Πώς να κάνετε το κείμενο μεγαλύτερο και πιο αναγνώσιμο στο iOS 7

Η εισαγωγή του iOS 7 έφερε πολλές αλλαγές στο iPhone και το iPod touch. Ορισμένες από τις πιο προφανείς αλλαγές είναι αλλαγές σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων νέων στυλ για τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται σε όλο το σύστημα και νέων αναζητήσεων για κοινές εφαρμογές όπως το Ημερολόγιο. Για μερικούς ανθρώπους, αυτές οι αλλαγές σχεδίασης είναι προβληματικές επειδή έχουν δυσκολευτεί να διαβάσουν κείμενο στο iOS 7.

Για μερικούς ανθρώπους, οι λεπτότερες γραμματοσειρές και τα υπόβαθρα λευκών εφαρμογών είναι ένας συνδυασμός που, στην καλύτερη περίπτωση, απαιτεί πολλή σίγαση. Για μερικούς ανθρώπους, η ανάγνωση του κειμένου σε αυτές τις εφαρμογές είναι αδύνατη.

Εάν είστε ένας από τους ανθρώπους που αγωνίζονται να διαβάσουν κείμενο στο iOS 7, δεν χρειάζεται να ρίξετε τα χέρια σας και να πάρετε ένα διαφορετικό είδος τηλεφώνου . Αυτό συμβαίνει επειδή το iOS 7 έχει ενσωματωμένες κάποιες επιλογές που θα κάνουν το κείμενο ευκολότερο να το διαβάσει. Ενώ δεν μπορείτε να αλλάξετε το λευκό φόντο εφαρμογών όπως ημερολόγιο ή αλληλογραφία, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος και το πάχος των γραμματοσειρών σε όλο το λειτουργικό σύστημα.

Ακόμα περισσότερες αλλαγές εισήχθησαν στο iOS 7.1. Αυτό το άρθρο καλύπτει τις αλλαγές προσβασιμότητας και στις δύο εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Αναστρέψτε τα χρώματα

Η πηγή των προβλημάτων ορισμένων ανθρώπων στην ανάγνωση στο iOS 7 έχει να κάνει με την αντίθεση: το χρώμα του κειμένου και το χρώμα του φόντου είναι πολύ κοντά και τα γράμματα δεν ξεχωρίζουν. Ορισμένες από τις επιλογές που αναφέρονται αργότερα σε αυτό το άρθρο αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά μία από τις πρώτες ρυθμίσεις που θα συναντήσετε κατά τη διερεύνηση αυτών των ζητημάτων είναι τα Invert Colors .

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό μετασχηματίζει τα χρώματα στα αντίθετά τους. Τα πράγματα που είναι κανονικά λευκά θα είναι μαύρα, τα πράγματα που είναι μπλε θα είναι πορτοκαλί κλπ. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να κάνει το iPhone σας να μοιάζει λίγο με το Halloween, αλλά μπορεί επίσης να κάνει το κείμενο ευανάγνωστο. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Πατήστε Πρόσβαση.
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Αναστροφή χρωμάτων στο πράσινο / πράσινο και η οθόνη σας θα μετατραπεί.
  5. Αν δεν σας αρέσει αυτή η επιλογή, απλά μετακινήστε το ρυθμιστικό στο off / white για να επιστρέψετε στο τυπικό χρωματικό σχέδιο της iOS 7.

Μεγαλύτερο κείμενο

Η δεύτερη λύση στο κείμενο που είναι δύσκολο να διαβαστεί στο iOS 7 είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Dynamic Type. Το Dynamic Type είναι μια ρύθμιση που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πόσο μεγάλο είναι το κείμενο σε όλο το iOS.

Σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, οι χρήστες μπορούσαν να ελέγξουν εάν η οθόνη έχει μεγεθυνθεί για ευκολότερη ανάγνωση (και μπορείτε ακόμα να το κάνετε τώρα), αλλά ο Δυναμικός τύπος δεν είναι ένα είδος ζουμ. Αντ 'αυτού, ο δυναμικός τύπος αλλάζει μόνο το μέγεθος του κειμένου, αφήνοντας όλα τα άλλα στοιχεία της διεπαφής χρήστη κανονικό μέγεθος.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν το προεπιλεγμένο μέγεθος κειμένου στην αγαπημένη σας εφαρμογή είναι 12 μονάδες, το Dynamic Type θα σας επιτρέψει να το αλλάξετε σε 16 σημεία χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μεγέθυνση ή να αλλάξετε τίποτα άλλο για την εμφάνιση της εφαρμογής.

Υπάρχει ένας βασικός περιορισμός του δυναμικού τύπου: Λειτουργεί μόνο σε εφαρμογές που το υποστηρίζουν. Επειδή πρόκειται για μια νέα λειτουργία και εισάγει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές δημιουργούν τις εφαρμογές τους, λειτουργεί μόνο με συμβατές εφαρμογές - και δεν είναι όλες οι εφαρμογές συμβατές αυτήν τη στιγμή (και μερικές μπορεί να μην είναι ποτέ). Αυτό σημαίνει ότι η χρήση του δυναμικού τύπου θα είναι ασυνεπής αυτή τη στιγμή. θα λειτουργήσει σε ορισμένες εφαρμογές, αλλά όχι σε άλλους.

Ακόμα, λειτουργεί στο λειτουργικό σύστημα και σε ορισμένες εφαρμογές, οπότε αν θέλετε να κάνετε μια λήψη, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη .
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Πατήστε Πρόσβαση.
  4. Πατήστε Μεγαλύτερος τύπος.
  5. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Μεγαλύτερης Μεγέθους Προσβασιμότητας στο πράσινο / πράσινο. Το παρακάτω κείμενο προεπισκόπησης θα προσαρμοστεί για να σας δείξει το νέο μέγεθος κειμένου.
  6. Θα δείτε το τρέχον μέγεθος κειμένου στο ρυθμιστικό στο κάτω μέρος της οθόνης. Μετακινήστε το ρυθμιστικό για να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος του κειμένου.

Όταν βρείτε ένα μέγεθος που σας αρέσει, πατήστε απλά το κουμπί Home και οι αλλαγές σας θα αποθηκευτούν.

Εντονο Κείμενο

Εάν η λεπτή γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται σε όλο το iOS 7 σας προκαλεί πρόβλημα, μπορείτε να την λύσετε, κάνοντας όλο το κείμενο με έντονα γράμματα από προεπιλογή. Αυτό θα πυκνώσει τα γράμματα που βλέπετε στην οθόνη - στην οθόνη κλειδώματος, στις εφαρμογές, στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα κείμενα που γράφετε - και θα καταστήσετε ευκολότερες τις λέξεις από το φόντο.

Ενεργοποιήστε το έντονα κείμενο, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη.
  2. Πατήστε Genera l.
  3. Πατήστε Πρόσβαση.
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό με έντονους χαρακτήρες στο πράσινο / πράσινο.

Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση ότι η συσκευή σας θα πρέπει να επανεκκινήσει για να αλλάξει αυτή τη ρύθμιση. Πατήστε Συνέχεια για επανεκκίνηση. Όταν η συσκευή σας λειτουργεί και πάλι, θα δείτε μια διαφορά που ξεκινά από την οθόνη κλειδώματος: όλο το κείμενο είναι πλέον τολμηρό.

Κουμπιά σχήματα

Πολλά κουμπιά εξαφανίστηκαν στο iOS 7. Σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, τα κουμπιά είχαν σχήματα γύρω τους και κείμενο στο εσωτερικό εξηγώντας τι έκαναν, αλλά σε αυτή την έκδοση, τα σχήματα αφαιρέθηκαν αφήνοντας απλώς κείμενα που έπρεπε να τραβηχτούν. Αν η κτυπήματος αυτού του κειμένου αποδειχθεί δύσκολη, μπορείτε να προσθέσετε περιγράμματα κουμπιών πίσω στο τηλέφωνό σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Πατήστε Πρόσβαση.
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό σχήματος κουμπιών στο πράσινο / πράσινο.

Αυξήστε την αντίθεση

Αυτή είναι μια πιο λεπτή έκδοση του Invert Colors τσίμπημα από την αρχή του άρθρου. Εάν η αντίθεση μεταξύ των χρωμάτων στο iOS 7 - για παράδειγμα, το κίτρινο κείμενο σε λευκό φόντο στα Notes - μπορείτε να δοκιμάσετε να αυξήσετε την αντίθεση. Αυτό δεν θα επηρεάσει όλες τις εφαρμογές και είναι πιθανό να είναι κάπως λεπτό, αλλά μπορεί να βοηθήσει:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Πατήστε Πρόσβαση.
  4. Πατήστε Αύξηση αντίθεσης.
  5. Σε αυτήν την οθόνη, μπορείτε να μετακινήσετε ρυθμιστικά για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μείωση διαφάνειας (μειώνοντας την αδιαφάνεια σε όλο το λειτουργικό σύστημα), Darken Colors (που καθιστά το κείμενο πιο σκούρο και ευανάγνωστο) ή Μείωση λευκού σημείου (που μειώνει την ολική λευκότητα της οθόνης).

Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση ετικετών

Αυτή η επιλογή είναι παρόμοια με τα σχήματα των κουμπιών. Αν είστε τυφλός χρώμα ή δυσκολεύεστε να μάθετε εάν τα ρυθμιστικά είναι ενεργοποιημένα με βάση μόνο το χρώμα, ενεργοποιώντας αυτή τη ρύθμιση, θα προστεθεί ένα εικονίδιο για να καταστεί σαφές όταν χρησιμοποιούνται και τα sliders. Για να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Πατήστε Πρόσβαση
  4. Στο μενού Ετικέτες ενεργοποίησης / απενεργοποίησης , μετακινήστε το ρυθμιστικό στο πράσινο / πράσινο. Τώρα, όταν ένα ρυθμιστικό είναι απενεργοποιημένο θα δείτε έναν κύκλο στο ρυθμιστικό και όταν είναι σε μια κάθετη γραμμή.