Πώς να κάνετε αναζήτηση στο Ask.com

Το Ask.com ή απλώς το Ask, είναι μια μηχανή αναζήτησης που βασίζεται σε crawler με πολλά και πολλά δροσερά χαρακτηριστικά. Ρωτήστε επίσης είναι η μητρική εταιρία τέτοιων αξιόλογων προορισμών στο Web όπως Ask for Kids , Bloglines και Teoma, η οποία είναι η υποκείμενη τεχνολογία αναζήτησης για την αναζήτηση του Ask.

Αρχική σελίδα του Ask.com

Η αρχική σελίδα Ask είναι απλοποιημένη και απλή - αλλά μην ξεγελιέστε από την απλή διεπαφή, έχετε πολλές επιλογές αναζήτησης εδώ.

Εκτός από την τυπική αναζήτηση στο Web, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε εικόνες, ειδήσεις, χάρτες, τοπική αναζήτηση , καιρικές συνθήκες, καταχωρήσεις εγκυκλοπαίδειας, ιστολόγια και ροές δεδομένων και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε όλες αυτές τις επιλογές στο παράθυρο Εργαλεία αναζήτησης απευθείας στα δεξιά της κύριας γραμμής αναζήτησης. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί "Περισσότερα", θα πάρετε ακόμα περισσότερα ερωτήματα καλής αναζήτησης: Σύνθετη αναζήτηση , Bloglines, μετατροπή νομισμάτων, αναζήτηση επιφάνειας εργασίας, περιεχόμενο για κινητά, ταινίες ... απλά συνεχίζει! Αυτό είναι ένα πραγματικό όνειρο του χρήστη της μηχανής αναζήτησης.

Πώς να κάνετε αναζήτηση με το Ask.com

Ένα πράγμα που ο Ask.com (πρώην Ask Jeeves) ήταν διάσημο (ή περίφημο, ανάλογα με το πώς το θέλεις να το δεις) όταν ξεκίνησαν πρώτα ήταν η δυνατότητα αναζήτησης σε "φυσική γλώσσα" ή σε μη-αναζήτηση, η την ικανότητα να ψάχνετε στην ίδια γλώσσα που θα ρωτούσατε έναν φίλο, όπως "φοράω παντελόνι;" (και ελπίζουμε ότι η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα είναι "ναι").

Οι ερωτήσεις δεν προωθούν τη φυσική γλώσσα λίγο περισσότερο, αλλά εξακολουθούν να έχουν μερικές συμβουλές αναζήτησης που είναι καλές οδηγίες που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψάχνετε με την Ask.

Για ένα πράγμα, η τεχνολογία αναζήτησης του Ask.com απαντά σε ερωτήσεις, φράσεις ή αναζητήσεις μεμονωμένων λέξεων ". μια εύχρηστη άκρη για να θυμάστε. Επομένως, οποιαδήποτε από αυτά τα ερωτήματα θα λειτουργούσε με επιτυχία:

Ask.com Συντομεύσεις αναζήτησης

Μπορείτε να πάτε μπροστά και να χρησιμοποιήσετε Ζητήστε να βρείτε κάτι στο διαδίκτυο, αλλά οι καλοί άνθρωποι της Ask έχουν ήδη κάνει πολλά από τα legwork για πολλές από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για εσάς. Για παράδειγμα, εδώ είναι μερικές μόνο συντομεύσεις αναζήτησης:

Ask.com Έξυπνες απαντήσεις

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Ask.com είναι η λειτουργία Smart Answers: "Οι έξυπνες απαντήσεις μπορούν να βρεθούν στη σελίδα αποτελεσμάτων ιστού πολλών αναζητήσεων , όπως για μια μπάντα ή ένα διάσημο άτομο, και περιέχουν σύντομες πληροφορίες και συνδέσμους σε περισσότερες πληροφορίες Μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αθλητικές αποδόσεις, ώρες ταινίας, καιρό, αποτελέσματα λεξικών, μετάφραση, μετατροπές και πολλά άλλα. " Το πράγμα που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για τις έξυπνες απαντήσεις είναι ότι παίρνετε μια άμεση, πραγματική απάντηση (χωρίς ταξινόμηση μέσω πολλών εξωγενών αποτελεσμάτων), συν, έχετε πολλές επιπλέον προτάσεις αναζήτησης στα δεξιά του ερωτήματος αναζήτησης που μπορεί να επεκταθεί ή Περιορίστε την αναζήτησή σας.

Ρωτήστε την τοπική αναζήτηση

Θέλετε να βρείτε μια καλή θέση πίτσα κοντά σας; Απλά δοκιμάστε την Αναζήτηση τοπικής αναζήτησης. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια αναζήτηση για πίτσα στη Νέα Υόρκη:

Τι είναι ενδιαφέρον για την Αναζήτηση τοπικής αναζήτησης; Λάβετε πολλές επεκτάσιμες / στενές επιλογές για την αναζήτησή σας. Παράδειγμα: προφανώς, θα υπάρξουν πολλές θέσεις πίτσας στη Νέα Υόρκη, οπότε η Ask θα σας δώσει ένα drop-down μενού με ορισμένες συγκεκριμένες γειτονιές και συνοικίες για να το δείτε.

Κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης έρχεται με τόνους πληροφοριών: χάρτης, οδηγίες, ιστοσελίδα, τιμή, ακόμη και τις ώρες.

Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τα αποτελέσματά σας ανάλογα με τη συνάφεια, την απόσταση ή τις αξιολογήσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε από τους αριθμούς στο διαδραστικό χάρτη και να μεταφερθείτε αμέσως στον αντίστοιχο ιστότοπο για τον συγκεκριμένο προορισμό. Για λόγους σαφήνειας, θα ήταν ωραίο να έχετε το όνομα του αναδυόμενου παραθύρου προορισμού όταν κυλάτε το ποντίκι πάνω από τα σημεία του διαδραστικού χάρτη.

Ask.com Blog και αναζήτηση τροφών

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο ιστολόγιο , απλά πληκτρολογήστε το όνομα του ιστολογίου - δεν χρειάζεται να έχετε μια πλήρη διεύθυνση URL . Τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζουν τις τελευταίες αναρτήσεις και μπορείτε να κάνετε κλικ για περισσότερες πληροφορίες. Ένα πράγμα που θα ήθελα να ήταν μέρος της λειτουργίας αναζήτησης Blog στο Ask θα ήταν η ευκαιρία να προσθέσετε αμέσως αυτό το blog στις ζωοτροφές σας μέσα από τις Bloglines και από τη στιγμή που το Ask.com κατέχει Bloglines , νομίζω ότι θα ήταν εύκολη η προσθήκη του.