Τι είναι το Mirroring οθόνης;

Μεταδώστε πολυμέσα από μια έξυπνη συσκευή σε μια τηλεόραση για καλύτερη προβολή

Η οθόνη Mirroring είναι μια ασύρματη τεχνολογία που σας επιτρέπει να αλλάζετε το μέσο - ή να το μεταφέρετε - που αναπαράγεται σε μικρότερες συσκευές Android , Windows ή Apple σε μεγαλύτερο, αντί για καλύτερη εμπειρία προβολής.

Αυτή η μεγαλύτερη συσκευή είναι συνήθως προβολέας τηλεόρασης ή πολυμέσων, συχνά ένας που έχετε εγκαταστήσει στο μέσο ή στο σαλόνι του σπιτιού σας. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε προσωπικές φωτογραφίες και παρουσιάσεις, μουσική, βίντεο, παιχνίδια και ταινίες και μπορούν να προέρχονται από το διαδίκτυο ή από μια εφαρμογή όπως το Netflix ή το YouTube .

Σημείωση: Το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για την ασύρματη αντιστοίχιση μιας οθόνης σε μια άλλη, ονομάζεται Miracast , μια λέξη που μπορεί να συναντήσετε καθώς μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία.

Συνδέστε το τηλέφωνό σας ή άλλη συσκευή σε μια τηλεόραση

Για να χρησιμοποιήσετε την κατοπτρική απεικόνιση οθόνης, και οι δύο συσκευές πρέπει να πληρούν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις. Το τηλέφωνο ή το tablet που θέλετε να μεταδώσετε πρέπει να υποστηρίζει κατοπτρισμό οθόνης και να είναι σε θέση να στείλει δεδομένα. Η τηλεόραση ή ο προβολέας στον οποίο θέλετε να μεταδώσετε πρέπει να υποστηρίζει κατοπτρισμό οθόνης και να είναι σε θέση να καταγράψει και να αναπαράγει τα δεδομένα αυτά.

Για να μάθετε εάν το τηλέφωνό σας ή το tablet υποστηρίζει κατοπτρισμό, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση ή κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Σημειώστε ότι ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Miracast ή Mirroring Screen στις Ρυθμίσεις , οπότε προσέξτε και για αυτό.

Όσον αφορά την τηλεόραση, υπάρχουν δύο ευρείες τεχνολογίες. Μπορείτε είτε να μεταδώσετε σε μια νεότερη, έξυπνη τηλεόραση ή προβολέα που έχει ενσωματωμένο καθρέφτη οθόνης ή μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή ροής πολυμέσων και να την συνδέσετε σε μια διαθέσιμη θύρα HDMI σε μια παλαιότερη τηλεόραση. Επειδή τα δεδομένα φτάνουν ασύρματα και στο οικιακό σας δίκτυο, αυτή η τηλεόραση ή το συνδεδεμένο ραβδί πολυμέσων θα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να συνδέεται και με αυτό το δίκτυο.

Ζητήματα συμβατότητας όταν προβάλετε μια οθόνη

Όχι όλες οι συσκευές παίζουν καλά μαζί. Δεν μπορείτε να μεταφέρετε οποιοδήποτε τηλέφωνο σε οποιαδήποτε οθόνη τηλεόρασης ή να συνδέσετε με κάποιο τρόπο ένα τηλέφωνο σε μια τηλεόραση χρησιμοποιώντας μια μαγική εφαρμογή και να την αναγκάσετε να λειτουργήσει. Ακριβώς επειδή και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν την κατοπτρική οθόνη δεν σημαίνει τίποτα. οι συσκευές πρέπει επίσης να είναι συμβατές μεταξύ τους. Αυτή η συμβατότητα είναι συχνά όταν προκύπτουν προβλήματα.

Όπως ενδέχεται να υποψιάζεστε, συσκευές του ίδιου κατασκευαστή είναι γενικά συμβατές μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε εύκολα μέσα από ένα νέο tablet Kindle Fire στην τηλεόραση Fire Fire της Amazon . Και οι δύο κατασκευάζονται από την Amazon και έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν μαζί. Και, δεδομένου ότι οι συσκευές πυρκαγιάς χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, πολλά τηλέφωνα και tablet με βάση το Android είναι συμβατά.

Ομοίως, μπορείτε να αντικατοπτρίσετε μέσα από το iPhone σας σε μια τηλεόραση Apple . Και οι δύο είναι κατασκευασμένες από την Apple και είναι συμβατές μεταξύ τους. Η Apple TV συνεργάζεται επίσης με iPad . Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε streaming media από συσκευή Android ή Windows σε Apple TV. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η Apple δεν παίζει πολύ καλά με άλλους όταν πρόκειται για το κατοπτρικό μέσο.

Άλλες συσκευές, όπως οι συσκευές πολυμέσων Chromecast και Roku της Google, έχουν επίσης περιορισμούς, όπως συμβαίνει και με τις έξυπνες τηλεοράσεις εν γένει, οπότε αν βρίσκεστε στην αγορά για μια λύση κατοπτρισμού, λάβετε υπ 'όψιν σας τι θα κάνετε ροή πριν αγοράσετε κάτι για να κάνετε ροή!

Εξερευνήστε τις εφαρμογές Mirroring

Όταν αναπαράγετε πολυμέσα στο έξυπνο τηλέφωνο ή στο tablet σας, χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή. Ίσως παρακολουθήσετε ταινίες βασισμένες σε καλώδια χρησιμοποιώντας SHO Anytime και ζωντανή τηλεόραση χρησιμοποιώντας Sling TV. Ίσως να ακούτε μουσική με το Spotify ή να παρακολουθήσετε πώς να κάνετε βίντεο με το YouTube. Αυτές οι εφαρμογές υποστηρίζουν κατοπτρισμό οθόνης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν η μετάδοση είναι μια επιλογή.

Πάρτε ένα λεπτό για να το δοκιμάσετε. Δείτε πώς μπορείτε να εξερευνήσετε τις εφαρμογές πολυμέσων σας με πολύ γενικούς όρους:

  1. Ανοίξτε μια εφαρμογή στη συσκευή σας που σας επιτρέπει να προβάλετε μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  2. Αναπαραγωγή όλων των διαθέσιμων μέσων σε αυτήν την εφαρμογή.
  3. Αγγίξτε την οθόνη και πατήστε το εικονίδιο κατοπτρισμού που εμφανίζεται εκεί.
  4. Εάν διαθέτετε μια συσκευή διαθέσιμη για να μεταδώσετε (και είναι ενεργοποιημένη και έτοιμη για χρήση), θα δείτε ότι εμφανίζεται εκεί.

Η εμπειρία Mirroring οθόνης

Μόλις παρακολουθήσετε τα μέσα σας μέσω του καθρέφτη οθόνης, θα χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας για να το ελέγξετε. Μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα προς τα εμπρός και προς τα πίσω, να κάνετε παύση και να κάνετε επανεκκίνηση, υπό την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή και τα μέσα ενημέρωσης το επιτρέπουν. Είναι απίθανο να μπορείτε να ελέγχετε την ίδια την τηλεόραση. κρατήστε το τηλεχειριστήριο πρακτικό που λειτουργεί την ένταση!