Τι είναι το Waze και πώς λειτουργεί;

Η καλύτερη εφαρμογή δωρεάν κυκλοφορίας που δεν χρησιμοποιείτε ακόμα

Το Waze είναι μια εφαρμογή πλοήγησης που τρέχετε σε ένα smartphone που σας βοηθά να βρείτε οδηγίες και να αποφύγετε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η εφαρμογή Waze είναι διαθέσιμη για πλατφόρμες Android, iOS, Windows Phone και Windows Mobile. Παρέχει κατευθύνσεις σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες προσαρμόζονται επί τόπου, ώστε να λαμβάνουν υπόψη τους διάφορους τύπους πιθανών εμποδίων.

Πώς λειτουργεί το Waze;

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και λογισμικό με γνώμονα το GPS για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών που μπορεί να έχουν προ-εγκατασταθεί στη διασύνδεση του πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου σας ή στην κινητή συσκευή σας όπως οι Χάρτες Google και MapQuest . Οι περισσότεροι κάνουν μια αξιοσέβαστη δουλειά όταν πρόκειται για πλοήγηση βήμα προς βήμα, και μερικές ακόμη και υπόψη για τη συμφόρηση και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το συνολικό χρόνο οδήγησης σας.

Το Waze χειρίζεται τα πράγματα λίγο διαφορετικά, όμως, στηριζόμενη στη δύναμη των ανθρώπων να σας οδηγήσουν στους σωστούς δρόμους. Με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες που μοιράζονται αξιοσημείωτες πληροφορίες σχετικά με το τι συναντούν στην πορεία, το Waze παραμένει συνεχώς ενημερωμένο για οτιδήποτε μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδό σας. Η είσοδος από τους συντρόφους σας οδηγούς, γνωστούς ως Wazers, επιτρέπει στην εφαρμογή να σας ειδοποιεί για σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή, η αστυνομική δραστηριότητα, τα ατυχήματα και ακόμη και τα δευτερεύοντα πράγματα για να κοιτάξουν έξω όπως τα λακκούβες και τα αυτοκίνητα με ειδικές ανάγκες στον ώμο.

Το Waze χρησιμοποιεί όλες αυτές τις πληροφορίες για την απρόσκοπτη πρόβλεψη των ακριβών χρόνων άφιξης και την προσαρμογή των οδηγιών κατά τη διάρκεια της κατεύθυνσης καθώς οδηγείτε, βοηθώντας σας να διασχίσετε με ασφάλεια την πόλη και τους αγροτικούς δρόμους.

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμη, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε από μια 2D ή 3D οθόνη και από μία από τις δεκάδες φωνές σε όλες σχεδόν τις δημοφιλείς γλώσσες. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με καμία από τις φωνές που παρέχονται, το Waze σας επιτρέπει να καταγράφετε τη δική σας φωνή για σκοπούς κατευθυντικής αναπαραγωγής.

Οι κοινωνικές πτυχές του Waze

Από τη στιγμή που το Waze τροφοδοτείται από τις μάζες, είναι φυσικό το γεγονός ότι η εφαρμογή ενθαρρύνει την κοινωνική αλληλεπίδραση, πέρα ​​από το να προειδοποιεί τους άλλους για ένα πασσάλαιο 3 αυτοκινήτων ή για μια κρυφή παγίδα ταχύτητας. Με την ενσωμάτωση με το Facebook, μπορείτε να επιλέξετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με φίλους καθώς και να βλέπετε την πρόοδό τους αν κατευθυνθείτε προς τον ίδιο προορισμό. Αυτή η λειτουργία σας βοηθά επίσης να δείτε αν κάποιος που γνωρίζετε είναι κοντά σας.

Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα μήνυμα ή ένα εικονικό μπιπ από το κέρατο σε άλλους οδηγούς της περιοχής, παρέχοντας τη δυνατότητα να κάνετε νέους φίλους στην πορεία.

Η κοινωνική φύση του Waze μπορεί ακόμη και να σας εξοικονομήσει χρήματα, καθώς η περίληψη των κοινών τιμών αερίου από τον χρήστη σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα τα φθηνότερα καύσιμα στη γειτονιά σας.

Android Auto και Waze

Το Android Auto χρησιμοποιεί τις πιο κοινές λειτουργίες του smartphone και τις ενοποιεί με την ενσωματωμένη οθόνη του πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου σας, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες κρατώντας τα μάτια σας στο δρόμο. Μια επιλογή εφαρμογών τρίτου μέρους υποστηρίζεται από αυτήν την πλατφόρμα που ενεργοποιείται με φωνή και αφής, ενώ το Waze είναι ένα από αυτά.

Μια λογική προσαρμογή για το ταμπλό του αυτοκινήτου σας, ο συνδυασμός των Waze και Android Auto κάνει τον τέλειο σύντροφο οδήγησης.

Βελτίωση του Αστικού Τοπίου με δεδομένα Waze

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Waze έχουν αποδειχθεί πολύτιμες όχι μόνο για τους οδηγούς αλλά και για τους πολεοδόμους, τα τμήματα μεταφορών και τους πρώτους ανταποκριτές. Λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο δεδομένων που συλλέγονται σε καθημερινή βάση, αυτοί οι οργανισμοί είναι σε θέση να συνεργαστούν με το Waze για να σχεδιάσουν νέες υποδομές αποφεύγοντας ταυτόχρονα τη συμφόρηση, να σχεδιάσουν τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές για την αντιμετώπιση των περιστατικών και να μεταφέρουν αποτελεσματικά την κυκλοφορία κατά τη διάρκεια υγρών καταστάσεων.

Χρησιμοποιώντας το Waze δεν βοηθάνε μόνο τον εαυτό σας και τους άλλους οδηγούς, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε μια διαφορά στη βελτίωση της λειτουργίας της πόλης ή της πόλης σας.