Απομακρυσμένη αναπαραγωγή στο PS Vita και το PS3

Χρησιμοποιήστε το μικρό σας PlayStation για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μεγάλο PlayStation σας

Ένα χαρακτηριστικό που έχει μεταφέρει το PS Vita από το PSP είναι το Remote Play. Αυτό που κάνει το Remote Play σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του PlayStation 3 από το φορητό σας, χρησιμοποιώντας μια σύνδεση wi-fi. Η απομακρυσμένη αναπαραγωγή στο PSP δεν έγινε ποτέ πραγματικά μεγάλη υπόθεση, εν μέρει επειδή οι χαμηλότερες προδιαγραφές και η έλλειψη δεύτερου αναλογικού ραβδιού σήμαινε ότι υπήρχε μόνο ένας περιορισμένος αριθμός πραγμάτων που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Είναι δύσκολο να πούμε τόσο σύντομα πόσο σημαντικό θα είναι το Remote Play για το PS Vita, αλλά οι καλύτερες προδιαγραφές του συστήματος και του δεύτερου αναλογικού ραβδιού θα πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον λίγο πιο χρήσιμο.

PS Vita-PS3 ζευγαρώματος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ενεργοποιήσετε το Remote Play (και υποθέτω ότι έχετε PS Vita και PS3) είναι το ζεύγος των συσκευών σας. Είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε, όσο το PS Vita και το PS3 είναι αρκετά κοντά μαζί (όπως στο ίδιο δωμάτιο).

Αρχικά, ενεργοποιήστε και τα δύο. Μεταβείτε στο μενού "Ρυθμίσεις" στο PS3, επιλέξτε "Ρυθμίσεις απομακρυσμένης αναπαραγωγής", στη συνέχεια "Εγγραφή συσκευής" και, τέλος, "PS Vita System". Ένας αριθμός πρέπει να εμφανίζεται στην οθόνη του PlayStation 3. Μην επιλέξετε "OK" ακόμα. Στη συνέχεια, στο PS Vita, επιλέξτε "Απομακρυσμένη αναπαραγωγή", στη συνέχεια "Έναρξη", στη συνέχεια "Επόμενο". Στη συνέχεια, θα πρέπει να δείτε ένα μέρος για να εισάγετε τον αριθμό που σας έδωσε το PS3. Καταχωρίστε τον αριθμό και επιλέξτε "Εγγραφή". Αν όλα πάνε καλά, θα λάβετε ένα μήνυμα για να σας πω ότι η διαδικασία ήταν επιτυχής. Τέλος, επιλέξτε "OK" στο PS3 σας.

Εάν χρειάζεται να αλλάξετε τις αντιστοιχισμένες συσκευές, η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια, εκτός και αν επιλέξετε "Remote Play" στο PS Vita, θα πρέπει να αγνοήσετε τις επιλογές σύνδεσης και να επιλέξετε "Options", στη συνέχεια "Settings" Συνδεδεμένο σύστημα PS3. "

Τι μπορείτε και δεν μπορείτε να κάνετε μέσω του Remote Play

Θα ήταν πολύ δροσερό εάν μπορούσατε να κάνετε ό, τι το PS3 σας είναι σε θέση να απομακρυνθεί στο PS Vita σας, αλλά δυστυχώς, δεν μπορείτε. Μερικοί από τους περιορισμούς έχουν νόημα, ενώ άλλοι είναι κάπως ανόητοι. Μπορείτε να φτάσετε στα PS3 σας Ρυθμίσεις, Φωτογραφία, Μουσική, Βίντεο, Παιχνίδι, Δίκτυο, PlayStation Network , και φίλους μενού (δεν είμαι πραγματικά σίγουρος γιατί θα θέλατε να έχετε πρόσβαση στο PSN ή τους φίλους σας μέσω του PS3 από PS Via , όταν μπορείτε να το κάνετε απευθείας στο PS Vita και να πάρετε τις ίδιες πληροφορίες, αλλά εκεί πηγαίνετε).

Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε όλα τα χαρακτηριστικά σε αυτά τα μενού. Τα μενού "Ρυθμίσεις", "Φωτογραφία", "Παιχνίδι" και "PSN" θα σας επιτρέψουν να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες. Επιπλέον, δεν θα μπορείτε να παίξετε όλα τα PS3 παιχνίδια σας. Η δυνατότητα χρήσης του Remote Play για την αναπαραγωγή παιχνιδιών PS3 πρέπει να ενσωματωθεί στο παιχνίδι, οπότε αν αυτό συμβαίνει ή όχι σε μελλοντικά παιχνίδια, θα εξαρτηθεί πιθανώς από το πόσο οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό. Και αυτό πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το πόσα παιχνίδια έχουν ενεργοποιημένη η λειτουργία Remote Play. Ναι, είναι κυκλικό. Η κατώτατη γραμμή είναι, αν θέλετε να παίξετε PS3 παιχνίδια στο PS Vita σας, να το χρησιμοποιήσετε πολύ δεξιά από το ρόπαλο, και να είναι ενθουσιασμένοι για το on-line έτσι θα συνεχίσει να συμπεριλαμβάνεται.

Τέλος, και αυτό μοιάζει με έναν πραγματικά ανόητο περιορισμό για μένα (αλλά ίσως είναι απλώς ένα ζήτημα υλικού;), δεν είναι όλα τα βίντεο στο PS3 σας να είναι διαθέσιμα για να παρακολουθήσουν το PS Vita σας μέσω Remote Play. Δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε δίσκους Blu-Ray ή DVD και οποιαδήποτε αρχεία που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα (δεδομένου ότι σχεδόν όλο το περιεχόμενο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, υποθέτω ότι αυτό σημαίνει ότι αρχεία με DRM, αλλά θα μπορούσα να κάνω λάθος) επίσης να είναι εκτός ορίων.

Τα περισσότερα από τα χειριστήρια για Remote Play είναι τόσο απλά όσο τα αντίστοιχα κουμπιά στο PS Vita για πλοήγηση στα μενού του PS3 . Μερικές εξαιρέσεις, όπως το κουμπί PS του PS3 και η αλλαγή της ποιότητας εικόνας ή των επιπέδων οθόνης, απαιτούν την πρόσβαση στην οθόνη του PS Vita και την επιλογή της λειτουργίας που θέλετε να εκτελέσετε.

Τρεις τρόποι σύνδεσης

Για να χρησιμοποιήσετε την απομακρυσμένη αναπαραγωγή μόλις έχετε αντιστοιχίσει τις συσκευές σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι το wi-fi. Αν έχετε PS3 με ενσωματωμένη δυνατότητα wi-fi δικτύου (πιο πρόσφατα μοντέλα, με άλλα λόγια), απλά επιλέγετε "Remote Play", στη συνέχεια "Start" στη PS Via και "Network" στη συνέχεια "Remote Play" το PS3. Τέλος, επιλέξτε "Σύνδεση μέσω ιδιωτικού δικτύου" στο PS Vita και τα δύο μηχανήματα θα δημιουργήσουν μια σύνδεση. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο από ένα PS3 και ένα PS Vita για να παίξετε. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να κρατήσετε το PS Vita εντός της εμβέλειας του wi-fi του PS3.

Αν το PS3 σας είναι ένα μοντέλο που δεν έχει ενσωματωμένες δυνατότητες Wi-Fi δικτύου, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω του οικιακού δικτύου wi-fi. Όλα τα PS3s είναι έτοιμα για σύνδεση σε ασύρματο οικιακό δίκτυο και όλα τα PS Vitas. Ακολουθήστε τα ίδια ακριβώς βήματα με τη χρήση του ενσωματωμένου δικτύου PS3 παραπάνω για να συνδέσετε τις συσκευές. Εδώ το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μοντέλο του PS3 και το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε με αυτόν τον τρόπο χωρίς ένα ασύρματο δρομολογητή. Πρέπει επίσης να κρατήσετε το PS Vita εντός της εμβέλειας του δρομολογητή σας.

Τέλος, αν θέλετε να μπορείτε να φτάσετε στο περιεχόμενο του PS3 όταν βρίσκεστε έξω, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω οποιουδήποτε διαθέσιμου wi-fi. Το PS3 σας χρειάζεται να συνδεθεί στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί να είναι ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση (οπότε αν συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε καλώδια παντού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο ακόμα και αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω δύο). Η σύνδεση είναι πολύ ίδια όπως και αν βρισκόσασταν στο σπίτι, εκτός από την επιλογή "Σύνδεση μέσω Internet" στο PS Vita (αντί για "Σύνδεση μέσω ιδιωτικού δικτύου".) Τα μειονεκτήματα της σύνδεσης με αυτόν τον τρόπο είναι ότι όλα τα δίκτυα wi-fi δεν θα αφήσουν το κάνετε και πρέπει να τοποθετήσετε το PS3 σε κατάσταση απομακρυσμένης αναπαραγωγής πριν φύγετε από το σπίτι σας, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε απομακρυσμένα.

Όταν τελειώσετε, η απενεργοποίηση του Remote Play είναι τόσο απλή όσο η εναλλαγή σε άλλη εφαρμογή στο PS Vita. Η σύνδεση στο PS3 θα κλείσει αυτόματα μετά από 30 δευτερόλεπτα (το PS3 θα παραμείνει ενεργοποιημένο και σε λειτουργία απομακρυσμένης αναπαραγωγής, ωστόσο). Εάν θέλετε επίσης να απενεργοποιήσετε το PS3 σας από απόσταση, πατήστε πρώτα την οθόνη PS Vita ενώ βρίσκεστε στο Remote Play και επιλέξτε "Power Off". Το PS3 θα κλείσει και η σύνδεση θα κλείσει.