Πώς να προσαρμόσετε την Αρχική οθόνη PS Vita

Μετακίνηση εικονιδίων, Προσθήκη ταπετσαρίας και άλλα

Οι ηλεκτρονικές συσκευές σχεδιάζονται προσεκτικά από τους εφευρέτες τους για να φαίνονται δροσερά. Αλλά γιατί αφήνετε το φορητό σας ακριβώς στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις, όταν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με μια μικρή απλή προσαρμογή; Η προσαρμογή της αρχικής οθόνης του PS Vita σας επιτρέπει να αναδιατάξετε τα εικονίδια, να διαγράψετε εικονίδια, να προσθέσετε περισσότερες σελίδες και να προσθέσετε ή να αλλάξετε ταπετσαρία φόντου. Για να εκτελέσετε οποιαδήποτε από αυτές τις λειτουργίες, το πρώτο βήμα είναι να εισέλθετε στη λειτουργία επεξεργασίας.

Αφήστε να προσαρμόσετε την Αρχική οθόνη

Για να τοποθετήσετε το PS Vita σε λειτουργία επεξεργασίας, απλά ενεργοποιήστε το και μόλις ξεκινήσει, αγγίξτε και κρατήστε την οθόνη οπουδήποτε (φροντίστε να κρατάτε το δάχτυλό σας στην οθόνη, απλώς πατώντας, επειδή αγγίζοντας ένα εικονίδιο θα ανοίξει το Live Area for την εφαρμογή ή το παιχνίδι που αντιπροσωπεύει). Η οθόνη θα αλλάξει από την κανονική της προβολή σε μια έκδοση που δεν διαθέτει την κορυφαία μπάρα και κάποιο περιφερειακό υλικό. Θα δείτε επίσης ένα μικρό κυκλικό εικονίδιο που προστίθεται στο πάνω δεξιά μέρος κάθε εικονιδίου παιχνιδιού ή εφαρμογής και ένα σαφές / γκρι ορθογώνιο εικονίδιο και ένα σύμβολο συν το σύμβολο στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αφού δείτε αυτές τις αλλαγές, σηκώστε το δάχτυλό σας από την οθόνη.

Επαναδιάταξη των εικονιδίων

Μόλις η αρχική σας οθόνη PS Vita βρίσκεται σε κατάσταση επεξεργασίας, η αναδιάταξη των εικονιδίων είναι τόσο απλή όσο το να αγγίζετε το ένα και να το σύρετε στη νέα του θέση και στη συνέχεια αφήστε το. Βεβαιωθείτε ότι δεν πατήσατε το εικονίδιο: αγγίξτε το και αφήστε το δάχτυλό σας επάνω του, σύρετε το δάχτυλό σας στο σημείο όπου θέλετε να πάει το εικονίδιο και σηκώστε το δάκτυλό σας όταν είναι σε θέση.

Διαγραφή εικονιδίων

Με την αρχική οθόνη PS Vita στη λειτουργία επεξεργασίας, πατήστε το εικονίδιο που θέλετε να διαγράψετε. Θα εμφανιστεί ένα μενού. Επιλέξτε "διαγραφή" και το εικονίδιο θα εξαφανιστεί. Εάν αποφασίσετε να μην διαγράψετε, μπορείτε να ακυρώσετε στο σημείο που εμφανίζεται το μενού. Προειδοποίηση: Η διαγραφή ενός εικονιδίου παιχνιδιού ή εφαρμογής μπορεί επίσης να διαγράψει το παιχνίδι ή την εφαρμογή από το σύστημά σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε από κάτι πριν τη διαγράψετε. Αν δεν είστε βέβαιοι, μπορείτε πάντα να προσθέσετε μια νέα σελίδα στην αρχική σας οθόνη (δείτε παρακάτω) και να μετακινήσετε το εικονίδιο εκεί, οπότε δεν βρίσκεται στην πρώτη σας σελίδα, αλλά είναι ακόμα προσβάσιμο.

Προσθήκη σελίδων

Με την αρχική οθόνη PS Vita στη λειτουργία επεξεργασίας, θα δείτε ένα ημιδιαφανές σύμβολο συν σε ένα κύκλο στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης. Για να προσθέσετε μια νέα σελίδα στην αρχική οθόνη, πατήστε απλά το σύμβολο συν. Τώρα μπορείτε να σύρετε τα εικονίδια εκεί από άλλες σελίδες της αρχικής οθόνης, αν θέλετε - πολλαπλές σελίδες στοιβάζονται κάθετα ενώ η οθόνη βρίσκεται σε λειτουργία επεξεργασίας, οπότε σύρετε τις κάτω στην οθόνη μέχρι να μετακινηθεί η σελίδα που θέλετε και μετά αφήστε τις.

Προσθήκη φόντου φόντου

Μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε εικόνα θέλετε να είναι ταπετσαρία φόντου. Πρώτον, θα πρέπει να βρείτε την εικόνα που θέλετε. Για την καλύτερη δυνατή εικόνα, φροντίστε να το διαχωρίσετε στα 960 x 544 εικονοστοιχεία στον υπολογιστή σας και να το αποθηκεύσετε σε μορφή αναγνώσιμη από το PS Vita . Στη συνέχεια, μεταφέρετε την εικόνα στην κάρτα μνήμης PS Vita.

Βάλτε την αρχική οθόνη του PS Vita στη λειτουργία επεξεργασίας, όπως παραπάνω. Τώρα αγγίξτε το εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης που μοιάζει λίγο με ένα ορθογώνιο σύμβολο yin-yang (πρόκειται για μια απλοποιημένη έκδοση του προεπιλεγμένου φόντου του PS Vita με το μοτίβο swoosh). Εμφανίζεται μια νέα οθόνη που σας επιτρέπει να επιλέξετε την εικόνα που θέλετε. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ίδια διαδικασία για να μεταβείτε σε μια διαφορετική εικόνα αν αλλάξετε γνώμη σχετικά με την εικόνα που θέλετε.

Προφανώς, δεν μπορείτε να αλλάξετε ολόκληρο το βλέμμα του PS Vita με αυτόν τον τρόπο, ή ακόμα και τη γενική εμφάνιση της αρχικής οθόνης, με τα χαριτωμένα εικονίδια γύρου και την κλιμακωτή διάταξη πλέγματος. Αλλά η τοποθέτηση των πιο χρησιμοποιημένων εικονιδίων σας μπροστά μπορεί να προχωρήσει αρκετά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της συνολικής σας εμπειρίας με μια συσκευή. Και, παρόλο που η εικόνα φόντου σας θα παρακωλυθεί σε μεγάλο βαθμό από τα εικονίδια στην αρχική οθόνη, εξακολουθεί να είναι μια ωραία πινελιά για να μπορέσετε να τοποθετήσετε τη δική σας σφραγίδα στην εμφάνιση της συσκευής σας.