Ο προβολέας Yamaha YSP-5600 Dolby Atmos ψηφιακού ήχου

Η χρήση ενός συστήματος ήχου ή Under-TV ήχου για τη βελτίωση του ήχου της τηλεόρασης είναι πλέον εξαιρετικά δημοφιλής, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που επιλέγουν για ευκολία στην εγκατάσταση και λιγότερη ακαταστασία από ό, τι με μια πλήρη ρύθμιση πολλαπλών ηχείων.

Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα είναι η μείωση της εμπειρίας surround ήχου.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η τεχνολογία προβολής ψηφιακού ήχου της Yamaha παρέχει μια πιθανή λύση.

Προβολή ψηφιακού ήχου - Μια γρήγορη επεξήγηση

Η ψηφιακή προβολή ήχου είναι μια ηχητική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί μια σειρά από μικρούς οδηγούς ηχείων (το καθένα με δικό της ενισχυτή) που στεγάζονται σε ένα ενιαίο ντουλάπι που μοιάζει με μια μπάρα ήχου ή υπό-τηλεοπτικό σύστημα ήχου. Οι "οδηγοί δέσμης" (μικροσκοπικά ηχεία) προβάλλουν ήχο με κατευθυντική ακρίβεια από τη μπροστινή στην κύρια θέση ακρόασης καθώς και από τους πλευρικούς και τους πίσω τοίχους του δωματίου σας που αναπηδούν πίσω στο χώρο ακρόασης για να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό κανάλι 5.1 ή 7.1 ανάλογα με το μοντέλο).

Με την προϋπόθεση ότι έχετε κλειστό χώρο και επίπεδη οροφή που επιτρέπει την καλή αντανάκλαση του ήχου, ένας ψηφιακός προβολέας ήχου μπορεί να προσφέρει πειστικό πεδίο surround ήχου.

Ωστόσο, η Yamaha προσθέτει μια πρόσθετη συστροφή με το YSP-5600, λαμβάνοντας πλατφόρμα προβολής ψηφιακού ήχου επάνω σε μια εγκοπή με την προσθήκη κατακόρυφων καναλιών. Αυτό σημαίνει ότι το YSP-5600 μπορεί να ρυθμιστεί για ρύθμιση καναλιών 7.1.2 που ικανοποιεί τις απαιτήσεις Dolby Atmos . Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ορολογία διάταξης ομιλητών Dolby Atmos, αυτό σημαίνει ότι η μπάρα ήχου θα προβάλλει 7 κανάλια ήχου στο οριζόντιο επίπεδο μαζί με ένα κανάλι woofer / subwoofer και επίσης θα προβάλει δύο κανάλια ήχου κάθετα.

Ολόκληρη η εγκατάσταση περικλείει το δωμάτιο σε μια φούσκα που παρέχει στους ακροατές μια εμπειρία πλήρους ακρόασης ήχου surround από συμβατό περιεχόμενο που είναι κωδικοποιημένο στο Dolby Atmos (κυρίως δίσκοι Blu-ray, αλλά εάν διαθέτετε συμβατή έξυπνη τηλεόραση, ίσως δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο που έχει κωδικοποιηθεί με Dolby Atmos μέσω του Online Streaming)

Χαρακτηριστικά του YSP-5600 περιλαμβάνουν:

Διαμόρφωση καναλιών, αποκωδικοποίηση ήχου και επεξεργασία:

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το YSP-5600 παρέχει έως και 7.1.2 κανάλια (7 οριζόντια, 1 κανάλι υπογούφερ, 2 κανάλια ύψους). Το YSP-5600 διαθέτει ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση ήχου για αρκετές μορφές ήχου Dolby και DTS, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Atmos και DTS: X ( ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το DTS: X θα προστεθεί μέσω της δωρεάν ενημέρωσης υλικολογισμικού).

Πρόσθετη υποστήριξη surround ήχου παρέχεται από τις λειτουργίες DSP (Digital Surround Processing) της Yamaha (ταινία, μουσική, ψυχαγωγία), καθώς και πρόσθετες λειτουργίες ακρόασης (3D Surround, Stereo).

Επίσης, παρέχεται ένας ενισχυτής συμπιεσμένης μουσικής που βελτιώνει την ποιότητα ήχου σε αρχεία ψηφιακής μουσικής, όπως MP3.

Συμπλήρωμα ηχείων:

44 οδηγοί δέσμης (12 μικροσκοπικά ηχεία 1-1 / 8 ίντσας και 12 1-1 / 2 ίντσες), το καθένα από τα οποία τροφοδοτούνται από τον δικό τους ψηφιακό ενισχυτή 2 watt, καθώς και δύο woofer 4-1 / 2 ιντσών 40 watt. Η συνολική ισχύς εξόδου για το σύστημα δηλώνεται ως 128 watts (Peak Power). Όλοι οι οδηγοί ηχείων είναι στραμμένοι προς τα εμπρός, με τους κατακόρυφους οδηγούς πυροδότησης να βρίσκονται κοντά σε κάθε άκρο της μονάδας.

Συνδεσιμότητα ήχου:

2 ψηφιακές οπτικές, 1 ψηφιακή ομοαξονική και 1 αναλογική είσοδο στερεοφωνικού (3,5mm). Υπάρχει επίσης έξοδος γραμμής υπογούφερ που παρέχεται για σύνδεση με προαιρετικό εξωτερικό υπογούφερ, εάν το επιθυμείτε.

Όσον αφορά τη λειτουργία εξόδου υπογούφερ, το YSP-5600 διαθέτει επίσης ενσωματωμένο ασύρματο πομπό subwoofer. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες έχουν την επιλογή αγοράς του κιτ δέκτη Yamaha SWK-W16 Wireless Subwoofer Receiver Kit (Αγορά από την Amazon) που μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε υπογούφερ. Η Yamaha προτείνει το NS-SW300 (Αγορά από την Amazon).

Συνδεσιμότητα βίντεο:

Για βίντεο, το YSP-5600 παρέχει 4 εισόδους HDMI και μία έξοδο HDMI, μεταφορά 3D και 4K με προστασία αντιγραφής HDCP 2.2 (απαραίτητη για συμβατότητα με πηγές δίσκων Blu-ray 4K και Streaming Blu-ray). Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα HDR .

Λειτουργίες δικτύου και ροής

Το YSP-5600 περιλαμβάνει επίσης σύνδεση Ethernet και Wi-Fi παρέχει πρόσβαση σε τοπικό δίκτυο και ροή μέσω Διαδικτύου (όπως Pandor, Rhapsody, Spotify και Sirius / XM).

Επίσης, συμπεριλαμβάνεται το Apple AirPlay και το ασύρματο Bluetooth. Η λειτουργία Bluetooth στο YSP-5600 είναι αμφίδρομη. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο κάνετε ροή μουσικής απευθείας από συμβατές συσκευές προέλευσης, όπως smartphones και tablet, καθώς και ροή μουσικής περιεχομένου από το YSP-5600 σε συμβατά ακουστικά ή ηχεία Bluetooth.

MusicCast

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ενσωμάτωση της τελευταίας έκδοσης της πολυμέσων πλατφόρμας μουσικής της MusicCast της Yamaha. Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει στο YSP-5600 να στέλνει, να λαμβάνει και να μοιράζεται μουσικό περιεχόμενο από / προς / ανάμεσα σε διάφορα συμβατά εξαρτήματα της Yamaha που περιλαμβάνουν δέκτες οικιακού κινηματογράφου, στερεοφωνικούς δέκτες, ασύρματα ηχεία, γραμμές ήχου και τροφοδοτούμενα ασύρματα ηχεία.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο το YSP-5600 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εμπειρίας ήχου της τηλεόρασης, αλλά μπορεί να ενσωματωθεί σε ολόκληρο οικιακό σύστημα ήχου. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε το προφίλ μου του Συστήματος MusicCast .

Επιλογές ελέγχου

Για ευελιξία στον έλεγχο, το YSP-5600 μπορεί να λειτουργήσει με το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο ή μέσω συμβατών έξυπνων τηλεφώνων και ταμπλετών χρησιμοποιώντας την δωρεάν εφαρμογή Remote Controller της Yamaha για iOS ή Android. Επιπλέον, μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ελέγχου εισόδου / εξόδου αισθητήρα IR και επιλογές σύνδεσης RS232C.

Τιμολόγηση και διαθεσιμότητα

Το Yamaha YSP-5600 διατίθεται σε $ 1.599,95 - Αγορά από την Amazon

Πάρε μου

Το YSP-5600 σηματοδοτεί σίγουρα μια πρόοδο στην έννοια της γραμμής ήχου. Έχοντας δοκιμάσει την τεχνολογία ψηφιακής προβολής της Yamaha από την αρχική της εισαγωγή πριν από μερικά χρόνια, είναι σίγουρα μια αποτελεσματική πλατφόρμα για την παροχή περιπέτειας ήχου χωρίς την ταλαιπωρία ενός ξεχωριστού δέκτη οικιακού κινηματογράφου και μεμονωμένων ηχείων σε ένα κλειστό δωμάτιο - ακριβή (περισσότερο σε σχέση με το τι θα κοστίσει μια ρύθμιση δέκτη / ηχείων) από μια παραδοσιακή γραμμή ήχου.

Επίσης, να θυμάστε ότι παρόλο που η ενσωμάτωση των Dolby Atmos, DTS: X και MusicCast είναι σίγουρα μπόνους, εάν θέλετε την πλήρη εμπειρία ήχου του home theatre, πρέπει να προσθέσετε ένα subwoofer με επιπλέον κόστος.

Bonus Feature: CES 2016: Η Samsung προσθέτει Dolby Atmos σε σύστημα Soundbar