Γιατί δεν είναι το κλειδί μου για το αυτοκίνητο από απόσταση;

Τα κλειδιά του αυτοκινήτου απομακρυσμένα fobs είναι μια ωραία ευκολία να έχουν, αλλά όλα σταματούν τελικά να λειτουργούν. Ακόμα κι αν είναι απλά μια νεκρή μπαταρία, μπορείτε να εγγυηθείτε ότι οι πόρτες του αυτοκινήτου σας θα αποτύχουν να ξεκλειδώσουν με το τηλεχειριστήριο κάποια στιγμή.

Ενώ εδώ είναι μερικοί διαφορετικοί λόγοι για να σταματήσει να λειτουργεί ένα τηλεχειριστήριο χωρίς κλειδί, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αρκετά εύκολο να ελεγχθούν. Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα με αυτά τα fobs του αυτοκινήτου είναι ότι οι μπαταρίες απλά πέφτουν νεκρές με την πάροδο του χρόνου, οπότε η αντικατάσταση της μπαταρίας θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα.

Άλλα προβλήματα απομακρυσμένου κλειδιού fob είναι πιο περίπλοκα, αλλά είναι ακόμα δυνατό να τα διορθώσετε. Εδώ είναι τα πέντε πράγματα που θα θέλετε να ελέγξετε πρώτα όταν το τηλεχειριστήριο σταματά να κλειδώνει ή να ξεκλειδώνει τις πόρτες του αυτοκινήτου σας:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο είναι πραγματικά κακό χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο αντιγράφων ασφαλείας .
  2. Ελέγξτε και αντικαταστήστε τη μπαταρία του fob, όπως απαιτείται.
  3. Αφαιρέστε το καπάκι του κλειδιού και ελέγξτε για σπασμένες επαφές ή κουμπιά που δεν έχουν ευθυγραμμιστεί.
  4. Επαναπρογραμματίστε τον εαυτό σας απομακρυσμένα ή κάντε έναν επαγγελματία.
  5. Αν χρειάζεται, αντικαταστήστε το τηλεχειριστήριό σας.

Είναι το κλειδί του αυτοκινήτου σας απομακρυσμένο;

Αυτό είναι εξαιρετικά βασικό πράγμα και δεν θα ισχύει για πολλούς ανθρώπους, αλλά το πρώτο βήμα για να διαπιστώσετε τι είναι λάθος με ένα απομακρυσμένο κλειδί αυτοκινήτου είναι να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα το απομακρυσμένο. Επομένως, εάν έχετε ένα δεύτερο τηλεχειριστήριο και δεν το έχετε κάνει ήδη, θα θελήσετε να ελέγξετε αν λειτουργεί ή όχι.

Εάν το εφεδρικό τηλεχειριστήριο είναι σε θέση να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τις πόρτες σας , τότε θα ξέρετε με βεβαιότητα ότι υπάρχει πραγματικά κάποιο πρόβλημα με το κύριο τηλεχειριστήριο σας.

Εάν το τηλεχειριστήριο ασφαλείας δεν λειτουργεί, είναι πάντα πιθανό ότι είναι επίσης κακό. Εντούτοις, θα μπορούσε επίσης να υπάρξει ένα μηχανικό ή ηλεκτρικό πρόβλημα με τις κλειδαριές της πόρτας.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλετε να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε ότι το φυσικό κλειδί σας, ή το κλειδί έκτακτης ανάγκης, είναι σε θέση να λειτουργήσει τις κλειδαριές.

Τι γίνεται με τα αυτοκίνητα χωρίς φυσικά κλειδιά;

Ορισμένα αυτοκίνητα έχουν αναφλέξεις push-button που λειτουργούν μόνο όταν το πληκτρολόγιο είναι κοντά. Αυτά τα οχήματα εξακολουθούν να έχουν φυσικό κλειδί για το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα των θυρών, αλλά μπορεί να είναι κρυφό. Το κλειδί fob θα έχει συχνά ένα κρυφό κλειδί στο εσωτερικό, οπότε αν δεν έχετε ένα φυσικό κλειδί για το όχημά σας, τότε ελέγξτε το fob για ένα κουμπί απελευθέρωσης ή ένα διακόπτη.

Το άλλο θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ότι μερικές πόρτες των αυτοκινήτων δεν έχουν καμία ορατή θέση για να εισαγάγετε ένα κλειδί. Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα εξακολουθούν να έχουν μια κλειδαρότρυπα, αλλά μπορεί να κρύβονται πίσω από ένα κομμάτι κοντά στην λαβή της πόρτας. Σε αυτή την περίπτωση, θα θελήσετε να αναζητήσετε ένα κομψό κομμάτι με μια μικρή υποδοχή σε αυτό, η οποία θα πρέπει να ξεφύγετε για να έχετε πρόσβαση στην κλειδαρότρυπα.

Η απόρριψη ενός τέτοιου τεμαχίου μπορεί να προκαλέσει κάποιο κίνδυνο βλάβης στη βαφή της πόρτας του αυτοκινήτου ή της λαβής της πόρτας και μπορεί επίσης να χαλαρώσει ή να λυγίσει το κομμάτι. Έτσι, αν δεν είστε άνετοι και δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη που να σας ζητάει να μπείτε αμέσως στο αυτοκίνητό σας, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Αν είστε σε θέση να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες με το φυσικό κλειδί, τότε οι κλειδαριές είναι πιθανώς πρόστιμο μηχανικά. Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει ένα ηλεκτρικό πρόβλημα. Μπορείτε να ελέγξετε ένα μέρος από αυτό κλείνοντας και ξεκλειδώνοντας όλες τις πόρτες μέσω του φυσικού κύριου ελέγχου εντός του οχήματος, πράγμα που σημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά είναι καλά.

Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα ο δέκτης να είναι κακός ή ακόμα και αποσυνδεδεμένος, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα με την απομακρυσμένη είσοδο χωρίς κλειδί.

Ελέγξτε την απομακρυσμένη μπαταρία εισόδου χωρίς κλειδί

Τα περισσότερα τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων χρησιμοποιούν μπαταρίες κυψελών κατηγορίας 4 που δεν είναι δαπανηρές. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να επαληθεύσετε την πραγματική μπαταρία που χρησιμοποιεί το απομακρυσμένο σας και να ελέγξετε για να δείτε αν είναι καλό ή όχι.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να προσδιορίσετε τον τύπο της μπαταρίας που χρειάζεστε. Μπορεί να πει στο εγχειρίδιό σας ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό αντιπρόσωπο. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το τηλεχειριστήριο και να δείτε την μπαταρία, η οποία τυπικά θα έχει τυπωθεί ή σφραγιστεί στην επιφάνεια. Τα τηλεχειριστήρια του αυτοκινήτου συνήθως χρησιμοποιούν μπαταρίες CR2025 ή CR2032, παρόλο που τα CR1620, CR1632 και άλλα χρησιμοποιούνται επίσης σε ορισμένες εφαρμογές.

Μόλις μάθετε τι είδους μπαταρία βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο, μπορείτε είτε να ελέγξετε την τάση με ένα πολύμετρο είτε απλά να αλλάξετε μια γνωστή καλή μπαταρία, επειδή δεν είναι τόσο ακριβή. Οι περισσότερες από αυτές τις μπαταρίες πρέπει να δείχνουν περίπου 3 έως 3,6 βολτ.

Αν το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου σας λειτουργεί μετά την αντικατάσταση της μπαταρίας, τότε τελειώσατε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να υπάρξει ένα άλλο πρόβλημα με το τηλεχειριστήριο, όπως οι σπασμένες επαφές της μπαταρίας ή κάποιο πρόβλημα με τα κουμπιά. Είναι επίσης πιθανό το όχημα σας να έχει ξεχάσει το fob σας, οπότε θα χρειαστεί να τον επαναπρογραμματίσετε.

Διακεκομμένες εσωτερικές επαφές στα κουμπιά αυτοκινήτου

Τα κλειδιά είναι εκτεθειμένα σε περισσότερη σωματική κακοποίηση από τα περισσότερα ηλεκτρονικά και δεν είναι άφθαρτα. Τα δύο πιο κοινά σημεία αποτυχίας είναι οι επαφές των ακροδεκτών της μπαταρίας και τα κουμπιά, αν και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορούν να σπάσουν.

Ο καλύτερος τρόπος να το ελέγξετε μόνος σας είναι να τραβήξετε απλά το τηλεχειριστήριο και να κάνετε μια λεπτομερή οπτική επιθεώρηση. Εάν οι ακροδέκτες της φίσας της μπαταρίας είναι σπασμένοι, θα πρέπει να είστε σε θέση να το πείτε κοιτάζοντάς τους και μπορεί επίσης να αισθάνονται χαλαροί. Εάν είναι, τότε η προσεκτική συγκόλλησή τους στη θέση τους μπορεί να επιστρέψει το σπασμένο κλειδί fob σας σε χρήσιμη υπηρεσία.

Εάν οι ακροδέκτες της μπαταρίας δεν φαίνονται σπασμένοι, ίσως βρείτε ένα πρόβλημα όπου τα κουμπιά είναι συγκολλημένα στη θέση τους. Μπορούν να συγκολληθούν και στη θέση τους, αν διαπιστώσετε ότι έχουν χαλαρώσει, εκτός και αν ένα κουμπί φυσικά σπάσει.

Τα ελαστικά κουμπιά που χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα τηλεχειριστήρια αυτοκινήτου μπορούν να αποτύχουν με διάφορους τρόπους. Αν παρατηρήσετε ότι ένα ή περισσότερα από τα κουμπιά μοιάζουν σαν να μην αναδύονται σωστά, ή φαίνεται να έχουν ξεσπάσει μέσα, αυτό μπορεί να εμποδίσει το κλειδί αυτοκινήτου να μην λειτουργεί σωστά.

Επαναπρογραμματισμός ενός απομακρυσμένου κλειδιού αυτοκινήτου

Προκειμένου το κλειδί αυτοκινήτου να λειτουργεί απομακρυσμένα, πρέπει να συνδυάζεται αποτελεσματικά με τη μονάδα δέκτη στο αυτοκίνητό σας. Αυτό εμποδίζει όποιον έχει την ίδια μάρκα και μοντέλο να περπατάει και να χρησιμοποιεί το fob για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό σας.

Αν το κλειδί εισόδου χωρίς κλειδί και το αυτοκίνητό σας δεν είναι πλέον σε όρους ομιλίας, θα πρέπει να επαναπρογραμματίσετε το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί του αυτοκινήτου σας για να ανακτήσετε την απομακρυσμένη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου σας. Αυτό επιτυγχάνεται συχνά με το όχημά σας, το κλείσιμο της πόρτας και την εισαγωγή των κλειδιών στην ανάφλεξη.

Αντί να ξεκινήσετε το όχημα, θα πρέπει να γυρίσετε το κλειδί στη θέση λειτουργίας και πίσω στην κλειδωμένη θέση αρκετές φορές στη σειρά. Αν γυρίσετε το πλήκτρο στη θέση εκκίνησης και ο εκκινητής ενεργοποιηθεί, το έχετε στρέψει πολύ μακριά.

Σε περίπτωση που το όχημά σας χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο επαναπρογραμματισμού, συνήθως θα ακούσετε ένα κουδούνι μετά από αρκετές φορές το πλήκτρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε ένα από τα κουμπιά κλειδώματος ή ξεκλειδώματος στο τηλεχειριστήριο, μετά από το οποίο θα πρέπει να ακούσετε την κουδούνια για δεύτερη φορά.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν ορισμένα οχήματα είναι να φτάσουν στο αυτοκίνητο και να κλειδώσουν την πόρτα. Στη συνέχεια θα πρέπει να τοποθετήσετε το κλειδί σας στην ανάφλεξη και να το τραβήξετε ξανά έξι φορές μέσα στο διάστημα των 10 δευτερολέπτων. Αν το όχημά σας χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο και το καταφέρετε να το κάνετε σωστά, τα εξωτερικά και εσωτερικά φώτα θα αναβοσβήνουν.

Αφού αναβοσβήνουν τα φώτα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το κλειδί σας και να το γυρίσετε στη θέση του βοηθητικού εξοπλισμού και στη συνέχεια να πιέσετε ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας. Εάν όλα λειτουργούσαν σωστά, οι κίνδυνοι θα αναβοσβήνουν.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, ενώ μερικές απαιτούν ειδικό εξοπλισμό. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο ή ένα ανεξάρτητο κατάστημα που έχει εμπειρία με τη συγκεκριμένη μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας.

Εάν διαθέτετε ένα σύστημα ασφαλείας αυτοκινήτου για το aftermarket που περιλαμβάνει επιπλέον κλειδώματα πόρτας εκτός από ένα συναγερμό , τότε θα πρέπει να ελέγξετε για τυχόν ειδικές διαδικασίες επαναπρογραμματισμού που σχετίζονται με το σύστημα που αγοράσατε.

Αντικατάσταση αποσπώμενου κλειδιού αυτοκινήτου από απόσταση

Εάν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο δέκτης στο αυτοκίνητό σας να σπάσει ή να αποσυνδεθεί. Πιθανότατα θα πρέπει να πάρετε το αυτοκίνητό σας σε έναν επαγγελματία, αν θέλετε να είστε απολύτως βέβαιοι ότι λειτουργεί

Η άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε απλώς ένα τηλεχειριστήριο αντικατάστασης, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε είτε από τον τοπικό αντιπρόσωπο είτε από τον τοπικό σας αντιπρόσωπο. Αν αγοράσετε ένα χρησιμοποιημένο, θα πρέπει να επαναπρογραμματίσετε το όχημά σας για να το αναγνωρίσετε, πριν να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τις πόρτες σας. Έτσι, αν ανακαλύψετε σε ένα προηγούμενο βήμα ότι το όχημά σας χρησιμοποιεί ένα τηλεχειριστήριο που δεν μπορεί εύκολα να επαναπρογραμματιστεί στο σπίτι, θα θελήσετε να το έχετε αυτό κατά νου.

Τα μεταχειρισμένα τηλεχειριστήρια αυτοκινήτων είναι συνήθως φθηνότερα από τα καινούργια, αλλά το κόστος που σχετίζεται με τον προγραμματισμό μπορεί να υπερκεράσει τις εξοικονομήσεις.