Βασικές συμβουλές για τη συλλογή του κατάλληλου προστατευτικού υπερτάσεων για ηλεκτρονικές συσκευές

Ένα μειονέκτημα για την κατοχή πολλών φοβερών ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι η εξεύρεση αρκετών καταστημάτων για να συνδέσετε τα πάντα μέσα. Με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, χρειάζεστε πιθανώς έξτρα έξοδο για μια οθόνη, εκτυπωτή, επιφάνεια εργασίας ηχεία, ασύρματο δρομολογητή, κινητές συσκευές και άλλα gadgets. Για σύστημα οικιακού κινηματογράφου, πρέπει να εξετάσετε την τηλεόραση, τον στερεοφωνικό δέκτη / ενισχυτή , τον προενισχυτή, το υπογούφερ, τα ηχεία (μερικές φορές), το πικάπ, τη συσκευή αναπαραγωγής DVD / Blu-ray, τις κονσόλες παιχνιδιών και τον αποκωδικοποιητή καλωδίων.

Η λύση? Αποκτήστε μια πρίζα / διακόπτη εξόδου, η οποία θα ήταν συνήθως η προστασία από την υπέρταση κάθε μέρα ή η ταινία τροφοδοσίας. Ενώ και οι δύο αυτές επιλογές προσφέρουν επιπλέον καταστήματα, εκεί τελειώνουν οι γενικές ομοιότητες. Τα περισσότερα (αλλά όχι όλα) προστατευτικά υπερτάσεων είναι επίσης ταινίες ισχύος, αλλά οι λωρίδες ισχύος δεν είναι συστήματα προστασίας από υπερτάσεις. Θα δείτε συχνά τους δύο τύπους που εμφανίζονται μαζί στο ίδιο διάδρομο του τοπικού καταστήματος λιανικής πώλησης υλικού ή ηλεκτρονικών ειδών. Αλλά μην αρπάξετε μόνο το πρώτο που τραβάει το μάτι σας! Υπάρχουν σημαντικές διαφορές και οφέλη που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Προστατευτικό υπερθέρμανσης έναντι λωρίδας ισχύος

Με μια ματιά, τα προστατευτικά υπερτάσεων και οι λωρίδες ισχύος μοιάζουν σαν να κάνουν το ίδιο πράγμα. Αλλά ενώ οι λωρίδες τροφοδοσίας είναι βασικά καλώδια επέκτασης πολλαπλών βυσμάτων, τα προστατευτικά προστασίας από υπερτάσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να κρατούν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό ασφαλή από - το μαντέψατε - ηλεκτρικές υπερτάσεις (και αιχμές).

Τα προστατευτικά προστασίας από υπερτάσεις λειτουργούν με την εκτροπή της περίσσειας τάσης στη θύρα γείωσης μιας πρίζας τοίχου. Χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό, η υπερβολική τάση θα ρέει μέσω όλων των συνδεδεμένων καλωδίων ισχύος και θα προκαλεί μόνιμη βλάβη σε συνδεδεμένες συσκευές. Η επίδραση της υπερβολικής τάσης μπορεί να είναι τόσο προφανής και στιγμιαία όσο ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως που καίγεται με ένα ποπ . Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη διακριτικά με την πάροδο του χρόνου, όπου το πρόσθετο βάρος της ενέργειας εξασθενεί σταδιακά την ακεραιότητα των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (σκεφτείτε τα πιο ακριβά εργαλεία με σύνθετους μικροεπεξεργαστές ), με αποτέλεσμα την αποτυχία του τερματικού .

Ένα ακραίο παράδειγμα υπερβολικής τάσης είναι μια απεργία από κεραυνό. Αλλά αυτά είναι σπάνια (ανάλογα με το πού ζείτε) και είναι πολύ ισχυρά για να τα συγκρατήσετε από ένα προστατευτικό κύμα - είναι πιο ασφαλές να αποσυνδέσετε τα ηλεκτρονικά κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε ηλεκτρικές παύσεις και αιχμές όταν η τοπική εταιρεία κοινής ωφέλειας μεταφέρει ηλεκτρικά δίκτυα ή / και παρουσιάζει προβλήματα εξοπλισμού. Ακόμα κι αν προσπαθούν να διατηρήσουν μια σταθερή ροή ηλεκτρισμού σε όλη, διαταραχές συμβαίνουν.

Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις υπερβολικής τάσης συμβαίνουν όταν υπάρχει μετατόπιση της ζήτησης ενέργειας, ειδικά εάν το κτίριο έχει παλιά ή κακή ηλεκτρική καλωδίωση. Πάντα τα φώτα σημείωσης τρεμοπαίζουν ή σβήνουν κάθε φορά που ανάβουν το ψυγείο, το κλιματιστικό, το στεγνωτήριο μαλλιών ή οποιαδήποτε άλλη ισχυρή συσκευή; Αυτό το ξαφνικό αίτημα για ενέργεια μπορεί να προκαλέσει στιγμιαία αύξηση στο απαιτητικό κύκλωμα και να επηρεάσει όλες τις συνδεδεμένες πρίζες. Στη Βόρεια Αμερική, οτιδήποτε πάνω από την τυπική τάση των 120 V θεωρείται υπερβολική. Μικρότερες επιταχύνσεις μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις που να ξεπερνούν ακόμη την κανονική τάση λειτουργίας του προϊόντος.

Τι να ψάξετε πρώτα

Τα συστήματα προστασίας από υπερτάσεις διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη . Μερικοί προσκολλώνται απευθείας στον τοίχο και λειτουργούν σαν έξοδος προστασίας από υπερτάσεις. Οι περισσότεροι άλλοι είναι εξοπλισμένοι με ένα καλώδιο που μπορεί να είναι οπουδήποτε μεταξύ 1 έως 12 πόδια σε μήκος. Κατά την επιλογή του κατάλληλου προστατευτικού προστασίας από υπερτάσεις, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει:

Δεν θα κάνετε οποιουσδήποτε ευνοείστε αγοράζοντας έξυπνο προστατευτικό κύμα όταν έχετε 10 συσκευές για να συνδέσετε το. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι αλυσίδα μαργαρίτα ένα άλλο προστατευτικό κύμα ή λωρίδα ισχύος για να συμπληρώσετε τη διαφορά - που αυξάνεται ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του ηλεκτρικού κυκλώματος καθώς και η απουσία εγγύησης του προστατευτικού (των) υπερβολικής προστασίας. Εάν δεν είστε σίγουροι για τον ακριβή αριθμό των σημείων πώλησης που χρειάζεστε, πηγαίνετε πάντοτε για περισσότερα, καθώς τα έξτρα είναι χρήσιμα.

Δεν έχουν σχεδιαστεί όλα τα προστατευτικά υπερχείλισης με τούβλα ενέργειας. Ορισμένα τούβλα τροφοδοσίας είναι τόσο ογκώδη ώστε να μπορούν να μπλοκάρουν μια ελεύθερη έξοδο (ή δύο ή τρία) όταν είναι συνδεδεμένα. Ακόμα κι αν ο τρέχων εξοπλισμός σας χρησιμοποιεί τυπικά βύσματα δύο ράβδων, αξίζει να επιλέξετε ένα προστατευτικό κύμα που έχει μερικές εξόδους. Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλοι τώρα, διατηρώντας όμως την ευελιξία για να χειριστείτε οποιαδήποτε τούβλα δύναμης στο μέλλον.

Ένα προστατευτικό κύμα δεν θα κάνει πολύ καλό αν δεν μπορεί να φτάσει στην κοντινότερη πρίζα τοίχου. Σίγουρα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο προέκτασης, αλλά αυτό δεν εγγυάται πλήρη προστασία και συχνά ακυρώνει την εγγύηση του προϊόντος. Επομένως, όταν έχετε αμφιβολία, επιλέξτε προφυλακτήρες με το καλώδιο ισχύος μεγαλύτερης διάρκειας.

Αξιολογήσεις απόδοσης για εξέταση

Η συσκευασία των προϊόντων έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει την προσοχή καθώς και να μεταφέρει πολλές πληροφορίες ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να φαίνεται συγκεχυμένο ή συντριπτικό, λαμβάνοντας υπόψη πόσα προστατευτικά υπερτάσεων έχουν αρκετά τον κατάλογο των χαρακτηριστικών και των προδιαγραφών. Είναι καλύτερο να εστιάσετε στις κρίσιμες, γι 'αυτό αναζητήστε πρώτα:

Επιπλέον Χαρακτηριστικά

Πολλά συστήματα προστασίας από υπερτάσεις προσφέρουν μια σειρά πρόσθετων χαρακτηριστικών. Ενώ είναι ωραίο να έχουν, μπορούν επίσης να χτυπήσουν την τιμή αγοράς. Πιο ακριβό δεν σημαίνει αυτόματα καλύτερα - εστιάστε πρώτα στις ανάγκες και σιγουρευτείτε ότι δεν παραβλέπετε τις προαναφερθείσες αξιολογήσεις απόδοσης. Εναπόκειται σε κάθε άτομο να αποφασίσει εάν αυτά τα έξτρα είναι χρήσιμα:

Εγγύηση

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τύπους ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, τα συστήματα προστασίας από υπερτάσεις διαθέτουν εγγύηση του κατασκευαστή, η οποία καλύπτει επίσης συνδεδεμένο εξοπλισμό μέχρι ένα καθορισμένο μέγιστο ποσό δολαρίου (διαφέρει από προϊόν σε προϊόν). Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσετε, αλλά είναι πάντα καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά τη λεπτή εκτύπωση σχετικά με την κάλυψη της εγγύησης. Ορισμένοι ισχυρισμοί απαιτούν προστασία από υπερτάσεις, όλο τον εξοπλισμό (ανεξάρτητα από το αν ο καθένας έχει υποστεί ζημιά ή όχι) συνδεδεμένο με το προστατευτικό κύμα κατά τη στιγμή της ζημιάς, καθώς και πρωτότυπες αποδείξεις για τα πάντα .

Συνήθως υπάρχουν πολλοί αποκλεισμοί, συνθήκες και περιορισμοί (δηλαδή φλόγες για να περάσουν) που πρέπει να τηρηθούν πριν να δεις ποτέ μια δεκάρα και οι συνολικές επιστροφές δεν είναι ποτέ εγγυημένες. Μπορείτε επίσης να περιμένετε να διεκπεραιωθούν αξιώσεις για τρεις ή περισσότερους μήνες.

Θυμάμαι: