Γιατί οι προβολείς τρεμοπαίζουν όταν ακούτε μουσική;

Η απλή απάντηση είναι η ισχύς: ο ενισχυτής σας αντλεί πολλά από αυτά και το σύστημα φόρτισης στο αυτοκίνητό σας απλά δεν μπορεί να συμβαδίσει. Αν συμβεί μόνο όταν το αυτοκίνητό σας είναι σε αδράνεια, και μόνο με πολύ δυνατά σημειώματα μπάσων, τότε η κατάστασή σας είναι ίσως μια ακραία περίπτωση. Μπορεί να είστε σε θέση να ξεφύγετε με την εγκατάσταση ενός πυκνωτή ήχου αυτοκινήτου ή καπάκι ενίσχυσης. Εάν συμβαίνει συχνότερα από αυτό, ή εάν παρατηρήσετε ότι οι προβολείς σας εξασθενίζουν ακόμα και όταν ο κινητήρας "αναζωογονεί" όταν οδηγείτε κάτω από το δρόμο, τότε κάτι θα πρέπει να δώσει.

Τροφοδοσία του πειρατικού σας ενισχυτή

Ο ισχυρός σας νέος ενισχυτής είναι πεινασμένος και αυτό που ποθεί είναι ηλεκτρικό ρεύμα. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα παράγουν περισσότερα από αυτά που χρειάζονται, το οποίο είναι το πώς το αυτοκίνητό σας μπορεί να κρατήσει την μπαταρία φορτισμένη, ακόμα κι αν έχετε αξεσουάρ όπως προβολείς, υαλοκαθαριστήρες ή το στερεοφωνικό αυτοκίνητο που τρέχετε. Τα κακά νέα είναι ότι ο εναλλάκτης σας δεν είναι ένας άπειρος μανταρίνι χορτάρι. Έρχεται ένα σημείο όπου το καουτσούκ συναντά το δρόμο και αυτό το σημείο είναι συχνά η εγκατάσταση ενός ενισχυτή - ειδικά ένας ισχυρός, αφοσιωμένος ενισχυτής subwoofer .

Όταν έχετε ένα μεγάλο υπογούφερ και έναν ισχυρό ενισχυτή, η ποσότητα ρεύματος που αντλείται είναι μεταβλητή. Εάν ακούτε μουσική που δεν έχει πολύ μπάσο, τότε ο ενισχυτής δεν πρόκειται να έχει μεγάλη όρεξη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στρέψετε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της AM talk ή την κλασσική μουσική ό, τι θέλετε και πιθανώς να μην έχετε ποτέ πρόβλημα. Εάν, από την άλλη πλευρά, παραβιάζετε τον αγαπημένο σας σταθμό dubstep ραδιοφωνικής εκπομπής Pandora, ο ενισχυτής θα είναι πολύ πεινασμένος πολύ γρήγορα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με: Επιλογή ενισχυτή

Ο φίλος μου τρεμοπαίζει

Έτσι, η κύρια αιτία του προβλήματός σας είναι ότι ο ενισχυτής σας γράφει ελέγχους ότι το σύστημα χρέωσης δεν μπορεί να κάνει μετρητά και ότι όλα τα άλλα υποφέρουν. Στην πραγματικότητα, οι προβολείς σας αμβλύνονται και τρεμοπαίζουν, επειδή ο ενισχυτής τους λιμοκτονούν. Αυτό σας αφήνει δύο βασικές λύσεις: να διορθώσετε το ηχητικό σας σύστημα ή να αλλάξετε το σύστημα φόρτισης.

Εάν σας αρέσει να ακούτε δυνατά μουσικά κομμάτια και πιθανότατα να κάνετε εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, η πρώτη λύση είναι επίσης η πιο εύκολη. Είναι επίσης ίσως το λιγότερο ιδανικό από τη σκοπιά κάποιου που του αρέσει η μουσική δυνατά, αφού έχει μόνο ένα βήμα, και αυτό το βήμα είναι "μην γυρίσεις την ένταση." Αν αφήσεις χαμηλά την ένταση, ο ενισχυτής σου δεν θα προσπαθήσει ποτέ να αντλήσει περισσότερη ισχύ από το σύστημα φόρτισης που είναι σε θέση να βγάλει.

Η άλλη λύση που σχετίζεται με το σύστημα ήχου είναι η υποβάθμιση του ενισχυτή σας. Με την ίδια φήμη που αφήνει χαμηλή την ένταση, η εγκατάσταση ενός ενισχυτή χαμηλής ισχύος θα αποφύγει το κολλώδες πρόβλημα ενός συστήματος χρέωσης που δεν είναι έτοιμο για πρωταρχικό χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την ικανότητα του συστήματός σας φόρτισης προτού ξεκινήσετε την αναβάθμιση του ήχου του αυτοκινήτου σας, αλλά είστε πολύ πιο πέρα ​​από αυτό το σημείο εάν υποβάλλετε αυτήν την ερώτηση.

Αν θέλετε να γυρίσετε τη μουσική σας με απερίσκεπτη εγκατάλειψη - χωρίς να αναβοσβήνουν οι προβολείς σας - τότε πρέπει είτε να αναβαθμίσετε τον εναλλάκτη σας είτε να εγκαταστήσετε ένα καπάκι ενίσχυσης. Η καλύτερη λύση είναι ένας μεγαλύτερος εναλλάκτης, αλλά θα πρέπει να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο τεχνικό για να βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση ενός εναλλακτήρα υψηλής απόδοσης στο αυτοκίνητό σας είναι μια βιώσιμη επιλογή. Εφόσον άλλα προβλήματα - όπως ένας ανεπαρκής εναλλάκτης ή κακές καλωδιώσεις - μπορεί επίσης να προκαλέσουν τον αχνό ή τρεμοπαίζει τους προβολείς, είναι πιθανότατα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε τον μηχανικό σας ούτως ή άλλως.