Τρόπος χρήσης των αγαπημένων με την εφαρμογή Mac Maps

Αποθηκεύστε τα μέρη που έχετε δει ή θέλετε να δείτε

Οι χάρτες, η εφαρμογή χαρτογράφησης της Apple που συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο OS X Mavericks , είναι ένας δημοφιλής και εύκολος τρόπος να βρείτε το δρόμο σας σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στις εκδόσεις iPhone ή iPad των Χαρτών είναι επίσης διαθέσιμα στους χρήστες Mac. Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό, θα εξετάσουμε τη χρήση μόνο μιας από τις δυνατότητες των Χαρτών: τη δυνατότητα στις αγαπημένες τοποθεσίες.

Χρησιμοποιώντας τα Αγαπημένα στους Χάρτες

Τα Αγαπημένα, γνωστά και ως σελιδοδείκτες σε παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής Map, σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε μια θέση οπουδήποτε στον κόσμο και να επιστρέψετε γρήγορα σε αυτήν. Η χρήση των αγαπημένων στους Χάρτες είναι σαν τη χρήση σελιδοδεικτών στο Safari . Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται συχνά στα αγαπημένα σας Maps για να εμφανίσετε γρήγορα μια αποθηκευμένη τοποθεσία στους Χάρτες. Ωστόσο, τα αγαπημένα Χάρτες προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία από τους σελιδοδείκτες του Safari, δίνοντάς σας γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες, σχόλια και φωτογραφίες των θέσεων που έχετε αποθηκεύσει.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αγαπημένα σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στη γραμμή αναζήτησης ή σε παλαιότερες εκδόσεις των Χαρτών, κάντε κλικ στο εικονίδιο Σελιδοδείκτες (ανοικτό βιβλίο) στη γραμμή εργαλείων των Χαρτών. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αγαπημένα (εικονίδιο καρδιάς) στο φύλλο που κατεβαίνει από τη γραμμή αναζήτησης.

Όταν ανοίξει η σελίδα Αγαπημένα, θα δείτε τις καταχωρίσεις για τα Αγαπημένα και τα Πρόσφατα. Ακριβώς κάτω από το σύνδεσμο Πρόσκληση, θα δείτε τις ομάδες επαφών σας από την εφαρμογή Επαφές. Οι Χάρτες παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις επαφές σας, υποθέτοντας ότι εάν οι καταχωρίσεις περιέχουν διευθύνσεις, ίσως θέλετε να καταγράψετε γρήγορα την τοποθεσία μιας επαφής.

Σε αυτή την συμβουλή, θα επικεντρωθούμε στην προσθήκη αγαπημένων στην εφαρμογή Χάρτες.

Προσθήκη αγαπημένων στους Χάρτες

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες, η Λίστα Αγαπημένων είναι κενή, έτοιμη για να την συμπληρώσετε με τα μέρη που σας ενδιαφέρει. Ωστόσο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι στη λίστα Αγαπημένα δεν υπάρχει μέθοδος για την προσθήκη νέου αγαπημένου. Τα αγαπημένα προστίθενται από το χάρτη χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

Προσθήκη αγαπημένων χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης:

  1. Εάν γνωρίζετε τη διεύθυνση ή το όνομα της θέσης για το αγαπημένο που θέλετε να προσθέσετε, καταχωρίστε τις πληροφορίες στη γραμμή αναζήτησης. Οι χάρτες θα σας μεταφέρουν σε εκείνη την τοποθεσία και θα αποθέσετε μια καρφίτσα με την τρέχουσα διεύθυνση στο χάρτη.
  2. Κάντε κλικ στο banner διεύθυνσης δίπλα στην καρφίτσα για να ανοίξετε το παράθυρο πληροφοριών.
  3. Με το παράθυρο πληροφοριών ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στα αγαπημένα.

Προσθέστε τα αγαπημένα με χειροκίνητα ρίχνοντας καρφίτσες:

Αν έχετε περιπλανηθεί γύρω από ένα χάρτη και συναντήσετε μια τοποθεσία που θα θέλατε να μπορείτε να επιστρέψετε αργότερα, μπορείτε να ρίξετε μια καρφίτσα και στη συνέχεια να προσθέσετε την τοποθεσία στα αγαπημένα σας.

  1. Για να εκτελέσετε αυτόν τον τύπο πρόσθετων αγαπημένων, μετακινηθείτε γύρω από τον χάρτη μέχρι να βρείτε την επιθυμητή τοποθεσία σας.
  2. Τοποθετήστε το δρομέα στη θέση που θέλετε να θυμάστε, στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Drop Pin από το αναδυόμενο μενού.
  3. Η διεύθυνση που εμφανίζεται στο πανό του καρφιού είναι η καλύτερη εικασία για την τοποθεσία. Μερικές φορές, θα δείτε μια σειρά διευθύνσεων, όπως 201-299 Main St. Άλλες φορές, οι Χάρτες θα εμφανίζουν μια ακριβή διεύθυνση. Αν προσθέσετε μια καρφίτσα σε μια απομακρυσμένη περιοχή, οι Χάρτες ενδέχεται να εμφανίζουν μόνο ένα όνομα περιοχής, όπως Wamsutter, WY. Οι πληροφορίες διεύθυνσης που εμφανίζει ο ακροδέκτης εξαρτώνται από την ποσότητα δεδομένων που περιέχει ο Χάρτες για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.
  4. Αφού ρίξετε μια καρφίτσα, κάντε κλικ στο banner της καρφίτσας για να ανοίξετε το παράθυρο πληροφοριών.
  5. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε την τοποθεσία, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στα αγαπημένα.

Προσθήκη αγαπημένων χρησιμοποιώντας τα μενού Χάρτες:

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε ένα αγαπημένο είναι να χρησιμοποιήσετε το μενού Επεξεργασία στις Χάρτες. Αν θέλετε να επιστρέψετε στην ίδια περιοχή στους Χάρτες, κάντε τα εξής:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή που θέλετε να προτιμάτε εμφανίζεται στο παράθυρο των Χαρτών. Είναι καλύτερο, αν και δεν απαιτείται, εάν η τοποθεσία που σας ενδιαφέρει να προσθέσετε ως αγαπημένο είναι περίπου κεντραρισμένη στο πρόγραμμα προβολής χαρτών.
  2. Από τη γραμμή μενού Χάρτες, επιλέξτε Επεξεργασία, Προσθήκη στα Αγαπημένα.
  3. Αυτό θα προσθέσει ένα αγαπημένο για την τρέχουσα τοποθεσία χρησιμοποιώντας το όνομα περιοχής. Το όνομα περιοχής εμφανίζεται στη γραμμή εργαλείων αναζήτησης Χάρτες. Εάν δεν υπάρχει λίστα για κάποια περιοχή, το πρόσθετο αγαπημένο θα καταλήξει ως το όνομα της γενικής "Περιοχής". Μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα αργότερα χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες.
  4. Η προσθήκη ενός αγαπημένου χρησιμοποιώντας το μενού δεν αφήνει καρφίτσα στην τρέχουσα θέση. Εάν θέλετε να επιστρέψετε σε μια ακριβή τοποθεσία, θα πρέπει να τοποθετήσετε έναν πείρο χρησιμοποιώντας τις οδηγίες για την απομάκρυνση ενός πείρου παραπάνω.

Επεξεργασία ή διαγραφή αγαπημένων

Μπορείτε να αλλάξετε το όνομα ενός αγαπημένου σας ή να διαγράψετε ένα αγαπημένο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία επεξεργασίας. Δεν μπορείτε, ωστόσο, να αλλάξετε τη διεύθυνση του αγαπημένου σας ή τις πληροφορίες τοποθεσίας από τον επεξεργαστή αγαπημένων.

  1. Για να επεξεργαστείτε το όνομα ενός αγαπημένου για να το κάνετε πιο περιγραφικό, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στη γραμμή εργαλείων αναζήτησης Χάρτες.
  2. Στην οθόνη που εμφανίζεται, επιλέξτε Αγαπημένα.
  3. Στο νέο πλαίσιο που ανοίγει, κάντε κλικ στο στοιχείο Αγαπημένα στην πλαϊνή γραμμή.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία κοντά στην κάτω δεξιά πλευρά του παραθύρου Αγαπημένα.
  5. Όλα τα αγαπημένα μπορούν τώρα να επεξεργαστούν. Μπορείτε να επισημάνετε το όνομα ενός αγαπημένου και να πληκτρολογήσετε ένα νέο όνομα ή να κάνετε αλλαγές στο υπάρχον όνομα.
  6. Για να διαγράψετε ένα αγαπημένο, κάντε κλικ στο κουμπί κατάργησης (X) στα δεξιά του ονόματος του αγαπημένου σας.
  7. Τα αγαπημένα που έχουν συσχετισμένες ακίδες μπορούν επίσης να διαγραφούν απευθείας από την προβολή χαρτών.
  8. Τοποθετήστε το πρόγραμμα προβολής χαρτών έτσι ώστε να είναι ορατό το καρφιτσωμένο αγαπημένο.
  9. Κάντε κλικ στο banner του πείρου για να ανοίξετε το παράθυρο πληροφοριών.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση αγαπημένων.

Τα αγαπημένα είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να παρακολουθείτε τα μέρη που έχετε επισκεφτεί ή θέλετε να επισκεφθείτε. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα τα αγαπημένα με τους Χάρτες, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές θέσεις. Είναι διασκεδαστικό να χρησιμοποιείτε τους Χάρτες για να δείτε όλα τα μέρη που πιστεύετε ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον για να τα προσθέσετε ως αγαπημένα.