Η μπάρα ήχου Yamaha YAS-106 έχει προφίλ

Τα Sound Bars εξακολουθούν να αποτελούν δημοφιλής επιλογή για τη βελτίωση του ήχου για προβολή τηλεόρασης και ένας κατασκευαστής που προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές είναι η Yamaha.

Η παραγωγή των ηχοσυστημάτων της Yamaha χωρίζεται σε δύο σειρές προϊόντων, μία γραμμή αποτελείται από μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας που χρησιμοποιούν την τεχνολογία προβολής ψηφιακού ήχου και φέρουν την ονομασία YSP, αλλά διαθέτουν και μια δεύτερη σειρά πολύ προσιτών προϊόντων ηχοαπορρόφησης χωρίς Digital Sound Projection , τα οποία φέρουν τον χαρακτηρισμό YAS.

Το υπό συζήτηση μοντέλο σε αυτό το άρθρο είναι το YAS-106.

Εισαγωγή στο Yamaha YAS-106

Για να ξεκινήσει, το Yamaha YAS-106 έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται τόσο καλό όσο ακούγεται, με ένα κομψό φυσικό ντουλάπι με καμπύλες άκρες και άκρα.

Το YAS-106 έχει πλάτος 35 ιντσών (το οποίο προσφέρει καλή φυσική και ηχητική αντιστοίχιση για τηλεοράσεις με μεγέθη οθόνης 32 έως 50 ιντσών), ύψους 2-1 / 8 ίντσες και βάθους 5-1 / 8 ιντσών. Η μονάδα μπορεί να είναι είτε σε ράφι είτε σε τοίχο. Επίσης, με το χαμηλό ύψος 2 1/8 ιντσών, μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τις περισσότερες τηλεοράσεις χωρίς να εμποδίζει την κάτω άκρη της οθόνης ή να εμποδίζει τον αισθητήρα τηλεχειρισμού τηλεόρασης, κάτι που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με κάποιες άλλες γραμμές ήχου που είναι στην αγορά.

Αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου

Για ήχο, το YAS-106 παρέχει τόσο αποκωδικοποίηση Dolby Digital όσο και DTS Digital Surround Audio, το οποίο υποστηρίζεται από το Virtual Surround, το οποίο προσφέρει ένα κατάλληλο περιβάλλον ήχου surround, με μόνο δύο ηχεία που απαιτούνται. Αν και δεν είναι τόσο ακριβής όσο η τεχνολογία προβολής ψηφιακού ήχου της Yamaha (η οποία, τεχνικά, είναι μια παραλλαγή εικονικού ήχου surround), δεν απαιτεί ανακλάσεις του ήχου του τοίχου για βελτιστοποίηση του εφέ του surround.

Μια πρόσθετη δυνατότητα επεξεργασίας ήχου που περιλαμβάνεται είναι η Clear Voice, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα φωνητικά και το διάλογο.

Συμπλήρωμα ηχείων και έξοδος ισχύος

Από πλευράς ηχείων, το YAS-106 στεγάζει δύο συμπαγή 2-1 / 8 μεσαία σειρά, δύο tweeters 3/4-ιντσών και δύο subwoofer 3 ιντσών, υποστηριζόμενα με πλευρικές θύρες για εκτεταμένη απόκριση μπάσων. Υπάρχει επίσης μια εκτεταμένη λειτουργία μπάσων που είναι μεγάλη όταν ακούτε σε χαμηλές ποσότητες. Δεν περιλαμβάνεται ένα ξεχωριστό ενσύρματο ή ασύρματο υπογούφερ, αλλά παρέχεται έξοδος γραμμής υπογούφερ εάν είναι απαραίτητο ή επιθυμητό.

Μια εξωτερική πρόσθετη πρόσθετη υπογούφερ είναι το Yamaha YST-SW012 .

Η απόκριση συχνότητας για ολόκληρο το σύστημα παρατίθεται ως 60Hz έως 23kHz και η Yamaha δηλώνει επίσης την ισχύ εξόδου του YAS-106 ως το μέγιστο 30 WPC για τα ηχεία και το μέγιστο 60 watt για τα συνδυασμένα υπογούφερ. υπό την προϋπόθεση .

Επιλογές συνδεσιμότητας

Οι επιλογές συνδεσιμότητας του ήχου για το YAS-106 περιλαμβάνουν ένα ψηφιακό οπτικό , ένα ψηφιακό ομοαξονικό και ένα σύνολο αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων (3.5mm), καθώς και ενσωματωμένο ασύρματο Bluetooth για πρόσβαση σε μουσική από συμβατές φορητές συσκευές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το YAS-106 δεν παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο συνδεδεμένο σε τοπικό δίκτυο ή streaming μέσω του Διαδικτύου, καθώς δεν διαθέτει σύνδεση Ethernet ή ενσωματωμένο Wifi. Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι το YAS-106 δεν είναι συμβατό με το ασύρματο σύστημα ήχου πολλαπλών δωματίων του MusicCast της Yamaha .

Από την άλλη πλευρά, παρέχεται ένα σετ εισόδου / εξόδου HDMI . Η είσοδος HDMI θα δέχεται σήματα ήχου και βίντεο, αλλά το YAS-106 δεν παρέχει πρόσθετη επεξεργασία βίντεο. Ωστόσο, οι συνδέσεις HDMI παρέχουν σήματα βίντεο μέχρι και 4K (60Hz) και είναι συμβατά με 3D, HDR και HDCP 2.2. Για ήχο, η σύνδεση εξόδου HDMI παρέχει επίσης υποστήριξη για το Audio Return Channel , το οποίο μειώνει την ανάγκη για επιπλέον καλώδια ήχου μεταξύ της τηλεόρασής σας και της μπάρας ήχου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρόλο που παρέχονται συνδέσεις HDMI, το YAS-106 δεν παρέχει πρόσβαση σε σήματα Dolby TrueHD ή DTS-HD Master Audio με βάση HDMI.

Ως πρόσθετο σχόλιο, θα ήταν ωραίο αν η Yamaha μπορούσε να συμπεριλάβει 2 εισόδους HDMI αντί για μία μόνο για να φιλοξενήσει ένα πρόσθετο στοιχείο πηγής HDMI (με άλλα λόγια, να μπορεί να συνδέει τόσο ένα Blu-ray Disc player όσο και ένα καλώδιο / Δορυφορικό κουτί, Media Streamer ή ακόμα και μια κονσόλα παιχνιδιών).

Επιλογές ελέγχου

Το iOS και το τηλεχειριστήριο του Android της Yamaha App.

Σχετικά προϊόντα της Yamaha (μοντέλα 2016)

Ο Yamaha YSP-2700 ψηφιακός προβολέας ήχου με το MusicCast

Ο προβολέας Yamaha YSP-5600 Dolby Atmos προβολής ψηφιακού ήχου

Το μοντέλο RX-V381 της Yamaha έχει σχεδιαστεί για τον προϋπολογισμό του δέκτη Home Theater

Οι δέκτες Home Cinema RX-V της σειράς "81" της Yamaha για το 2016

Η Yamaha ανακοινώνει τη σειρά AVENTAGE RX-A60 της σειράς Home Cinema Receiver

Πρωτότυπη ημερομηνία δημοσίευσης: 08/09/2016 - Robert Silva