Τι είναι μια δικτυακή πύλη;

Οι πύλες συνδέουν τα δίκτυα έτσι ώστε οι συσκευές σε αυτά να μπορούν να επικοινωνούν

Μια πύλη δικτύου ενώνει δύο δίκτυα έτσι ώστε οι συσκευές σε ένα δίκτυο να μπορούν να επικοινωνούν με τις συσκευές σε άλλο δίκτυο. Μια πύλη μπορεί να υλοποιηθεί πλήρως σε λογισμικό, υλικό ή σε συνδυασμό και των δύο. Επειδή μια πύλη δικτύου, εξ ορισμού, εμφανίζεται στην άκρη ενός δικτύου, οι σχετικές δυνατότητες, όπως τείχη προστασίας και διακομιστές μεσολάβησης, τείνουν να ενσωματώνονται με αυτήν.

Τύποι πύλης για σπίτια και μικρές επιχειρήσεις

Οποιοδήποτε είδος πύλης δικτύου χρησιμοποιείτε στο σπίτι ή στη μικρή επιχείρησή σας, η λειτουργία είναι η ίδια. Συνδέει το τοπικό σας δίκτυο (LAN) και όλες τις συσκευές σε αυτό στο Διαδίκτυο και από εκεί σε εκεί όπου οι συσκευές θέλουν να πάνε. Οι τύποι πύλης δικτύου που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν:

Οι πύλες ως μετατροπείς πρωτοκόλλου

Οι πύλες είναι μετατροπείς πρωτοκόλλων. Συχνά τα δύο δίκτυα που συνδέουν μια πύλη χρησιμοποιούν διαφορετικά πρωτόκολλα βάσης. Η πύλη διευκολύνει τη συμβατότητα μεταξύ των δύο πρωτοκόλλων. Ανάλογα με τους τύπους πρωτοκόλλων που υποστηρίζουν, οι πύλες δικτύου μπορούν να λειτουργούν σε οποιοδήποτε επίπεδο του μοντέλου OSI .