Πώς να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση της MacOS Sierra

Το macOS Sierra χρησιμοποιεί ένα νέο όνομα για το λειτουργικό σύστημα Mac , αλλά οι ίδιες μέθοδοι καθαρής εγκατάστασης και αναβάθμισης που είναι γνωστές στους περισσότερους χρήστες Mac υποστηρίζονται πλήρως από το νέο λειτουργικό σύστημα.

Η επιλογή καθαρού installation είναι η μέθοδος εγκατάστασης που θα εξετάσουμε σε αυτόν τον οδηγό. Μην ανησυχείτε αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο εγκατάστασης αναβάθμισης. σας έχουμε καλύψει με έναν πλήρη οδηγό για την αναβάθμιση σε MacOS Sierra.

Καθαρίστε ή αναβαθμίστε την εγκατάσταση του MacOS Sierra;

Η εγκατάσταση αναβάθμισης είναι μακράν η πιο εύκολη μέθοδος αναβάθμισης του υπολογιστή σας Mac σε MacOS Sierra. Η εγκατάσταση αναβάθμισης διατηρεί όλα τα τρέχοντα δεδομένα χρήστη, τα έγγραφα και τις εφαρμογές κατά την αναβάθμιση του υπάρχοντος λειτουργικού συστήματος στη μονάδα εκκίνησης του Mac στη MacOS Sierra. Το πλεονέκτημα είναι ότι μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, ο υπολογιστής σας Mac είναι έτοιμος να ξεκινήσει, με όλα τα προσωπικά σας δεδομένα ανέπαφα και έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Η επιλογή καθαρού installation, από την άλλη πλευρά, αντικαθιστά τα περιεχόμενα της μονάδας στόχου, σκουπίζοντας κάθε υπάρχοντα δεδομένα στη μονάδα και αντικαθιστώντας το με ένα παρθένο αντίγραφο του macOS Sierra. Μια καθαρή εγκατάσταση μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Mac που βασίζονται σε λογισμικό που δεν μπορείτε να διορθώσετε. Απλά θυμηθείτε ότι, ενώ μια καθαρή εγκατάσταση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ξεκινάτε πραγματικά από την αρχή και όλα τα τρέχοντα δεδομένα και εφαρμογές σας θα φύγουν.

Τι χρειάζεστε για να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση του MacOS Sierra

Η εγκατάσταση της δημόσιας βήτα του macOS Sierra δεν είναι δύσκολη, αλλά είναι καλή ιδέα να κατανοήσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Πριν πάμε πολύ μακριά, μια λέξη για αυτόν τον οδηγό. Η διαδικασία καθαρής εγκατάστασης που θα περιγράψουμε στον οδηγό θα λειτουργήσει τόσο για την χρυσή γενική έκδοση όσο και για την πλήρη έκδοση της macOS Sierra

Πριν από τη συναρμολόγηση οποιουδήποτε από τα απαραίτητα στοιχεία για μια καθαρή εγκατάσταση, θα πρέπει να επαληθεύσετε ότι το Mac σας είναι σε θέση να τρέξει MacOS Sierra .

Μόλις διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας Mac είναι σε θέση να κάνει χρήση του νέου λειτουργικού συστήματος, θα πρέπει να συγκεντρώσετε τα εξής:

Αφού έχετε όλα όσα χρειάζεστε, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Η εγκατάσταση MacOS Sierra Clean μπορεί να στοχεύσει σε μονάδες εκκίνησης και μη εκκίνησης

Μετά την εκκίνηση από τη μονάδα flash USB, θα εμφανιστεί το παράθυρο OS X Utilities. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Υπάρχουν δύο τύποι καθαρών εγκαταστάσεων που μπορούν να εκτελεστούν με το MacOS Sierra installer στο Mac σας. Καθένα έχει ελαφρώς διαφορετικές απαιτήσεις, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μια παρθένα έκδοση του MacOS Sierra εγκατεστημένη στο Mac σας.

Καθαρή εγκατάσταση σε μια μονάδα μη εκκίνησης

Ο πρώτος τύπος είναι να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα σε κενό τόμο ή δίσκο ή τουλάχιστον σε μια μονάδα στόχου που δεν σας πειράζει να διαγραφεί και να χάσετε όλα τα δεδομένα.

Αυτός είναι ο ευκολότερος τύπος καθαρής εγκατάστασης για εκτέλεση. Δεν απαιτεί να δημιουργήσετε ένα bootable αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης, αφού μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης απευθείας από τη μονάδα εκκίνησης του Mac.

Φυσικά, για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, πρέπει να έχετε διαθέσιμη δεύτερη μονάδα δίσκου ή τόμο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Για τα περισσότερα μοντέλα Mac, αυτό σημαίνει μια εξωτερική μονάδα κάποιου τύπου, η οποία θα γίνει ο στόχος για την εγκατάσταση και θα γίνει επίσης η μονάδα εκκίνησης κάθε φορά που επιλέγετε να εκκινήσετε σε MacOS Sierra.

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης χρησιμοποιείται συχνά όταν θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα έκδοση του Mac OS, αλλά δεν επιθυμείτε να δεσμευτείτε πλήρως στο νέο λειτουργικό σύστημα και θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την παλαιότερη έκδοση. Είναι επίσης μια κοινή μέθοδος εγκατάστασης για να δοκιμάσετε μια δημόσια beta του macOS .

Καθαρή εγκατάσταση στη μονάδα εκκίνησης του Mac

Ο δεύτερος τύπος καθαρής εγκατάστασης πραγματοποιείται ξεκινώντας πρώτα με τη διαγραφή της τρέχουσας μονάδας εκκίνησης του Mac σας και κατόπιν με την εγκατάσταση του MacOS Sierra. Αυτή η μέθοδος απαιτεί να δημιουργήσετε ένα εκκινήσιμο αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης MacOS Sierra και να το χρησιμοποιήσετε για εκκίνηση από και στη συνέχεια να διαγράψετε την τρέχουσα μονάδα εκκίνησης της Mac.

Αυτή η μέθοδος θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια όλων των δεδομένων της μονάδας εκκίνησης, αλλά μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ορισμένους χρήστες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν, με την πάροδο του χρόνου, ο υπολογιστής σας έχει συσσωρεύσει αρκετά κομμάτια δεδομένων, τα οποία εμφανίζονται όταν έχετε πολλές εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί και απεγκατασταθεί με την πάροδο του χρόνου. αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση πολλών αναβαθμίσεων OS, καθώς και. Τα προβλήματα που προκύπτουν μπορούν να εμφανιστούν με πολλούς τρόπους, όπως ο Mac που τρέχει αργά , έχοντας ασυνήθιστα προβλήματα εκκίνησης ή προβλήματα τερματισμού λειτουργίας, συντρίμματα ή εφαρμογές που δεν εκτελούνται σωστά ή απλώς εγκαταλείπουν μόνοι τους.

Εφόσον το πρόβλημα δεν σχετίζεται με το υλικό , η αναδιαμόρφωση της μονάδας εκκίνησης και η καθαρή εγκατάσταση ενός λειτουργικού συστήματος μπορεί να κάνει θαύματα αναζωογόνησης του Mac σας.

Ας ξεκινήσουμε: Καθαρή Εγκατάσταση της MacOS Sierra

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων καθαρής εγκατάστασης φτάνει στο στόχο για την καθαρή εγκατάσταση.

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση στη μονάδα εκκίνησης, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα bootable αντίγραφο του προγράμματος εγκατάστασης, να εκκινήσετε από το πρόγραμμα εγκατάστασης που ξεκινάει, να διαγράψετε τη μονάδα εκκίνησης και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το macOS Sierra. Ουσιαστικά, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό ξεκινώντας από το πρώτο βήμα και προχωρήστε από εκεί.

Αν πρόκειται να πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση σε μια μονάδα μη εκκίνησης, μπορείτε να παραλείψετε τα περισσότερα από τα προκαταρκτικά βήματα και να μεταβείτε στο σημείο όπου ξεκινάτε την εγκατάσταση της macOS Sierra. Προτείνω να διαβάζετε όλα τα βήματα ούτως ή άλλως, προτού εκτελέσετε την εγκατάσταση για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία.

Το MacOS Sierra Clean Installation απαιτεί τη διαγραφή της μονάδας προορισμού

Disk Utility με το δίσκο εκκίνησης Mac επιλεγμένο. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Για να ξεκινήσετε με μια καθαρή εγκατάσταση του MacOS Sierra είτε σε μονάδα εκκίνησης είτε σε μη εκκίνηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τα εξής:

  1. Δημιούργησε αντίγραφο ασφαλείας για το Mac με το Time Machine ή το ισοδύναμο και, ει δυνατόν, δημιούργησε έναν κλώνο της τρέχουσας μονάδας εκκίνησης . Προτείνουμε να το κάνετε αυτό ακόμα και αν ο στόχος καθαρού σας εγκατάστασης είναι μη εκκίνηση.
  2. Λήψη του MacOS Sierra Installer από το Mac App Store. Υπόδειξη: μπορείτε να βρείτε γρήγορα το νέο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιώντας το πεδίο αναζήτησης στο κατάστημα Mac App.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του macOS Sierra Installer, θα ξεκινήσει αυτόματα το πρόγραμμα εγκατάστασης. Κλείστε την εφαρμογή MacOS Sierra Installer χωρίς να εκτελέσετε την εγκατάσταση.

Προκαταρκτικά βήματα για καθαρή εγκατάσταση σε μονάδα μη εκκίνησης

Για να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση σε μια μονάδα μη εκκίνησης, θα πρέπει να διαγράψετε τη μονάδα στόχου εάν περιέχει κάποιο από τα άλλα λειτουργικά συστήματα Mac. Εάν η μονάδα μη εκκίνησης είναι ήδη άδεια ή περιέχει μόνο προσωπικά δεδομένα, τότε μπορείτε να παραλείψετε τη διαδικασία διαγραφής.

Για να διαγράψετε τη μονάδα μη εκκίνησης, χρησιμοποιήστε τις οδηγίες που βρίσκονται είτε:

Αφού διαγραφεί η μονάδα μη εκκίνησης, μπορείτε να μεταβείτε στο επόμενο βήμα για να συνεχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Προκαταρκτικά βήματα για καθαρή εγκατάσταση σε μονάδα εκκίνησης Mac

  1. Ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός προγράμματος εγκατάστασης flash OS X ή macOS . Αυτό θα κάνει τη μονάδα δίσκου εκκίνησης flash που χρειάζεστε.
  2. Συνδέστε τη μονάδα δίσκου εκκίνησης που περιέχει το πρόγραμμα εγκατάστασης MacOS Sierra στο Mac.
  3. Επανεκκινήστε το Mac ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο επιλογής .
  4. Μετά από λίγο περιμένετε, το Mac σας θα εμφανίσει το MacOS Startup Manager , το οποίο θα εμφανίσει όλες τις εκκινήσιμες συσκευές από τις οποίες μπορεί να ξεκινήσει το Mac. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επιλέξετε το πρόγραμμα εγκατάστασης MacOS Sierra στη μονάδα USB και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο εισαγωγής ή επιστροφής στο πληκτρολόγιό σας.
  5. Το Mac θα ξεκινήσει από τη μονάδα flash USB. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με το πόσο γρήγορα είναι η θύρα USB και πόσο γρήγορα είναι η μονάδα flash USB.
  6. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα εμφανίσει μια οθόνη υποδοχής ζητώντας σας να επιλέξετε μια χώρα / γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  7. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκίνησης, το Mac θα εμφανίσει το παράθυρο MacOS Utilities με τις ακόλουθες επιλογές:
    • Επαναφορά από το Backup χρόνου
    • Εγκαταστήστε macOS
    • Λάβετε βοήθεια online
    • Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου
  8. Για να συνεχίσετε με την καθαρή εγκατάσταση, πρέπει να διαγράψουμε τη μονάδα εκκίνησης του Mac σας χρησιμοποιώντας το Disk Utility.
  9. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : Πρόκειται να διαγράψετε τελείως το περιεχόμενο της μονάδας εκκίνησης του Mac σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την τρέχουσα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, καθώς και όλα τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως μουσική, ταινίες, εικόνες και εφαρμογές. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας της μονάδας εκκίνησης πριν συνεχίσετε.
  10. Επιλέξτε το στοιχείο Βοηθητικό πρόγραμμα δισκέτας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  11. Το Βοηθητικό πρόγραμμα Disk θα εκκινήσει και θα εμφανίσει τις μονάδες δίσκου και τους τόμους που είναι συνημμένες στο Mac σας.
  12. Στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε την ένταση που θέλετε να διαγράψετε. Είναι πιθανό να ονομάζεται Macintosh HD αν δεν έχετε ενοχλήσει ποτέ να αλλάξετε το προεπιλεγμένο όνομα της Mac για τη μονάδα εκκίνησης.
  13. Με τον επιλεγμένο τόμο εκκίνησης, κάντε κλικ στο κουμπί διαγραφής στη γραμμή εργαλείων του Disk Utility.
  14. Θα εμφανιστεί ένα φύλλο, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε στον τόμο ένα όνομα, καθώς και μια μορφή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι το αναπτυσσόμενο μενού Μορφή έχει οριστεί σε OS X Extended (Περιορισμένο) . Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε ένα όνομα για τον τόμο εκκίνησης, αν θέλετε, ή να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο όνομα Macintosh HD.
  15. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή .
  16. Το αναπτυσσόμενο φύλλο θα αλλάξει για να εμφανιστεί η διαδικασία διαγραφής. Κανονικά, αυτό είναι πολύ γρήγορο. μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .
  17. Έχετε τελειώσει με το Disk Utility. Επιλέξτε Quit Disk Utility από το μενού Disk Utility.
  18. Θα εμφανιστεί ξανά το παράθυρο Βοηθητικά προγράμματα macOS.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση του MacOS Sierra

Ο τόμος εκκίνησης έχει πλέον διαγραφεί και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την πραγματική διαδικασία εγκατάστασης.

  1. Από το παράθυρο Βοηθητικά προγράμματα macOS, επιλέξτε Εγκατάσταση macOS και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  2. Η διαδικασία εγκατάστασης θα ξεκινήσει.

Επιλέξτε τη μονάδα προορισμού για μια καθαρή εγκατάσταση του MacOS Sierra

Επιλέξτε το δίσκο για να ενεργοποιήσετε τη MacOS Sierra. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αναφέρθηκε προηγουμένως ότι υπήρχαν δύο επιλογές καθαρού εγκατάστασης: εγκατάσταση στην μονάδα εκκίνησης ή εγκατάσταση σε μη εκκίνηση. Οι δύο μέθοδοι εγκατάστασης πρόκειται να έρθουν μαζί, ακολουθώντας μια κοινή πορεία.

Αν επιλέξετε να εγκαταστήσετε σε μια μονάδα μη εκκίνησης, τότε είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα βρείτε τον MacOS Sierra Installer στο φάκελο / Applications . Συνεχίστε και ξεκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης.

Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το macOS Sierra στη μονάδα εκκίνησης, τότε έχετε ήδη διαγράψει τη μονάδα εκκίνησης και ξεκινήσει το πρόγραμμα εγκατάστασης, όπως περιγράφηκε προηγουμένως.

Είμαστε πλέον έτοιμοι και για τους δύο τύπους εγκαταστάσεων να ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Καθαρή εγκατάσταση του MacOS Sierra

  1. Το πρόγραμμα εγκατάστασης macOS έχει ξεκινήσει και το παράθυρο του προγράμματος εγκατάστασης είναι πλέον ανοιχτό.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Θα εμφανιστεί η συμφωνία αδειοδότησης MacOS Sierra. Μπορείτε να μετακινηθείτε στο έγγραφο. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ για να συνεχίσετε.
  4. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, ζητώντας να διαβάσετε και να συμφωνήσετε με την άδεια. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  5. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα εμφανίσει τον προεπιλεγμένο στόχο για την εγκατάσταση του MacOS Sierra Αυτό είναι συνήθως η μονάδα εκκίνησης (Macintosh HD). Εάν αυτό είναι σωστό, μπορείτε να επιλέξετε τη μονάδα εκκίνησης και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση και , στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 8.
  6. Εάν, από την άλλη πλευρά, θέλετε να εγκαταστήσετε σε μη εκκίνηση τόμου, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων των δίσκων .
  7. Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα εμφανίσει μια λίστα με τους συνημμένους τόμους που μπορείτε να εγκαταστήσετε στη MacOS Sierra. κάντε την επιλογή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση .
  8. Ο εγκαταστάτης θα εμφανίσει μια γραμμή προόδου και μια εκτίμηση χρόνου για τη διαδικασία εγκατάστασης. Ενώ εμφανίζεται η γραμμή διαδικασίας, ο εγκαταστάτης αντιγράφει τα απαραίτητα αρχεία στον τόμο προορισμού. Μόλις αντιγραφούν τα αρχεία, θα γίνει επανεκκίνηση του Mac.
  9. Μην πιστεύετε στην εκτίμηση χρόνου. Αντ 'αυτού, μπορείτε να πάρετε μεσημεριανό γεύμα, να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ ή να πάρετε τις τρεις εβδομάδες διακοπές που σχεδιάσατε. Εντάξει, ίσως όχι τις διακοπές, αλλά χαλαρώστε για λίγο.
  10. Μόλις επανεκκινηθεί ο Mac σας, θα καθοδηγηθείτε στη διαδικασία εγκατάστασης MacOS Sierra, όπου δημιουργείτε λογαριασμούς χρηστών, ρυθμίζετε την ώρα και την ημερομηνία και εκτελείτε άλλες δουλειές καθαριότητας.

Χρησιμοποιήστε τον Βοηθό εγκατάστασης macOS Sierra για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση

Ο βοηθός εγκατάστασης MacOS Sierra. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ανάλογα με την επιλογή που κάνετε εδώ, θα έχετε ελαφρώς διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης που προχωρούν. Θα σημειώσουμε πότε η διαδικασία εγκατάστασης διαφέρει κατά την ανάγνωση. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια . Μέχρι στιγμής, έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο καθαρού installation, να διαγράψετε τη μονάδα στόχου και να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης. Ο Mac σας έχει αντιγράψει τα απαραίτητα αρχεία στο δίσκο-στόχο και στη συνέχεια επανεκκίνηση.

Καλώς ήρθατε στο MacOS Sierra Setup

  1. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να βλέπετε την οθόνη Welcome Macro Sierra Setup Welcome.
  2. Από τη λίστα διαθέσιμων χωρών, επιλέξτε την τοποθεσία σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  3. Ο βοηθός εγκατάστασης θα εκτιμήσει καλύτερα τη διάταξη πληκτρολογίου που θα χρησιμοποιήσει. Μπορείτε να δεχτείτε την προτεινόμενη διάταξη ή επιλέξτε μία από τη λίστα. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια μετά την πραγματοποίηση της επιλογής σας.
  4. Το πρόγραμμα Εγκατάστασης τώρα μπορεί να μεταφέρει τα παλιά σας δεδομένα λογαριασμού και χρήστη από ένα backup του Time Machine, μια δισκέτα εκκίνησης ή άλλο Mac. Επιπλέον, μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα από υπολογιστή με Windows. Μπορείτε επίσης να παραιτηθείτε από τη μεταφορά οποιωνδήποτε δεδομένων αυτή τη στιγμή.
  5. Προτείνουμε να επιλέξετε "Να μην μεταφέρετε οποιαδήποτε πληροφορία τώρα". Ο λόγος είναι ότι μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του macOS Sierra, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό Μετανάστευσης για να μεταφέρετε τα παλαιότερα δεδομένα εάν το χρειάζεστε. Προς το παρόν, ας φροντίσουμε μόνο για τη βασική ρύθμιση. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  6. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας των Mac, οι οποίες επιτρέπουν στις εφαρμογές να προσδιορίζουν το πού βρίσκεται το Mac σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για εφαρμογές όπως οι Χάρτες και το Find my Mac . Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  7. Μπορείτε να επιλέξετε να συνδεθείτε με το αναγνωριστικό της Apple σας κάθε φορά που συνδέεστε στο Mac σας. Αυτό θα σας υπογράψει επίσης σε iCloud , iTunes, App Store, FaceTime και άλλες υπηρεσίες. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να μην χρησιμοποιείτε το αναγνωριστικό της Apple και να συνδέεστε στις διάφορες υπηρεσίες όπως απαιτείται. Ανάλογα με την επιλογή που κάνετε εδώ, θα έχετε ελαφρώς διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης που προχωρούν. Θα σημειώσω πότε η διαδικασία εγκατάστασης διαφέρει καθώς διαβάζετε. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  8. Θα σας παρουσιαστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χρήση της macOS Sierra και των άλλων βασικών υπηρεσιών OS στον Mac σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  9. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, ζητώντας σας να συμφωνήσετε ξανά. κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ , αυτή τη φορά με συναίσθημα.
  10. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε το λογαριασμό χρήστη του διαχειριστή. Εάν έχετε επιλέξει την παραπάνω επιλογή Apple ID, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένα από τα πεδία λογαριασμού έχουν ήδη συμπληρωθεί. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη μερικώς συμπληρωμένη φόρμα ως πρόταση για χρήση ή αντικατάσταση όπως κρίνετε κατάλληλο. Καταχωρίστε ή επιβεβαιώστε τα εξής:
    • Πλήρες όνομα
    • Όνομα λογαριασμού: Αυτό θα είναι το όνομα του αρχικού σας φακέλου.
    • Κωδικός πρόσβασης: Πρέπει να εισαγάγετε αυτό το μήνυμα δύο φορές για να επαληθεύσετε τον κωδικό πρόσβασης.
    • Υπόδειξη κωδικού πρόσβασης: Ενώ είναι προαιρετικό, είναι καλή ιδέα να προσθέσετε μια υπόδειξη, μόνο σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα να θυμηθείτε τον κωδικό πρόσβασης στο μέλλον.
    • Μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέψετε στο αναγνωριστικό της Apple να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα εύχρηστο εφεδρικό εάν ξεχάσετε ποτέ τον κωδικό πρόσβασης του Mac σας.
    • Μπορείτε επίσης να ορίσετε αυτόματα τη ζώνη ώρας με βάση την τρέχουσα θέση.
  11. Καταχωρίστε τις ζητούμενες πληροφορίες και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  12. Αν επιλέξετε να συνδεθείτε με το αναγνωριστικό της Apple σας, μπορείτε να εκτελέσετε τα επόμενα 5 βήματα. Αν επιλέξατε να παραλείψετε την είσοδο Apple ID, μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα 18.
  13. Μόλις ο βασικός λογαριασμός είναι στη θέση του, μπορείτε να ρυθμίσετε το iCloud Keychain. Το iCloud Keychain είναι μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία που σας επιτρέπει να συγχρονίζετε πληροφορίες σύνδεσης και κωδικού πρόσβασης από ένα Mac σε άλλους Mac που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ο συγχρονισμός εκτελείται μέσω iCloud και όλες οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες, εμποδίζοντας τα αδιάκριτα μάτια από το να μπορούν να παρακολουθούν και να χρησιμοποιούν τα δεδομένα.
  14. Η πραγματική διαδικασία εγκατάστασης για το iCloud Keychain είναι πολύπλοκη, γι 'αυτό σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "Ρύθμιση αργότερα" και, στη συνέχεια, μόλις έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία MacOS Sierra, χρησιμοποιείτε το άρθρο Οδηγός χρήσης του iCloud Keychain για να ρυθμίσετε την υπηρεσία.
  15. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  16. Η διαδικασία εγκατάστασης θα σας προσφέρει να διατηρείτε όλα τα σημαντικά αρχεία σας στο Mac σας αποθηκευμένα με ασφάλεια στο iCloud, καθιστώντάς τα διαθέσιμα σε οποιαδήποτε συσκευή που έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες iCloud. Αν θέλετε τα αρχεία στο φάκελο "Έγγραφα" και τα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας του Mac να αντιγραφούν αυτόματα στο iCloud, τοποθετήστε ένα από τα κουμπιά στο πλαίσιο "Αποθήκευση αρχείων" από "Έγγραφα και επιφάνεια εργασίας" στο iCloud. Προτείνουμε να αναβληθεί αυτή η επιλογή μέχρι να εγκατασταθεί ο Mac και μπορείτε να δείτε πόσα δεδομένα θα αφορούν. Το iCloud προσφέρει μόνο ένα μικρό ποσό ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου .
  17. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  18. Μπορείτε να ζητήσετε από το Mac να στείλει πληροφορίες διάγνωσης και χρήσης στην Apple για να βοηθήσει στην εύρεση και επίλυση σφαλμάτων. Τα δεδομένα διαγνωστικού ελέγχου και χρήσης μπορούν να ελέγχονται από το παράθυρο προτιμήσεων ασφαλείας και απορρήτου , αν αλλάξετε γνώμη αργότερα. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

Ο βοηθός εγκατάστασης θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εγκατάστασης και, στη συνέχεια, θα εμφανίσει την επιφάνεια εργασίας του Mac. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε και είστε έτοιμοι να εξερευνήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα MacOS Sierra.

Siri

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της MacOS Sierra είναι η συμπερίληψη του Siri, του προσωπικού ψηφιακού βοηθού που είναι μέλος της iOS για αρκετά χρόνια.