχθεί στο tweet σας . Λάβετε υπόψη ότι η προσθήκη ενός GIF δεν θα επηρεάσει το όριο χαρακτήρων για τα tweet και μπορείτε πάντα να πατήσετε το X στην επάνω δεξιά γωνία του GIF για να το διαγράψετε αν τυχαίνει το μυαλό σας.

Προσθέστε μια προαιρετική λεζάντα πληκτρολογώντας την πάνω από το GIF και είστε έτοιμοι να το τιτλοποιείτε στους οπαδούς σας! Αφού έχει γίνει tweeted, θα εμφανιστεί στη γραμμή ροής του προφίλ σας και στην οικιακή ροή των χρηστών που σας ακολουθούν για να βλέπουν τα tweets σας.

Θα ήταν υπέροχο αν το Twitter έφερε μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να προτιμούν ορισμένα GIF, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τα αγαπημένα GIF ή να τα αποθηκεύσετε για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν κανονικό λογαριασμό χρήστη στο Giphy, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει ενσωματωθεί στο Twitter και δεν υπάρχει λόγος να προστεθεί σε οποιοδήποτε σημείο στο μέλλον.

Επίσης, δεν μπορείτε να εισάγετε περισσότερα από ένα GIF ανά tweet χρησιμοποιώντας τη λειτουργία GIF. Παρόλο που το Twitter σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε έως και τέσσερις κανονικές εικόνες σε ένα τιτίβισμα χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εικόνας, η λειτουργία GIF περιορίζεται σε μία μόνο.