Συνδέσεις A / V οικιακού κινηματογράφου - Επιλογές εξαφανίσεων

Τέσσερις επιλογές σύνδεσης A / V οικιακού κινηματογράφου των οποίων οι ημέρες αριθμούνται

Εξαφανισμένες συνδέσεις A / V οικιακού κινηματογράφου

Μια πτυχή του οικιακού κινηματογράφου που είναι αναπόφευκτη είναι ότι πρέπει να συνδέσετε τα πάντα μαζί για να τα καταφέρετε όλα. Αυτό σημαίνει μια πληθώρα καλωδίων ομιλητών και συνδέσεων ήχου / βίντεο που μπορούν να προκαλέσουν πολλή ακαταστασία.

Από τη θετική πλευρά, τα ίδια καλώδια και σύρματα που προκαλούν όλη αυτή την ακαταστασία παρέχουν επίσης πολλαπλούς τρόπους για να συνδέσουν παλιά και νέα στοιχεία μαζί. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με τον επιταχυνόμενο ρυθμό της μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή, προέκυψε μια τάση που μπορεί να θέσει μια "συμπίεση σύνδεσης" στη δυνατότητα σύνδεσης παλαιότερων στοιχείων με νέα εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου.

Υπάρχει συστηματική προσπάθεια από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών για την εξάλειψη αρκετών "κληρονομιών" συνδέσεων από τα εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για χρόνια ή και δεκαετίες. Αυτές οι ενέργειες περιορίζουν την πρακτική χρήση παλαιότερων, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν, συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιούν αποκλειστικά αυτές τις συνδέσεις.

Εμφανίζονται στην παραπάνω φωτογραφία τοποθέτηση είναι τέσσερις τύποι των επιλογών σύνδεσης που βλέπετε λιγότερο από (σημείωση: αυτές οι συνδέσεις δεν πρέπει να εμφανίζονται σε κλίμακα).

Συνδέσεις S-Video

Ξεκινώντας από την επάνω αριστερή πλευρά είναι μια σύνδεση S-Video . Αυτή η σύνδεση εξαλείφεται επιθετικά στις τηλεοράσεις και στους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, καθώς και σε άλλα εξαρτήματα πηγών βίντεο. Συσκευές παλαιού τύπου, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, που χρησιμοποιούν αυτή τη σύνδεση είναι τα VCR και βιντεοκάμερες S-VHS, οι βιντεοκάμερες Hi8, οι βιντεοκάμερες mini-DV, τα παλαιότερα DVD players, οι AV switchers και οι περισσότεροι υπόλοιποι παίκτες LaserDisc που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

Φωνητικές συνδέσεις Phono

Στη συνέχεια, στην επάνω δεξιά πλευρά υπάρχει είσοδος phono που σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα πικάπ σε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι τώρα διαθέσιμη μόνο σε ορισμένους δέκτες οικιακού κινηματογράφου ανώτερης κατηγορίας, αλλά ακόμη και ένας αυξανόμενος αριθμός δεκτών οικιακού κινηματογράφου υψηλού επιπέδου εξαλείφει αυτή την επιλογή σύνδεσης. Αυτό είναι πραγματικά πολύ αινιγματικό καθώς η ακρόαση των δίσκων βινυλίου είναι επί του παρόντος στην άνοδο .

Ως εκ τούτου, εάν έχετε ένα παλιό πικάπ που εξακολουθεί να είναι καλή κατάσταση λειτουργίας, ίσως χρειαστεί άνοιξη μερικά μετρητά για έναν πρόσθετο εξωτερικό προενίσχυση phono (Αγορά από την Amazon) για να ταιριάζει με την έξοδο τάσης και εξισορρόπησης του πικάπ σας με ένα νεότερο δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Εάν πραγματικά απολαμβάνετε δίσκους βινυλίου, η μόνη σας επιλογή είναι να αγοράσετε έναν από τους αυξανόμενους αριθμούς νέων πικάπ που διαθέτουν ενσωματωμένο προενισχυτή phono.

Συνδέσεις βίντεο συνιστωσών

Εικόνα ακριβώς κάτω από τις συνδέσεις phono, είναι ένα σύνολο συνιστωσών βίντεο συνιστωσών . Λόγω των νέων κανονισμών σχετικά με την προστασία από αντιγραφή, σε συνδυασμό με την εισαγωγή και την ταχεία αποδοχή του HDMI ως πρότυπο για μεταφορά βίντεο υψηλής ευκρίνειας, εφαρμόζεται μια πολιτική που ονομάζεται Analog Sunset, η οποία ουσιαστικά εξαλείφει τις πρακτικές συνδέσεις βίντεο συνιστωσών. Αυτό το ζήτημα προκαλεί ειδικά πονοκεφάλους για προσαρμοσμένους εγκαταστάτες που έχουν προηγουμένως ενσύρματα σπίτια χρησιμοποιώντας συνδέσεις βίντεο συνιστωσών για συνδεσιμότητα βίντεο υψηλής ευκρίνειας, καθώς τώρα πρέπει να αρχίσουν να μετατρέπουν σε HDMI, καθώς εγκαθίστανται νέα εξαρτήματα.

Το δίλημμα εισαγωγής βίντεο σύνθετου σήματος συνιστωσών

Μια πρόσθετη εξέλιξη σχετικά με τη χρήση των συνδέσεων βίντεο συνιστωσών είναι ότι ένας αυξανόμενος αριθμός τηλεοράσεων συνδυάζει τώρα τόσο εισόδους σύνθετου σήματος όσο και συνιστωσών βίντεο συνιστωσών. Αυτό που σημαίνει αυτή η αλλαγή για τους καταναλωτές είναι ότι σε έναν αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων που πηγαίνουν προς τα εμπρός, δεν θα μπορείτε να συνδέσετε συγχρόνως τόσο την σύνθετη όσο και την συνιστώσα πηγής βίντεο στην τηλεόραση. Αυτό επηρεάζει αυτά που έχουν περισσότερα από ένα από τα ακόλουθα: ένα VCR, παλαιότερο μη αναπαραγωγής DVD που αναβαθμίζεται, ή καλώδιο ή δορυφορικό κουτί τυπικής ευκρίνειας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, διαβάστε το άρθρο μου: Κοινόχρηστες συνθέσεις σύνθετου / συνιστωσών βίντεο - Τι πρέπει να ξέρετε .

Σύνδεσμοι αναλογικού ήχου πολλαπλών καναλιών 5.1 / 7.1

Τέλος, στο κάτω μέρος της φωτογραφίας στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας, είναι ένα σύνολο αναλογικών εισόδων ήχου 5.1 / 7.1 καναλιών. Με την ταχεία υιοθέτηση του HDMI, η ανάγκη για αυτές τις συνδέσεις εξαφανίζεται γρήγορα, καθώς πολλοί νεότεροι δέκτες οικιακού κινηματογράφου εξαλείφουν την επιλογή αναλογικής σύνδεσης 5.1 / 7.1 καναλιών . Ωστόσο, οι καταναλωτές που κατέχουν παλαιότερες συσκευές αναπαραγωγής SACD ή DVD / SACD / DVD-Audio που ενδέχεται να μην έχουν συνδέσεις HDMI, πρέπει να βασίζονται σε αυτές τις συνδέσεις για να έχουν πρόσβαση σε πλήρες πολυκάναλο μη συμπιεσμένο ήχο από τη συσκευή αναπαραγωγής τους σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Η εξάλειψη αυτής της δυνατότητας σύνδεσης καθιστά αποτελεσματικά τους παλιούς παίκτες σχεδόν άχρηστους όταν πρόκειται να αποκτήσουν πρόσβαση σε πλήρεις δυνατότητες ήχου όταν χρησιμοποιούν πολλούς νεότερους δέκτες οικιακού κινηματογράφου.

Επίσης, στο αντίθετο άκρο της ροής σύνδεσης, οι αναλογικές ήχου συνδέσεων 5.1 / 7.1 καναλιών εξαλείφονται επίσης από τους κατασκευαστές ως επιλογή εξόδου ήχου σε Blu-ray Disc players . Αυτό είναι ένα πρόβλημα στο γεγονός ότι πολλοί παλαιότεροι δέκτες οικιακού κινηματογράφου που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται δεν διαθέτουν είσοδο HDMI αλλά έχουν αναλογικές εισόδους ήχου 5.1 ή 7.1 καναλιών. Αυτό σημαίνει ότι για να αποκτήσετε πλήρη ακουστική πρόσβαση από ένα Blu-ray Disc player σε αυτή την κατάσταση, ο παίκτης πρέπει να διαθέτει ένα σύνολο αναλογικών ήχων 5.1 / 7.1 καναλιών, το οποίο διατίθεται μόνο σε συρρικνούμενο αριθμό παικτών με υψηλότερες τιμές.

Τελική λήψη

Λοιπόν, το έχετε εδώ, ρίξτε μια καλή ματιά στις συνδέσεις στην παραπάνω φωτογραφία καθώς αυτές οι επιλογές σύνδεσης πέφτουν από το δρόμο, και γρήγορα. Ωστόσο, μην πανικοβληθείτε, το χαμηλό αλλά αξιόπιστο παλιό σύνθετο βίντεο και οι στερεοφωνικές αναλογικές συνδέσεις ήχου 2 καναλιών δεν φαίνονται να πηγαίνουν μακριά σε τηλεοράσεις, δέκτες οικιακού κινηματογράφου ή καλωδιακά / δορυφορικά κιβώτια. αφαιρούνται από τους περισσότερους παίκτες Blu-ray Disc που έγιναν μετά το 2013.