Ώρα μέχρι την πρώτη διόρθωση (TTFF)

Το TTFF είναι ο χρόνος που χρειάζεται μια συσκευή GPS για να βρείτε τη θέση σας

Ο χρόνος για την πρώτη διόρθωση (TTFF) περιγράφει το χρόνο και τη διαδικασία που απαιτείται για μια συσκευή GPS να αποκτήσει αρκετά δορυφορικά σήματα και δεδομένα για να παρέχει ακριβή πλοήγηση. Η λέξη "fix" εδώ σημαίνει "θέση".

Διάφορες συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν το TTFF, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος και αν η συσκευή GPS είναι εσωτερική ή εξωτερική, χωρίς εμπόδια μεταξύ της συσκευής και των δορυφόρων.

Ένα GPS πρέπει να έχει τρία σύνολα δεδομένων προτού να μπορέσει να παρέχει ακριβή θέση: δορυφορικά σήματα GPS, δεδομένα almanac και δεδομένα efemer.

Σημείωση: Ο χρόνος για την πρώτη επιδιόρθωση είναι μερικές φορές σφραγισμένος ως χρόνος για πρώτη φορά .

Συνθήκες TTFF

Υπάρχουν συνήθως τρεις κατηγορίες TTFF χωρίζονται σε:

Περισσότερα για το TTFF

Εάν μια συσκευή GPS είναι νέα, έχει απενεργοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχει μεταφερθεί σε μεγάλη απόσταση από την τελευταία ενεργοποίησή της, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκτήσετε αυτά τα σύνολα δεδομένων και να πάρετε μια ώρα για πρώτη φορά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δεδομένα GPS είναι ξεπερασμένα και πρέπει να λάβουν ενημερωμένες πληροφορίες.

Οι κατασκευαστές GPS χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για την επιτάχυνση του TTFF, συμπεριλαμβανομένης της λήψης και αποθήκευσης δεδομένων almanac και ephemeris μέσω ασύρματης σύνδεσης δικτύου από τον φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας αντί μέσω δορυφόρων. Αυτό ονομάζεται υποβοηθούμενο GPS ή aGPS.