Πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση του δημόσιου κλειδιού

Μάθετε πώς η κρυπτογράφηση του δημόσιου κλειδιού μπορεί να κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πιο ιδιωτικό

Δεν θέλετε όλοι να γνωρίζουν τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, έτσι; Και ενώ σας κάνει να θέλετε να αγκαλιάσετε ολόκληρο τον κόσμο, δεν θέλετε όλοι να ξέρουν τι μιλάτε με τον εραστή σας; Και σίγουρα δεν θέλουν όλοι να γνωρίζουν τα επαγγελματικά μυστικά (που περιλαμβάνουν το έκπληκτο πάρτι γενεθλίων της Angela την ερχόμενη Παρασκευή).

Τακτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και απόρρητο

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το περιεχόμενό του είναι ανοιχτό για να διαβάσει κανείς. Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σαν αποστολή μιας κάρτας: όλοι που το παίρνουν στα χέρια τους μπορούν να το διαβάσουν.

Για να διατηρείτε τα δεδομένα που αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ιδιωτικά, πρέπει να τα κρυπτογραφήσετε. Μόνο ο επιδιωκόμενος παραλήπτης θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα, ενώ οποιοσδήποτε άλλος βλέπει αλλά δεν καταλαβαίνει.

Μια ιστορία δύο κλειδιών

Η κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού είναι μια ειδική περίπτωση κρυπτογράφησης. Λειτουργεί με συνδυασμό δύο πλήκτρων:

τα οποία μαζί σχηματίζουν ένα ζεύγος κλειδιών.

Το ιδιωτικό κλειδί παραμένει μυστικό στον υπολογιστή σας, καθώς χρησιμοποιείται για αποκρυπτογράφηση.

Το δημόσιο κλειδί , το οποίο χρησιμοποιείται για κρυπτογράφηση, δίνεται σε οποιονδήποτε θέλει να σας στείλει κρυπτογραφημένο μήνυμα.

Αποστολή κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δημόσιο κλειδί

Το πρόγραμμα κρυπτογράφησης του αποστολέα χρησιμοποιεί το δημόσιο κλειδί σας σε συνδυασμό με το ιδιωτικό κλειδί του αποστολέα για να κρυπτογραφήσει το μήνυμα.

Λήψη κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με δημόσιο κλειδί

Όταν λάβετε το κρυπτογραφημένο μήνυμα, θα πρέπει να το αποκρυπτογραφήσετε.

Η αποκρυπτογράφηση ενός μηνύματος κρυπτογραφημένου με ένα δημόσιο κλειδί μπορεί να γίνει μόνο με το ιδιωτικό κλειδί που ταιριάζει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δύο κλειδιά σχηματίζουν ένα ζευγάρι και γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να διατηρήσετε το ιδιωτικό κλειδί ασφαλές και να βεβαιωθείτε ότι δεν μπαίνει ποτέ σε λάθος χέρια (ή σε οποιοδήποτε άλλο χέρι εκτός από το δικό σας).

Γιατί η ακεραιότητα του δημόσιου κλειδιού είναι απαραίτητη

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο με κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού είναι η διανομή του δημόσιου κλειδιού.

Η κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού είναι ασφαλής και ασφαλής μόνο εάν ο αποστολέας ενός κρυπτογραφημένου μηνύματος μπορεί να είναι βέβαιος ότι το δημόσιο κλειδί που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση ανήκει στον παραλήπτη.

Ένα τρίτο μέρος μπορεί να παράγει ένα δημόσιο κλειδί με το όνομα του παραλήπτη και να το δώσει στον αποστολέα, ο οποίος χρησιμοποιεί το κλειδί για να στείλει σημαντικές πληροφορίες σε κρυπτογραφημένη μορφή. Το κρυπτογραφημένο μήνυμα παρεμποδίζεται από το τρίτο μέρος και από τότε που παράγεται χρησιμοποιώντας το δημόσιο κλειδί τους, δεν έχουν πρόβλημα να το αποκρυπτογραφήσουν με το ιδιωτικό κλειδί τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι υποχρεωτικό ένα δημόσιο κλειδί είτε να σας δοθεί προσωπικά είτε να εξουσιοδοτηθεί από μια αρχή πιστοποίησης.