Τα συστήματα HW-K950 της HW-K950 της HW-K850 της Samsung

Η Samsung φέρνει μια πιο συναρπαστική εμπειρία ακουστικής ακουστικής ακρόασης για τηλεοπτική προβολή.

Οι ηχητικές λωρίδες σίγουρα εξελίσσονται και η Samsung δεν έχει καθίσει πίσω. Το 2016 εισήγαγαν την πρώτη τους ηχοσύστημα με δυνατότητα ενεργοποίησης του Dolby Atmos, το HW-K950 και το HW-K850, τα οποία, πηγαίνοντας στο 2018, εξακολουθούν να ξεκουράζονται στην κορυφή της σειράς προϊόντων soundbar.

Το Samsung HW-K950

Το σύστημα ήχου HW-K950 συνδυάζει μια ηχητική μπάρα 5 καναλιών, ένα ασύρματο υπογούφερ και δύο ασύρματα ηχεία surround.

Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί για ρύθμιση καναλιών Dolby Atmos 5.1.4 καναλιών. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ορολογία διάταξης ομιλητών Dolby Atmos , αυτό σημαίνει ότι τα ηχεία της ηχητικής μπάρας και των ηχείων surround προβάλλουν 5 κανάλια ήχου στο οριζόντιο επίπεδο μαζί με το subwoofer και υπάρχουν τέσσερις οδηγοί ομιλητών κάθετα (δύο ενσωματωμένοι στη γραμμή ήχου και δύο ενσωματωμένα στα ηχεία surround). Ο συνολικός αριθμός των ηχείων (μείον το υπογούφερ) ενσωματωμένος στο ηχείο και τα ηχεία surround είναι 15.

Μόλις το ξεκινήσετε, ολόκληρη η εγκατάσταση περιβάλλει το δωμάτιο σε μια φούσκα που παρέχει στους ακροατές μια εμπειρία πλήρους ήχου που ακούει το περιβάλλον από το συμβατό περιεχόμενο που είναι κωδικοποιημένο στο Dolby Atmos (κυρίως δίσκοι Blu-ray, αλλά αν έχετε μια συμβατή έξυπνη τηλεόραση, μπορεί να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που έχει κωδικοποιηθεί από το Dolby Atmos μέσω ροής μέσω διαδικτύου).

Για περιεχόμενο που δεν είναι Dolby Atmos, το HW-K950 παρέχει επίσης μια λειτουργία επέκτασης ήχου surround, η οποία εκμεταλλεύεται τα ηχεία κάθετης εκτόξευσης, προσφέροντας εμπειρία προσομοίωσης "Dolby Atmos".

Ωστόσο, παρόλο που το HW-K950 προσφέρει τόσο ολοκληρωμένη αποκωδικοποίηση Dolby Digital, Plus , TrueHD και Atmos, στην πλευρά DTS , παρέχεται μόνο αποκωδικοποίηση 2 καναλιών.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν έξι πρόσθετες λειτουργίες επεξεργασίας ήχου surround που οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από:

Το HW-K950 δεν ενσωματώνει ενσωματωμένη ροή στο Διαδίκτυο, αλλά περιλαμβάνει ενσωματωμένο Bluetooth που επιτρέπει άμεση ροή ήχου από συμβατά smartphones και tablet, καθώς και πρόσβαση στην εφαρμογή ήχου Multi-Room WiFi της Samsung, η οποία επιτρέπει την ηχητική γραμμή μέσω του κινητό τηλέφωνο, για να μεταδώσετε ήχο σε συμβατά ηχεία ηχείων ασύρματου πολυμέσων της Samsung.

Η μονάδα με ράβδους πρέπει να έχει πλάτος 47-1 / 2 ίντσες, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τηλεοράσεις μεγαλύτερης οθόνης και το λεπτό υψηλό προφίλ της 2,1 ιντσών μπορεί να χωρέσει και μπορεί να βρίσκεται ακριβώς κάτω από την τηλεόραση χωρίς να εμποδίζει το κάτω μέρος της οθόνης της τηλεόρασης , ή μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε στον τοίχο πάνω ή κάτω από την τηλεόραση.

Τα ηχεία surround μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφι ή βάση. Ωστόσο, αν και είναι ασύρματα, πρέπει να συνδεθούν με μια πηγή ισχύος για ενίσχυση .

Η φυσική συνδεσιμότητα περιλαμβάνει 2 εισόδους HDMI και 1 έξοδο (δυνατότητα HDMI ARC ). Οι συνδέσεις HDMI είναι επίσης συμβατές με τα σήματα βίντεο 3D και 4K.

Οι εισόδους μόνο για ήχο περιλαμβάνουν ψηφιακό οπτικό και αναλογικό στερεοφωνικό .

Μια θύρα USB που περιλαμβάνεται στη γραμμή ήχου, αλλά, δυστυχώς, υπάρχει μόνο για εγκατάσταση ενημέρωσης υλικολογισμικού, δεν μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή αρχείων μουσικής από μονάδες flash USB

Επίσημη σελίδα προϊόντος

Η Samsung HW-K850

Σε μια ενδιαφέρουσα συστροφή, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το HW-K950, η Samsung ακολούθησε μια βήμα-κάτω έκδοση του HW-K950, του HW-K850.

Αυτό που κάνει αυτό το σύστημα διαφορετικό (εκτός από ένα χαμηλότερο σημείο τιμής) είναι ότι εξαλείφει τα ασύρματα ηχεία surround, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη λειτουργικότητα του Dolby Atmos. Με άλλα λόγια, αντί να είναι ένα σύστημα καναλιών 5.1.4, είναι ένα σύστημα καναλιών 3.1.2.

Αυτό σημαίνει ότι η γραμμή ήχου ενσωματώνει τρία κανάλια που στέλνουν ήχο οριζόντια στην παραδοσιακή αριστερή, κεντρική, δεξιά διαμόρφωση, αλλά εξακολουθούν να περιλαμβάνουν δύο κανάλια κατακόρυφης καύσης για ένα φαινόμενο Dolby Atmos εμπρός ύψους. Το πράγμα που λείπει είναι ότι δεν υπάρχουν αποκλειστικά ομιλητές surround πίσω ή οπίσθιου καναλιού ύψους. Ο συνολικός αριθμός ηχείων στο HW-K850 μειώνεται από 15 που περιλαμβάνονται στο HW-K950 έως 11. Το ασύρματο υπογούφερ εξακολουθεί να περιλαμβάνεται.

Παρόλο που ο πλήρης αντίκτυπος του Dolby Atmos είναι μειωμένος, για όσους δεν θέλουν (ή δεν αισθάνονται ότι δεν χρειάζονται), η πρόσθετη ακαταστασία των ηχείων surround, ή θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα σε ένα μικρότερο δωμάτιο, το HW-K850 να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια με αυτά που παρέχονται στο HW-K950, συμπεριλαμβανομένου του πλάτους και του ύψους του.

Επίσημη σελίδα προϊόντος

Η κατώτατη γραμμή

Οι ηχητικές λυχνίες είναι σίγουρα μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για την ακαταστασία των ομιλητών που προκαλείται από τις παραδοσιακές ρυθμίσεις ομιλητών οικιακού κινηματογράφου. Παρόλο που δεν είναι τόσο καλό για μεγάλα δωμάτια, οι ηχοστάθμες παρέχουν μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για τη βελτίωση του ήχου για την εμπειρία τηλεθέασης.

Με την ενσωμάτωση της αποκωδικοποίησης ήχου surround Dolby Atmos και της πρόσθετης επεξεργασίας, η Samsung έχει βελτιώσει περαιτέρω την πλατφόρμα soundbar παρέχοντας μια πιο συναρπαστική εμπειρία ακρόασης surround ήχου.

Αν και πιο ακριβά από τα περισσότερα συστήματα soundbar, τα HW-K950 και HW-K850 είναι σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε.