Οι έξι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους το Bluetooth δεν θα συνδεθεί

Παρόλο που το Bluetooth ίσως δεν είχε αρχικά προοριστεί για χρήση στο αυτοκίνητό σας , η τεχνολογία έχει χαράξει ένα τεράστιο πόδι τόσο στα aftermarket όσο και στα πρωτότυπα συστήματα ήχου αυτοκινήτων. Έτσι, καθώς οι μονάδες κεφαλής μεταφέρονται με εγγενή λειτουργικότητα Bluetooth σε συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς, το πρόβλημα των συσκευών Bluetooth που αρνούνται να συνδεθούν είναι κάτι που όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Είτε πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία το τηλέφωνό σας αρνείται να συνδεθεί με τη μονάδα κεφαλής, είτε ένα ακουστικό Bluetooth δεν ξαπλώνεται ξαφνικά με το τηλέφωνό σας, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που ενδέχεται να υποστούν βλάβη. Αυτά τα προβλήματα κυμαίνονται από τη συμβατότητα στις παρεμβολές, συχνά από πηγές που προκαλούν έκπληξη, και ξαφνικά αυτός ο "παγκόσμιος σύνδεσμος" φαίνεται να είναι σημαντικά μικρότερος από τον καθολικό.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα αντιστοίχισης ή σύνδεσης στο αυτοκίνητό σας, υπάρχουν έξι από τους συνηθέστερους λόγους που η συσκευή σας Bluetooth δεν θα συνδεθεί:

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές Bluetooth σας είναι συμβατές μεταξύ τους.
  2. Τοποθετήστε τις συσκευές Bluetooth κοντά στην άλλη και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ τους.
  3. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές Bluetooth είναι ενεργοποιημένες και είτε φορτισμένες είτε συνδεδεμένες στην τροφοδοσία.
  4. Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας διαθέτουν δυνατότητα Bluetooth και είναι έτοιμες να αντιστοιχίσουν.
  5. Αφαιρέστε τυχόν πηγές παρεμβολών.
  6. Απενεργοποιήστε και ενεργοποιήστε ξανά τις συσκευές.

Είναι συμβατές οι Συσκευές;

Αν δεν έχετε συνδέσει ποτέ αυτό το συγκεκριμένο ακουστικό και τηλέφωνο, τηλέφωνο ή μονάδα κεφαλής ή τηλέφωνο και κιτ αυτοκινήτου Bluetooth, τότε θα θέλετε να ξεκινήσετε βεβαιώνοντας ότι οι συσκευές είναι πραγματικά συμβατές.

Ενώ το Bluetooth υποτίθεται ότι είναι συμβατό στα περισσότερα περιβάλλοντα, η πραγματικότητα συχνά διαφέρει από μια εξιδανικευμένη υποθετική. Έτσι, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τρέξετε σε καταστάσεις όπου συσκευές που χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις του προτύπου αρνούνται να παίζουν ωραία μεταξύ τους.

Τα καλά νέα είναι ότι οι νεότερες εκδόσεις του Bluetooth έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με όλες τις παλαιότερες εκδόσεις του Bluetooth, οπότε το γεγονός ότι τα ραδιόφωνα αυτοκινήτων τείνουν να παραμένουν πίσω από άλλα καταναλωτικά ηλεκτρονικά συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα. Παρόλο που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κύρια μονάδα σας να χρησιμοποιεί μια πολύ παλαιότερη έκδοση Bluetooth από το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να συνεργάζονται ακόμα και στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση είναι όταν μια συσκευή χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται "Bluetooth Smart", αφού αυτές οι συσκευές μπορούν να συνδυαστούν μόνο με συσκευές συμβατές με Bluetooth Smart.

Έτσι, αν έχετε δύο συσκευές που κατ 'ευθείαν αρνούνται να συνδεθούν, είναι καλή ιδέα να κάνετε κάποια έρευνα για το αν είναι πραγματικά συμβατά.

Η εγγύτητα εξαρτάται από το ζεύγος

Οι συσκευές Bluetooth θα παραμείνουν συζευγμένες, αν και με όλο και λιγότερη λειτουργικότητα, σε αποστάσεις περίπου 30 ποδιών, ανάλογα με τα εμπόδια. Έχουν την τάση να λειτουργούν καλύτερα όταν βρίσκονται πιο κοντά μαζί και με λιγότερα εμπόδια μεταξύ τους, αλλά η εγγύτητα είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για σύζευξη.

Έτσι, εάν το τηλέφωνό σας αρνείται να συνδέσει το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας μέσω Bluetooth, και το έχετε κάπου μακριά, μπορείτε να δοκιμάσετε να το τραβήξετε αφαιρώντας τυχόν εμπόδια μεταξύ των δύο συσκευών.

Μόλις το τηλέφωνό σας έχει συνδυαστεί επιτυχώς με την κεφαλή, το κιτ αυτοκινήτου ή οτιδήποτε άλλο προσπαθείτε να συνδέσετε, συνήθως θα μπορείτε να το βάλετε στην τσέπη, στο πορτοφόλι σας, στον χαρτοφύλακα ή οπουδήποτε αλλού θέλετε να αποθηκεύσετε το.

Ή μπορείτε να το κολλήσετε σε ένα στήριγμα τοποθετημένο στην ταμπέλα για εύκολη πρόσβαση και να κόψετε τα μελλοντικά ζευγάρια ζευγαρώματος στο πέρασμα.

Φορτίστε το

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, εάν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει Bluetooth στο τηλέφωνό σας, το ραδιόφωνο Bluetooth μπορεί να απορροφήσει πολύ χυμό - και να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας - όταν είναι ενεργό.

Έχοντας αυτό υπόψη, ορισμένα τηλέφωνα και άλλες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να εισέλθουν σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας όταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι χαμηλή, πράγμα που θα σβήσει το ραδιόφωνο Bluetooth.

Ενδέχεται να μπορείτε απλώς να ενεργοποιήσετε το Bluetooth ξανά χειροκίνητα για να το κάνετε γύρω σας ή μπορεί να διαπιστώσετε ότι η χρέωση μίας ή και των δύο συσκευών σας είναι ο μόνος τρόπος για να τους δώσετε τη σωστή ζεύξη.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας είναι πλήρως φορτισμένες ή συνδεδεμένες σε τροφοδοσία, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση τους.

Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές είναι έτοιμες να αντιστοιχίσουν

Ο συνδυασμός ενός τηλεφώνου με μονάδα κεφαλής, ακουστικό ή κιτ αυτοκινήτου είναι συνήθως πολύ εύκολο, αλλά η ακριβής διαδικασία μπορεί να διαφέρει από τη μια κατάσταση στην άλλη. Αν αντιστοιχίζετε ένα τηλέφωνο σε ένα car kit ή στο ακουστικό, για παράδειγμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ραδιόφωνο Bluetooth του τηλεφώνου είναι ενεργοποιημένο και ότι η συσκευή αξεσουάρ βρίσκεται σε κατάσταση αντιστοίχισης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, με συσκευές που έχουν ένα μόνο πλήκτρο πολλαπλών λειτουργιών, αυτό περιλαμβάνει την τροφοδοσία της συσκευής προς τα κάτω και την ενεργοποίησή της με "παρατεταμένη πίεση" μέχρι να τεθεί σε λειτουργία αντιστοίχισης. Εάν η συσκευή διαθέτει μία μόνο φωτεινή ένδειξη λειτουργίας / λειτουργίας / φόρτισης, τυπικά θα αναβοσβήνει με μπλε και κόκκινο όταν βρίσκεται σε αυτή τη λειτουργία.

Όταν συνδυάζετε ένα τηλέφωνο με μια μονάδα κεφαλής, συνήθως πρέπει να κάνετε μία ή και τις δύο ανακαλύψεις , ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο έχει ρυθμιστεί ο καθένας. Εάν οι συσκευές σας έχουν οριστεί ως ανιχνεύσιμες και εξακολουθείτε να μην βλέπετε μία συσκευή από την άλλη, ίσως να αντιμετωπίζετε ένα από τα περίεργα θέματα συμβατότητας Bluetooth που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό.

Κατάργηση πιθανών πηγών παρεμβολών

Ζούμε τη ζωή μας σε μια σούπα ψηφιακού και αναλογικού θορύβου και είναι πολύ συνηθισμένο τα χρήσιμα σήματα να αιμορραγούν και να γίνουν ενοχλητικές παρεμβολές.

Δεδομένου ότι το Bluetooth λειτουργεί σε μη εξουσιοδοτημένο τμήμα του ραδιοφάσματος, οι παρεμβολές από μια ποικιλία συσκευών - μερικές από τις οποίες δεν μεταδίδουν καν κάτι ασύρματα στην πρώτη θέση - είναι στην πραγματικότητα πολύ συνηθισμένες.

Έτσι εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την αντιστοίχιση του τηλεφώνου στο αυτοκίνητό σας, η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η απόσυρση από την πηγή παρεμβολών - εκτός αν η παρεμβολή έρχεται από το εσωτερικό του αυτοκινήτου .

Ορισμένες κοινές πηγές παρεμβολών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την αντιστοίχιση Bluetooth περιλαμβάνουν:

Wi-Fi

Παρόλο που έχετε περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσετε παρεμβολές Wi-Fi στο σπίτι ή το γραφείο σας, μια υπερβολικά γεμάτη σειρά Wi-Fi δικτύων στην περιοχή μπορεί να σας χτυπήσει και στο αυτοκίνητό σας. Φυσικά, οι παρεμβολές από το δίκτυο Wi-Fi που δημιουργείται από ένα κινητό hotspot μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα κινητό hotspot στο αυτοκίνητό σας και αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ζευγάρωμα, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το hotspot. Ενδέχεται να μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα όταν οι συσκευές έχουν αντιστοιχιστεί.

USB 3.0

Μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά οι ενσύρματες συνδέσεις USB 3.0 μπορούν να φουσκώσουν τις παρεμβολές στο ίδιο φάσμα των 2.4GHz που χρησιμοποιούν οι συσκευές Bluetooth.

Το ζήτημα σχετίζεται με την κακή θωράκιση και προφανώς έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα στο σπίτι ή το γραφείο σας από το αυτοκίνητό σας, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το USB 3.0 σε περισσότερες μονάδες.

Φυσικά, εάν ο φορητός υπολογιστής σας κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού και έχει USB 3.0, τότε ίσως θελήσετε να το δείτε ως πιθανή πηγή παρεμβολών.

Άλλα σήματα ραδιοφάσματος

Ουσιαστικά οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή που αιμορραγεί τις παρεμβολές στο φάσμα των 2,4 GHz μπορεί να επηρεάσει την αντιστοίχιση και τη λειτουργία συσκευών Bluetooth, οπότε είναι πιθανό να τρέξετε σε πολλές διαφορετικές πηγές παρεμβολών στο αυτοκίνητό σας.

Εάν οι πηγές είναι εξωτερικές, μπορείτε να προσπαθήσετε να αντιστοιχίσετε τις συσκευές σας στο σπίτι εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο γραφείο ή το αντίστροφο και αν η πηγή είναι εσωτερική, τότε ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το ζεύγος με το όχημα ή με αξεσουάρ όπως οι μετατροπείς αποσυνδέονται.

Προσπαθήσατε να το απενεργοποιήσετε και να ξαναπείτε;

Φυσικά προσπαθήσατε να το απενεργοποιήσετε και να ξαναπείτε. Αλλά μόνο σε περίπτωση που δεν το κάνατε, ίσως απλά θέλετε να κάνετε μια βολή. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να μην χρειαστεί να απενεργοποιήσετε τις συσκευές - απενεργοποιώντας το Bluetooth και στις δύο συσκευές και έπειτα ξανά, θα τους επιτρέψει συχνά να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν μια παλαιά ζευγαρωμένη συσκευή δεν μπορεί να αντιστοιχιστεί, η κατάργηση της συσκευής από το τηλέφωνό σας ή η λίστα των συνδέσεων της μονάδας κεφαλής θα κάνει το κόλπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να καταργήσετε τη συσκευή και, στη συνέχεια, να την ορίσετε σε ανακαλύπτω και να αποφύγετε περισσότερα προβλήματα αντιστοίχισης.