Αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου Xbox One

Η κονσόλα παιχνιδιών Xbox One της Microsoft περιλαμβάνει μια επιλογή για τη "Δοκιμή συνδέσεων δικτύου" στην οθόνη του δικτύου. Επιλέγοντας αυτήν την επιλογή, η κονσόλα εκτελεί τα διαγνωστικά που αναζητούν τεχνικά προβλήματα με την κονσόλα, το οικιακό δίκτυο, το Internet και την υπηρεσία Xbox Live . Όταν τα πάντα ρυθμιστούν και λειτουργούν όπως πρέπει, οι δοκιμές ολοκληρώνονται κανονικά. Αν ανιχνευτεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο, οι δοκιμές αναφέρουν ένα από τα πολλά διαφορετικά μηνύματα σφάλματος όπως περιγράφεται παρακάτω.

Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο ασύρματο δίκτυό σας

Kevork Djansezian / Stringer / Getty Images

Όταν ρυθμίζετε ένα μέρος ενός οικιακού δικτύου Wi-Fi , το Xbox One επικοινωνεί με μια ευρυζωνική δρομολογητή (ή άλλη πύλη δικτύου ) για να φτάσει στο Internet και το Xbox Live. Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται όταν η κονσόλα παιχνιδιών δεν μπορεί να πραγματοποιήσει σύνδεση Wi-Fi. Η οθόνη σφάλματος Xbox One συνιστά την εναλλαγή ισχύος από τη συσκευή δρομολογητή (πύλη) για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. Εάν ο διαχειριστής του δρομολογητή άλλαξε πρόσφατα τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi ( κλειδί ασύρματης ασφάλειας ), το Xbox One πρέπει να ενημερωθεί με το νέο κλειδί για να αποφευχθούν μελλοντικές βλάβες σύνδεσης.

Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με τον διακομιστή DHCP

Οι περισσότεροι δρομολογητές οικιακής χρήσης χρησιμοποιούν πρωτόκολλο DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) για την εκχώρηση διευθύνσεων IP σε συσκευές-πελάτες. (Παρόλο που ένα οικιακό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιήσει στην πράξη έναν υπολογιστή ή άλλη τοπική συσκευή ως διακομιστή DHCP, ο δρομολογητής εξυπηρετεί κανονικά αυτόν τον σκοπό). Ένα Xbox One θα αναφέρει αυτό το σφάλμα αν δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με το δρομολογητή μέσω DHCP.

Η οθόνη σφάλματος Xbox One συνιστά στους χρήστες να ενεργοποιήσουν τον κύκλο δρομολόγησης , ο οποίος μπορεί να βοηθήσει με προσωρινές δυσλειτουργίες DHCP. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, ειδικά όταν το ίδιο ζήτημα επηρεάζει πολλούς υπολογιστές εκτός από το Xbox, ενδέχεται να απαιτείται πλήρης επαναφορά του δρομολογητή στο εργοστάσιο.

Δεν είναι δυνατή η λήψη μιας διεύθυνσης IP

Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται όταν ένα Xbox One μπορεί να επικοινωνήσει με το δρομολογητή μέσω DHCP αλλά δεν λαμβάνει καμία διεύθυνση IP σε αντάλλαγμα. Όπως συμβαίνει και με το σφάλμα διακομιστή DHCP παραπάνω, η οθόνη σφάλματος Xbox One συνιστά να ανακυκλώσετε τον δρομολογητή για να ανακάμψει από αυτό το ζήτημα. Οι δρομολογητές δεν μπορούν να εκδώσουν διευθύνσεις IP για δύο κύριους λόγους: όλες οι διαθέσιμες διευθύνσεις χρησιμοποιούνται ήδη από άλλες συσκευές ή ο δρομολογητής δεν λειτουργεί σωστά. Ένας διαχειριστής μπορεί (μέσω της κονσόλας του δρομολογητή) να επεκτείνει το εύρος διεύθυνσης IP του οικείου δικτύου για να αντιμετωπίσει περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν διευθύνσεις για το Xbox να

Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με μια αυτόματη διεύθυνση IP

Ένα Xbox One θα αναφέρει αυτό το σφάλμα αν είναι σε θέση να φτάσει στον οικιακό δρομολογητή μέσω DHCP και λαμβάνει μια διεύθυνση IP, αλλά η σύνδεση με το δρομολογητή μέσω αυτής της διεύθυνσης δεν λειτουργεί. Σε αυτήν την περίπτωση, η οθόνη σφάλματος Xbox One συνιστά στους χρήστες να ρυθμίσουν την κονσόλα παιχνιδιών με μια στατική διεύθυνση IP , η οποία μπορεί να λειτουργήσει, αλλά απαιτεί προσεκτική διαμόρφωση και δεν επιλύει το υποκείμενο πρόβλημα με αυτόματη αντιστοίχιση διευθύνσεων IP.

Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο Internet

Εάν όλα τα θέματα της σύνδεσης Xbox-to-router λειτουργούν σωστά, αλλά η κονσόλα παιχνιδιών εξακολουθεί να μην μπορεί να φτάσει στο Internet, αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται. Κανονικά το σφάλμα προκαλείται από μια γενική αποτυχία στην υπηρεσία Διαδικτύου του σπιτιού, όπως μια προσωρινή διακοπή στο τέλος του παροχέα υπηρεσιών.

Το DNS δεν επιλύει τα ονόματα διακομιστών Xbox

Η σελίδα σφάλματος του Xbox One συνιστά την εναλλαγή ισχύος από το δρομολογητή για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Αυτό μπορεί να διορθώσει προσωρινές δυσλειτουργίες όπου ο δρομολογητής δεν μοιράζεται σωστά τις τοπικές ρυθμίσεις του DNS (Domain Name System) . Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί επίσης να προκληθεί από διακοπές με την υπηρεσία DNS του παροχέα του Internet, όπου οι επανεκκινήσεις του δρομολογητή δεν θα βοηθήσουν. Μερικοί άνθρωποι συστήνουν τη διαμόρφωση των οικιακών δικτύων για τη χρήση υπηρεσιών Internet DNS τρίτου μέρους για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο.

Συνδέστε ένα καλώδιο δικτύου

Αυτό το μήνυμα λάθους εμφανίζεται όταν το Xbox One έχει ρυθμιστεί για ενσύρματη δικτύωση αλλά δεν έχει εντοπιστεί κανένα καλώδιο Ethernet στη θύρα Ethernet της κονσόλας.

Αποσυνδέστε το καλώδιο δικτύου

Εάν ένα Xbox One είναι διαμορφωμένο για ασύρματη δικτύωση και ένα καλώδιο Ethernet είναι επίσης συνδεδεμένο στην κονσόλα, εμφανίζεται αυτό το σφάλμα. Η αποσύνδεση του καλωδίου αποφεύγει τη σύγχυση του Xbox και επιτρέπει την κανονική λειτουργία της διεπαφής Wi-Fi.

Υπάρχει πρόβλημα υλικού

Μια δυσλειτουργία στο υλικό Ethernet της κονσόλας παιχνιδιών ενεργοποιεί αυτό το μήνυμα σφάλματος. Η αλλαγή από τη διαμόρφωση ενσύρματου σε ασύρματο δίκτυο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να στείλετε το Xbox για επισκευή.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη διεύθυνση IP σας

Δεν είστε συνδεδεμένοι

Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όταν χρησιμοποιείτε μια ενσύρματη σύνδεση όπου η σύνδεση Ethernet δεν λειτουργεί σωστά. Επανατοποθετήστε κάθε άκρο του καλωδίου στη θύρα Ethernet για να εξασφαλίσετε σταθερές ηλεκτρικές επαφές. Δοκιμάστε με εναλλακτικό καλώδιο Ethernet, αν χρειαστεί, καθώς τα καλώδια ενδέχεται να βραχυκυκλώσουν ή να υποβαθμιστούν με το χρόνο. Στη χειρότερη περίπτωση, όμως, μια ηλεκτρική τάση ή άλλη σκανδάλη μπορεί να έχει καταστρέψει τη θύρα Ethernet στο Xbox One (ή το δρομολογητή στο άλλο άκρο), απαιτώντας την επαγγελματική εξυπηρέτηση της κονσόλας παιχνιδιών (ή του δρομολογητή).

Το πρωτόκολλο ασφαλείας δεν θα λειτουργήσει

Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όταν η επιλογή του οικιακού δρομολογητή για πρωτόκολλο ασφαλείας Wi-Fi είναι ασύμβατη με τις γεύσεις WPA2 , WPA ή WEP που υποστηρίζει το Xbox One.

Η κονσόλα σας απαγορεύεται

Τροποποίηση (παραβίαση) της κονσόλας παιχνιδιών Xbox One μπορεί να προκαλέσει τη Microsoft να την απαγορεύσει οριστικά να συνδεθεί στο Xbox Live. Εκτός από την επικοινωνία με την ομάδα Xbox Live Enforcement και την επανεμφάνισή σας για κακή συμπεριφορά, τίποτα δεν μπορεί να γίνει με το Xbox One για να το επαναφέρετε στο Live (αν και άλλες λειτουργίες ενδέχεται να λειτουργούν ακόμα).

Δεν είμαστε σίγουροι τι είναι λάθος

Ευτυχώς, αυτό το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται σπάνια. Αν το λάβετε, προσπαθήστε να βρείτε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας που έχει δει πριν και έχει μια πρόταση για το τι πρέπει να κάνει. Να είστε προετοιμασμένοι για μια μακρά και δύσκολη προσπάθεια αντιμετώπισης προβλημάτων που περιλαμβάνει την υποστήριξη πελατών και δοκιμή και σφάλμα διαφορετικά.