Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στον Firefox

Οδηγίες για τη διαγραφή των προσωρινών αρχείων που αποθηκεύονται από τον Firefox

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στον Firefox δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε καθημερινά, αλλά είναι μερικές φορές χρήσιμο για να επιλύσετε ή να αποτρέψετε ορισμένα προβλήματα.

Η προσωρινή μνήμη του Firefox περιέχει αποθηκευμένα τοπικά αντίγραφα πρόσφατων ιστοσελίδων που έχετε επισκεφτεί. Αυτό γίνεται έτσι ώστε την επόμενη φορά που επισκέπτεστε τη σελίδα, ο Firefox μπορεί να το φορτώσει από το αποθηκευμένο αντίγραφό σας, το οποίο θα είναι πολύ γρηγορότερο από το να το φορτώσετε ξανά από το διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, εάν η προσωρινή μνήμη δεν ενημερώνεται όταν ο Firefox βλέπει μια αλλαγή στον ιστότοπο ή τα κατεστραμμένα αρχεία που φορτώνουν είναι κατεστραμμένα, μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση ιστοσελίδων και παράξενη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε τα απλά βήματα παρακάτω για να καταργήσετε την προσωρινή μνήμη από το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, που ισχύει ξανά μέσω του Firefox 39. Είναι μια εύκολη διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί.

Πώς να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Firefox

Σημείωση: Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στο Firefox είναι απολύτως ασφαλής και δεν θα πρέπει να καταργήσει σημαντικά δεδομένα από τον υπολογιστή σας. Για να καταργήσετε την προσωρινή μνήμη του Firefox στο τηλέφωνο ή το tablet σας, ανατρέξτε στην ενότητα Συμβουλή 4 στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

  1. Ανοίξτε το Mozilla Firefox.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Μενού (το κουμπί "κουμπί χάμπουργκερ" από την επάνω δεξιά πλευρά του προγράμματος - το ένα με τρεις οριζόντιες γραμμές) και, στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλογές .
    1. Αν οι επιλογές δεν εμφανίζονται στο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή και σύρετε Επιλογές από τη λίστα πρόσθετων εργαλείων και λειτουργιών στο μενού.
    2. Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε τη γραμμή μενού, επιλέξτε Εργαλεία και, στη συνέχεια, Επιλογές . Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε περίπου: προτιμήσεις σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο.
    3. Firefox για Mac: Σε Mac, επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού Firefox και, στη συνέχεια, συνεχίστε σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.
  3. Με το παράθυρο " Επιλογές" που είναι πλέον ανοιχτό, κάντε κλικ στην καρτέλα Απόρρητο και ασφάλεια ή Προστασία απορρήτου στα αριστερά
  4. Στην περιοχή " Ιστορικό ", κάντε κλικ στην επιλογή " Διαγραφή συνδέσμου πρόσφατου ιστορικού ".
    1. Συμβουλή: Εάν δεν βλέπετε αυτόν τον σύνδεσμο, αλλάξτε την επιλογή Firefox θα: επιλογή Να θυμάστε το ιστορικό . Μπορείτε να το αλλάξετε ξανά στην προσαρμοσμένη ρύθμιση όταν τελειώσετε.
  5. Στο παράθυρο Διαγραφή πρόσφατου ιστορικού που εμφανίζεται, ορίστε το χρονικό εύρος για να καταργήσετε: σε Όλα .
    1. Σημείωση: Κάνοντας αυτό θα καταργηθούν όλα τα αποθηκευμένα αρχεία, αλλά μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό χρονικό εύρος, αν θέλετε. Δείτε την παρακάτω Συμβουλή 5 για περισσότερες πληροφορίες.
  1. Στη λίστα στο κάτω μέρος του παραθύρου, καταργήστε την επιλογή όλων εκτός από την προσωρινή μνήμη .
    1. Σημείωση: Αν θέλετε να διαγράψετε άλλα είδη αποθηκευμένων δεδομένων, όπως το ιστορικό περιήγησης, μπορείτε να ελέγξετε τα κατάλληλα πλαίσια. Θα διαγραφούν μαζί με την κρυφή μνήμη στο επόμενο βήμα.
    2. Συμβουλή: Δεν βλέπετε τίποτα για έλεγχο; Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην επιλογή Λεπτομέρειες .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση τώρα .
  3. Όταν εξαφανιστεί το παράθυρο Διαγραφή όλου του ιστορικού , όλα τα αρχεία που έχουν αποθηκευτεί (προσωρινά αποθηκευμένα) από τις δραστηριότητες περιήγησης στο διαδίκτυο στον Firefox θα έχουν καταργηθεί.
    1. Σημείωση: Εάν η μνήμη cache του διαδικτύου σας είναι μεγάλη, ο Firefox ενδέχεται να κρεμάσει ενώ ολοκληρώνει την κατάργηση των αρχείων. Απλά υπομονή - θα τελειώσει τελικά η δουλειά.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης

  1. Οι παλιότερες εκδόσεις του Firefox, ιδιαίτερα του Firefox 4 μέσω του Firefox 38, έχουν πολύ παρόμοιες διαδικασίες για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης, αλλά προσπαθήστε να κρατήσετε τον Firefox ενημερωμένο στην πιο πρόσφατη έκδοση, αν μπορείτε.
  2. Ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Firefox γενικότερα; έχει μια ειδική ενότητα Browser Internet που μπορεί να σας φανεί πραγματικά χρήσιμη.
  3. Η χρήση του συνδυασμού Ctrl + Shift + Delete στο πληκτρολόγιό σας θα σας βάλει αμέσως στο Βήμα 5 παραπάνω.
  4. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης στην εφαρμογή για κινητά του Firefox είναι πολύ παρόμοια με τη χρήση της έκδοσης για υπολογιστές. Απλά ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις μέσα στην εφαρμογή Firefox για να βρείτε μια επιλογή που ονομάζεται Clear Private Data . Αφού βρεθείτε εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο δεδομένων που θέλετε να διαγράψετε (όπως η κρυφή μνήμη, το ιστορικό, τα δεδομένα ιστοτόπου εκτός σύνδεσης ή τα cookies), όπως στην έκδοση για υπολογιστές.
  5. Αν προτιμάτε να μην διαγράψετε όλη την προσωρινή μνήμη που έχει αποθηκευτεί από τον Firefox, μπορείτε αντ 'αυτού να επιλέξετε διαφορετικό χρονικό εύρος στο Βήμα 5. Μπορείτε να επιλέξετε την τελευταία ώρα, τις τελευταίες δύο ώρες, τις τελευταίες τέσσερις ώρες ή σήμερα . Σε κάθε περίπτωση, ο Firefox θα εκκαθαρίσει μόνο την προσωρινή μνήμη αν τα δεδομένα δημιουργήθηκαν εντός αυτού του χρονικού πλαισίου.
  1. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί μερικές φορές να δυσκολέψει την κατάργηση της προσωρινής μνήμης στον Firefox. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι ακόμη και αφού έχετε δώσει εντολή στον Firefox να διαγράψει τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία, εξακολουθούν να παραμένουν. Δοκιμάστε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλα αρχεία και στη συνέχεια ξεκινήστε από το Βήμα 1.
  2. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες κρυφής μνήμης στον Firefox εισάγοντας περίπου: cache στη γραμμή πλοήγησης.
  3. Εάν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ ανανεώνετε μια σελίδα στο Firefox (και τα περισσότερα άλλα προγράμματα περιήγησης στο Web), μπορείτε να ζητήσετε την πιο πρόσφατη ζωντανή σελίδα και να παρακάμψετε την προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να εκκαθαριστεί η κρυφή μνήμη όπως περιγράφεται παραπάνω.