Κορυφαία παιχνίδια Zombie για τον υπολογιστή

01 από 21

Κορυφαία παιχνίδια Zombie για τον υπολογιστή

Wikimedia Commons

Τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια με θέμα το Zombie έχουν πραγματικά απογειωθεί και έχουν τροφοδοτήσει μερικώς την επιτυχία άλλων θεματικών ψυχαγωγικών ζόμπι όπως η τηλεοπτική σειρά και τα γραφικά μυθιστορήματα The Walking Dead και βιβλία όπως το The Passage. Με αυτή τη δημοτικότητα έρχεται περισσότερα παιχνίδια, η λίστα με τα Top Zombie Games για τον υπολογιστή περιέχει 20 υπέροχα παιχνίδια και θα σας βοηθήσει να φιλτράρετε μέσω των πολλών ζόμπι εγχυμένων παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα.

02 από 21

20. Στρατοπεδικός Ελικόπτερο του Ναζί

Εξελίξεις εξέγερσης

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Φεβρουαρίου 2013
Είδος: Δράση, Shooter τρίτου προσώπου
Θέμα: Ζόμπι, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer
Σειρά παιχνιδιών: Ναζί Ζόμπι Στρατός

Sniper Elite: Ο ναζιστικός στρατός ζόμπι είναι ένα αυτόνομο παιχνίδι που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας την ίδια μηχανή παιχνιδιών με το Sniper Elite V2 το οποίο κυκλοφόρησε το 2012. Ο Ναζί Ζόμπι Στρατός κυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 μέσω του Steam. Το παιχνίδι και η μηχανική είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα του κύριου Sniper Elite V2 που βασίζεται στον κώδικα, αλλά περιέχει μια νέα πλοκή, γραφικά και τρόπους παιχνιδιού. Υπάρχει και μια ιστορία εκστρατείας ενός παίκτη που έχει οριστεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς ο Χίτλερ εφαρμόζει μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγει τη Γερμανία από την ήττα. Το σχέδιό του είναι να έχουν οι πεσμένοι στρατιώτες να ανατραφούν από τους νεκρούς ως ζόμπι και να πολεμήσουν εναντίον των συμμάχων. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε όπως ήταν προγραμματισμένο και η Γερμανία ξεπεράστηκε από μια αποκαλυπτική ζόμπι. Η καμπάνια μπορεί να παιχτεί σε κατάσταση λειτουργίας ενός παίκτη καθώς και σε τέσσερις παίκτες που συνεργάζονται. Η συνολική προϋπόθεση και ροή, αν οι αποστολές είναι πολύ παρόμοια με τη σειρά Αριστερά 4 Dead όπου οι παίκτες θα προσπαθήσουν να κάνουν το δρόμο τους από ένα σημείο ελέγχου σε ένα άλλο σκοτώνοντας και αποφεύγοντας ορδές των ζόμπι.

Ο Ναζί Ζόμπι Στρατός ήταν αρκετά επιτυχημένος με πολλές ευνοϊκές βαθμολογίες ανεμιστήρων, αρκετές για να γεννήσουν όχι ένα, αλλά δύο συνεχόμενα και μια remastering. Στο Sniper Elite: Ναζί Ζόμπι Στρατός 2, οι παίκτες λαμβάνουν ένα σύνολο στόχων που τους έχουν βρει τμήματα ενός τεχνούργου που θα ελέγχουν τα ζόμπι. Μια τρίτη συνέχεια κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 και κυκλοφόρησε, μαζί με τις επαναλαμβανόμενες εκδόσεις του Ναζί Ζόμπι Στρατού και του Ναζί Ζόμπι Στρατού 2, στην Τριλογία του Στρατού Ζόμπι. Εκτός από την έκδοση των Windows, κυκλοφόρησε επίσης η Trilogy του Zombie Army για τα συστήματα PlayStation 4 και Xbox One.

03 του 21

19. Επιβιώνοντας

Survivalist screenshot. © Bob το Παιχνίδι Ανάπτυξης Παιχνιδιών

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Ιανουαρίου 2015
Είδος: RPG
Θέμα: Αποκάλυψη Ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Ο Survivalist είναι ένα παιχνίδι ρόλων κορυφαίων / ισομετρικών που παίζει παίκτες στον έλεγχο του Joe Wheeler, πρώην διευθυντή του hedge fund, ο οποίος έχει επιβιώσει το χρόνο μέσα στην ασφαλή του δεξαμενή, αφού ο ιός εξαπλωθεί μέσω του πληθυσμού μετατρέποντας τα περισσότερα σε ζόμπι. Με την έξοδο από το bunker σε αναζήτηση φαγητού, οι παίκτες περνούν σε έναν τεράστιο ανοιχτό κόσμο, όπου ο πρωταρχικός στόχος είναι να βρουν άλλους σαν εσένα και να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας νέας κοινότητας μεταξύ των ερημιών που γεμίζουν με καταστροφή και ζόμπι. Ο επιθεωρητής διαθέτει όλα τα κλασικά στοιχεία RPG με δημιουργία χαρακτήρων, σημεία ικανότητας και ικανότητες και αλληλεπίδραση με χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες.

Ο Survivalist είναι ένα παιχνίδι μόνο για έναν παίκτη με μια αντικειμενική εκστρατεία ιστορίας που βρίσκεται σε έναν ανοιχτό κόσμο όπου οι χαρακτήρες έχουν κάποια ελευθερία επιλογής. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από τον ανεξάρτητο προγραμματιστή Bob Bob Development Game και είναι διαθέσιμος για ένα φτηνό $ 4.99 στο Steam. Υπάρχει επίσης ένα demo που διατίθεται στο Steam, καθώς σας επιτρέπει να δοκιμάσετε το παιχνίδι δωρεάν για 30 λεπτά.

04 από 21

18. Call of Duty World στον πόλεμο

Call of Duty World στον πόλεμο

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2008
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ζόμπι
Βαθμολογία: M για ώριμη
Τρόποι παιχνιδιού: Πολλαπλοί παίκτες
Σειρά παιχνιδιών: Call of Duty

Το Call of Duty World στο War Zombies ήταν το πρώτο παιχνίδι Call of Duty zombie mini και εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλές. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό παιχνίδι παιχνιδιού άμυνα τύπου πύργου που είναι αρκετά απλό. Ένας έως τέσσερις παίκτες αγωνίζονται για μια ατέρμονη επίθεση των ναζιστικών ζόμπι με πρωταρχικό στόχο να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζόμπι και να τα κρατήσουν έξω από τη βάση σας επιδιορθώνοντας συνεχώς τα επιτραπέζια παράθυρα. Κάθε ένα από τα τρία DLC που κυκλοφόρησαν για το Call of Duty: World at War διαθέτει ένα νέο χάρτη ζόμπι.

05 από 21

17. H1Z1

H1Z1 Στιγμιότυπο οθόνης. © Daybreak Game Company

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιανουαρίου 2015
Είδος: MMO, Τρίτο Πρόσωπο
Θέμα: Αποκάλυψη Ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Πολλαπλοί παίκτες

Το H1Z1 είναι ένα ανοιχτό στυλ παιχνιδιού πολλών παικτών ανοιχτό στον κόσμο που έχει τεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από μια αποκάλυψη ζόμπι. Το παιχνίδι παίζεται στην προοπτική του τρίτου προσώπου και επικεντρώνεται στους παίκτες που συνεργάζονται μεταξύ τους αντί να αγωνίζονται μεταξύ τους. Οι παίκτες, μέσω της ομαδικής εργασίας με άλλους, θα χτίζουν / δημιουργούν καταφύγια, θα συλλέγουν και θα ανταλλάσσουν πόρους με την ελπίδα να παλέψουν οποιαδήποτε επίθεση των ζόμπι. Το παιχνίδι δεν περιέχει κανέναν παραδοσιακό ποδοσφαιριστή εναντίον ποδοσφαιριστών που βρίσκεται σε πολλά άλλα παιχνίδια shooter για ζόμπι και μη ζόμπι.

Το H1Z1 κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2015 μέσω της πρώιμης πρόσβασης του Steam και το παιχνίδι έλαβε μικτές κριτικές, με τα περισσότερα αρνητικά σχόλια να κατευθύνονται προς τα τεχνικά ζητήματα και τα περιορισμένα χαρακτηριστικά και το μέγεθος του παιχνιδιού. Με το παιχνίδι που βρίσκεται ακόμη σε ενεργό φάση ανάπτυξης, πολλές από τις αρνητικές πτυχές που έχουν αναφέρει οι παίκτες έχουν αναφερθεί ότι είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπιστούν σε μελλοντικές κατασκευές. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί για πλήρη απελευθέρωση στα συστήματα Microsoft Windows και PlayStation 4.

06 από 21

16. Dead Rising 2

Dead Rising 2. © Capcom

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Σεπτεμβρίου 2010
Είδος: Δράση, Beat 'em Up
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer
Σειρά παιχνιδιών: Dead Rising

Dead Rising 2 είναι το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά Dead Rising, αλλά πρώτα να κυκλοφορήσει για τον υπολογιστή. Το παιχνίδι είναι ένα θέμα τρόμου τρόμου επιβίωσης ζόμπι που βρίσκεται στη φανταστική πόλη Fortune της Νεβάδα. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του μονομαχάρου Chuck Greene καθώς προσπαθεί να επιβιώσει από την αποκάλυψη των ζόμπι και να αποκτήσει την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή για να κρατήσει την κόρη του να μετατραπεί σε ζόμπι. Το Dead Rising 2 διαθέτει έναν ορισμένο κόσμο ανοιχτού παιχνιδιού με έξι διαφορετικές απολήξεις. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν χειροτεχνία όπλων που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν έθιμο όπλα και μάχες αφεντικό.

Από τα δύο παιχνίδια που κυκλοφόρησε για το PC από αυτό το γράψιμο, το Dead Rising 2 έχει λάβει περισσότερες θετικές κριτικές από τους gamers και τους κριτικούς όσο από το Dead Rising 3 που κυκλοφόρησε το 2013. Το αρχικό Dead Rising κυκλοφόρησε αποκλειστικά για την κονσόλα Xbox 360 δεν έχει κυκλοφορήσει για τον υπολογιστή.

07 από 21

15. Πώς να επιβιώσετε

Πως να επιβιωσεις. © Eko Software

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Οκτωβρίου 2013
Είδος: Δράση RPG
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Πώς να επιβιώσει είναι ένας ρόλος δράσης παίζοντας παιχνίδι τρόμου επιβίωσης στην οποία οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός από τους τρεις επιζώντες που έχουν ναυάγιο σε ένα νησί που έχει μολυνθεί από ζόμπι. Ο επιζών αρχίζει σύντομα την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το νησί, να συναντήσουν άλλους χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες και να βρουν περισσότερα νησιά μολυσμένα από ζόμπι κατά μήκος του δρόμου.

Πώς να επιβιώσει έχει το βλέμμα ενός παραδοσιακού παιχνιδιού ρόλων, με μια προοπτική ισομετρικής προβολής / παίκτη από την κορυφή προς τα κάτω. Μια δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 και φέρει τον τίτλο How To Survive: Third Person Standalone, η οποία είναι η ίδια ιστορία που παίζεται στην τρίτη προοπτική. Το παιχνίδι περιέχει επίσης μια λειτουργία ιστορίας και λειτουργία πρόκλησης. Η λειτουργία ιστορίας είναι η ιστορία της ιστορίας της αποστολής / εκστρατείας ενώ το μοντέλο πρόκλησης βάζει δύο παίκτες στη μία πλευρά του νησιού και πρέπει να κάνουν το δρόμο τους προς το όχημα διαφυγής από την άλλη πλευρά χωρίς να πεθάνουν.

08 από 21

14. 7 μέρες για να πεθάνει

7 ημέρες για να πεθάνει. © Οι διασκέδαση Pimps

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου 2013
Είδος: Δράση, Σκότωμα πρώτου προσώπου, Δράση RPG
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

7 ημέρες για να πεθάνει είναι ένα shooter πρώτου προσώπου και δράση RPG mix που σε έναν ανοιχτό κόσμο παιχνιδιού στυλ sandbox. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα μετά από το γεγονός ότι ο πυρηνικός πόλεμος κατέστρεψε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός επιζώντος που πρέπει να βρει τροφή, καταφύγιο και νερό με ένα απλό στόχο, να προσπαθήσει να επιβιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι παίκτες γεννιούνται στον κόσμο και πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα να συλλέγουν προμήθειες, όπλα και αμυντικά κτίρια κατά των ζόμπι κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προετοιμαστούν για τη νύχτα όταν τα ζόμπι γίνονται πιο επιθετικά και γρήγορα κινούνται.

Το 7 Days to Die απελευθερώθηκε μέσω του Steam Early Access στις 13 Δεκεμβρίου 2013 για υπολογιστές Microsoft Windows και Mac OSx και συνεχίζει σε στάδιο πρώιμης πρόσβασης από τον Ιούλιο του 2015.

09 από 21

13. Πληκτρολόγηση των Νεκρών: Overkill

Δακτυλογράφηση των νεκρών: Overkill. © SEGA

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Οκτ, 29, 2013
Είδος: Δράση, Πρώτο πρόσωπο
Θέμα: Ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Typing of the Dead: Η Overkill είναι μια εναλλακτική έκδοση του The House of the Dead: Overkill, ένας πρώτος σκοπευτής ζόμπι σιδηροδρόμου και αντικαθιστά το στοιχείο πυροβολισμού όπλων του παιχνιδιού με ένα πληκτρολόγιο πληκτρολογώντας το στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε στην απελευθέρωση του 1999 για το arcade The Typing των νεκρών. Αυτό που σημαίνει αυτό είναι, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα πυροβόλο όπλο για να πυροβολήσετε ζόμπι, οι παίκτες υποχρεούνται να πληκτρολογήσουν λέξεις και σύντομες φράσεις χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο για να σκοτώσουν ζόμπι. Αν και αυτό μπορεί να μην απευθύνει έκκληση σε όλους, το παιχνίδι είναι πραγματικά αρκετά δύσκολο και η έκδοση περιλαμβάνει επίσης μια έκδοση των Windows του Overkill - Extended Cut που κυκλοφόρησε το 2009 και το 2011 για τα συστήματα Wii και PlayStation 3, αντίστοιχα.

10 από 21

12. Νεκρό νησί

Νεκρό νησί. © Techland

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Σεπτεμβρίου 2011
Είδος: Δράση RPG, Πρώτο πρόσωπο
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer
Σειρά παιχνιδιών: Νεκρό νησί

Dead Island είναι ένα παιχνίδι τρόμου επιβίωσης ζόμπι που συνδυάζει δράση πρώτου προσώπου με πιο παραδοσιακά χαρακτηριστικά παιχνιδιού ρόλων. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα φανταστικό νησί θέρετρο στον Νότιο Ειρηνικό που έχει ξεπεραστεί από μια πανούκλα ή ιό που τους μετατρέπει σε σάρκα που τρώει ζόμπι. Το παιχνίδι διαθέτει τέσσερις χαρακτήρες ή ήρωες που μπορούν να διαλέξουν οι παίκτες. Κάθε ένας από αυτούς τους παίκτες εμπίπτει σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες που διατίθενται σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Περιλαμβάνουν το Tank, Assassin, Jack όλων των συναλλαγών και την υποστήριξη. Το παιχνίδι παίζεται από την προοπτική πρώτου προσώπου shooter με τις περισσότερες μάχες με επίκεντρο τη μάχη με σώμα. Οι παίκτες κερδίζουν πείρα από απολύτως καθήκοντα και αποστολές και μπορούν να βελτιώσουν τα κέρδη τους στα σημεία υγείας και δεξιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των υφιστάμενων ή τη μάθηση νέων δεξιοτήτων.

Dead Island απελευθερώθηκε το 2011 και η σειρά έχει συνολικά τέσσερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει με ένα παιχνίδι που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Εκτός από το Dead Island, η σειρά περιλαμβάνει επίσης Dead Island: Riptide, Escape Dead Island, Dead Island: Επιδημία και το επερχόμενο Dead Island 2.

11 από 21

11. Atom Zombie Smasher

Atom Zombie Smasher. © Παιχνίδια Blendo

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Ιανουαρίου 2011
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Αποκάλυψη Ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Το Atom Zombie Smasher είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο όπου οι παίκτες έχουν την εντολή να διασώσουν αμάχους από μια επερχόμενη αποκάλυψη ζόμπι μέσω των αεροπλάνων ελικοπτέρων. Το παιχνίδι περιέχει δύο κύριες φάσεις, τον σχεδιασμό και στη συνέχεια τη διάσωση των αμάχων. Η φάση σχεδιασμού ξεκινά με την εμφάνιση στους παίκτες ενός χάρτη θερμότητας του κόσμου των παιχνιδιών που δείχνει τα καυτά σημεία ζόμπι. Οι παίκτες θα τοποθετήσουν στρατιωτικές μονάδες και στη συνέχεια θα επιλέξουν μια ζώνη διάσωσης, η οποία στη συνέχεια μετατρέπει το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο, όπου οι παίκτες καθοδηγούν τα ελικόπτερα για να διασώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν. Κάθε ζώνη ή αποστολή θα περιέχει έναν ορισμένο αριθμό ανθρώπων που πρέπει να σωθούν για να πετύχουν. Μετά από κάθε αποστολή, οι δύο πλευρές, οι παίκτες και τα ζόμπι, θα λάβουν ένα σκορ με την τελική προϋπόθεση νίκης για να φτάσουν στο στόχο τους πριν από την πλευρά του ζόμπι.

12 από 21

10. Έργο Zomboid

Project Zomboid. © Η πέτρα Indie

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Νοεμβρίου 2013
Είδος: Δράση, Κορυφαία Κάτω / Ισομετρικό Τρίτο Πρόσωπο
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Το έργο Zomboid είναι ένα παιχνίδι τρόμου επιβίωσης ζόμπι όπου οι παίκτες προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν ανοιχτό κόσμο παιχνιδιών όσο το δυνατόν περισσότερο γνωρίζοντας ότι ο θάνατος είναι αναπόφευκτος σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι παίκτες πρέπει να σαρώνουν τις προμήθειες και τα τρόφιμα για να αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα όπως η πείνα, ο ύπνος, ο πόνος και η ψυχική συνείδηση. Το παιχνίδι διαθέτει τρεις διαφορετικές λειτουργίες παιχνιδιού, επιβίωση, sandbox και τελευταία στάση. Στο μοντέλο Survival οι παίκτες δημιουργούν ένα χαρακτήρα και προσπαθούν να επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και περιέχουν κυρίως αργά κινούμενα ζόμπι. Η λειτουργία Sandbox επιτρέπει την αναπαραγωγή ορισμένων παιχνιδιών και την προσαρμογή των ρυθμίσεων, όπως το πόσο γρήγορα θα μετακινούνται τα ζόμπι, τα περιβαλλοντικά φαινόμενα όπως η βροχή και πολλά άλλα. Στο Last Stand οι παίκτες θα επιλέξουν ένα επάγγελμα και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ενάντια σε κύματα ζόμπι που αγοράζουν νέα όπλα καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται.

Το Project Zomboid, βρίσκεται ακόμα στη φάση της πρώιμης πρόσβασης του Steam και προγραμματίζονται περισσότερες λειτουργίες πριν από την πλήρη απελευθέρωση.

13 από 21

9. STALKER Κλήση του Pripyat

STALKER Κλήση του Pripyat. © GSC Game World

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Φεβρουαρίου 2010
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Θέμα: Σύγχρονος Στρατιωτικός, Ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer
Σειρά παιχνιδιών: STALKER

STALKER Call of Pripyat είναι ο τρίτος τίτλος της σειράς STALKER των πρώτων σκοπευτών. Παίρνει το σημείο όπου έμεινε ο πρώτος τίτλος Σκιά του Τσερνομπίλ με τους παίκτες να συνεχίζουν την περιπέτεια τους στις περιοχές που περιβάλλουν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ γνωστή ως Ζώνη. Τα ζόμπι στο Call of Pripyat έρχονται με τη μορφή πρώην Stalkers που έχουν εκτεθεί σε εκπομπές psi, μια απελευθέρωση ενέργειας που καταστρέφει το μυαλό, μετατρέποντάς τα σε ζόμπι. Υπάρχουν δύο θέσεις στον κόσμο Call of Pripyat, όπου η Psi Energy εκπέμπεται και για εκείνους που αλιεύονται στις εκπομπές δεν υπάρχουν ελπίδες. Εκτός από τους zombified Stalkers, οι παίκτες θα συναντήσουν επίσης πολλές άλλες φατρίες και εχθροί που θα πρέπει να πολεμήσουν.

14 από 21

8. Κατάσταση αποσύνθεσης

Κατάσταση αποσύνθεσης. © Microsoft Studios

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2013
Είδος: Δράση, Shooter τρίτου προσώπου
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Κατάσταση της φθοράς ζόμπι παιχνίδι τρόμου επιβίωσης σε ένα ανοιχτό κόσμο που, όπως και πολλά παιχνίδια τρόμου επιβίωσης, βάζει τους παίκτες σε άσχημες συνθήκες. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός υπάλληλου μαγαζιού που ονομάζεται Marcus ο οποίος μόλις επέστρεψε από ένα ταξίδι για να βρει ότι ο κόσμος βρίσκεται κάτω από μια αποκάλυψη ζόμπι. Οι παίκτες σύντομα μαθαίνουν ότι η περιοχή στην οποία ζουν, βρίσκεται σε καραντίνα και σφραγίζεται από τον αμερικανικό στρατό και πρέπει να στραφούν εναντίον των ζόμπι και άλλων για επιβίωση. Οι παίκτες θα πρέπει να φροντίζουν για τον εαυτό τους να αναζητούν τρόφιμα, φάρμακα, καταφύγια και πυρομαχικά από το περιβάλλον. Το παιχνίδι παίζεται στην τρίτη προοπτική του ατόμου και περιλαμβάνει στοιχεία παιχνιδιού από μια ποικιλία παιχνιδιών βιντεοπαιχνιδιών συμπεριλαμβανομένων των σκοπευτών, των παιχνιδιών ρόλων, των παιχνιδιών μυστικότητας και των στρατηγικών παιχνιδιών. Εκτός από την καταπολέμηση των ζόμπι, οι παίκτες θα συναντήσουν και άλλους επιζώντες, μερικοί από τους οποίους θα είναι καλοί και θα βοηθήσουν με την άμυνα και την κατασκευή βάσης, ενώ άλλοι είναι κακοί και αντιμετωπίζονται με άλλο τρόπο. Το παιχνίδι περιέχει 99 διαφορετικά όπλα για την καταπολέμηση των ζόμπι και διαθέτει επίσης έναν ζωντανό κόσμο παιχνιδιών όπου όταν το παιχνίδι δεν παίζεται οι χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν και να βρουν νέες προμήθειες και να εξερευνήσουν. Αυτό το στοιχείο δεν αλλάζει τη συνολική ιστορία και δεν περιλαμβάνει χαρακτήρες ζωτικής σημασίας για την ιστορία.

15 από 21

7. Resident Evil 5

Resident Evil 5. © Capcom

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Μαρτίου 2009
Είδος: Δράση, Shooter τρίτου προσώπου
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer
Σειρά παιχνιδιών: Resident Evil

Το Resident Evil 5 είναι ένα παιχνίδι δράσης τρίτου προσώπου και πέμπτος τίτλος στη σειρά Resident Evil . Το παιχνίδι παίζεται από το τρίτο άτομο, πάνω από την οπτική του ώμου και βάζει τους παίκτες στο ρόλο του Chris Redfield, πρωταγωνιστής από το πρώτο παιχνίδι Resident Evil. Ο Chris είναι πλέον μέλος μιας οργανισμού βιοτρομοκρατίας που έχει σταλεί στην Αφρική για να σταματήσει την πώληση ενός βιο-όπλου στη μαύρη αγορά. Κατά την άφιξη στην Αφρική, ωστόσο, οι παίκτες σύντομα θα διαπιστώσουν ότι ο τοπικός πληθυσμός έχει μολυνθεί από ιό και έχει μετατραπεί σε ζόμπι.

Το Resident Evil 5 διαθέτει λειτουργίες παιχνιδιών για μεμονωμένους παίκτες και για πολλούς παίκτες, καθώς και λειτουργία συνεργασίας δύο παικτών, όπου ένας παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Chris Redfield και του άλλου συνεργάτη του Sheva Alomar. Αυτός ο τρόπος συνεργασίας μπορεί να παιχτεί online ή τοπικά μέσω προβολής διαχωρισμένης οθόνης.

16 από 21

6. DayZ

DayZ. © Bohemia Interactive

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Δεκεμβρίου 2013/21 Ιανουαρίου 2012
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

DayZ είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης τρόμου / ζόμπι αποκάλυψης που βρίσκεται σε έναν ανοιχτό κόσμο παιχνιδιών και είναι μια ανεξάρτητη απελευθέρωση βασισμένη στην ευρέως δημοφιλή Mod DayZ για το ρεαλιστικό shooter πρώτου προσώπου ARMA 2 . Ο πρωταρχικός στόχος του DayZ είναι να επιβιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ξέσπασμα ζόμπι. Σε μια φανταστική πρώην σοβιετική δημοκρατία που ονομάζεται Chernarus, οι παίκτες αρχίζουν με τίποτα άλλο από τα ρούχα στην πλάτη τους, ένα χημικό φωτισμό και ένα απλό κουρέλι. Από εκεί πρέπει να σαρώνουν για όπλα, προμήθειες, φαγητό και καταφύγιο, όλα αποφεύγοντας ή παλεύοντας με ζόμπι ..

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε μέσω της υπηρεσίας Steam Early Access, έτσι ώστε να μην έχουν ακόμη υλοποιηθεί ορισμένες από τις προγραμματισμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης μιας εκστρατείας για έναν παίκτη, κτίριο βάσης, οδηγικά οχήματα και πολλά άλλα. Το Mod DayZ είναι ακόμα διαθέσιμο για ARMA 2, και έχει την ίδια γενική προϋπόθεση που θα είναι στην αυτόνομη έκδοση. Οι παίκτες σκουπίζουν για φαγητό και νερό προσπαθώντας να επιβιώσουν, σκοτώνοντας ή αποφεύγοντας τόσο τα ζόμπι όσο και τους άλλους παίκτες που αποτελούν απειλή.

17 από 21

5. Call of Duty: Black Ops II

Call of Duty Black Ops ΙΙ Ζόμπι. © Activision

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Νοεμβρίου 2013
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Θέμα: Σύγχρονος Στρατιωτικός, Ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Συνεργασία πολλαπλών παικτών
Σειρά παιχνιδιών: Call of Duty

Call of Duty: Το Black Ops II είναι το τρίτο παιχνίδι της σειράς Call of Duty που αναπτύχθηκε από το Treyarch και περιλαμβάνει ένα υπο-παιχνίδι ζόμπι και περιέχει κατά πολύ τα πιο χαρακτηριστικά και το παιχνίδι των τριών. Το βασικό παιχνίδι ήρθε με ένα χάρτη με τίτλο Πράσινο τρέξιμο που χωρίζεται σε πέντε τοποθεσίες που συνδέουν τους τέσσερις χάρτες που βασίζονται στην επιβίωση για να κάνουν μια σύντομη εκστρατεία ζόμπι. Η λειτουργία Zombies μπορεί να αναπαραχθεί ως συνεταιρισμός τεσσάρων παικτών στο αντικειμενικό Green Room και έπειτα σε ανταγωνιστικές λειτουργίες πολλαπλών παικτών για άλλους χάρτες. Υπήρχαν συνολικά έξι κυκλοφορίες DLC για Call of Duty Black Ops II και ο καθένας είχε ένα νέο χάρτη ή χαρακτηριστικά για το παιχνίδι παιχνιδιών ζόμπι. Εκτός από τη λειτουργία ζόμπι, το Call of Duty Black Ops II διαθέτει επίσης ένα πρότυπο μοντέρνο στρατιωτικό ιστορικό καθώς και ένα πρότυπο ανταγωνιστικό παιχνίδι για πολλούς παίκτες.

18 από 21

4. Θάνατος φωτός

Θάνατος φωτός. © Interactive Entertainment του Warner Bros.

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Ιανουαρίου 2015
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Το Dying Light είναι ένα παιχνίδι τρόμου επιβίωσης πρώτου προσώπου που βρίσκεται σε ένα αστικό περιβάλλον το οποίο έχει ξεπεραστεί από μια μυστηριώδη επιδημία που έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο κύριες φάσεις. Την ημέρα κατά την οποία οι παίκτες είναι οι κυνηγοί, αναζητώντας όπλα και προμήθειες. Τη νύχτα τα μολυσμένα ξύπνιοι και οι παίκτες γίνονται το θήραμα, χρησιμοποιώντας προμήθειες και όπλα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, που χρειάζονται για να τους βοηθήσουν να το κάνουν όλη τη νύχτα. Τα όπλα περιλαμβάνουν όπλα μάχης, πυροβόλα όπλα και χειροποίητα όπλα. Επιπλέον, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κινήσεις που μοιάζουν με parkour, από την κορυφή της οροφής μέχρι την κορυφή της οροφής, κλιμακώνοντας τους τοίχους και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μέρος των περιβαλλόντων ως πλατφόρμα για κίνηση. Το παιχνίδι διαθέτει επίσης στοιχεία RPG που σας επιτρέπουν να αναπτύξετε το χαρακτήρα σας στο στυλ παιχνιδιού σας.

Το Dying Light διαθέτει μια online λειτουργία συνεργασίας για πολλούς παίκτες, όπου οι παίκτες μπορούν να παίξουν μέσω της ιστορίας της καμπάνιας του παιχνιδιού με έως και τέσσερις παίκτες στο διαδίκτυο. Το συνεταιριστικό μοντέλο διαθέτει επίσης δύο τρόπους πρόκλησης όπου οι παίκτες πρέπει να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζόμπι και ο άλλος είναι επιβίωση / αγώνας σε μια θέση airdrop στο χάρτη. Το Dying Light προσφέρει ένα ακόμη μοντέλο παιχνιδιού στο multiplayer που ονομάζεται Be The Zombie, όπου οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός ζόμπι και την καταπολέμηση άλλων που παίζουν ανθρώπους.

19 από 21

3. Θανάτωση του δαπέδου

Θανάτωση του δαπέδου. © Interactive Tripwire

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Μαΐου 2009
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Θέμα: Φρίκη επιβίωσης από ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer
Σειρά παιχνιδιών: Θάνατος δαπέδου

Το Killing Floor είναι ένα συνωμοτικό παιχνίδι τρόμου επιβίωσης ζόμπι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005 ως mod για το Unreal Tournament 2004 και στη συνέχεια κυκλοφόρησε ως αυτόνομο τίτλο το 2009. Το παιχνίδι βρίσκεται στην Αγγλία μετά από κάποια στρατιωτικά ιατρικά πειράματα και έχουν μετατρέψει τον πληθυσμό σε ζόμπι. Οι παίκτες είναι μέλη του επιζών στρατιωτικού και έχουν εγκαταλειφθεί για να εξαλείψουν τα ζόμπι και να επιβιώσουν.

Killing Floor είναι κυρίως ένα συνεταιριστικό παιχνίδι για πολλούς παίκτες που υποστηρίζει μέχρι και έξι παίκτες να αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης ενάντια στο κύμα μετά από κύμα ζόμπι. Κάθε κύμα είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο και κορυφώνεται με την πάλη εναντίον ενός αφεντικού ζόμπι. Οι παίκτες θα κερδίσουν χρήματα στο παιχνίδι τα οποία χρησιμοποιούνται για την αγορά νέων όπλων και πυρομαχικών. Το Killing Floor διαθέτει περισσότερα από 33 όπλα, 10 διαφορετικούς εχθρούς και τους χαρακτήρες μπορεί να έχει διάφορα σύνολα δεξιοτήτων που μπορούν να αναβαθμιστούν και είναι επίμονα από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Μια συνέχεια με τίτλο Killing Floor 2 κυκλοφόρησε μέσω της πρώτης πρόσβασης του Steam τον Απρίλιο του 2015 και περιέχει ενημερωμένα γραφικά μαζί με μερικές αλλαγές στη μηχανική παιχνιδιών αλλά διαθέτει το ίδιο έξι παίκτες co-operative παιχνίδι. Η ρύθμιση του Killing Floor 2 άλλαξε επίσης, μετακινώντας από την Αγγλία στην ηπειρωτική Ευρώπη.

20 από 21

2. Αριστερά 4 Dead 2

Αριστερά 4 Dead 2. © Valve Corporation

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Οκτωβρίου 2009
Είδος: Δράση, Shooter πρώτου προσώπου
Θέμα: Επιβίωση τρόμου, Ζόμπι
Βαθμολογία: M για ώριμη
Τρόποι παιχνιδιού: Συνεργασία πολλαπλών παικτών
Σειρά παιχνιδιών: Left 4 Dead

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα παιχνίδι που σας δίνει αυτό το ξέφρενο συναίσθημα τρέχοντας για τη ζωή σας από τα ζόμπι που πεινούν για ανθρώπινη σάρκα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το δεύτερο βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται σε ζόμπι. Στο Left 4 Dead 2 , οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός από τους τέσσερις "επιζώντες" μιας επικής πανδημίας που έχει μεταμορφώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε ζόμπι. Θα κάνουν το δρόμο τους μέσα από πέντε καμπάνιες σε ολόκληρο τον Νότο, αγωνιζόμενοι από ορδές αμείλικτων ζόμπι καθώς προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλιστικά σπίτια. Εκτός από τις πέντε καμπάνιες υπάρχουν δύο DLC που ονομάζονται The Passing και The Sacrifice που συνδέονται στην γραμμή ιστορίας από το Left 4 Dead. Ένα τρίτο DLC ονομάζεται Cold Steam, το οποίο προσθέτει όλους τους αρχικούς Left 4 Dead Maps στους Left 4 Dead 2. Η βαλβίδα / Steam προσφέρει επίσης ένα demo για το Left 4 Dead 2 το οποίο δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν το παιχνίδι πριν από την αγορά.

21 από 21

1. Η πεζοπορία Dead Season One

Η πεζοπορία Dead Season One. © Telltale Games

Αγοράστε από την Amazon

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Απριλίου 2012
Είδος: Γραφική περιπέτεια
Θέμα: Αποκάλυψη Ζόμπι
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας
Σειρά Παιχνιδιού: Το νεκρό περπάτημα

Το Walking Dead Season One είναι ένα εξάμηνο επεισοδιακό παιχνίδι περιπέτειας γραφικών από Telltale Games με βάση το The Walking Dead γραφικό μυθιστόρημα / κόμικ. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην ίδια θέση με το κωμικό βιβλίο και την τηλεοπτική σειρά με γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Γεωργία αμέσως μετά την εκδήλωση ζόμπι. Οι χαρακτήρες, ωστόσο, είναι πρωτίστως πρωτότυποι μόνο στο παιχνίδι και περιέχουν μια ιστορία που δεν βρέθηκε στις κόμικς ή τις τηλεοπτικές σειρές. Το παιχνίδι επικεντρώνεται στην εξέλιξη του χαρακτήρα, την ιστορία και την αγωνία για τη δράση non-stop που πολλά από τα παιχνίδια ζόμπι διαθέτουν. Οι παίκτες μπορούν να επηρεάσουν την τύχη ορισμένων χαρακτήρων και τη ροή της ιστορίας με βάση τόσο τις ενέργειες που έχουν γίνει όσο και τις επιλογές διαλόγου που έγιναν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι παίζεται από την τρίτη προοπτική και επιτρέπει στους παίκτες να αλληλεπιδρούν με άλλους χαρακτήρες που δεν είναι παίκτες και το περιβάλλον. Μπορούν επίσης να βρουν αντικείμενα και να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα μέσω του αποθέματός τους. Το Walking Dead κυκλοφόρησε αρχικά από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβριο του 2012 με ένα νέο επεισόδιο να βγαίνει κάθε 6 εβδομάδες περίπου. Η πλήρης λιανική έκδοση έχει ομαδοποιήσει και τα πέντε επεισόδια σε μία έκδοση. Το Walking Dead Season Two κυκλοφόρησε στα τέλη του 2013 έως τις αρχές του 2014 σε οκτώ επεισόδια. Μια προγραμματισμένη τρίτη σε εξέλιξη βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2016.