Δημιουργήστε ένα Bootable macOS Sierra Installer σε μια μονάδα flash USB

Το macOS Sierra, το πρώτο από τα νέα συστήματα macOS , περιλαμβάνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός εκκινήσιμου εγκαταστάτη σε μια μονάδα flash USB ή σε μια μονάδα δίσκου που έχετε συνδέσει με το Mac σας .

Το πλεονέκτημα της δυνατότητας δημιουργίας ενός bootable installer της MacOS Sierra δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση , η οποία αντικαθιστά εντελώς το περιεχόμενο της μονάδας εκκίνησης του Mac σας με μια ολοκαίνουργια, νέα εγκατάσταση της Sierra. Το εκκινήσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση της MacOS Sierra σε πολλούς υπολογιστές Mac, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε στη λήψη κάθε φορά του προγράμματος εγκατάστασης από το Mac App Store . Αυτό μπορεί να είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό εάν έχετε μια προβληματική ή αργή σύνδεση στο Internet.

Τα λειτουργικά συστήματα OS X και macOS έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν μέσα εγκατάστασης για αρκετό διάστημα, αλλά αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό, για δύο λόγους. Κατ 'αρχάς, η εντολή για να δημιουργήσετε το πρόγραμμα εκκίνησης είναι καλά κρυμμένη μέσα στο πρόγραμμα εγκατάστασης που κατεβάζεται από το Mac App Store. και δεύτερον, ο εγκαταστάτης που κατεβάζετε έχει μια πραγματικά ενοχλητική συνήθεια να ξεκινά αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η λήψη. Εάν στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης, θα διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης που κατεβάσατε διαγράφεται αυτόματα ως μέρος της κανονικής διαδικασίας εγκατάστασης, αποτρέποντάς σας από τη χρήση του για να δημιουργήσετε ένα δικό σας bootable macOS Sierra installer.

01 από 02

Πώς να δημιουργήσετε ένα Bootable Installer της MacOS Sierra

Έχοντας το MacOS Sierra installer σε μια bootable flash drive μπορεί να είναι πολύ βολικό.

Πριν αρχίσουμε τη διαδικασία δημιουργίας του προγράμματος εκκίνησης που θα ξεκινήσει, θα πρέπει να εκτελέσετε κάποια εργασία καθαρισμού. Η δημιουργία του εκκινήσιμου προγράμματος εγκατάστασης απαιτεί τη μορφοποίηση του εκκινήσιμου μέσου (μονάδα flash ή εξωτερική μονάδα), με αποτέλεσμα τη διαγραφή οποιωνδήποτε δεδομένων ενδέχεται να περιέχει ο τόμος στόχος.

Επιπλέον, οι εντολές για τη δημιουργία του εκκινήσιμου εγκαταστάτη απαιτούν τη χρήση τερματικού , όπου μια εσφαλμένη εντολή μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητα ζητήματα. Για να αποφύγετε τυχόν μόνιμα προβλήματα, συνιστούμε να εκτελέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας τόσο του Mac όσο και των μέσων (μονάδα flash USB ή εξωτερική μονάδα δίσκου) που θα χρησιμοποιήσετε. Δεν μπορώ να υπερεκτιμήσω τη σημασία της εκτέλεσης αυτών των δύο εργασιών προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Ο, τι χρειάζεσαι

Αν επιτρέπετε να εκτελεστεί το πρόγραμμα εγκατάστασης, θα πρέπει να το ξαναβάλετε .

Μόλις το κατεβάσετε, το πρόγραμμα εγκατάστασης μπορεί να βρεθεί στο φάκελο / Applications με το όνομα: Install macOS Sierra Public Beta . (Το όνομα αυτό θα ενημερωθεί καθώς θα διατίθενται νέες εκδόσεις.)

Αυτές οι οδηγίες θα λειτουργήσουν επίσης για μια εξωτερική μονάδα δίσκου, ωστόσο, για αυτόν τον οδηγό, θα υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε μια μονάδα flash USB. Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερική μονάδα δίσκου, θα πρέπει να μπορείτε να προσαρμόσετε τις οδηγίες για τις ανάγκες σας, όπου χρειάζεται.

Εάν έχετε τα πάντα, τότε ας ξεκινήσουμε.

02 του 02

Χρησιμοποιήστε το Terminal για να δημιουργήσετε ένα bootable macOS Sierra Installer

Το τερματικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα bootable αντίγραφο του εγκατάστασης MacOS Sierra σε μια μονάδα flash USB. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Με ένα αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης MacOS Sierra που κατεβάσατε από το Mac App Store και μια μονάδα flash USB στο χέρι, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας ενός bootable macOS Sierra installer.

Η διαδικασία που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε θα διαγράψει εντελώς το περιεχόμενο της μονάδας flash USB, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας τα δεδομένα στη μονάδα flash ή ότι δεν σας ενδιαφέρει η απώλεια δεδομένων που μπορεί να περιέχει.

Η εντολή createinstallmedia

Το κλειδί για τη δημιουργία του εκκινήσιμου προγράμματος εγκατάστασης είναι η χρήση της εντολής createinstallmedia που είναι κρυμμένη μέσα στο MacOS Sierra πρόγραμμα εγκατάστασης που κατεβάσατε από το Mac App Store. Αυτή η εντολή φροντίζει για όλη τη βαριά ανύψωση για σας. θα διαγράψει και θα διαμορφώσει τη μονάδα flash και, στη συνέχεια, θα αντιγράψει την εικόνα δίσκου MacOS Sierra που είναι αποθηκευμένη στο πρόγραμμα εγκατάστασης στη μονάδα flash. Τέλος, θα εκτελέσει λίγο μαγικό νοικοκυριό και θα επισημάνει τη μονάδα flash ως bootable media.

Το κλειδί για τη χρήση της εντολής createinstallmedia είναι η εφαρμογή Terminal. Χρησιμοποιώντας το Terminal, μπορούμε να επικαλεστεί αυτή την εντολή, να καθίσουμε πίσω και να κάνουμε ένα σύντομο διάλειμμα και στη συνέχεια να παρουσιάσουμε ένα bootable installer που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά για να εγκαταστήσετε το MacOS Sierra σε όσο το δυνατόν περισσότερους Mac.

Δημιουργήστε τον MacOS Sierra Bootable Installer

Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο εγκατάστασης του MacOS Sierra που λάβατε από το Mac App Store είναι παρόν στο φάκελο / Applications στο Mac σας. Εάν δεν υπάρχει, μπορείτε να μεταβείτε σε προηγούμενες σε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε πώς να κάνετε ξανά λήψη του εγκαταστάτη.

Προετοιμάστε τη μονάδα Flash USB

  1. Συνδέστε τη μονάδα flash USB στο Mac.
  2. Εάν η μονάδα flash δεν είναι ήδη διαμορφωμένη για χρήση με το Mac σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility για να διαμορφώσετε τη μονάδα flash χρησιμοποιώντας έναν από τους παρακάτω οδηγούς:
  3. Η μονάδα flash πρέπει να έχει ένα μοναδικό όνομα για χρήση στη εντολή createinstallmedia που θα χρησιμοποιήσουμε σε λίγο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όνομα θέλετε, αλλά θα κάνω τις παρακάτω προτάσεις:
    • Μην χρησιμοποιείτε τυχόν ασυνήθιστους χαρακτήρες. κρατήστε το όνομα βασικό, απλούς απλούς αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.
    • Μην χρησιμοποιείτε κανένα κενό στο όνομα.
    • Συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο όνομα: macOSSierraInstall

Αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιούμε στο παρακάτω παράδειγμα γραμμής εντολών. Χρησιμοποιώντας το ίδιο όνομα, μπορείτε απλά να αντιγράψετε / επικολλήσετε τις εντολές στο Terminal, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε οποιαδήποτε τροποποίηση.

Δημιουργήστε το μέσο εγκατάστασης

  1. Με τη μονάδα δίσκου flash συνδεδεμένη στο Mac σας, ξεκινήστε το Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Προειδοποίηση: Η ακόλουθη εντολή θα διαγράψει τα περιεχόμενα της μονάδας flash. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε αντίγραφο ασφαλείας της μονάδας δίσκου , αν χρειαστεί, πριν συνεχίσετε.
  3. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή. Η εντολή είναι μια γραμμή γραμμής, αν και μπορεί να εμφανίζεται ως πολλαπλές γραμμές στο πρόγραμμα περιήγησης. Αν πληκτρολογήσετε την εντολή στο τερματικό, θυμηθείτε ότι στην εντολή γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Αν χρησιμοποιήσατε ένα όνομα για τη μονάδα flash εκτός από το macOSSierraInstall, θα πρέπει να προσαρμόσετε το κείμενο στη γραμμή εντολών για να αντικατοπτρίσετε το διαφορετικό όνομα.
  4. Ο καλύτερος τρόπος για να εισαγάγετε την εντολή είναι να τριπλασιάσετε την παρακάτω γραμμή για να επιλέξετε ολόκληρη την εντολή, να αντιγράψετε ( εντολή + c ) το κείμενο στο πρόχειρο σας και στη συνέχεια να επικολλήσετε το κείμενο (τερματικό v ) στο τερματικό δίπλα στην εντολή προτροπή.
    sudo / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ macOS \ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia - όγκος / τόμοι / macOSSierraInstall - εφαρμογή εφαρμογής / Εφαρμογές / Εγκατάσταση \ macOS \ Sierra.app - μη ενοποίηση
  5. Μόλις εισαγάγετε την εντολή στο Terminal, πατήστε enter ή επιστρέψτε στο πληκτρολόγιό σας.
  6. Θα σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε enter ή επιστροφή .
  7. Το τερματικό θα ξεκινήσει να εκτελεί την εντολή και θα σας παρέχει ενημερώσεις κατάστασης καθώς ξεδιπλώνεται η διαδικασία. Τις περισσότερες φορές ξοδεύεται η εγγραφή της εικόνας του εγκαταστάτη στη μονάδα flash. ο χρόνος που απαιτείται εξαρτάται από το πόσο γρήγορα είναι η μονάδα δίσκου flash και η διασύνδεση. Αναμείνετε οπουδήποτε από μια σύντομη αναμονή για αρκετό χρόνο για καφέ και ένα σνακ.
  8. Μόλις ολοκληρωθεί η εργασία, ο τερματικός σταθμός θα εμφανίσει μια γραμμή που λέει " Έγινε " και θα εμφανιστεί ξανά η κανονική εντολή του τερματικού.
  9. Τώρα μπορείτε να κλείσετε το Terminal.

Η εκκίνηση της μονάδας flash USB για την εγκατάσταση της MacOS Sierra έχει δημιουργηθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει σωστά τη μονάδα δίσκου αν σκοπεύετε να τη χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικό Mac. Ή, μπορείτε να το διατηρήσετε συνδεδεμένο με το Mac σας για να ξεκινήσετε μια καθαρή εγκατάσταση του MacOS Sierra.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης με δυνατότητα εκκίνησης περιέχει έναν αριθμό βοηθητικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Disk Utility και του τερματικού, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση προβλημάτων του Mac σας εάν έχετε προβλήματα εκκίνησης.