Η HP προσθέτει οπτική ασφάλεια στους επιχειρησιακούς φορητούς υπολογιστές της

Φίλτρα προστασίας απορρήτου κατά παραγγελία που προσφέρονται ως επιλογή επιλογής φορητών υπολογιστών HP

Συχνά δεν σκέφτομαι τι μπορούν να δουν οι άλλοι άνθρωποι στις κινητές μας συσκευές καθώς τις χρησιμοποιούμε. Στην πραγματικότητα, όταν ψωνίζουμε για φορητούς υπολογιστές , tablet ή smartphones, συχνά ψάχνουμε για μια οθόνη που μπορεί να παρατηρηθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αυτό μας επιτρέπει να μοιραστούμε την οθόνη με άλλους ανθρώπους ή να χρησιμοποιούμε τη συσκευή όταν είναι τοποθετημένη αδέξια, διότι είναι το μόνο μέρος που πρέπει να το τοποθετήσουμε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά δεν σκέφτονται για το τι κάνουν με τις συσκευές τους που περιλαμβάνουν ασφάλεια. Χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας για να συνδεθούμε με ένα ευρύ φάσμα συστημάτων και υπηρεσιών. Είτε πρόκειται για ηλεκτρονική τραπεζική μόνο για την προβολή των feed μας στο Facebook, που προβάλλεται για όσους έχουν τη δυνατότητα να δουν τις οθόνες μας. Στην πραγματικότητα, είναι σχετικά εύκολο για κάποιον να κοιτάξει πάνω από τον ώμο ενός ατόμου για να μάθει δυνητικά ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης σε ένα σύστημα. Ένας τέτοιος κίνδυνος ασφαλείας μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες εάν είναι σε θέση να μπει σε κάτι όπως ένας ηλεκτρονικός τραπεζικός λογαριασμός. Τα νεότερα μέτρα ασφαλείας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο στοιχείων και η χρήση βιομετρικών στοιχείων, αλλά η πλειοψηφία των χρηστών εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Προβολή φίλτρων απορρήτου είναι ένας τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης αυτών των πληροφοριών από άλλους.

Για χρόνια, εταιρείες όπως η 3M έχουν προσφέρει φίλτρα ιδιωτικότητας. Αυτά ήταν ουσιαστικά πολωμένα φίλτρα ή ταινίες που τοποθετήθηκαν πάνω στην οθόνη σας για να περιορίσουν τη γωνία θέασης έτσι ώστε αν δεν κοιτάζονταν νεκροί στην οθόνη, η εικόνα θα σβήνει. Με τις ταινίες που εφαρμόζονται στην οθόνη, καθιστούν πάντα δύσκολο για τις οθόνες να μοιράζονται που μπορεί να είναι ένας μεγάλος πόνος κατά περιόδους. Αυτές οι ταινίες είναι επίσης σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν και να εφαρμοστούν εκ νέου για να προσπαθήσουμε να την αφαιρέσουμε για μια χρονική περίοδο. Τα φίλτρα που μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στην οθόνη προσφέρουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα όταν πρόκειται για ταξίδια, καθώς τα πλαίσια μπορούν εύκολα να ραγισμένα και είναι ένα ακόμα αντικείμενο που πρέπει να μεταφέρετε.

Η HP συνεργάστηκε με την 3Μ για να αναπτύξει ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Sure View σε μερικούς από τους φορητούς υπολογιστές EliteBook. Διαφέρει από τα παλαιότερα φίλτρα και τις ταινίες καθώς ενσωματώνεται στην οθόνη της οθόνης. Αρχικά, αυτό δεν φαίνεται να διαφέρει από το να έχετε εγκαταστήσει μια ταινία προστασίας προσωπικών δεδομένων στην κορυφή της οθόνης, αλλά η λειτουργία Sure View μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του χρήστη. Με τη λειτουργία απενεργοποιημένη, η οθόνη λειτουργεί κανονικά με ευρείες οπτικές γωνίες. Εάν ο χρήστης επιθυμεί να έχει προστασία προσωπικών δεδομένων, μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Sure View, η οποία ενεργοποιεί το φίλτρο στην οθόνη. Σε αυτό το σημείο, η οθόνη σκουραίνει μέχρι και 95% όταν βλέπει από τις ευρύτερες γωνίες, αλλά όσοι αναζητούν άμεσα εξακολουθούν να έχουν μια καθαρή θέα.

Αυτό προσφέρεται μόνο σε επαγγελματικά ή εταιρικά συστήματα φορητών υπολογιστών και ως επιλογή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι γενικά μια μεγαλύτερη απαίτηση για όσους έχουν να αντιμετωπίσουν ασφαλή δεδομένα. Αυτό καθιστά την λειτουργία Sure View πιο ελκυστική εάν μια επιχείρηση έχει έναν αριθμό εργαζομένων που ασχολούνται με ιδιωτικά δεδομένα που επιθυμούν να διατηρήσουν αυτόν τον τρόπο. Το ζήτημα είναι ότι η δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί από το χρήστη. Αυτό μπορεί να αναγκάσει μερικούς από αυτούς να μην εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν φορητούς υπολογιστές χωρίς το χαρακτηριστικό, εκτός αν υπάρχει ένας τρόπος για τα τμήματα πληροφορικής να αναγκάσουν τη λειτουργία να είναι πάντα ενεργοποιημένη χωρίς τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσετε από το χρήστη. Δεν είναι επίσης σαφές πόση πρόσθετη ισχύς μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το νέο φίλτρο όταν είναι ενεργοποιημένη. Είναι πιθανό ότι θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά από το πόσο δεν είναι σαφές.

Ο καταναλωτής που αναζητά ένα τέτοιο χαρακτηριστικό μπορεί πάντα να επιλέξει να αγοράσει ένα φορητό υπολογιστή κατηγορίας με το χαρακτηριστικό γνώρισμα πάνω από πιο παραδοσιακούς καταναλωτικούς φορητούς υπολογιστές. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η δυνατότητα εφαρμόζεται σε άλλες εφαρμογές πέρα ​​από τους φορητούς υπολογιστές. Πολλοί καταναλωτές παρακάμπτονται τώρα χρησιμοποιώντας φορητούς υπολογιστές υπέρ των μικρότερων συσκευών, όπως τα tablet ή τα smartphones. Ας ελπίσουμε ότι συσκευές με τα ίδια φίλτρα απορρήτου οθόνης κατά παραγγελία θα ενσωματωθούν τελικά σε αυτά προσφέροντας στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις πρόσθετα επίπεδα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.