Ο δέκτης Home Cinema Onkyo TX-NR555 Dolby Atmos εξέτασε

01 από 04

Παρουσιάζοντας το Onkyo TX-NR555

Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της ροής ήχου, βίντεο και διαδικτύου, οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου καλούνται να κάνουν όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες και θα σκεφτόσαστε ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλές τιμές.

Ωστόσο, παρόλο που μπορείτε να βρείτε δέκτες οικιακού κινηματογράφου υψηλής απόδοσης / υψηλής τιμής , υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός δεκτών ανάλογων τιμών που μπορούν να προσφέρουν ό, τι χρειάζονται οι περισσότεροι καταναλωτές για να αποτελέσουν το επίκεντρο της εγκατάστασης οικιακού κινηματογράφου.

Το Onkyo TX-NR555, που διατίθεται σε λιγότερο από 600 δολάρια, βρίσκεται στο κεντρικό δορυφορικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου και συσκευάζει περισσότερα από αυτά που θα περιμένατε.

Όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, παρέχεται συσκευασμένο με τηλεχειριστήριο, κεραίες AM / FM, μικρόφωνο για το σύστημα ρύθμισης των ηχείων AccuEQ (περισσότερα για αυτό αργότερα) και βασικό εγχειρίδιο χρήστη.

Ωστόσο, προτού να σκάβετε τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο δέκτης εκτελεί, πρέπει να ξέρετε πώς να το ρυθμίσετε και τι είναι μέσα στο μεγάλο, μαύρο κουτί του.

Ρύθμιση αποκωδικοποίησης ήχου και ηχείων

Το TX-N555 παρέχει για πρώτη φορά 7.2 κανάλια (7 ενισχυμένα κανάλια και 2 έξοδοι subwoofer ) και περιλαμβάνει αποκωδικοποίηση και επεξεργασία ήχου για τις πιο συνήθεις μορφές ήχου surround, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της αποκωδικοποίησης ήχου Dolby Atmos και DTS: X DTS : Το X μπορεί να απαιτήσει ενημέρωση υλικολογισμικού).

Τα 7,2 κανάλια μπορούν να αναδιαμορφωθούν σε μια εγκατάσταση καναλιών 5.1.2, που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε δύο επιπλέον οθόνες οριζόντιας τοποθέτησης ή κατακόρυφα (αυτό σημαίνει το .2 σημαίνει στο 5.1.2) για μια πιο εντυπωσιακή εμπειρία surround με Dolby Atmos και DTS : Περιεχόμενο με κωδικοποίηση X. Επίσης, το TX-NR555 περιλαμβάνει και το Dolby Surround Upmixer και το DTS Neural: X Surround επεξεργασίας που επιτρέπει την τυπική περιεκτικότητα σε κανάλια 2, 5.1 και 7.1 για να εκμεταλλευτεί το ύψος ηχεία καναλιών.

Συνδεσιμότητα

Στην πλευρά σύνδεσης βίντεο, το TX-NR555 παρέχει 6 εισόδους HDMI και 1 έξοδο που είναι συμβατές με 3D, 4K , HDR , υποστηριζόμενες από την ικανότητα του δέκτη να εκτελεί αναβάθμιση βίντεο μέχρι 4K. Αυτό σημαίνει ότι το NR555 είναι συμβατό με όλες τις τρέχουσες μορφές βίντεο που χρησιμοποιούνται - αλλά είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το NR555 μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση με είσοδο HDMI.

Μια άλλη βολική επιλογή σύνδεσης HDMI αναφέρεται ως Standby Pass Through. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει το σήμα ήχου και εικόνας μιας πηγής HDMI που θα περάσει από το NR555 σε μια τηλεόραση ακόμα και όταν ο δέκτης είναι απενεργοποιημένος. Αυτό είναι ιδανικό για στιγμές που θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι από μια ταινία πολυμέσων ή καλώδιο / δορυφορικό κουτί, αλλά δεν θέλετε να ενεργοποιήσετε το πλήρες σύστημα οικιακού σας θεάτρου.

Το TX-NR555 παρέχει επίσης επιλογές τροφοδοσίας και γραμμής εξόδου για τη λειτουργία της ζώνης 2 . Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αν χρησιμοποιείτε την τροφοδοτούμενη επιλογή Zone 2, δεν μπορείτε να εκτελέσετε ταυτόχρονα μια ρύθμιση 7.2 ή Dolby Atmos στο κεντρικό σας δωμάτιο και αν χρησιμοποιείτε την επιλογή εξόδου γραμμής θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό ενισχυτή για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση των ηχείων της Ζώνης 2. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ενότητα "Απόδοση ήχου" αυτής της αναθεώρησης.

Πρόσθετες λειτουργίες ήχου

Το TX-NR555 διαθέτει πλήρη συνδεσιμότητα δικτύου μέσω Ethernet ή ενσωματωμένου Wifi , το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο ροής μουσικής από το διαδίκτυο (Deezer, Pandora, Spotify, TIDAL και TuneIn), καθώς και τους υπολογιστές και / στο οικιακό σας δίκτυο.

Το Apple AirPlay περιλαμβάνεται και το GoogleCast θα προστεθεί από μια επικείμενη ενημέρωση υλικολογισμικού.

Η πρόσθετη ευελιξία του ήχου παρέχεται από μια ενσωματωμένη θύρα USB πίσω πλευράς, καθώς και από ενσωματωμένο Bluetooth (το οποίο επιτρέπει άμεση ασύρματη ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως τα περισσότερα smartphones και tablet).

Παρέχεται επίσης συμβατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου Hi-res μέσω τοπικού δικτύου ή συνδεδεμένων συσκευών USB και υπάρχει ακόμη καλή είσοδος phono για την ακρόαση αρχείων βινυλίου (απαιτείται δίσκος βινυλίου).

Μια πρόσθετη δυνατότητα ήχου που διαθέτει το TX-NR555 είναι συμβατή με την έρευνα FireConnect By BlackFire. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία θα προστεθεί από μια επικείμενη ενημέρωση υλικολογισμικού. Αφού εγκατασταθεί, το FireConnect θα επιτρέψει στο NR555 να στείλει Internet, ασύρματο ή ασύρματο ήχο Bluetooth, σε συμβατά ασύρματα ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε σε ένα σπίτι μέσου μεγέθους. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ενημέρωση υλικολογισμικού και το ασύρματο ηχείο που είναι διαθέσιμες εξακολουθούν να υπάρχουν από την αρχική ημερομηνία δημοσίευσης αυτής της αναθεώρησης.

Ενισχυτής ισχύος

Από άποψη ισχύος, το Onkyo TX-NR555 έχει σχεδιαστεί για χρήση σε ένα μικρό ή μεσαίο δωμάτιο (περισσότερο σε αυτό αργότερα). Το Onkyo δηλώνει την έξοδο ισχύος ως 80wpc όταν μετριέται δίδοντας τόνους δοκιμής 20 Hz έως 20 kHz σε 2 κανάλια, στα 8 Ohms, με 0,08% THD). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι σημαίνουν αυτές οι δηλώσεις ισχύος (και οι τεχνικοί όροι) σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Επόμενο: Εγκατάσταση του Onkyo TX-NR555

02 από 04

Εγκατάσταση του Onkyo TX-NR555

Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Υπάρχουν δύο επιλογές που προβλέπονται για τη ρύθμιση του TX-NR555 ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στα ηχεία και το δωμάτιο σας.

Μία από τις επιλογές είναι η χρήση της ενσωματωμένης γεννήτριας δοκιμαστικού ήχου με έναν μετρητή ήχου και η χειροκίνητη ρύθμιση των επιπέδων απόστασης και στάθμης των ηχείων σας με το χέρι (το μενού ρύθμισης χειροκίνητου ηχείου φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία).

Ωστόσο, ένας ταχύτερος / ευκολότερος τρόπος για την αρχική ρύθμιση είναι να επωφεληθείτε από το ενσωματωμένο σύστημα βαθμονόμησης δωματίων AccuEQ του δέκτη. Επίσης, εάν βαθμονομήσετε το δωμάτιο για ρύθμιση Dolby Atmos, παρέχεται μια πρόσθετη λειτουργία ρύθμισης, η οποία ονομάζεται AccuReflex, η οποία λαμβάνει υπόψη τυχόν προβλήματα καθυστέρησης ήχου όταν χρησιμοποιείτε ηχεία ύψους καθέτου.

Για να χρησιμοποιήσετε το AccuEQ και το AccuReflex, πρώτα στο μενού Ρυθμίσεις ηχείων, μεταβείτε στη ρύθμιση παραμέτρων και ενημερώστε το NR555 σχετικά με τα ηχεία που χρησιμοποιείτε. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε μια μονάδα ηχείου Dolby Atmos που λειτουργεί κάθετα, μεταβείτε στην επιλογή Dolby Enabled Speaker και υποδείξτε την απόσταση του ηχείου σας από την οροφή και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή AccuReflex.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μικρόφωνο στην κύρια θέση ακρόασης σε επίπεδο καθισμένου αυτιού (μπορείτε απλά να βιδώσετε το μικρόφωνο σε ένα τρίποδο κάμερας / βιντεοκάμερας). Στη συνέχεια, συνδέστε το παρεχόμενο μικρόφωνο στην καθορισμένη είσοδο του μπροστινού πίνακα. Όταν συνδέετε το μικρόφωνο, το μενού AccuEQ εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασής σας

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία (βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει θόρυβος περιβάλλοντος που θα μπορούσε να προκαλέσει παρεμβολές). Μόλις ξεκινήσει, το AccuEQ επιβεβαιώνει ότι τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με τον δέκτη.

Το μέγεθος των ηχείων καθορίζεται (μεγάλο, μικρό), μετράται η απόσταση κάθε ηχείου από τη θέση ακρόασης και τελικά τα επίπεδα εξισορρόπησης και ηχείων ρυθμίζονται σε σχέση τόσο με τη θέση ακρόασης όσο και με τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτόματης ρύθμισης των ηχείων, εμφανίζονται τα αποτελέσματα, εάν θέλετε να διατηρήσετε τις ρυθμίσεις, πατήστε Save.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της αυτόματης ρύθμισης ενδέχεται να μην είναι πάντα ακριβή (για παράδειγμα, το επίπεδο ομιλητών μπορεί να μην είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας). Σε αυτήν την περίπτωση, μην αλλάξετε τις αυτόματες ρυθμίσεις, αλλά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις χειροκίνητου ηχείου και πραγματοποιήστε περαιτέρω ρυθμίσεις από εκεί. Μόλις τα ηχεία βαθμονομηθούν στο δωμάτιό σας και όλες οι πηγές σας είναι συνδεδεμένες, το TX-NR555 είναι έτοιμο να ξεκινήσει - αλλά πώς λειτουργεί;

Επόμενο: Απόδοση ήχου και βίντεο

03 του 04

Ψηφίζοντας στην απόδοση ήχου και βίντεο του Onkyo TX-NR555

Onkyo TX-NR555 δέκτης οικιακού κινηματογράφου. Εικόνα παρέχεται από την Onkyo USA

Ηχητική απόδοση

Έτρεξα το Onkyo TX-NR555 τόσο στις παραδοσιακές ρυθμίσεις 7.1 καναλιών Dolby Atmos 5.1.2 ( Σημείωση: Έτρεξα το σύστημα ρύθμισης AccuEQ ξεχωριστά για κάθε εγκατάσταση).

Η απόδοση των 7.1 καναλιών ήταν αρκετά χαρακτηριστική για έναν δέκτη σε αυτή την κατηγορία - περιεχόμενο που κωδικοποιήθηκε με τις μορφές ήχου Dolby Digital / TrueHD / DTS / DTS-HD Master Audio ακουγόταν ωραία και ήταν στο ίδιο επίπεδο με άλλους δέκτες με τους οποίους συνεργάστηκα σε αυτή την τάξη.

Αλλαγή της ρύθμισης των ηχείων και επανεκκίνηση του συστήματος AccuEQ για ρύθμιση παραμέτρων 5.1.2 ομιλητών προχώρησα σε έλεγχο των μορφών ήχου surround Dolby Atmos και DTS: X.

Χρησιμοποιώντας περιεχόμενο Blu-ray Disc και σε αμφότερες τις μορφές (βλ. Κατάλογο στο τέλος αυτής της ανασκόπησης), βρήκα το ανοιχτό πεδίο ήχου surround, απελευθερώθηκε από τους οριζόντιους περιορισμούς των παραδοσιακών μορφών ήχου surround και των διατάξεων των ηχείων.

Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψουμε την επίδραση είναι ότι το περιεχόμενο που κωδικοποιείται με το Dobly Atmos και το DTS: X σίγουρα παρείχε μια πιο συναρπαστική εμπειρία ακρόασης με πληρέστερο μπροστινό στάδιο και πιο ακριβή τοποθέτηση αντικειμένων στο περιβάλλον ήχο. Επίσης, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως η βροχή, ο άνεμος, οι εκρήξεις, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα κλπ. Τοποθετήθηκαν με ακρίβεια πάνω από τη θέση ακρόασης.

Το μόνο μειονέκτημα, στην περίπτωσή μου, είναι ότι από τη στιγμή που χρησιμοποιούσα κάθετα ψήσιμο, αντί για οροφή που τοποθετούσαν ηχεία για τα κανάλια ύψους, δεν ένιωθα ότι ο ήχος στην πραγματικότητα έρχεται από το ταβάνι - αλλά με τη ρύθμιση που χρησιμοποιήθηκε, ήταν σίγουρα ένα πιο κατακόρυφα επεκταμένη εμπειρία ήχου surround.

Συγκρίνοντας το περιεχόμενο που παρέχεται στο Dolby Atmos vs DTS: X, σκέφτηκα ότι το DTS: X παρείχε ακριβέστερη θέση αντικειμένων στο ηχητικό πεδίο, αλλά έχω κατά νου την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορές ως προς τον τρόπο μείξης συγκεκριμένου περιεχομένου. Δυστυχώς, οι ίδιοι τίτλοι Blu-ray Blu-ray και Ultra HD Blu-ray δεν είναι διαθέσιμοι σε αμφότερες τις μορφές που θα επιτρέψουν μια άμεση σύγκριση A / B.

Από την άλλη πλευρά, μια σύγκριση που θα μπορούσα να κάνω είναι πώς οι μορφές επεξεργασίας ήχου Dolby Surround Upmixer και DTS Neural: X χρησιμοποιούσαν κανάλια ύψους με περιεχόμενο χωρίς κωδικοποίηση Dolby Atmos / DTS: X.

Εδώ τα αποτελέσματα ήταν ενδιαφέροντα. Τόσο ο Dolby όσο και ο DTS "upmixers" έκαναν μια αξιόπιστη δουλειά, μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση του Dolby Prologic IIz ή της επεξεργασίας ήχου DTS Neo: X. Κατά τη γνώμη μου, το DTS Neural: X είχε ελαφρώς ένα ελαφρώς πληρέστερο κεντρικό κανάλι και μεγαλύτερη παρουσία στις υψηλότερες συχνότητες από το Dolby Surround Upmixer, δίνοντας την εντύπωση μιας πιο καθορισμένης θέσης αντικειμένων. Επίσης, βρήκα ότι το DTS Neural: X ήχο φωτεινότερο με μουσική από το Dolby Surround Upmixer.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε αντίθεση με το Dolby Atmos / Dolby Surround Upmixer, το DTS: X / DTS Neural: Το X Surround δεν απαιτεί ειδικά τη χρήση ηχείων ύψους, αλλά τα αποτελέσματα είναι ακριβέστερα αν αποτελούν μέρος της εγκατάστασης και δεδομένου ότι όλα τα DTS: Το DTS Neural: Οι δέκτες home theater που διαθέτουν δυνατότητα X είναι επίσης εξοπλισμένοι με Dolby Atmos, η ρύθμιση των ομιλητών Dolby Atmos είναι η καλύτερη επιλογή και για τους δύο.

Για την τυπική αναπαραγωγή μουσικής, βρήκα ότι το TX-NR555 έκανε πολύ καλά με CD και την αναπαραγωγή ψηφιακού αρχείου (Bluetooth και USB) με εξαιρετικά υψηλή ποιότητα - αν και βρήκα ότι οι πηγές Bluetooth ακούγονται λεπτότερες - Εντούτοις, χρησιμοποιώντας μερικές από τις πρόσθετες επιλογές επεξεργασίας ήχου βοήθησε να βγάλει έναν πληρέστερο ήχο.

Η πρόσβαση στους παροχείς ροής μουσικής ήταν εύκολη, ακούγεται καλή, αλλά, για κάποιο λόγο, στο TuneIn, αν και τα διαδικτυακά κανάλια ήταν προσβάσιμα, όταν προσπάθησα να επιλέξω από τις τοπικές προσφορές ραδιοφωνικών σταθμών, πήρα ένα μήνυμα "δεν μπορεί να παίξει" στην οθόνη της τηλεόρασής μου.

Τέλος, για όσους εξακολουθούν να ακούν ραδιόφωνο FM, η ευαισθησία του τμήματος ραδιοφώνου FM παρέχει καλή λήψη των ραδιοφωνικών σημάτων FM χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη κεραία - αν και τα αποτελέσματα για άλλους καταναλωτές θα βασίζονταν σε απόσταση από τους τοπικούς πομπούς ραδιοκυμάτων - ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετική εσωτερική ή εξωτερική κεραία από αυτή που παρέχεται.

Ζώνη 2

Το TX-NR555 παρέχει λειτουργία Ζώνης 2, η οποία του επιτρέπει να στέλνει μια ξεχωριστά ελεγχόμενη πηγή ήχου σε ένα δεύτερο δωμάτιο ή τοποθεσία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι με οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές, δεν μπορείτε να έχετε ξεχωριστές πηγές που παίζουν τόσο στην κύρια όσο και στη 2η Ζώνη, αν επιλέξετε NET ή Bluetooth και δεν μπορείτε να ακούσετε δύο διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (το NR555 διαθέτει μόνο ένα ραδιοφωνικό δέκτη) .

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επωφεληθείτε από τη λειτουργία Ζώνης 2.

Ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά τερματικά ηχείων της Ζώνης 2. Συνδέετε απλά τα ηχεία της Ζώνης 2 απευθείας στον δέκτη (μέσω μιας μεγάλης διαδρομής καλωδίου ηχείων) και είστε έτοιμοι να μεταβείτε. Ωστόσο, παρόλο που υπάρχουν αποκλειστικές συνδέσεις ηχείων της Ζώνης 2, όταν κατευθύνετε μια πηγή στη Ζώνη 2, εμποδίζετε ταυτόχρονα τη χρήση πλήρους ηχείου 7.1 ή καναλιών 5.1.2 καναλιών Dolby Atmos στο κεντρικό σας δωμάτιο.

Ευτυχώς, ένας άλλος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τη λειτουργία της Ζώνης 2 είναι να χρησιμοποιήσετε τις παρεχόμενες εξόδους προενισχυτή αντί για τις συνδέσεις των ηχείων. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αυτή την επιλογή, απαιτείται η σύνδεση των εξόδων προενίσχυσης της ζώνης 2 σε έναν δεύτερο ενισχυτή δύο καναλιών (ή ένα στερεοφωνικό δέκτη, εάν διαθέτετε επιπλέον).

Απόδοση βίντεο

Το TX-NR555 διαθέτει εισόδους HDMI και αναλογικού βίντεο, αλλά συνεχίζει την τάση εξάλειψης των εισόδων και εξόδων S-video .

Το TX-NR555 παρέχει αμφίδρομο βίντεο για 2D, 3D και 4K σήματα βίντεο, καθώς και μέχρι 4K upscaling (Εξαρτάται από την εγγενή ανάλυση της τηλεόρασής σας - δοκιμάστηκε η αναβάθμιση 4K για αυτήν την αναθεώρηση), η οποία γίνεται πιο συνηθισμένο στους δέκτες οικιακού κινηματογράφου σε αυτή την κατηγορία τιμών. Βρήκα ότι το TX-NR555 παρέχει σχεδόν εξαιρετική αναβάθμιση από τον τυπικό ορισμό (480i) έως 4K. Λάβετε υπόψη ότι η αναβάθμιση δεν θα μετατρέψει μαγικά πηγές χαμηλότερης ανάλυσης σε 4Κ, αλλά σίγουρα φαίνονται πολύ καλύτερα από ότι μπορείτε να περιμένετε, με ελάχιστα τεχνάσματα άκρων και θόρυβο βίντεο.

Όσον αφορά τη συμβατότητα σύνδεσης, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το handshake HDMI μεταξύ των στοιχείων πηγής μου και της τηλεόρασης που χρησιμοποιείται για αυτήν την αναθεώρηση. Επίσης, το TX-NR555 δεν είχε καμία δυσκολία να περάσει τα σήματα 4K Ultra HD και HDR από έναν φορέα Blu-ray Disc UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray σε μια τηλεοράδα LED UN40KU6300 4K UHD της Samsung.

Επόμενη: Η κατώτατη γραμμή

04 του 04

Η κατώτατη γραμμή On Ono TX-NR555

Onkyo TX-NR555 Δέκτης δορυφόρων οικιακού κινηματογράφου 7,2 καναλιών - Τηλεχειριστήριο. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια για να το

Χρησιμοποιώντας το Onkyo TX-NR555 για πάνω από ένα μήνα, εδώ είναι μια περίληψη των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων μου.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Τελική λήψη

Το Onkyo TX-NR555 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι δέκτες οικιακού κινηματογράφου έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, μεταμορφώνοντας το ακουστικό κέντρο ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου για τον έλεγχο πηγών ήχου, βίντεο, δικτύου και συνεχούς ροής.

Ωστόσο, με την ενσωμάτωση των Dolby Atmos και DTS: X, το TX-NR555 φέρνει επιπλέον έμφαση και ευελιξία στην εξίσωση ήχου. Από την άλλη πλευρά, παρατηρήσαμε ότι για να επιτύχουμε μια ικανοποιητική εμπειρία εμβοτικού ήχου surround για το περιεχόμενο Dolby Atmos και DTS: X, έπρεπε να μεταβάλω την ένταση περισσότερο από ό, τι περίμενα.

Το TX-NR555 έκανε πολύ καλά στην πλευρά βίντεο της εξίσωσης. Διαπίστωσα ότι, συνολικά, ότι είναι δυνατότητες 4K pass-through και upscaling ήταν πολύ καλές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν αντικαταστήσετε έναν παλαιότερο δέκτη με το TX-NR555, δεν παρέχει κάποιες συνδέσεις παλαιού τύπου που ίσως χρειαστείτε εάν διαθέτετε εξαρτήματα πηγής (προ-HDMI) με αναλογικές έξοδοι πολλαπλών καναλιών, ένα αποκλειστική έξοδο phono ή συνδέσεις S-Video .

Από την άλλη πλευρά, το TX-NR555 παρέχει αρκετές επιλογές σύνδεσης για τις σημερινές πηγές βίντεο και ήχου - με 6 εισόδους HDMI, σίγουρα θα είναι λίγο πριν τελειώσετε. Επίσης, με τα ενσωματωμένα Wifi, Bluetooth και AirPlay και το FireConnect εξακολουθούν να προστίθενται μέσω αναβάθμισης του υλικολογισμικού αργότερα, το TX-NR555 παρέχει μεγάλη ευελιξία για την πρόσβαση σε μουσικό περιεχόμενο που ίσως δεν έχετε στην κατοχή του σε μορφή δίσκου.

Το NR555 διαθέτει επίσης ένα πολύ εύκολο στη χρήση σύστημα απομακρυσμένου και ηλεκτρονικού μενού - στην πραγματικότητα μπορείτε να κατεβάσετε το App Remote Control του Onkyo για smartphones iOS και Android.

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, το Onkyo TX-NR555 είναι μια πολύ καλή τιμή για εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα high-end δέκτη, αλλά εξακολουθούν να θέλουν πολλά ίδια χαρακτηριστικά για χρήση σε μια μικρή έως μεσαίου μεγέθους αίθουσα. Ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι να βγάλετε το Dolby Atmos ή DTS: X, το NR555 μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για ρυθμίσεις 5.1 ή 7.1 καναλιών - Σίγουρα αξίζει μια βαθμολογία 4 στα 5 αστέρων.

Αγοράστε από την Amazon .

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Το περιεχόμενο που βασίζεται σε δίσκο χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναθεώρηση

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 09/07/2016 - Robert Silva

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.